Serc

Sport seizoen 2013-2014

Jammerlijk verlies Shoeters finale

De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch zijn er niet in geslaagd de landstitel in de wacht te slepen. In de MartinaPlaza in Groningen gingen de Bosschenaren in de beslissende wedstrijd met 76-68 onderuit tegen GasTerra Flames.

Shoeters begon goed en zette de Groningse opponent behoorlijk onder druk. GasTerra leek wat te slaapwandelen. Maar na rust stond daar een heel andere ploeg die niet meer in moeilijkheden kwam. De Groningers volgen ZZ Leiden op als landskampioen en Den Bosch staat met lege handen.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

SPM Shoeters vs GasTerra Flames gelijk

SPM Shoeters Den Bosch heeft dinsdagavond goede zaken gedaan tegen de basketballers van GasTerra Flames uit Groningen. Er werd voorkomen dat de Groningers er met de landstitel vandoor gingen. De Bosschenaren wonnen in eigen huis met 69-63 en kunnen zondag alsnog kampioen worden als de laatste game uit de best-of-7 serie wordt gespeeld.

In die serie is de stand nu gelijk: 3-3. Zondag is de alles beslissende match in Groningen - dat weer wel - om de landstitel, wie de beste zal zijn van dit seizoen.

In de eerste fase waren de basketballers van SPM Shoeters de sterkste, maar later namen de GasTerra Flames het heft in handen. Na rust keerden de kansen ten gunste voor Den Bosch en was in de eindfase de zege zo goed als zeker. Kees Akerboom was weer eens opperbest en maakte 22 punten.

bron: omroepbrabant.nl

SPM Shoeters verliest vijfde wedstrijd

SPM Shoeters verloor de vijfde wedstrijd in een best-of-7 serie om de landstitel. In de Martinihal werd op de valreep verloren van GasTerra Groningen met 69-67. Wat je noemt echt een 'close call' maar desalniettemin een verloren wedstrijd.

Het was een ware thriller. Er werd matig gescoord doch verdedigend werd nog minder weggegeven. Vooral de tweede helft kende een hoge attractie waarde. De Groningers leiden nu met 3-2 in gewonnen games.

Wedstrijd nummer zes in de Maaspoort op dinsdag 27 mei moet door de Shoeters gewonnen worden want anders is de zevende wedstrijd slechts een formaliteit.

bron: bd.nl

Shoeters staan weer gelijk

Shoeters won donderdag in de Maaspoort de vierde wedstrijd in de best-of-7 serie tegen GasTerra Flames uit Groningen. Daarmee is de stand gelijk in deze finale serie om de landstitel. De stand was 75-61.

De basketballers uit Den Bosch moesten wel winnen in de Maaspoort om nog kansen te behouden voor die landstitel. Zondag gaan ze weer een poging wagen om in de Martiniplaza te winnen.

bron: bd.nl

Verlies Shoeters derde wedstrijd best-of-7

De Shoeters uit Den Bosch hebben de derde wedstrijd om de landstitel van GastTerra uit Groningen verloren. De stand was na het laatste signaal 92-85. In de finaleserie van best-of-7 staat GasTerra nu met 2-1 voor.

bron: bd.nl

Shoeters wint nipt van GasTerra

SPM Shoeters uit Den Bosch heeft de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs maar nipt gewonnen. In een matig gevulde Maaspoort versloegen de Bossche basketballers donderdag de GasTerra Flames uit Groningen met 77-67.

Het was geen hoogstaande wedstrijd maar aan spanning was er geen gebrek. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en net als dinsdag in Groningen viel de beslissing pas in de laatste minuten. De kemphanen doorlopen een sessie van best-of-7 voor de landstitel.

bron: omroepbrabant.nl

Slecht begin Shoeters best-of-7

SPM Shoeters uit Den Bosch kon niet slechter beginnen aan de best-of-7 van de finale om de Nederlandse landstitel. In Groningen was GasTerra Flames net wat doelgerichter dan zijn gasten uit Den Bosch. Het werd 59-52.

De relatief lage stand is illustratief voor het niveau van deze match, de spelers kwamen moeilijk tot scoren. Kees Akerboom was wel effectief met zijn twintig punten, maar het mocht allemaal niet baten. De tweede wedstrijd in deze best-of-7 is in Den Bosch, in de Maaspoorthal.

bron: bd.nl

Update Shoeters vs Den Helder Kings

De basketballers van SPM Shoeters hebben zondag ook de tweede wedstrijd gewonnen van Den Helder Kings. De Bossche club versloeg de Kings in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap met 73-81.

Het ging niet van een leien dakje want Den Helder was gretig en halverwege de wedstrijd had Shoeters een achterstand van 15 punten: 60-45. Maar in de tweede helft schudden de Bosschenaren alle schroom van zich af.

Tai Wesley was weer man of the match door 4 minuten voor tijd gelijk te maken. Den Bosch liep uit en kan zich nu opmaken voor de derde wedstrijd tegen Den Helder in deze best-of-five serie. Den Bosch staat voor met 2-0.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Goede kansen Shoeters in halve finale

De Bossche basketballers van SPM Shoeters weten dat ze een goede kans hebben in het tweede duel tegen Den Helder Kings. Eerder deze week won Shoeters in de Maaspoort in Den Bosch met 89-78 van de Kings.

Van de vier duels die Shoeters speelde in Kingsdome, werd slechts één keer gewonnen. Dat lijkt ongunstig ware het niet dat die overwinning de laatste wedstrijd was die de ploegen tegen elkaar speelden. Met die recente overwinning in het hoofd zien de Bosschenaren het duel met vertrouwen tegemoet.

bron: bd.nl

SPM Shoeters bereikt halve finale

De basketbalclub SPM Shoeters uit Den Bosch bereikte zondag de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Dat ging ten koste van Aris uit Leeuwarden. 

Het duel in Friesland eindigde in 80-88. Donderdag won Shoeters in de eigen Maaspoort al de eerste wedstrijd en door de winst in de return kwam Shoeters op een beslissende 2-0. Man of the match was Kees Akerboom met negentien punten.

Den Helder is nu de tegenstander in de halve finale. De eerste wedstrijd wordt een thuiswedstrijd in de Maaspoort.

bron: omroepbrabant.nl

Shoeters vaagt Leeuwarden weg

De basketballers van het Bossche SPM Shoeters hebben in de eerste wedstrijd van de play-offs tegenstander Aris Leeuwarden weggevaagd. Thuis werd maar liefst gewonnen met 110-63.

Van meet af aan was de toon gezet: het duurde ruim drie minuten voordat de gasten uit Leeuwarden tot scoren kwamen. In tegenstelling tot vorig jaar lieten de Bosschenaren zich niet beetnemen. Zij scoorden naar hartenlust en in deze monsterzege had Ali Farokhmanesh het grootste aandeel. Hij maakte met 22 punten precies een vijfde van het totaal.

bron: bd.nl

Makkelijke zege Shoeters

SPM Shoeters uit Den Bosch won op makkelijke wijze van Apollo Amsterdam. Het basketbalteam van coach Sam Jones won met 67-43.

De Amsterdammers konden eigenlijk alleen in het eerste kwart de Bosschenaren bijbenen. Daarna was het einde verhaal en werd het verschil meer dan duidelijk. Zaterdag sluit Shoeters de reguliere competitie af met een uitwedstrijd tegen Den Helder.

bron: bd.nl

Shoeters wint eenvoudig van Weert

Zoals in de verwachting lag, won het Bossche SPM Shoeters op eenvoudige manier van Weert. De basketbalwedstrijd eindigde met de eenduidige score van 96-62.

Voor rust scoorden de Bossche basketballers al 55 punten gemaakt door de Amerikaanse spelers Gonzalvez, Wesley en Johnson. Na rust bleven de Bosschenaren geconcentreerd en waren de honderd punten in het vizier. Die niet werd gehaald.

SPM Shoeters bezet nu de tweede plek en zal die niet meer afstaan dit seizoen.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Den Helder

SPM Shoeters leverde een prestatie van formaat door voor de eerste keer dit seizoen te winnen van Den Helder Kings. In deze thuiswedstrijd won Shoeters met overtuigende cijfers: 99-76.

Hierdoor verstevigden de Bossche basketballers hun tweede plaats op de ranglijst die alleen kon worden bedreigd door de nummer drie namelijk diezelfde Den Helder Kings.

bron: bd.nl

Shoeters verslaat Zwolle

SPM Shoeters Den Bosch won dinsdagavond van Landstede Zwolle met 81-65. De Bosschenaren waren vanaf het begin goed op dreef en onthielden de Zwollenaren zelfs van het scoren.

Door slordigheden aan de kant van de Shoeters leken hun tegenstanders langszij te komen. Het maakte de wedstrijd in de Maaspoorthal alleen maar spannender en aantrekkelijker.

Bij het begin van het vierde kwart was de voorsprong van Shoeters minimaal: 5 punten. Door driepunters van Mike Schilder en Ali Farokhmanesh wist Shoeters de marge veilig te stellen en gaf die niet meer uit handen. Met 21 punten was Tai Wesley de topscorer bij Den Bosch.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Matrixx Wijchen

Daags na de uitschakeling in de beker tegen Groningen moesten de basketballers van SPM Shoeters hun opwachting maken tegen Matrixx Wijchen. Ondanks of misschien mede door die uitschakeling waren de Bossche basketballers gretig. De Wijchenaren werden met 66-83 verslagen.

