Serc

Sportarchief

Shoeters pas laat op gang

Sam Jones

De basketballers van SPM Shoeters Den Bosch kwamen zondagavond pas laat op gang tegen hekkensluiter Amsterdam. Het werd 70-92. De ploeg van Sam Jones had een uitermate zwakke start in de hoofdstad. 

Het eerste kwart wonnen de Amsterdammers bijna. Liefst 21 punten incasseerde Shoeters in het eerste kwart (21-21). Daarna zette de Bossche ploeg wel weer orde op zaken.

Dat gebeurde pas in de tweede helft. Shoeters sloeg een serieus gat en onder leiding van topscorer Chris Denson (22 punten) kreeg de score nog enigszins een beter aanzien.

bron: bd.nl

Halve finale lonkt voor Shoeters

SPM Shoeters Den Bosch is bijna verzekerd van een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. Donderdag werd in de Maaspoort de eerste van twee kwartfinaleduels gewonnen van Weert: 86-45.

Het was de tweede keer binnen een week dat de Bosschenaren tegen Weert speelden, afgelopen zondag was in competitieverband. Ook nu kwamen de basketballers van Shoeters langzaam op gang en weer konden de Limburgers daar niet van profiteren. 

De tweede kwartfinalewedstrijd zal waarschijnlijk ergens aan het einde van de maand gespeeld worden. De buit lijkt al binnen voor de ploeg van coach Sam Jones of er moet iets raars gebeuren.

bron: bd.nl

Shoeters ongenaakbaar tegen Weert

De basketballers van SPM Shoeters waren ongenaakbaar in de wedstrijd tegen Weert. De ploeg van coach Sam Jones won thuis met de klinkende score van 95-57.

De Bossche club was zo te zien de winterstop goed doorgekomen. Voor rust kon Weert nog wat terugdoen, maar na de pauze gaf Shoeters eindelijk gas en walste zo over de Limburgers heen.

bron: bd.nl

Shoeters wint, nu tweede in competitie

SPM Shoeters won Tweede Kerstdag van koploper Leiden met 82-77. Daarmee komt de Bossche basketbalclub op gelijke hoogte als Groningen namelijk de tweede plaats in de competitie.

In de Maaspoort was Leiden in het begin de bovenliggende partij. Het was een hartverwarmend gezicht hoe het publiek reageerde op het eerste punt van de thuisclub. De speelvloer raakte bezaaid met toegeworpen teddyberen. Het was een actie voor een goed doel.

Leiden raakte er echter niet van de wijs en hield stand. De score liep aan beide kanten nogal stroef. Pas in het derde kwart ging die goed omhoog, vooral bij Shoeters. De in het derde kwart behaalde voorsprong liet de ploeg van coach Sam Jones niet meer uit handen glippen.

bron: bd.nl

FCK De Hommel verplettert Veerhuys

De Bossche zaalvoetballers van FCK De Hommel verpletterden hekkensluiter Veerhuys. De Bosschenaren toonden zich meedogenloze gasten en gingen huiswaarts met 1-9.

Bij rust was de stand al 0-3 door doelpunten van Zouthane, Makhouhki en Ceyar. Na rust ging het doelpuntenfestijn ongestoord verder voor de Bossche ploeg. De score liep al snel naar de 0-9. Vlak voor tijd redde Veerhuys nog de eer door een tegentreffer te maken.

bron: bd.nl

Shoeters verder in EuroChallenge

SPM Shoeters basketbalt verder in de EuroChallenge ondanks het verlies tegen het Zweedse Södertälje Kings met 115-108. De reddende engel was het Italiaanse Brindisi dat in eigen huis het Duitse Ulm met 88-70 versloeg.

SPM Shoeters eindigt hierdoor op de tweede plaats in poule A en overwintert in de EuroChallenge sinds het seizoen 2009-2010. De lijst van tegenstanders van de tweede poulefase is ook al bekendgemaakt. Dit zijn de namen van de tegenstanders van de ploeg van Sam Jones.

  • Fraport Skyliners uit Duitsland
  • Avtodor Saratov uit Rusland
  • Tartu Rock uit Estland

bron: bd.nl

D'r op of d'r onder voor SPM Shoeters

Het is dinsdagavond 9 december erop of eronder voor de basketballers van SPM Shoeters in de Eurochallenge. Wil de ploeg van coach Sam Jones doorgaan in die Eurpose competitie dan moet het Duitse Ulm worden verslagen.

