Serc

FCK De Hommel begint nieuw seizoen met nederlaag

Zaalvoetbalclub FCK De Hommel uit Den Bosch begon het nieuwe seizoen vrijdag  4 september met een nederlaag. Uit tegen AORC/Lebo verloor De Hommel met 6-1. Vraag was hoe de ploeg ervoor stond met in het achterhoofd het faillissement van hoofdsponsor De Hommel. Er vertrokken drie cruciale spelers en daarvoor in de plaats kwamen voornamelijk talentvolle maar ook onervaren zaalvoetballers.

Eén van die nieuwelingen, Ismael Ouaddouh, zette zijn ploeg na tien minuten op gelijke hoogte nadat de Bosschenaren binnen twee minuten op achterstand waren gekomen. Het leek of De Hommel de wedstrijd in handen zou nemen, maar toen AORC/Lebo in nog geen vijf minuten drie keer scoorde, was de wedstrijd over en uit.

FCK De Hommel ging de afgelopen maanden door de zwaarste periode uit de clubhistorie. Het was lang onduidelijk of de club uberhaupt aan het nieuwe seizoen zou kunnen kon beginnen. Het faillissement van hoofdsponsor De Hommel in februari liet binnen de vereniging een diepe wond na die niet meer gehecht leek te kunnen worden.

De club is te lang afhankelijk geweest van één hoofdsponsor, zei voorzitter Jack Peters. Zonder hulp van de gemeente Den Bosch zou de club er niet meer zijn, erkent hij. Peters benadrukt dat FCK De Hommel nog niet uit de problemen is.

De club moet maandelijks aan de gemeente 760 euro overmaken. Per jaar is dat 7600 euro, geld die Peters nog niet in kas heeft. Maar er kan in ieder geval tot januari gespeeld worden.

bron: bd.nl