Coach Sam Jones sprak van een 'solide prestatie'. Ondanks de uitschakeling in de beker, vond Shoeters eindelijk de manier om aartsrivaal Groningen te verslaan. Den Bosch kwam in de return punten tekort om door te gaan in de beker.

bron: bd.nl

Shoeters uit de beker

SPM Shoeters is uit de beker. In een zwaar bevochten wedstrijd tegen Groningen moest Shoeters een achterstand van elf punten uit het heenduel goedmaken en dat was voor de Bossche basketballers net een brug(je) te ver.

Toch leek het aanvankelijk erop dat Shoeters een krachttoer zou uithalen, maar Groningen maakte een einde aan die kortstondige droom door aan het eind van het vierde kwart hard uit te halen. De Bosschenaren hadden in die fase al hun krachten verspeeld en hadden nauwelijks nog weerwoord.

bron: bd.nl

Rotterdam eenvoudig opzij gezet

SPM Shoeters uit Den Bosch had geen enkele moeite met Rotterdam Basketball.
De thuiswedstrijd kwam weliswaar wat moeizaam op gang, maar in het tweede kwart gingen de Bosschenaren helemaal los. 

De eindstand was in verhouding met het spelbeeld: 89-67. Tai Wesley, Stefan Wessels en Marcel Aarts waren de spelers die het verschil maakten in de eindfase.

bron: bd.nl

Shoeters verliest eerste halve finale

In de race naar de bekerfinale heeft SPM Shoeters uit Den Bosch een flinke veer moeten laten uit tegen Groningen. Shoeters verloor de eerste halve finale met de eindstand van 77-66.

Groningen was in de Martinihal de hele wedstrijd lang beter dan de Bossche basketballers. Gelukkig kreeg Akerboom het op zijn heupen en maakte hij de stand einigzins dragelijk door zes driepunters te scoren. 

Over twee weken is de return in de Maaspoort. Den Bosch is nog niet kansloos maar zal meer moeten doen dan wat het dinsdagavond in Groningen liet zien.

bron: bd.nl

Shoeters wint pas na verlenging

SPM Shoeters heeft de topper in en tegen Leiden zaterdag gewonnen. Daar was wel een verlenging voor nodig. Het duel eindigde in 83-86.

Door deze zege handhaaft Shoeters zich op de tweede plaats in de Dutch Basketball League, op twee punten van koploper Groningen. De Groningers hebben wel een duel minder gespeeld dan Shoeters. 

bron: omroepbrabant.nl

Moeizame overwinning Shoeters

SPM Shoeters Den Bosch heeft donderdagavond gewonnen van Matrixx Magixx Wijchen uit Gelderland. De eindstand was 76-66. Het ging echter niet van een leien dakje.

Shoeters speelde inspiratieloos zonder enige fut. Wijchen rook bloed en kwam gedurende de wedstrijd enkele keren zelfs voor te staan. De enige die er wat aan deed was Ralf de Pagter. Kees Akerboom was met dertien punten de topscorer van deze thuiswedstrijd.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Leeuwarden

Ondanks dat SPM Shoeters niet op volle sterkte aanwezig kon zijn won het toch de uitwedstrijd tegen Leeuwarden. Maar het was allesbehalve een gelopen race en dat is te zien aan de eindstand: 72-82.

Shoeters miste twee cruciale spelers namelijk Tony Johnson (enkelblessure) en Tai Wesley die nog grieperig was. Toch heeft Shoeters genoeg kwaliteit in huis om in Leeuwarden de punten binnen te halen. Maar het ging niet van een leien dakje.

bron: bd.nl

Shoeters wint van kampioen ZZ Leiden

SPM Shoeters heeft met verbazingwekkend gemak gewonnen van regerend landskampioen ZZ Leiden. In de Maaspoort werd het 80-68 voor de thuisclub. 

De stand doet vermoeden dat er van de gasten flink weerstand werd geleverd, maar bijna heel de wedstrijd door gaf Leiden niet de indruk die je kunt verwachten van een kampioen. In de slotfase kon Leiden nog wat doen aan de blamerende achterstand anders zou de ploeg van coach Toon van Helfteren af zijn gegaan.

bron: bd.nl

Zege Shoeters op Apollo Amsterdam

SPM Shoeters heeft zondagmiddag routineus gewonnen van Apollo Amsterdam. De eindstand was 69-50.

De laaggeklasseerde Amsterdammers konden voor rust de basketbalploeg uit Den Bosch nog bijbenen, maar na rust schakelden de Bosschenaren in een hogere versnelling en liepen ze comfortabel uit. 

Topscorer in deze wedstrijd was Ali Farokhmanesh.

bron: bd.nl

Shoeters bereikt halve finale

SPM Shoeters

SPM Shoeters uit Den Bosch heeft zich dinsdagavond ten koste van Landstede Zwolle geplaatst voor de halve finale van het basketbal bekertoernooi met een nipte zege van 69-68.

bron: bd.nl

Shoeters overmachtig tegen Weert

SPM Shoeters Den Bosch heeft zaterdagavond met groot verschil gewonnen tegen Weert: 47-93. Al eerder deze maand wonnen de Bosschenaren in Limburg. Toen was dat een verschil van 36 punten. Dit keer was de marge nog groter namelijk 46.

De laatste tien minuten waren helemaal eenzijdig; de thuisclub kwam nauwelijks meer tot scoren en maakte slechts vijf punten. Shoeters kende geen medelijden met de allang geslagen thuisclub en deed er nog een ‘schepje’ bovenop door 28 punten te maken in deze slotfase.

bron: bd.nl

Halve finale basketbal beker in zicht

SPM Shoeters heeft een belangrijke slag geslagen om de halve finales van de beker te bereiken door Zwolle thuis te verslaan met 60-79. Het lijkt een overtuigende uitslag maar in het begin was Zwolle sterker.

Pas in het tweede kwart kon Shoeters dankzij een gedreven Marcel Aarts beginnen aan het uitbouwen van een comfortabele voorsprong. In het derde kwart lieten de Zwollenaren de kopjes al hangen en was het pleit beslecht. De halve finale kan Shoeters bijna niet ontgaan, tenzij er een ware wederopstanding komt van Zwolle.

bron: bd.nl

Shoeters verliest in en van Groningen

Het was al gezegd: na een paar overwinningen op tegenstanders zoals Weert en Aris Leeuwarden wachtte Shoeters dinsdag een opponent van formaat namelijk koploper Groningen.

Ondanks de inzet van spelverdeler Tony Johnson die hersteld is van blessure, verloor de Bossche ploeg met duidelijke cijfers: 85-69. Vooral de persoonlijke fouten van sterspeler Tai Wesley deden de ploeg de das om.

bron: bd.nl

Shoeters overtroeft Aris Leeuwarden

De basketballers van SPM Shoeters hadden zondag in Den Bosch totaal geen moeite met Aris Leeuwarden. De Bossche ploeg won met 104-75 van de Friese ploeg die laag staat geklasseerd.

De Bosschenaren doen het goed tegen clubs in de lagere regionen zoals Weert en Amsterdam, maar de volgende tegenstander is van een andere orde. Dan wacht SPM Shoeters een moeilijke uitwedstrijd tegen Groningen.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Weert

SPM Shoeters, de Bossche basketbalclub met kampioen aspiraties - liet zich in de eerste kwart behoorlijk in de luren leggen door het nog steeds puntloze Weert. De tussenstand spreekt voor zich: 27-20.

In het tweede kwart zette Shoeters eindelijk orde op zaken en werden er nauwelijks tegenpunten getolereerd. De Bossche ploeg liep uit in sporthal Boshoven te Weert en zette de eindstand met zeer overtuigende cijfers op 54-90. Kees Akerboom was weer eens de topscorer met 15 punten.

bron: bd.nl

Ruime zege Shoeters op Amsterdam

SPM Shoeters Den Bosch opende het seizoen zondagmiddag met een gemakkelijke zege op Apollo Amsterdam. Het werd een zeer ruime overwinning. De uitslag was 94-49 voor SPM.

Je kon niet spreken van een echte wedstrijd in de Maaspoorthal. Bijna meteen werd de voorsprong uitgedrukt in dubbele cijfers en dat groeide alleen maar naarmate de wedstrijd vorderde.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Leiden

SPM Shoeters Den Bosch heeft op Tweede Kerstdag zijn laatste wedstrijd van 2013 gewonnen. Leiden werd in de Vijfmeihal met 69-78 verslagen.

bron: bd.nl

Shoeters blijft verliezen

Na de uitschakeling in de EuroChallenge vorige week blijft de Bossche basketbalclub SPM Shoeters verliezen. Nu in de thuiswedstrijd tegen Den Helder Kings. De uitslag was 65-66.

De uitslag doet vermoeden dat de thuisclub flink weerwerk had geleverd, maar dat was in het begin van de wedstrijd zeker niet het geval. Shoeters begon slap, maar herstelde zich aan het begin van het tweede kwart. Toch kon de Bossche club aan het eind van dit kwart het niet bijbenen. Dat kwam tot uiting in de stand van dit kwart: 30-39.

In de twee kwarten daarna speelde Shoeters scherper en kon in het begin van het laatste kwart zelfs een voorsprong genoteerd worden. Een paar seconden vóór het einde leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Den Helder Kings strafte een fout van Shoeters af: 65-66.

bron: bd.nl

Shoeters uit EuroChallenge

De Bossche basketbalploeg SPM Shoeters is er niet in geslaagd de poulefase van de EuroChallenge te overleven. Thuis werd verloren van JDA Dijon met 66-70.