Sam Jones en zijn spelers zijn overtuigd dat dat kan. Shoeters heeft per slot van rekening al gewonnen van Brindisi uit Italië en  Södertalje Kings uit Zweden in de Maaspoort.

Mits de spelers de juiste mentaliteit en de nodige agressie kunnen opbrengen dan is de Bossche ploeg zeker niet kansloos tegen de Duitsers. Spelverdeler Chris Denson van Shoeters hoopt op een volle bak dinsdagavond.

bron: omroepbrabant.nl

Sport kort week 49

Rugby
De rugbyers van The Dukes hebben zaterdagmiddag hun rij overwinningen tot een goed einde gebracht. Op het veld van RC ’t Gooi wonnen de Bosschenaren ook de elfde en laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft met 10-30.

Door deze overwinning begint The Dukes in januari als nummer één (vijf bonuspunten) aan de kampioenspoule. Daarin neemt de ploeg het in een halve competitie op tegen de andere vijf hoogstgeplaatste teams.

Basketbal
De tweede nederlaag voor de basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch is een feit. Uit tegen Groningen werd het 78-67. Kees Akerboom was topscorer aan Bossche zijde met 20 punten, maar man of the match was Groninger Lance Jeter, goed voor 22 punten, 6 rebounds en 6 assists.

Zaalvoetbal
FCK de Hommel bewees zaterdagavond zichzelf een goede dienst door te winnen van FC Marlene uit Heerhugowaard. De Bosschenaren hadden het knap lastig, maar wonnen uiteindelijk wel met 2-1. Zouthane en Makhoukhi waren namens de Bosschenaren trefzeker.

bron: bd.nl

Shoeters verliest van Brindisi

De Bossche basketballers van SPM Shoeters hebben woensdag verloren van het Italiaanse Brindisi. Het werd 76-62 voor de Italiaanse thuisploeg. Shoeters blijft derde in poule A in de EuroChallenge met een punt minder dan Brindisi en het Duitse Ulm.

In het eerste kwart had Shoeters nog een voorsprong tegen Brindisi, de ploeg die het thuis een paar weken geleden nog wist te verrassen. Maar bij rust keken de Bosschenaren tegen een achterstand. Na rust werd de ploeg van Sam Jones overdonderd in de sfeerrijke sporthal van de Italianen.

bron: bd.nl

Sport kort week 48

Rugby
The Dukes wonnen zaterdag ook de tiende wedstrijd van de competitie. Op eigen veld werd regerend landskampioen Haagsche RC verslagen: 37-13. De Bosschenaren staan op nummer 1 van de competitie.

Basketbal
SPM Shoeters heeft zaterdagavond in een uitwedstrijd  opnieuw een ruime zege geboekt. De Bosschenaren wonnen in en tegen Rotterdam met maar liefst 65-90. Marcel Aarts keerde terug van een blessure. Shoeters is koploper en laat dat ook weten.

bron: bd.nl

Simpele zege Shoeters op Amsterdam

SPM Shoeters had geen kind aan Apollo Amsterdam. In de Maaspoort scoorden de bezoekers uit Amsterdam pas na vier minuten. Aan het einde van de match stond het 111-60 op het scorebord.

Amsterdam heeft dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen en staat nu puntenloos onderin. De Bossche basketballers hoefden niet alles uit de kast te halen om tot zo'n krachtsverschil te komen. Samen met Leiden staat Shoeters weer bovenaan in de ranglijst.

bron: bd.nl

HC Den Bosch verliest van Bloemendaal

De mannen van HC Den Bosch hebben op eigen veld verloren van Bloemendaal. Het werd 3-4. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Den Bosch staat nu op de achtste plaats in de hoofdklasse heren.

bron: bd.nl

Shoeters wint van Zweedse topploeg

SPM Shoeters boekte zijn tweede Europese overwinning in drie duels. De ploeg van coach Sam Jones kreeg in de Maaspoort het Zweedse Södertälje Kings pas na rust op de knieën.