De thuisploeg was in het begin lange tijd de bovenliggende partij maar het tempo zakte bij beide ploegen af naar een tamelijk bedenkelijk niveau. Voor rust werd de lage stand van 26-26 genoteerd.

Na rust bleven beide ploegen gelijk oplopen maar naarmate de tijd vorderde bleven de Fransen scoren en kwam Shoeters daar nauwelijks aan toe. Pas aan het eind veerde de Bossche ploeg weer op geholpen door het publiek, maar het mocht niet meer baten.

bron: bd.nl

Shoeters wint topper van Zwolle

De basketballers van SPM Shoeters deden zondagmiddag goede zaken in de topper tegen Landstede uit Zwolle. Shoeters won overtuigend met 80-72.

De Bossche club stond de gehele wedstrijd ruim voor. Volgens Kees Akerboom, met 16 punten weer lekker op dreef, controleerden de Bosschenaren de wedstrijd vanaf het begin.

bron: omroepbrabant.nl

Shoeters wint van Leeuwarden

SPM Shoeters won van Leeuwarden met 70-79. De Bossche ploeg liet een ruime voorsprong van 9-22 in het twwede kwart onnodig in gevaar brengen in het volgende kwart. Uitblinker Kees Akerboom kon de eindstand veilig stellen.

Aanstaande dinsdag moeten de Bossche basketballers afreizen naar Antwerpen voor de Europese competitie EuroChallenge.

bron: bd.nl

Shoeters wint in Estland

SPM Shoeters heeft in Estland gewonnen van Rakvere. De eindstand was 57-70. Het was de derde Europese overwinning in de EuroChallenge voor de Bossche basketballers.

bron: bd.nl

Eindelijk weer winst Shoeters

Na drie nederlagen in de nationale competitie en één in de Europese Exchange wist SPM Shoeters uit te winnen van Rotterdam met 52-74.

Het was wel geen gelopen race voor de Bosschenaren want Rotterdam gaf de ploeg danig van repliek. In de eerste kwart gingen de ploegen gelijk op. Shoeters liep weliswaar wat uit maar de tegenstander toonde veel veerkracht. Pas in de laatste tien minuten kon Shoeters een comfortabele voorsprong uitbouwen en behouden.

bron: bd.nl

Shoeters verliest weer

SPM Shoeters uit Den Bosch heeft het evenwicht nog steeds niet gevonden tussen spelen in de Europese EuroChallenge en nationale competitie. De basketballers verloren voor de derde keer op rij in de competitie na het spelen van een midweeks Europees duel (verlies tegen het Franse Dijon met 83-64).

Deze keer was Den Helder Kings te sterk en werd er verloren met 85-74. De Bosschenaren bleven de eerste drie kwarten nog goed bij, maar in het laatste kwart sloeg de tegenstander toe en kon de achterstand niet meer worden overbrugd. Topscorer bij de Shoeters was wederom Tai Wesley met achttien punten.

bron: bd.nl

Verlies SPM Shoeters

SPM Shoeters heeft zaterdagavond met ruime cijfers verloren van Groningen. De eindstand was 51-75. Vooral in het derde kwart liep Groningen ver uit. De Bosschenaren waren in het vierde kwart niet meer bij machte om het gapende gat te dichten. 

bron: bd.nl

Shoeters verliest van Wijchen

You win some you lose some. Het kan sterk verkeren in een week tijd. Winnen op hoog Europees niveau tegen het Este Tarvas en verliezen in de competitie. Zaterdagavond was  Matrixx Magixx Wijchen te sterk en won thuis met 76-64.

Shoeters effectief tegen Tarvas

SPM Shoeters zijn prima van start gegaan in de Europese basketbal competitie tegen Rakvere Tarvas uit Estland. Vooral Tai Wesley speelde een cruciale rol in deze rentree van Shoeters op dit hoog Europees niveau. De eindstand was 78-71.

De Esten bleken een hardnekkige tegenstander en kwamen in de slotfase nog gevaarlijk terug, maar de voorsprong die de Bossche ploeg had opgebouwd bleek voldoende en comfortabel.

bron: bd.nl

Makkelijke overwinning Shoeters

SPM Shoeters won met gemak van Rotterdam en de uitslag was dan ook navenant: 85-63. De krachtverhouding werd al in het eerste kwart neergezet door dubbele cijfers voor de Bossche ploeg; het stond toen op 24-12.

Voor SPM Shoeters was deze wedstrijd een welkome warming up voor het treffen tegen Tarvas in het Eurochallenge-duel aanstaande dinsdag.

bron: bd.nl

Opnieuw overwinning Dukes

Bossche rugbyploeg The Dukes heeft op eenvoudige wijze en met overtuigende cijfers (62-8) gewonnen van RC Waterland. Vooral in de tweede helft van de thuiswedstrijd werd het niveauverschil erg duidelijk.

CoachCarel van der Merwe ziet dat zijn werk vruchten begint af te werpen. Het team wordt hechter, spelers nemen zelf initiatieven als het minder loopt en de focus blijft de meeste tijd van de wedstrijd op hoog peil.

bron: bd.nl

Zege van The Dukes

De Bossche rugbyploeg The Dukes heeft in een thuiswedstrijd op zeer eenvoudige manier van het Zeeuwse EZRC Oemoemenoe gewonnen met de klinkende score van 56-12. Al voor de rust stond de Bossche ploeg op een riante voorsprong. Dat werd in de tweede helft vergroot.

Na twee nederlagen op rij stond de ploeg op scherp en daarom was coach Carel van der Merwe zeer tevreden met het behaalde resultaat. Hij loofde de motivatie en scherpte van zijn pupillen. Want het is een jong team en nog vol in ontwikkeling. Deze overwinning geeft vertrouwen.

bron: bd.nl

SPM Shoeters verslaat Leiden

SPM Shoeters versloeg donderdagavond landskampioen Leiden met een overtuigende score van 78-67. Daarmee is de Bossche ploeg nog steeds ongeslagen in de Eredivisie samen met Zwolle. In het laatste kwart sloeg de thuisploeg toe.

Afgelopen zaterdag werd afgerekend met Groningen. In de strijd om de Supercup werd Leiden al eerder in dit seizoen door SPM Shoeters verslagen.

bron: omroepbrabant.nl

Vos wint Grote prijs van Brabant

Wikimedia Commons

Marianne Vos won vandaag met overmacht de eerste editie van de Grote Prijs van Brabant. Zij finishte solo op deze veldrit. Het was een zwaar parcours die ging over de Pettelaarse Schans.

Shoeters winnen Supercup

Na veel oefenwedstrijden ging het nieuwe basketbalseizoen zondag dan eindelijk echt beginnen. Voor de derde editie van de Supercup nam landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden het in de eigen Vijf Meihal op tegen bekerwinnaar SPM Shoeters uit Den Bosch. En het waren de Shoeters die de buit binnenhaalden met een eindstand van 47-68.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. De Shoeters waren sterk in het offensief en kwamen voor. Leiden kon zich herstellen en het eerste kwart eindigde in 16-17. In het tweede kwart kwam de thuisploeg noog voor te staan maar de Bosschenaren wisten dat aan het eind van het tweede kwart recht te trekken: 28-32. Shoeters gaf hierna het initiatief niet meer uit handen en bouwden de voorsprong gestadig op. De Supercup kon hen niet meer ontgaan.

bron: basketball.nl/bd.nl

Shoeters winnen Supercup

Na veel oefenwedstrijden ging het nieuwe basketbalseizoen zondag dan eindelijk echt beginnen. Voor de derde editie van de Supercup nam landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden het in de eigen Vijf Meihal op tegen bekerwinnaar SPM Shoeters uit Den Bosch. En het waren de Shoeters die de buit binnenhaalden met een eindstand van 47-68.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. De Shoeters waren sterk in het offensief en kwamen voor. Leiden kon zich herstellen en het eerste kwart eindigde in 16-17. In het tweede kwart kwam de thuisploeg noog voor te staan maar de Bosschenaren wisten dat aan het eind van het tweede kwart recht te trekken: 28-32. Shoeters gaf hierna het initiatief niet meer uit handen en bouwden de voorsprong gestadig op. De Supercup kon hen niet meer ontgaan.

bron: basketball.nl/bd.nl

Shoeters winnen Supercup

Na veel oefenwedstrijden ging het nieuwe basketbalseizoen zondag dan eindelijk echt beginnen. Voor de derde editie van de Supercup nam landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden het in de eigen Vijf Meihal op tegen bekerwinnaar SPM Shoeters uit Den Bosch. En het waren de Shoeters die de buit binnenhaalden met een eindstand van 47-68.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. De Shoeters waren sterk in het offensief en kwamen voor. Leiden kon zich herstellen en het eerste kwart eindigde in 16-17. In het tweede kwart kwam de thuisploeg noog voor te staan maar de Bosschenaren wisten dat aan het eind van het tweede kwart recht te trekken: 28-32. Shoeters gaf hierna het initiatief niet meer uit handen en bouwden de voorsprong gestadig op. De Supercup kon hen niet meer ontgaan.

bron: basketball.nl/bd.nl

Maaspoorthal wil meer bezoekers

De Maaspoorthal of beter gezegd de Maaspoort Sports en Events wil meer bezoekers aantrekken. Het streefcijfer voor dit jaar is gezet op 150.000. Vorig jaar trok de hal ongeveer 142.000 bezoekers.