De Bossche basketballers begonnen zwak. Een tussenspurt aan het slot van het eerste kwart zorgde ervoor dat de achterstand klein bleef (21-24). Het tweede kwart was ook niet best, scoren ging moeizaam.

Daar hadden de Zweden onder aanvoering van Tony Bizaca totaal geen moeite mee. Gelukkig veranderde het tij voor de Bosschenaren en was de stand 45-49 bij het rustsignaal.

Na de pauze kreeg het publiek een Shoeters met meer beleving te zien. Bovendien vond de ploeg een antwoord op de scoringsdrift van Södertälje Kings. Het laatste kwart begon met een 66-61 voorsprong. Daarna had Shoeters nog maar bar weinig te duchten van hun Zweedse opponenten. De eindstand was 88-72.

bron: bd.nl

SPM Shoeters Den Bosch weer koploper

SPM Shoeters had zaterdag 15 november geen moeite met het jeugdige Maxxcom BSW uit Weert. De Bossche basketballers waren met 88-56 veel te sterk voor hun gastheren.

Chris Denson was de topscorer van de Bossche ploeg met een totaal van achttien punten. Het team van coach Sam Jones is na deze overwinning weer koploper van de Dutch Basketball League.

Aan het eind van het eerste kwart leidden de Bossche basketballers al met 33-15. In het tweede kwart werd de voorsprong nog verder uitgebouwd tot 41-25. In de tweede helft gaven SPM Shoeters het verschil in kwaliteit helemaal gestalte; via 33-66 kwam de overwinning voor de Bosschenaren uiteindelijk uit op 88-56.

bron: omroepbrabant.nl

Bossche kickbokser dubt over carrière

De Bossche kickbokser Henri  van Opstal dubt over welke keuze hij moet maken, boksen of kickboksen. De in Den Bosch vrijwel onbekende Van Opstal is beroemd in Japan waar hij als kickbokser furore maakt. Zijn bijnaam luidt Japanese Killer.

Hij kreeg die bijnaam omdat hij in Japan in negen van de tien matches een Japanse tegenstander versloeg. De laatste match - de tiende -  tegen Yoshihiro Sato verloor hij weliswaar, maar dat kwam volgens Van Opstal door de weinig eervolle opstelling van zijn Japanse opponent.

Van Opstal die uit de Graafsewijk in Den Bosch komt, heeft in Japan in grote stadions gebokst. Hij heeft nog geen keuze kunnen maken, maar zijn hart gaat meer uit naar het boksen dan het kickboksen.

bron: bd.nl

Ruime zege op Oranje Zwart

Wat de heren van hockeyclub HC Den Bosch te vaak nalaten, doen hun vrouwelijke clubgenoten wel wat van hen verlangd en verwacht wordt namelijk winnen. Deze keer was streekgenoot Oranje Zwart de sigaar door op eigen veld met 0-4 te verliezen.

Ondanks een vroege goal van Vera Vorstenbosch werd pas in de tweede helft het echte verschil gemaakt. Er hadden meer goals kunnen vallen in de eerste helft, maar Den Bosch was niet scherp genoeg.

Na rust ging de ploeg veel beter om met de kansen wat resulteerde in de 0-4. HC Den Bosch staat nu bovenaan in de hoofdklasse met één punt voorsprong op Laren.

bron: bd.nl

SPM Shoeters wint overtuigend van Brindisi

De basketballers van SPM Shoeters konden zich geen beter begin wensen dan te winnen van de geduchte tegenstander Enel Basket Brindisi uit Italië. In een daverend duel in de Maaspoort won de Bossche ploeg uiteindelijk aan het slot met een nipte overwinning: 71-69.

Shoeters begon voortvarend en in no time was een verschil van tien punten gemaakt. De Italianen maakten veel fouten en missers. De voorsprong groeide zelfs tot twintig punten en bij rust stond een verdiende stand van 40-24.

Na de pauze was het gedaan met de Bossche overmacht. De Italianen vochten zich terug naar acht punten. Den Bosch deed nog een spurt en sloeg een gat van dertien punten.

Brindisi gaf zich echter niet zomaar gewonnen en in de slotfase werd het nog benauwd voor de ploeg van Sam Jones. Gelukkig voor Shoeters hield Kees Akerboom het hoofd koel.

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 42

Hockey vrouwen
De dames van HC Den Bosch nemen door de overwinning op SHC de koppositie over van Laren. Op het terrein van HC Den Bosch werd het slechts 3-2. De Bossche hockeysters verzuimden de wedstrijd eerder in hun voordeel te beslissen.

Hockey mannen
De mannen van HC Den Bosch wonnen met 2-0 van hekkensluiter Push. De Bosschenaren staan nu zevende op de ranglijst, in het begeerde linkerrijtje.

Basketbal
SPM Shoeters won in een degelijk gespeelde wedstrijd van Groningen. In de Maaspoort overtuigde de ploeg van Sam Jones met een klinkende zege van 76-59. Na een wat moeizame start werd de marge allengs groter en stond de stand bij rust al 45-26. Na de pauze kwamen de Bosschenaren niet meer in moeilijkheden.

bron: bd.nl

FCK De Hommel haalt uit naar kampioen

FCK De Hommel heeft zaterdagavond 18 oktober flink uitgehaald naar de regerend kampioen. Hovocubo werd in de Maaspoorthal vernederd met 9-2. Vanaf het begin werd de toon gezet.

De Bosschenaren lieten meteen merken dat er niets te halen viel en stonden in no time op 3-0. De stand op 4-0 bij rust. Na rust deed de kampioen wat terug wat resulteerde in 4-1, maar zorgde ervoor dat de spelers van de thuisploeg nog feller werden. FCK liep weer verder uit. De 9-2 is een juiste weerslag van de krachtsverhoudingen.

bron: bd.nl

Shoeters gevloerd in de laatste seconde

De basketballers van SPM Shoeters hebben hun eerste nederlaag van dit seizoen geleden tegen Zwolle. Pas in de verlenging werd verloren. Het werd 82-81 voor de thuisploeg die in de allerlaatste seconde van het razend spannende duel een driepunter binnenschoot.

Topscorer bij de Shoeters was Chris Denson met 25 punten. Den Bosch speelde zonder de Amerikanen Curry (geblesseerd) en Johnson (nog niet speelgerechtigd). Zondag speelt SPM in de Maaspoort tegen titelverdediger Donar Groningen.

bron: omroepbrabant.nl

Brabantse boksers winnen in Carré

De Bossche bokser Zacky Derouich won bij zijn debuut als profbokser tijdens het Ben Bril Memorial in Carré Amsterdam. Hij sloeg zijn tegenstander in de tweede ronde k.o. Ook zijn stadsgenoot, Henri van Opstal, won zijn partij tegen de Zweed Michael Obin op punten. 

Vughtenaar Rafik Harutjunjan won in hetzelfde Carré de WBF-wereldtitel door de Oekraïner Ilia Primak op punten te verslaan. Primak leek de match naar zich toe te halen, maar Harutjunjan werd allengs sterker. Carré ging helemaal uit zijn dak toen Harutjunjan tot winnaar van de match werd uitgeroepen.

bron: omroepbrabant.nl

Vrouwen HC Den Bosch oppermachtig

De hockeysters van HC Den Bosch maakten uit tegen HDM geen fout. Na een vliegende start waar twee doelpunten vielen, was het even rustig maar in de slotfase was de ploeg van Raoul Ehren oppermachtig.

Het werd 1-5 voor HC Den Bosch. Hulsen en Paumen (strafcorner) maakten de doelpunten voor rust. Na de pauze maakten Keil, alweer Paumen en Welten het karwei af. 

bron: bd.nl

Shoeters wint van Rotterdam

SPM Shoeters heeft donderdag 9 oktober op eenvoudige manier gewonnen van Rotterdam thuis in de Maaspoorthal. De score eindigde met 81 tegen 59.

Alleen in het eerste kwart konden de Rotterdammers de Bossche basketbalclub enigzins bijbenen. De ploeg van trainer Sam Jones gaf toen extra gas en liet de match niet meer uit handen gaan.

bron: bd.nl

Wereldbekerstatus Pettelaarse Schans?

De Grote Prijs Brabant (GP Brabant) wil dat de veldrit op de Pettelaarse Schans in Den Bosch volgend jaar wordt opgenomen in het wereldbekercircuit. Daarvoor is inmiddels een verzoek ingediend bij de organisatie van de wereldbeker.