De gemeente - eigenaar van de Maaspoorthal -  en het management willen meer evenementen binnenhalen. De bezoekcijfers tonen in ieder geval een stijgende lijn in de loop der jaren. In 2010 trok de hal 'slechts' 107.000 bezoekers.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Open NK snelschaken in Rosmalen

Alexander Calder

Zaterdag 15 februari 2014 organiseert schaakvereniging HMC Den Bosch het vijfde Alexander Calder NK snelschaken voor clubteams in Sociaal Cultureel Centrum “De Biechten” in Rosmalen. 

Er wordt gespeeld in één grote groep met daarbinnen 3 categorieën; een A-categorie, een B-categorie en een C-categorie. In totaal zijn er 68 teams uit het hele land, met ieder vier spelers en eventueel een reserve.

foto: Wikimedia Commons

Is de Bosschenaar een hockeyer?

Derby kraker

Zou de Bosschenaar meer een hockeyliefhebber zijn dan een voetbalfanaat? Dat lijkt zo op het eerste gezicht als we de kaartverkoop van FC Den Bosch tegen Willem II Tilburg voor zondag 2 februari bekijken. De Vliert is lang niet vol voor deze Brabantse derby kraker.

FC Den Bosch is lekker in vorm en leidt in de derde periodetitel en Willem II wil dit jaar promoveren naar de Eredivisie. Spanning genoeg zou je zeggen, maar de Bossche bevolking loopt er niet warm voor.

Zou het kunnen dat het chronisch gebrek aan succes bij FC Den Bosch er schuld aan is? En doordat bij hockey - en dan vooral het vrouwenhockey - de successen door de jaren heen aan elkaar worden geregen, hockey een prominentere plaats heeft bij de Bosschenaar?

Als je verliest, zien ze je niet staan. Als je wint, komen de vrienden vanzelf.

De foto is van de eerste wedstrijd van het seizoen 2013/14. FC Den Bosch speelde uit tegen Willem II. Het werd toen 2-2.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Yuri van Gelder in finale ringen

Wikimedia Commons

Yuri van Gelder uit Den Bosch kwalificeerde zich maandag vrijwel zeker maandag in de finale ringen bij het WK turnen in Antwerpen. Hij kwam aan de ringen tot een score van 15,566.

Het onderdeel ringen is zijn specialisme. Hij rekent er 100 procent op met die score de finale te halen. Hij moet bij de laatste acht eindigen wil hij aanstaande zaterdag meedingen in de prijzen.

bron: omroepbrabant.nl

Dames volleybal winnen Dela Trophy

Ondanks het verlies op zondag hebben de volleybalsters van Oranje de DELA Trophy gewonnen. Dat deden ze maandag in de Maaspoort in Den Bosch. Met 3-1 in sets waren ze te sterk voor het Belgisch team.

DE DELA Trophy is een mooie oefening voor de WK-kwalificatie. Daarin zullen de vrouwelijke volleyballers Frankrijk, Hongarije en Kroatië op hun weg vinden.

De DELA Trophy is na twee jaar afwezigheid weer terug. Dit jaar is de zevende editie. Bij de vorige - twee jaar geleden - won Oranje ook. Toen was Turkije de tegenstander.

bron: bd.nl/volleybal.nl

Volleyballers hard onderuit

Zowel de heren als dames van het nationale volleybalteam hebben zondag de eerste oefenwedstrijden in de DELA Trophy verloren. De heren verloren kansloos van Frankrijk met 0-3 in sets. Dat gebeurde in een uitverkochte Maaspoort in Den Bosch. Maandag kunnen de mannen zich revancheren.

In diezelfde Maaspoort te 's-Hertogenbosch werden de volleybalsters van Oranje in de tie-break met 2-3 verslagen door België. Een vreemde zaak want een dag tevoren won datzelfde Nederlandse team in Almelo nog met duidelijke cijfers (3-0) van hun Belgische opponenten.

Ook de Nederlandse vrouwen hebben maandag zicht op revanche in het derde oefenduel.

bron: bd.nl

Volleybal Oranje laatste test

In aanloop voor de WK-kwalificatie van volgende week ondergaan beide volleybal teams van Oranje zondag en maandag in Den Bosch hun laatste test. De mannen spelen de oefenduels in de Maaspoort tegen Frankrijk; de vrouwen zowat meteen daarna tegen België.

Bij deze oefenduels wordt gestreden om de zogenaamde DELA Trophy. Die is een jaartje weg geweest maar staat weer op de kalender. Het is een goede voorbereiding op het derde en laatste WK-kwalificatietoernooi.

bron: bd.nl

Parker wint EK halfpipe in Den Bosch

EK halfpipe

De Brit Rich Parker is in Den Bosch Europees kampioen halfpipe geworden. De Colombiaan Otto Bolanos werd door de juryleden gekozen als de beste skater, maar hij deed niet mee om het Europees kampioenschap. Roel Fritz was de beste Nederlander met de vijfde plek overall en vierde plek om het Europees kampioenschap.

Het kampioenschap werd door Bosschenaar Sven Boekhorst georganiseerd in het nieuwe skatepark in het World Skate Center in Den Bosch. Sven is oud-wereldkampioen skaten.

bron: omroepbrabant.nl

Skatetoppers naar Den Bosch

Sven Boekhorst

Oud-wereldkampioen skaten en Bosschenaar Sven Boekhorst heeft veel oude bekenden naar Den Bosch gehaald voor het EK half pipe. De skatetop van Europa zal dan aanwezig zijn in het Bossche World Skate Center (het voormalige Factory gebouw). Veel van hen kent Boekhorst toen hij actief was als prof.

Sven heeft dit jaar een punt gezet achter zijn carriere al profskater. Sinds 2006 organiseert hij skate-evenementen zoals die van aanstaande zaterdag. De bedoeling van deze EK half pipe is om in slechts 35 seconden een impressie te geven van je kunnen. Elke deelnemer krijgt drie pogingen.

bron: omroepbrabant.nl

Vos wint Grote prijs van Brabant

Wikimedia Commons

Marianne Vos won vandaag met overmacht de eerste editie van de Grote Prijs van Brabant. Zij finishte solo op deze veldrit. Het was een zwaar parcours die ging over de Pettelaarse Schans.

NL hockeyvrouwen wereldkampioen

Maartje Paumen

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag in Den Haag de wereldtitel veroverd op Australië. De aartstivaal werd met 2-0 te verslaan. De treffers van Oranje kwamen op naam van Maartje Paumen (strafbal) van hockeyclub Den Bosch en Kim Lammers. Lammers speelde haar 200e en laatste interland.

Voor de dominante ploeg van bondscoach Max Caldas was het de zevende zege op rij op dit WK. Het doelsaldo van 23-1 illustreerde die dominantie. De olympisch kampioen (ja, ook die titel is in the pocket) bewees met de gouden triomf voor eigen publiek eens te meer de onbetwiste nummer 1 van de wereld te zijn. Met een grote inbreng van HC Den Bosch, de club die sinds jaar en dag heerst over de Nederlandse hockeyvelden.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

Belgische hockeyploeg uitgeschakeld

Marc Lammers is er met zijn Belgische mannenploeg niet in geslaagd de laatste vier te bereiken bij het WK hockey in Den Haag. Lammers is bondscoach van België.

De hockeycoach uit Den Bosch zag zijn ploeg maandagavond in de laatste groepswedstrijd met 2-3 verliezen van concurrent Engeland.

bron: omroepbrabant.nl

Brabantloos tijdperk Oranje

Het is droevig maar waar. In het team dat de kleuren van Oranje voor het WK-voetbal in Brazilië gaat verdedigen, is geen een Brabander vertegenwoordigt. Joris Mathijsen, Roy Beerens noch Bosschenaar Patrick van Aanholt zijn door bondscoach Louis van Gaal meegenomen.

Een Brabantloos tijdperk in Oranje is aangebroken en dat terwijl de gemiddelde Brabo de fanatiekste fan is van Oranje. Vorige WK's was dat wel anders. Wie herinnert zich niet Ruud van Nistelrooij die nog bij FC Den Bosch heeft gespeeld of Mark van Bommel die een cruciale rol speelde bij het vorige WK, toen Oranje in de finale uitkwam tegen Spanje?

Het heeft niet zo mogen zijn. Dat er geen goede voetballers meer uit Brabant komen, wil er bij de redactie niet in. Volgende keer beter dan maar.

Paumen en Keetels op dreef op WK

Maartje Paumen en Marloes Keetels van HC Den Bosch zijn goed op dreef. Zij bezorgden het Nederlands vrouwenteam maandagavond de tweede zege op het WK hockey toernooi in Den Haag.

Het werd 4-0 tegen België. Keetels scoorde de 2-0, Paumen zorgde voor de 3-0. Zij benutte een strafbal. Het is voor Keetels de eerste keer dat ze deelneemt aan zo'n groot toernooi. Paumen is een door de wol geverfde oude rot.

bron: omroepbrabant.nl

Oranje verslaat Nieuw-Zeeland

De hockeysters van Oranje zijn donderdag bij het WK in Den Haag de eerste echte test goed doorgekomen. Oranje versloeg Nieuw-Zeeland met 2-0, toch weer de nummer 5 van de wereldranglijst.

Lidewij Welten van HC Den Bosch maakte haar rentree in Oranje. Zij had haar middenhandsbeentje een paar weken geleden gebroken en deelname aan het WK leek onzeker.