Volgens GP Brabant zijn er nog twee plaatsen beschikbaar in het programma van dat wereldbekercircuit. Dit jaar start de veldrit op de Pettelaarse Schans op 11 oktober. Alle groten der aarde geven acte de presence behalve Marianne Vos. Zij wil het rustiger aan doen.

bron: bd.nl

Poels teleurgesteld over WK wielrennen

De in Den Bosch woonachtige wielrenner Wout Poels had meer verwacht van de Nederlandse wielerselectie tijdens het WK wielrennen op de weg. In het Spaanse Ponferrada werden Bauke Mollema en Tom Dumoulin respectievelijk slechts achttiende en 22ste.

Poels zei vooraf aan de rit dat alle negen Nederlandse wielrenners in aanmerking kwamen voor een top tien notering. Het mocht niet zo zijn. De ploeg van bondscoach van Johan Lammerts kwam de hele wedstrijd niet of nauwelijks in beeld.

Poels suggereerde achteraf dat het seizoen misschien gewoon te lang is geweest voor sommige renners. Hij heeft ook geen kritiek op het selectiebeleid van de bondscoach. Volgend jaar weer een WK was zijn droge commentaar.

bron: nu.nl
foto: Wikimedia Commons

Stevige Bossche inbreng WK wielrennen

Steven Kruijswijk

De negenkoppige selectie die Nederland op het WK wielrennen op de weg gaat vertegenwoordigen, krijgt een stevige Bossche inbreng. Na Wout Poels die vorig jaar naar Den Bosch verhuisde, is ook Bosschenaar Steven Kruijswijk aan de selectie toegevoegd.

Kruijswijk werd samen met Stef Clement (beiden Belkin) en Dylan van Baarle (Garmin Sharp) door coach Johan Lammerts als laatsten toegevoegd aan de selectie.

De andere zes wielrenners van de voorselectie zijn Bauke Mollema (Trek Factory Racing), Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp), Wout Poels (Omega Pharma-Quick Step), Tom Dumoulin (Giant-Shimano), Pieter Weening (Orica-GreenEdge) en Wilco Kelderman (Belkin).

Het WK wielrennen op de weg zal op 28 september gehouden worden in het Spaanse Ponferrada.

bronnen: wielerrevue.nl/bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Chris Lee niet door medische keuring

International Chris Lee (29) komt dit jaar toch niet uit voor SPM Shoeters uit Den Bosch. Leek alles in kannen en kruiken medio augustus, blijkt Lee niet goed door de medische keuring te zijn gekomen. Alle spelers worden voor aanvang van het nieuwe seizoen getest; Lee werd afgekeurd.

Wat de center van 2.06 meter scheelt, is niet duidelijk. Lee's komst leek een buitenkansje. Hij werd vorig seizoen in de Roemeense competitie nog uitgeroepen tot beste buitenlandse speler. Coach Sam Jones zegt echter geen risico's te willen nemen.

bron: omroepbrabant.nl

HC Den Bosch wint (v) en verliest (m)

Het vrouwenteam van HC Den Bosch wonnen zondag 7 september van Oranje Zwart na eerst tegen een achterstand aan te kijken van 0-2. Maar de vrouwen hadden voldoende elan in huis om die achterstand om te buigen naar een verdiende overwinning van 4-3.

De heren van HC Den Bosch daarentegen waren niet opgewassen tegen de mannen van Oranje Zwart, de regerend landskampioen. De ploeg van Eric Verboom ging thuis onderuit met 1-3. Oranje Zwart bleek een maatje te groot.

bron: bd.nl

FCK De Hommel grijpt naast titel

Zaalvoetbalclub FCK De Hommel uit Den Bosch verloor de titelstrijd om de supercup van Hovocubo. Het werd 5-3 voor de regerend kampioen uit Hoorn. En dat had De Hommel helemaal aan zichzelf te wijten.

De club uit Den Bosch begon erg zwak en liet toe dat de thuisclub vrijuit kon spelen. Dat resulteerde in een ruststand van 2-0. In de kleedkamer werd tijdens de pauze flink de waarheid gezegd en blijkbaar werd goed geluisterd. In de tweede helft kwam De Hommel met 3-3 op gelijke hoogte.

De tweede helft was voor De Hommel, maar de club uit Hoorn ging toch met de titel aan de haal door weer op voorsprong te komen. De Hommel verloor de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft.

bron: bd.nl

Noordam eerste doelman HC Den Bosch

Piet Noordam is de eerste doelman van hockeyclub HC Den Bosch zoals hij dat vorig seizoen ook al was. Toch had hij concurrentie te duchten van Tim Conrads die overgekomen is van Push uit Breda.

De nieuwe coach Eric Verboom bevestigde dit bericht maar hij voegde eraan toe dat de positie van Noordam niet vanzelfsprekend is. Het is geen garantie voor het hele seizoen, zei hij tegen het Brabants Dagblad.

Gelukkig voor HC Den Bosch is aanvoerder Austin Smith op tijd hersteld van zijn hamstring blessure. Hij trainde donderdag weer gewoon mee met de ploeg.

bron: bd.nl

Onnodig verlies FCK De Hommel

FCK De Hommel uit Den Bosch slaagde er niet in de finale van de BeNe Cup voor zaalvoetbal te bereiken. Na vorige week in de Maaspoort te hebben gelijkgespeeld, verloor FCK de return van de Belgische kampioen FT Charleroi met 5-3.

Totaal onnodig vond trainer Piet Gabriels van FCK. De ploeg kreeg kans op kans. Die werden helaas niet benut. De ploeg heeft een finaleplek laten liggen, zei Gabriels.

bron: bd.nl

Chris Lee naar SPM Shoeters

Door de komst van Chris Lee (29) heeft SPM Shoeters voor komend seizoen zijn selectie rond. Lee speelde de afgelopen twee jaar in Roemenië voor Sibiu. De center van 2.06m was daar gemiddeld goed voor 13 punten en 10 rebounds. Hij werd afgelopen siezoen gekozen tot beste buitenlander van de Roemeense competitie.

Coach Sam Jones ziet de komst van Lee als een buitenkansje. Door het succes van het Oranje basketbalteam was de overstap voor Lee naar Den Bosch een stuk makkelijker, volgens de coach. Lee heeft de nodige internationale ervaring opgedaan met clubs in Slovenië, Mexico, Portugal, Uruguay, Spanje en Roemenië.

bron: omroepbrabant.nl

Nieuwe aanwinst voor SPM Shoeters

Het komende seizoen zal de 22-jarige Chris Denson uitkomen voor SPM Shoeters uit Den Bosch. Deze nieuwe aanwinst komt over van het college-team van Auburn, Alabama. Auburn speelt in de Amerikaanse Southeastern Conference.

Chris Denson scoort makkelijk en is de afgelopen jaren een basisspeler in zijn collegeteam. Er is al een akkoord met Shoeters, maar het contract moet nog worden getekend. 

bron: omroepbrabant.nl

Verboom coach bij HC Den Bosch

Eric Verboom is de nieuwe coach van HC Den Bosch. Verboom (44) heeft voor één seizoen getekend. Verboom verlaat daarvoor hockeybond KNHB, waar hij begin vorig jaar coach-assistent werd. 

Met Verboom haalt de Bossche hockeyclub een ervaren coach in huis. De ploeg die hij moet coachen is jong en dat vereist een coach met veel ervaring, volgens clubvoorzitter Mieke van den Akker.

bron: bd.nl

Sjoerd Marijne bondscoach hockeyvrouwen

Sjoerd Marijne uit Rosmalen wordt de nieuwe coach van de Nederlandse hockeyvrouwen. Hij volgt hierin Max Caldas op die onlangs bondscoach werd van de Nederlandse mannenploeg.

Marijne die momenteel ook coach van de mannenploeg van HC Den Bosch, vertrekt vanwege zijn nieuwe functie bij de Bossche club. Marijne heeft een contract getekend tot en met de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. 

bron: omroepbrabant.nl

Geen Giro in Den Bosch

De burgemeester en het college van wethouders in Den Bosch hebben definitief een streep gehaald over de plannen om de Italiaanse wielerronde in 2016 in hun stad te laten starten. De kosten zijn te hoog en de baten te onzeker bleek na een zogenaamd flitsonderzoek.