Door de winst op Nieuw Zeeland is de ploeg van bondscoach Max Caldas na drie overwinningen in poule A al vrijwel zeker van een plaats in de halve finales, evenals Australië dat ook negen punten heeft.

bron: omroepbrabant.nl

Welten doet toch mee aan WK hockey

Hockeyster Lidewij Welten van HC Den Bosch doet toch mee aan het WK hockey in Den Haag. Zij is nu opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Max Caldas voor het WK Hockey.

Welten brak vorige week haar middenhandsbeentje en er werd gevreesd dat ze niet op tijd fit zou zijn. Wel wordt per dag bekeken of zij wel inzetbaar is. Coach Caldas houdt daarmee een slag om de arm. Het is ook niet zeker of ze zaterdag 31 mei de eerste wedstrijd tegen Japan zal spelen.

bron: omroepbrabant.nl

Binnenhalen Giro kost geld

Den Bosch zal voor het binnenhalen van de start van de Giro veel geld moeten neertellen. Daarnaast is het maar de vraag of de start van de Italiaanse wielerronde geld gaat opleveren. Zo luidt het commentaar van Hans van Schaik, die de Tour de France van 1996 naar de Brabantse hoofdstad bracht.

Den Bosch moet volgens hem de minnen en plussen tegen elkaar wegstrepen eer het daadwerkelijk die start in 2016 in de stad wil organiseren. In 1996 werd geld terugverdiend, maar eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor nu. Het zijn andere economische tijden, aldus Van Schaik.

Volgens hem moet de gemeente bij zichzelf te rade gaan hoe het zich eigenlijk wil profileren, vermarkten. Wil Den Bosch bekend staan als sportstad of cultuurstad? Met de komst van het Jeroen Bosch jaar in 2016 zet het zich sowieso in als cultuurstad.

bron: omroepbrabant.nl

Update Giro start in Den Bosch

Het bericht dat de Giro d'Italia in Den Bosch zal starten in 2016 is volgens het Brabants Dagblad onjuist. Omroep Brabant en de NOS hadden dat bericht gemeld, maar de gemeente Den Bosch, de provincie en evenementen-organisatie Libéma zeggen dat het nog voorbarig is.

Er is wel sprake van grote interesse vanuit de provincie om de Giro binnen te halen en maandag 26 mei was er een gesprek met de provincie en wethouder van Sportzaken, Huib van Olden om de start van de Giro in 2016 in Den Bosch plaats te laten vinden. Den Bosch moet er nog een nachtje over slapen.

Volgende maand wordt de beslissing genomen welke stad de start van de Giro in 2016 wordt toegekend. Er hebben zich namelijk meer kandidaten gemeld.

bron: bd.nl

Den Bosch startplaats Giro 2016

Den Bosch zal eventueel in 2016 de startplaats worden van de Giro d'Italia, de grote wielerronde van Italië. Dat bevestigde de gemeente Den Bosch aan Omroep Brabant.

De gemeente en de organisatie hebben een akkoord bereikt en alleen de gemeenteraad moet het nog goedkeuren. Het binnenhalen van de Giro naar Nederland en in het bijzonder naar Den Bosch is het werk van voormalig wielrenner Cees Priem.

In 1996 was Den Bosch eerder de startplaats van die andere grote - wellicht de grootste - wielerronde, de Tour de France die volgend jaar in Utrecht zal starten.

bron: omroepbrabant.nl

HC Den Bosch in hoofdklasse door keeper

HC Den Bosch blijft dankzij keeper Piet Noordam in de hoofdklasse. Noordam wist in de shoot-outs twee inzetten te keren en werd daarmee de grote man in deze best-of-3 serie wedstrijden waar het draaide om degradatie (HC Den Bosch) of promotie (Voordaan).

De derde en allesbeslissende wedstrijd kreeg geen winnaar na reguliere tijd en verlenging. Het bleef 2-2 en dus zouden alleen shoot-outs een winnaar kunnen opleveren.

Den Bosch startte furieus en kwam al snel op voorsprong: 2-0. In de slotfase kwam Voordaan langszij en moest er verlengd worden. In de uiterst spannende verlenging werd echter niet gescoord en ook hier speelde de Bossche keeper een cruciale rol door een fabuleuze redding in de allerlaatste seconden van de verlenging.

bron: omroepbrabant.nl

Warmte valt mee tijdens Vestingloop

Deelnemers vinden het wel meevallen met de warmte tijdens de Vestingloop. Het is zelfs ideaal hardloop weer volgens velen. Voldoende drinken voordat je begint aan het hardlopen en tijdens het lopen drinken als het nodig is, wordt geadviseerd.

De Vestingloop in Den Bosch vindt op zondag 25 mei 2014 voor de negende keer plaats met als finish de Parade aan de voet van de Sint-Jan. Er kunnen maximaal tweeduizend lopers per afstand solo of met een bedrijventeam deelnemen aan recreatieve en wedstrijdlopen van 5, 10 en 15 kilometer of de Paleiskwartier fun run.

De loop gaat over een volledig verhard parcours door centrum en natuur van Den Bosch. 

bron: bd.nl/ricohvestingloop.nl

HC mannen winnen tweede duel

Door met 3-0 te winnen trokken de mannen van HC Den Bosch de stand in de play-offs om een plek in de hoofdklasse gelijk. Zondag krijgen de mannen van Sjoerd Marijne de kans om in de hoofdklasse te blijven.

Anders volgt onherroepelijk degradatie naar de overgangsklasse en komt er een einde aan 21 seizoenen in de hoofdklasse. Het was erop of eronder voor Den Bosch. Het spelbeeld was hetzelfde als afgelopen woensdag; Den Bosch viel aan, creëerde kansen maar maakte geen goals.

Pas in de vijftigste minuut viel de eerste treffer, spoedig gevolgd door de tweede die als bevrijdend werd ervaren door zowel het team als het enthousiaste publiek. In de slotfase viel de 3-0.

bron: omroepbrabant.nl

Degradatie Bossche hockeymannen?

De mannen van HC Den Bosch verloren woensdag hun eerste play-out duel tegen overgangsklasser Voordaan met maar liefst 4-0. Dat betekent dat Den Bosch nu va banque moet spelen en de tweede wedstrijd zaterdag in Den Bosch moet winnen, anders wacht degradatie naar de overgangsklasse. 

De 4-0 van Voordaan was een geflatteerde uitslag. De Bosschenaren sprongen buitengewoon slordig om met hun kansen: liefst acht strafcorners en een flink aantal veldkansen werden onbenut.

Zaterdagmiddag is aan de Oosterplas de return tegen Voordaan. Als Den Bosch wint, volgt zondagmiddag thuis een derde en beslissende wedstrijd. Anders is daar een smadelijke degradatie.

bron: omroepbrabant.nl

FCK De Hommel grijpt naast landstitel

FCK De Hommel uit Den Bosch slaagde er zaterdagavond niet in om de landstitel zaalvoetbal naar Den Bosch te halen. In een spannende wedstrijd in de Maaspoort werd met 6-6 gelijkgespeeld tegen Hovocubo, dat de strafschoppen vervolgens beter nam. Daardoor ging de titel naar de club uit Hoorn dat ook de eerste wedstrijd al gewonnen had in deze final serie van best-of-3.

Dus net als vorig jaar greep De Hommel naast de titel. Trainer Piet Gabriels vond dat zijn club over twee wedstrijden de betere was maar de kansen niet benutte: "Dan houdt het op." Aanvoerder Zouthane gaf als commentaar dat deze onnodige nederlaag niet goed voelde. 

bron: omroepbrabant.nl

Bosschenaren juichen voor Wales

Welgeteld 146 Bossche jeugdvoetballers juichten voor Wales woensdag 4 juni in het oefenduel van Oranje-Wales in de Amsterdam Arena. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Den Bosch door de Welsh Division werd bevrijd. Daarbij kwamen 146 mannen uit Wales om. Vandaar dat exact aantal Bossche voetbalfans in het stadion.

De Bosschenaren trokken veel belangstelling door hun gele sjaals en het juichen voor de tegenstanders uit Wales. De BBC camera's waren dan ook vaak gericht op deze fans. Niet iedereen van de jeugdvoetballers was zich echt bewust van de historische achtergrond van deze nadrukkelijke Bossche aanwezigheid, maar dat kon de pret niet drukken. Het werd 2-0 voor Oranje.

bron: bd.nl

Geen Brabanders in selectie Oranje

Patrick van Aanholt gaat niet mee naar Brazilië. Dat maakte bondscoach Louis van Gaal zaterdag 31 mei bekend. De Bosschenaar reageerde teleurgesteld maar ook trots omdat hij toch deel uitmaakte van de voorselectie. Door het wegvallen van Van Aanholt staat het aandeel Brabanders in het nationaal elftal op nul.

Toch is het vreemd dat van Aanholt niet meegaat. In het oefenduel tegen Ecuador maakte hij een sterke indruk. Zijn plaats wordt nu ingenomen door de Feyenoorder Terence Kongolo. 

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

Van Aanholt in de voorselectie

Bondscoach Louis van Gaal heeft tot grote verrassing Bosschenaar Patrick van Aanholt opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK in Brazilië. Dat maakte de bondscoach dinsdagavond 13 mei bekend in een live-uitzending voor tv.

De Chelsea-huurling die bij Vitesse speelt, krijgt de kans om zich te bewijzen aan de linksback positie. Van Aanholt raakte aan het einde van de competitie zijn basisplaats kwijt bij Vitesse.