Veel politieke partijen - vooral de lokale partijen - zagen de plannen sowieso niet zitten. Het wielersport evenement vonden zij niet passen in het culturele jaar 2016. Dat jaar wordt dan de vijfhonderdste sterfdag herdacht van de beroemde Bossche schilder Jeroen Bosch.

Shoeters zware loting EuroChallenge

SPM Shoeters uit Den Bosch heeft een zware loting in het EuroChallenge basketbal toernooi. De Bosschenaren moeten het opnemen tegen Sodertälje (Zweden), Ratiopharm Ulm (Duitsland) en Enel basket Brindisi (Italië). 

SPM Shoeters speelt de eerste wedstrijd op 4 november thuis tegen de Italianen. Brindisi eindigde vorig seizoen zesde in de Italiaanse competitie. Sodertalje is de Zweedse kampioen, terwijl Ulm vijfde werd in Duitsland. Een zware wissel voor de Shoeters maar niet onoverkomelijk. 

bron: bd.nl

Schermclub Den Bosch nationaal kampioen

Schermclub Den Bosch is voor eigen publiek nationaal kampioen op degen geworden. Bas Verwijlen, Tristan Tulen, Tom Bontes en Zoa de Wijn waren in de Maaspoort in de finale veel te sterk voor Robbschermen uit Alphen aan den Rijn. Het werd 45-24 voor de ploeg uit Den Bosch. Het brons was voor Pallós. 

Ook de Bossche vrouwen werden nationaal kampioen. In de finale stuitte Den Bosch in de persoon van Nederlands kampioen Kelly Boone van Robbschermen op iets meer tegenstand: 45-35. Rotterdam Zaïr werd derde.

Er deden 15 equipes mee aan het NK.

bron: omroepbrabant.nl

Drie Brabanders naar de Tour

Steven Kruijswijk

De Belkinploeg heeft drie Brabanders opgenomen in haar selectie voor de Tour de France. Steven Kruijswijk uit Den Bosch, Lars Boom uit Vlijmen en Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek maken deel uit van de zevenkoppige selectie die volgende week afreist naar la Grande Boucle.

Bauke Mollema is net als vorig jaar de kopman van de Belkinploeg met Laurens ten Dam als schaduwkopman. Vorig jaar presteerden zij boven verwachting in de Ronde van Frankrijk. Mollema werd zesde in het eindklassement, Ten Dam dertiende.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

Hele kleine zege van The Dukes

The Dukes boekte weliswaar een overwinning uit tegen RC 't Gooi uit Naarden, maar het was een hele kleine. Er werd nipt met 9-10 gewonnen. Maar de punten zijn binnen en dat telt uiteindelijk.

Het veld zag er niet al te best uit maar na een inspectie werd het goedgekeurd en kon er worden afgetrapt. The Dukes leken af te stevenen op een makkelijke overwinning, maar de thuisclub kwam sterk terug.

Bij rust was de stand 3-10. Maar twee penaltykicks bracht de stand terug naar 9-10. The Dukes herpakten zich en lieten niet toe dat 't Gooi met de overwinning weg zou lopen.

bron: bd.nl

Ellen Hoog beste hockeyster

Ellen Hoog

Ellen Hoog is uitgeroepen als de beste hockeyster van de wereld. Hoog was al tot de beste hockeyster uitgeroepen bij de WK in Den Haag in 2014 waar Oranje de wereldtitel pakte.

De titel ging deze keer voorbij aan Maartje Paumen, de captain van HC Den Bosch. Paumen haalde de titel al twee keer eerder binnen, in 2011 en 2012.

Vorige maand maakte de internationale hockeybond FIH de kandidaten bekend. Fans konden toen hun stem uitbrengen op hun favoriet. 

Ellen Hoog speelt bij hockeyclub Amsterdam. Zij staat ook bekend vanwege haar sexy image, getuige de fotoserie op de website coed.com.

bron: bd.nl
foto: Wikicommons

Kort sportnieuws Den Bosch

Rugby
De rugbyers van The Dukes zijn oppermachtig begonnen aan de finalepoule. De rugbyers uit Den Bosch liepen gewoon over RC Eemland heen. Dat blijkt uit de score van 54-5. Aan de Limietlaan toonde The Dukes een bijzondere wil om te winnen, een 'eagerness' zonder weerga.