In de voorselectie zijn dertig man opgenomen. Van Gaal zal in de komende oefenwedstrijden zijn uiteindelijke keuze maken. Hij mag drieëntwintig man meenemen naar de WK. De eerste oefenwedstrijd wordt tegen Ecuador gespeeld.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Bosch bedrijf sponsort Sven Kramer

Het Bossche bedrijf BrandLoyalty is het komend seizoen hoofdsponsor van de schaatsploeg van Jac Orie. Naar nu bekend stapt schaatser Sven Kramer over naar de schaatsploeg van Jac Orie.

De overstap moet later deze week nog officieel gemaakt worden via een persconferentie. Jac Orie heeft de overstap Sven van Kramer al toegegeven aan De Telegraaf. Kramer schaatste de afgelopen negen jaar voor de TVM-ploeg die is opgehouden met de sponsoring van het Nederlands schaatsen.

Sven Kramer tekent een éénjarig contract bij BrandLoyalty wat erg kort is in de schaatswereld. Het versterkt de geruchten dat Kramer volgend jaar wil komen met een door hem zelf samengesteld team. Bij het team van Orie wil Kramer zich het komend jaar focussen op de 1500 meter.

bron: omroepbrabant.nl/nos.nl

Slecht begin FCK De Hommel finale

FCK De Hommel is slecht begonnen aan de finaleserie om de landstitel. De Bossche zaalvoetballers gingen in Zwaag met 2-1 onderuit tegen Hovocubo die toch lager werd ingeschat dan de Bossche club. 

De Hommel moet aanstaande zaterdag in de eigen Maaspoort het tweede duel in de best-of-three winnen om zicht te houden op het eerste landskampioenschap sinds 2007.

Trainer Piet Gabriëls van De Hommel ziet deze match als een goede wake up call voor de ontmoeting in Den Bosch. Er is nog geen man overboord, zegt hij. Volgende week treft Hovocubo een andere FCK De Hommel, vervolgt hij als reactie op het triomffeestje van spelers en supporters van Hovocubo na afloop van de wedstrijd.

bron: omroepbrabant.nl

FCK De Hommel favoriet in de play-offs

Zaalvoetbalclub FCK De Hommel speelt al jaren aan de top in Nederland, maar het is lang geleden dat de club nog eens in de finale van de play-offs stond. De landstitel leek een brug te ver voor de Bossche zaalvoetballers. 

Maar het huidig seizoen lijkt dan eindelijk de kentering te worden voor de topclub uit Den Bosch. Zaterdagavond speelt FCK De Hommel de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om de titel in Zwaag, tegen Hovocubo uit Hoorn.

bron: omroepbrabant.nl

Eneco Tour komt in Den Bosch

De Eneco Tour doet dit jaar in de tweede etappe ook Den Bosch aan. De exacte datum is 12 augustus 2014.
Op dit moment zijn er nog onderhandelingen gaande over die tweede etappe met de organisatie van de Eneco Tour en Brabantse gemeenten. Ook Waalwijk en Heusden worden in deze wielerronde aangedaan.

De Eneco Tour is het enige meerdaagse wielerevenement in de UCI WorldTour competitie die in Nederland en België wordt gehouden. In 2014 zal deze lustrumeditie (10e editie) worden gereden van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus.

Heerlen is op 16 augustus de startplaats van de Koninginnerit.

bronnen: bd.nl/enecotour.com

FCK De Hommel in de finale

De zaalvoetballers van FCK De Hommel uit Den Bosch hebben zich zaterdag 3 mei geplaatst voor de finale om de landstitel ten koste van titelhouder CFE Ciba/VDL uit Eindhoven. De uitslag van deze enerverende Brabantse botsing was 3-2. Daar was echter wel een verlenging van 5 minuten voor nodig.

Vorige week versloeg De Hommel VDL in Eindhoven met 2-4, waardoor de stand in de best-of-3 op 2-0 kwam voor de Bosschenaren. In de eindstrijd stuit De Hommel op FC Marlene of Hovocubo.

bron: omroepbrabant.nl

Flik-flak turner wint Sterren Springen

Flik-Flak turner Jeffrey Wammes won zaterdagavond de finale van het immens populaire programma Sterren Springen. Wammes is als BN'er nu de beste in het schoonspringen.

In de grote finale van het populaire SBS6-programma Sterren Springen won Jeffrey Wammes van danseres Anna-Alicia Sklias en realityster Joey Spaan.

bron: omroepbrabant.nl

Shoot-outs nekken HC Den Bosch

HC Den Bosch is er niet in geslaagd om voor de vijftiende keer de EuroHockey Club Champion Cup (ECCC) te winnen. De hockeyvrouwen uit Den Bosch werden door Amsterdam in dat streven gedwarsboomd. Na een gelijkspel van 2-2 met daarna een verlenging die niets veranderde aan de stand, waren de shoot-outs beslissend in het voordeel van Amsterdam.

Voor drie speelsters van HC Den Bosch betekende deze finale het einde van hun actieve hockey carrière. Maartje Goderie, Lizzy Koeton en Sabine Mol hangen hun sticks aan de wilgen en stoppen met tophockey.

bron: bd.nl

Goud voor Yuri van Gelder

Yuri van Gelder

Turner Yuri van Gelder uit Den Bosch heeft zaterdag goud gewonnen bij de World Challenge Cup in Ljubjana in Slovenië. Van Gelder aka Lord of the Rings was weer de sterkste op zijn geliefde onderdeel ringen

Ook een ander Flik-Flak lid won een gouden medaille; Casimir Schmidt was de beste in het onderdeel vloer.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

HC Den Bosch finale Europa Cup 1

Maartje Paumen

De vrouwen van HC Den Bosch hadden totaal geen moeite met hun Spaanse tegenstanders van Real Sociedad en plaatsten zich zo in de finale. De Spaanse hockeysters werden met 0-8 vernederd.

In de finale treft HC Den Bosch Amsterdam dat te sterk was voor Uhlenhorst uit Duitsland. Deze finale is een herhaling van de halve finales om de landstitel. Den Bosch versloeg Amsterdam in beide wedstrijden.

bronnen: destentor.nl/omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

FCK De Hommel wint KNVB Beker

FCK De Hommel uit Den Bosch won vrijdag de KNVB Beker in een spannende finale van CFE uit Eindhoven. In deze Brabantse bekerfinale wonnen de Bosschenaren met 3-4.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was de Bossche club over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De laatste twintig seconden werden nog extra spannend, toen CFE de aansluitingstreffer maakte (3-4) maar het mocht niet baten.

Na het eindsignaal brak een kolossale vreugde uit in het Bossche vak in Sporthallen Zuid in Amsterdam. 

bron: omroepbrabant.nl

Stopt Tour 2015 in Brabant?

Utrecht is de start van de Tour de France 2015 en zal op de eerste etappe waarschijnlijk eindigen in Middelburg of Antwerpen. Maar er is ook sprake dat een Brabantse plaats de finish wordt van de eerste etappe.

Hoe het ook zij, de Tour zal door West-Brabant trekken en dat is op zich al mooi meegenomen. Een eventuele finishplaats in Brabant zal veel geld gaan kosten, zei commissaris van de koning Wim van de Donk.

In 2010 vertrok de Tour uit Rotterdam en moest het peleton richting België ook door West-Brabant. Er kwam toen veel volk kijken toen de renners door Brabant koersten.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Hockeyvrouwen HC Den Bosch stoppen

Wel drie vrouwen bij het gelauwerde hockeyteam van HC Den Bosch stoppen ermee na dit seizoen. Het zijn Lizzy Koeton, Sabine Mol en Maartje Goderie. Alle drie hebben hun eigen reden om te stoppen.

Keepster Koeton die negen jaar het doel verdedigde voor HC, wordt door Josine Koning (18) opgevolgd. Mol die vier jaar voor HC uitkwam, twijfelde nog maar besloot uiteindelijk te stoppen.

Met Maartje Goderie eindigt een tijdperk van ongekende successen zowel voor de club op nationaal en internationaal gebied als voor het Oranje-team. Goderie won met HC Den Bosch twaalf keer de landstitel en acht maal de Europa Cup 1. Met Oranje won ze twee keer Olympisch goud.

Maartje Goderie wil zich nu concentreren op haar beroep als psycholoog en wil dat eventueel combineren met sport.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Huldiging hockeysters Den Bosch

De vrouwen van hockeyclub HC Den Bosch worden voor het behalen van de landstitel op donderdag 24 april gehuldigd. Dat gebeurt om 19:00 op het bordes van het stadhuis aan de Markt.

HC Den Bosch werd voor de vijftiende keer landskampioen door afgelopen weekend te winnen van SCHC uit Bilthoven. Burgemeester Rombouts en wethouder van sport Van Olden zullen de huldiging leiden.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Vijftiende titel voor HC Den Bosch

De hockeyvrouwen van HC Den Bosch hebben gisterenmiddag de vijftiende landstitel binnengehaald. Den Bosch verloor weliswaar het tweede gedeelte van de finale met 2-1 van SCHC, maar dankzij de overwinning van 4-2 op zaterdag, kon de kampioenschaal naar Den Bosch gebracht worden.

Maartje Paumen maakte na rust vanuit een strafcorner de 1-1. Vlak voor tijd zette Verhage van SCHC de 2-1, maar het was te weinig voor de ploeg uit Bilthoven. Als commentaar gaf Paumen het vreemd te winnen blij te zijn met die landstitel na een nederlaag.

bron: bd.nl

Landstitel HC Den Bosch in zicht

Door de overwinning zaterdag op SCHC uit Bilthoven hebben de vrouwen van HC Den Bosch een goed zicht op de landstitel. In de eerste finalewedstrijd werd met 4-2 gewonnen door doelpunten van Lidewij Welten, Maartje Paumen (strafcorner), Maartje Krekelaar en Maartje Goderie.

Zondag 13 april heeft Den Bosch genoeg aan elk gelijk spel om de landstitel binnen te halen. Bij 4-2 wordt het verlengen en bij een andere uitslag is de ploeg uit Bilthoven kampioen.

bron: bd.nl

Brabant weer hockeyprovincie?

Brabant kan dit weekend qua hockey twee keer de landstitel binnenhalen. De hockeysters van Den Bosch en de hockeyers van Oranje Zwart uit Eindhoven spelen komend weekeinde voor de landstitel. Dat lukte bijvoorbeeld in 2005 toen beide teams landskampioen werden.

De vrouwen van HC Den Bosch moeten in de finale om het landskampioenschap af zien te rekenen met SCHC uit Bilthoven. In de reguliere competitie wonnen beide clubs de thuiswedstrijd met 2-1.

Mochten de wedstrijden nu ook tweemaal in 2-1 eindigen dan volgt er een verlenging van twee keer 7,5 minuut met de zogenaamde 'golden goal' regel. Is er dan nog geen landskampioen, volgt een shoot-outsserie.

bron: omroepbrabant.nl

Bossche hockeyvrouwen in finale

De vrouwen van HC Den Bosch hebben zondag hun gram gehaald na de 2-1 nederlaag op zaterdag tegen Amsterdam. De Bossche hockeysters wonnen met 3-0 van Amsterdam en staan in de finale van de play-offs.

Den Bosch kende een geweldige start door een snel doelpunt na anderhalve minuut door Lidewij Welten. Zij maakte na vijf minuten ook de 2-0. Daarna verzuimde de ploeg om de overwining voor de rust veilig te stellen.

Dat lukte pas tien minuten na rust, toen Maartje Paumen vanuit een strafcorner voor de 3-0 tekende. In de finale zal Den Bosch SCHC uit Bilthoven treffen. De eerste wedstrijd speelt Den Bosch thuis op zaterdag 12 april en op zondag 13 april in Bilthoven.

bron: bd.nl

Misser play-offs HC Den Bosch

De hockeydames van HC Den Bosch zijn niet goed begonnen aan de play-offs voor de landstitel. In en tegen Amsterdam werd met 2-1 verloren.

Een nipte nederlaag weliswaar maar het betekent dat zondag Den Bosch minimaal met 1-0 of meer moet winnen. Bij een 2-1 in de return wordt het verlengen en elke andere stand betekent uitschakeling voor de finale.

bron: bd.nl

De Hommel-Fermonia Boys: 2-10

FCK De Hommel won vrijdagavond op eenvoudige manier met 2-10 (!) van laagvlieger Fermonia Boys. De enige domper voor de Bossche zaalvoetballers was de rode kaart voor aanvaller Najib El Allouchi, vroeg in de tweede helft.

bron: bd.nl

Boksgala Theater aan de Parade

Het is heel lang geleden dat het Theater aan de Parade het toneel is geweest van een boksgala. Maar maandag was het theater even alleen voor Rafik Harutjunjan, de bokser uit Vught.

Deze partij was het sluitstuk van de Pierre Doorenbosch Boksgala en de meest aansprekende voor het publiek. In een spannende partij deelde Rafik Harutjunjan in de zevende ronde zijn Franse opponent, Franck Petitjean, een mokerslag met zijn rechtse uit. De Fransman ging ten onder en het publiek uit zijn dak.

De Pierre Doorenbosch Boksgala is om de Brabantse bokser te gedenken. Doorenbosch vierde in zijn tijd vele triomfen.

bron: bd.nl

HC Den Bosch in de play offs

Maartje Paumen

De dames van HC Den Bosch hebben zich verzekerd voor het spelen in de play offs. Zondagmiddag won de ploeg van coach Raoul Ehren van Kampong uit Utrecht. 

Maartje Paumen scoorde de 1-0 uit een strafcorner. Kampong kwam sterk terug en de gelijkmaker leek in de lucht, maar het was weer Maartje Paumen die in de tweede helft de zaak voor Den Bosch veiligstelde: 2-0.

Maartje Goderie bepaalde de eindstand: 3-0.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Dukes gastheer nationale ploeg

De Bossche rugbyploeg The Dukes zal de komende tijd meermaals de nationale ploeg te gast hebben.
Op woensdag 19 maart zal er op het veld van The Dukes een selectiewedstrijd worden gehouden.

Voor bondscoach Alex Chang is die wedstrijd cruciaal om een definitieve ploeg samen te stellen. Bijna een kwart van de 54 spelers die voor de selectiewedstrijd zijn uitgekozen, komt van The Dukes. De bondscoach staat voor de moeilijke taak om uiteindelijk door te gaan met 24 spelers.

Daarna zal de nationale ploeg regelmatig oefenen op het kunstgras van The Dukes aan de Limietlaan.

bron: bd.nl

HC Den Bosch wint van Amsterdam

HC Den Bosch won de topper tegen Amsterdam. De Bossche vrouwen zetten het uitduel neer met de eindstand van 2-1.

Den Bosch kwam aan de leiding door een doelpunt van Lieke Hulsen, maar Kelly Jonker zorgde ervoor dat Amsterdam met een gelijke stand van 1-1 kon gaan rusten. Maartje Paumen bepaalde de hockeykraker in de tweede helft met een strafcorner. 

bron: omroepbrabant.nl

HC Dames Den Bosch gelijk tegen Laren

De hockeyvrouwen van HC Den Bosch speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Laren, de directe concurrent. Ondanks dat Den Bosch in het begin de bovenliggende partij was, werd dat niet in doelpunten uitgedrukt. Den Bosch werd zwakker en de tegengoal van Laren kwam een beetje uit het niets vallen. 0-1 was de ruststand.

Na de pauze hervond Den Bosch het spelniveau van de beginfase en kon Sabine Mol de bal intikken. En daar bleef het dan ook bij. Zondag neemt Den Bosch het op tegen koploper Amsterdam.

bron: bd.nl

HC Den Bosch verpulvert Pinoké

De hockeydames van HC Den Bosch hebben zondagmiddag Pinoké op eigen veld zowat verpulverd.
De club uit Amsterdam werd met 0-6 verslagen zonder enig weerstand te leveren.

Den Bosch stond halverwege de eerste helft al op een 0-5 voorsprong. Goals kwamen van Maartje Paumen (strafcorner), Vera Vorstenbosch (twee), Maartje Krekelaar en Lidewij Welten. 

Na de pauze deed HC Den Bosch het was rustiger aan zonder in de problemen te komen. Paumen bepaalde met een strafbal de eindstand op 0-6.

bron: bd.nl

Dukes zege op Castricum

De rugbyers van The Dukes wonnen zaterdag de competitiewedstrijd in en tegen Castricum. De eindstand was 22-26.

De Bosschenaren staan met 26 punten na negen wedstrijden op de derde plaats in de kampioensgroep van de ereklasse. De concurrenten Haagsche RC en Hilversum zijn nu al zeker van plaatsing voor de finale om het Nederlands kampioenschap.

bron: omroepbrabant.nl

HC mannen kansloos tegen Rotterdam

De mannen van HC Den Bosch waren kansloos tegen Rotterdam. Thuis werd met 0-4 verloren. Het verweer van Den Bosch was van weinig betekenis.

De kansen die zich voordeden, werden niet benut en Rotterdam was erg effectief bij het nemen van strafcorners. Vooral in de beginfase werd Den Bosch overklast.

bron: bd.nl

HC vrouwen winnen van HDM

Bijna moeiteloos scoorden de vrouwen van HC Den Bosch tegen HDM uit Den Haag. Vooral in het eerste kwartier liep de doelpuntenmachine gesmeerd. Marloes Keetels, Maartje Goderie en Lieke Hulsen zorgden voor de 3-0.

Pas na rust deed HDM uit een strafcorner wat terug, maar Lidewij Welten tekende uiteindelijk voor de 4-1 en was het pleit beslecht.

bron: bd.nl

Badmintontitel NL voor Velo

Van Zundert Velo uit Wateringen is de nieuwe landskampioen badminton van Nederland. In een zinderende finale in de Maaspoort in Den Bosch werd Dekker Almere verslagen.

Het is de tiende titel voor Velo in de Carlton Eredivisie. Het duo Jim Middelburg/Russell Muns won op eenvoudige wijze en pakte het eerste punt voor Velo. Almere maakte met het koppel Yvonne Sie/Cheryl Seinen daarop gelijk.

Daarna werden alle wedstrijden beslecht in het voordeel van Velo. Meervoudig landskampioen Dicky Palyama had het erg lastig met zijn Almeerse opponent Justin Teeuwen, maar kon zich bijtijds herpakken. Het werd 5-1 voor Velo.

bron: badminton.nl

Dukes overklast LRC DIOK

In een van de betere wedstrijden van dit seizoen overklaste The Dukes hun directe rivaal LRC DIOK uit Leiden. De uitslag spreekt ook voor zich. Het werd 38-12 voor de Bosschenaren.

De wedstrijd was een regelrecht tweekamp over de derde plek en vooral in de beginfase kon het publiek genieten van een goed draaiend thuisteam aan de Limietlaan in Den Bosch. The Dukes zijn nu goed op dreef en houden de vorm vast die de laatste weken voor zulke mooie overwinningen zorgt.

bron: bd.nl

HC Den Bosch nog niet veilig

Coach Sjoerd Marijne vindt de positie van HC Den Bosch nog lang niet veilig. Weliswaar ging de Bossche hockeyclub als zevende de winterstop in, maar toch houdt de coach de ranglijst goed in de gaten.

Met een ploeg van jonge spelers is het spelniveau grillig en kan het diepe dalen vertonen. Die wil hij uit het spel halen, is zijn doelstelling. De eerste wedstrijd na de winterstop is uit tegen landskampioen Rotterdam en de week daarna komt Bloemendaal naar Den Bosch.

bron: bd.nl

Programma boksgala is bekend

Andy Souwer

De organisatie van het boksgala Pierre Doorenbosch heeft de programmering rond. Het gala wordt georganiseerd door Stichting Ben Bril Memorial om de Brabantse bokser Pierre Doorenbosch te gedenken. Doorenbosch vierde jaren geleden vele triomfen in de ring.

In het boksgala dat 17 maart in Theater aan de Parade in Den Bosch wordt gehouden, treedt Bosschenaar Andy Souwer in de ring tegen Paata Varduashvili uit Georgië. Stadsgenoot Henri van Opstal vecht tegen de Belg Mohamed Sidi Slimani. In de hoofdpartij bokst Rafik Harutjunjan uit Vught tegen Franck Petitjean, een veelbelovende licht weltergewicht die sinds 2010 prof is geworden.

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Dukes wint pas in blessuretijd

Rugbyclub The Dukes won van rivaal RC Hilversum in een uitwedstrijd met twee gezichten. De zege kwam echter niet als een cadeautje want het vergde het uiterste van de Bossche spelers die uiteindelijk aan het langste eind trokken. De eindstand werd 24-26.

In de eerste helft werd The Dukes compleet weggespeeld mede door het ontzag voor RC Hilversum. Dat resulteerde dan ook in een ruststand van 24-5 voor de thuisclub.

Na rust herpakte de Bossche club zich dusdanig dat de thuisclub niet meer tot scoren kwam. Pas diep in blessuretijd besliste Diede Brekelmans de wedstrijd in het voordeel van de Bosschenaren.

bron: db.nl

The Dukes verliest van Haagsche RC

Ondanks hun veertigjarige jubileumweekend en de opening van het nieuwe clubhuis kon The Dukes niet winnen van koploper Haagsche RC.

De Bossche rugbyers hadden wel de intentie om te winnen mede dankzij een fanatieke aanhang die langs de lijn in de Limietlaan de jubilarissen vurig aanmoedigde.

Helaas dolven de Bosschenaren uiteindelijk toch het onderspit en eindigde de score op 15-27. Coach Carel van der Merwe was niet ontevreden want hij zag een goed gemotiveerde ploeg. Hij vond het wel jammer dat The Dukes deze kans om de titelkandidaat te verslaan, misliep.

bron: bd.nl

Dukes winnen tweede keer op rij

De Bossche rugbyclub The Dukes won zaterdag van regerend landskampioen RC ’t Gooi. Op eigen kunstgras werden de gasten uit het Gooi op verbazingwekkend simpele wijze aan de kant geschoven met 47-0. 

De Bosschenaren zouden eigenlijk een uitwedstrijd spelen, maar omdat het veld bij ’t Gooi werd afgekeurd, werd in Den Bosch gespeeld.

bron: bd.nl

Eerste overwinning Dukes

The Dukes hebben hun eerste overwinning in de finale poule te pakken. Tegen Castricum werd het zaterdagmiddag 32-22.

bron: bd.nl

Vierde nederlaag op rij Dukes

The Dukes verloren zaterdag de vierde wedstrijd op rij. In de thuiswedstrijd overtroefde RC Hilversum de Bosschenaren met sprekende cijfers: 3-31! 

In dit jubileumjaar lijken de kansen op een titel ver achter de horizon te zijn verdwenen. Op het nieuwe kunstgrasveld rust voorlopig nog geen zegen. En zeker geen zege.

bron: bd.nl

Dukes in finalepoule

Bossche rugbyclub The Dukes verloor zaterdagmiddag met 31-14 van koploper Haagsche RC. Ondanks deze nederlaag was er toch reden tot tevredenheid bij coach Carel van der Merwe.

The Dukes plaatste zich voor de finale poule, doordat de uitslagen op de andere velden gunstig waren. De finale poule start begin januari.

bron: bd.nl

Veldloop rondom Engelenmeer

De veldloop rondom het Engelenmeer in Den Bosch is gewonnen door Jelle Kemper aka Snelle Jelle. Meteen na de start pakte Jelle de koppositie en stond die niet meer af.

Slechts twee medelopers konden hem enigszins bijbenen; dat waren Koos Verweij en Ralph van Houwelingen.

bron: bd.nl

 

<small>Grotere kaart weergeven</small>

Dukes verliest van LRC DIOK

De Bossche rugby club The Dukes heeft zaterdag de uitwedstrijd in Leiden tegen LRC DIOK  met 25-13 verloren. Het was de eerste verloren uitpartij van The Dukes sinds 21 september.

bron: bd.nl

HC Den Bosch verliest van Hurley

Maartje Paumen

De vrouwen van HC Den Bosch hebben thuis verrassend verloren van Hurley. HC begon agressief en effectief. Sabine Mol opende na enkele minuten al de score. Hurley reageerde adequaat en bij rust was de stand 1-2.

Den Bosch ging na rust voortvarend uit de startblokken en zowat meteen maakte international Maartje Paumen gelijk. De 2-2 kon echter niet worden vastgehouden en vanuit een strafcorner werd het 2-3 voor Hurley.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Zege op Oranje Zwart

De vrouwen van HC Den Bosch hebben zich gerevancheerd tegen Oranje Zwart (OZ) na de nederlaag tegen Hurley. In de uitwedstrijd in Eindhoven werd het 1-5.

Na een sterk begin kwam Den Bosch tot twee keer toe tot scoren door Lidewij Welten en Maartje Krekelaar. Voor rust bracht OZ (Tina Bachmann) de score op 1-2. Na rust haalde Den Bosch flink uit en leek een monsterscore in de maak. Vlak voor tijd maakte Lieke Hulsen de 1-5.

bron: bd.nl

HC mannen winnen van Tilburg

De mannen van HC Den Bosch hebben met 5-0 van Tilburg gewonnen. Bij rust was het al 3-0. En in de tweede helft kwam Tilburg er niet meer aan te pas.

bron: bd.nl

Vrouwen HC Den Bosch verliezen van Amsterdam

De vrouwenploeg van HC Den Bosch heeft de topper tegen rivaal Amsterdam met 2-3 verloren. De ploeg begon lekker agressief en een strafbal van Maartje Paumen leidde zelfs tot een 1-0 voorsprong.

Helaas werden daarna kansen gemist en bij rust stonden de Amsterdamse gasten met 1-2 voor. Na rust herpakte HC zich en via een strafcorner van Paumen kwam de Bossche ploeg op gelijke hoogte. Eva de Goede van Amsterdam bezegelde echter de eindstand door uit een gevaarlijke counter de winnende goal te maken.

bron: bd.nl

HC Den Bosch speelt gelijk tegen Laren

HC Den Bosch heeft voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen. Tegen koploper Laren werd in de uitwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld.

Laren, dat alle wedstrijden tot vandaag won, kwam al snel op 1-0 door Juliette Hentenaar. Door goals van Maartje Paumen en Vera Vorstenbosch kwam de Bossche ploeg in de tweede helft op voorsprong (1-2). 

Een kwartier voor tijd maakte Maxime Kerstholt nog een doelpunt voor Laren en was een puntendeling een feit. In de stand staat HC Den Bosch op de derde plek.

bron: hcdenbosch.nl

Ruime zege HC Den Bosch op HDM

Wikimedia Commons

HC Den Bosch had vrijdagavond geen enkele moeite met HDM. De ploeg won in Den Haag met liefst 0-7.

Maartje Paumen benutte drie strafcorners en legde daarmee de basis voor de ruime overwinning. Vera Vorstenbosch maakte haar eerste twee seizoenstreffers en ook Lieke Hulsen en Sabine Mol deelden in het doelpunttenfestijn. De meeste doelpunten vielen in het eerste kwartier na rust.  De dames krijgen weinig rust want zondag ontvangt HC Den Bosch op eigen veld Pinoké.

bron: bd.nl

HC Den Bosch verliest van Amsterdam

De vrouwenploeg van HC Den Bosch heeft de topper tegen rivaal Amsterdam met 2-3 verloren. De ploeg begon lekker agressief en een strafbal van Maartje Paumen leidde zelfs tot een 1-0 voorsprong.

Helaas werden daarna kansen gemist en bij rust stonden de Amsterdamse gasten met 1-2 voor. Na rust herpakte HC zich en via een strafcorner van Paumen kwam de Bossche ploeg op gelijke hoogte. Eva de Goede van Amsterdam bezegelde echter de eindstand door uit een gevaarlijke counter de winnende goal te maken.

bron: bd.nl

Krappe zege HC Den Bosch

Na de zeer ruime overwinning op HDM vrijdagavond (7-0) belanden de vrouwen van HC Den Bosch weer op aarde in de wedstrijd tegen Pinoké. Het werd een degelijke (normale) score van 3-2.

Goalies waren Sabine Mol (tweemaal) en Maartje Paumen. De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste helft was HC erg mat maar herpakte zich in de tweede helft en haalde uiteindelijk met die aanvallende opstelling de overwinning.

bron: bd.nl