Zaalvoetbal
FCK De Hommel uit Den Bosch won tegen topclub ’t Knooppunt met 3-1. In de openingsfase leken de Bosschenaren onder de indruk van hun Amsterdamse gasten die dan ook de openingstreffer maakten. Vlak daarna werd de gelijkmaker gemaakt. Voor rust scoorde Younes Hadouir de 2-1.

Na rust leek de Bossche club ondergesneeuwd te geraken, maar dankzij de goede reflexen van keeper Coen Burg bleef de club overeind. Vijf minuten voor tijd maakte Omar Nejjari na een prachtige combinatie tussen hem en Ceyar de 3-1. FCK De Hommel bewees dat het terecht de leiding heeft in de competitie.

bron: bd.nl

SPM Shoeters bekert verder

Sam Jones

SPM Shoeters bekert verder ten koste van Aris Leeuwarden. In de Maaspoorthal in Den Bosch zetten de basketballers van coach Sam Jones de Friezen op eenvoudige wijze opzij. Dat prijkte ook op het scorebord na afloop van de match: 104-64.

Shoeters leek geen last te hebben van de heftige wedstrijd tegen Södertälje Kings uit Zweden in de EuroChallenge. Weliswaar verloor de Bossche ploeg, maar door het verlies van het Duitse Ulm tegen het Italiaanse Brindisi verzekerde Shoeters zich toch van deelname aan de tweede ronde.

Shoeters plaatste zich door de overwinning op Aris bij de laatste acht in het Nederlands bekertoernooi. 

bron: bd.nl

Opzienbarende zege Shoeters in Maaspoort

De basketballers van SPM Shoeters hebben hun woord gehouden. Van meet af aan hebben zij hun Duitse tegenstanders onder druk gezet in een kolkende Maaspoorthal. Het was een cruciale zege. Shoeters heeft nu alles zelf in de hand om door te gaan in de Eurochallenge.

De Bossche basketballers zetten Ratiopharm Ulm uit Duitsland meteen zwaar onder druk. Ulm werd compleet verrast en overspeeld. Shoeters bouwde de hele wedstrijd door aan een riante voorsprong. 

Pas in het laatste kwart werd het nog even spannend bij een stand van 66-64 en hield het publiek in de Maaspoort angstig de adem in. Had de ploeg van Sam Jones nog genoeg in huis? Ja, want aan het eind van de match stond de score 87-76 op het bord.

Dinsdag 16 december gaat Shoeters naar Zweden waar Sodertalje Kings wacht. Wint de Bossche ploeg ook daar dan gaat het naar de tweede ronde van de Eurochallenge.

bron: bd.nl

Tristan Tulen niet bij laatste zestien

Schermer Tristan Tulen uit Den Bosch zit niet bij de laatste zestien in de Grand Prix van Quatar in Doha. Ook Bas Verwijlen uit Oss strandde in de tweede ronde.

Tulen versloeg wel op knappe wijze de nummer zeven van de wereldranglijst, de Zwitser Fabian Kauter. De japanner Kazuyasu Minobe was echter te sterk deze keer.

De Fransman Daniel Jerent won de GP van Quatar.

bron: omroepbrabant.nl

Tristan Tulen vs Fabian Kauter

Degenschermer Tristan Tulen uit Den Bosch komt zaterdag 6 december om 8.45 NL tijd uit tegen de Zwitser Fabian Kauter, de nummer 7 op de wereldranglijst. Tulen gaat voor een plek bij de beste 32 in de Grand Prix van Quatar in de plaats Doha.

Tristan Tulen heeft in deze GP tot nu toe al drie keer gewonnen waaronder tegen de Hongaarse routinier Gabor Boczo. Het duel tegen Kauter is live te volgen via: qatarfencing.qa

bron: schermclubdenbosch.nl

Tristan Tulen verliest halve finale schermen

Tristan Tulen uit Den Bosch verloor in de halve finale schermen van de All Star Cup in het Duitse Reutlingen van ploeggenoot Bas Verwijlen. Aan het evenement deden meer dan 150 degenschermers mee.

Verwijlen uit Oss had het knap lastig met Tulen die brutaal de leiding nam. Verwijlen kon echter met al zijn ervaring het duel naar zich toe trekken en won maar net met 15-12.

In de finale trof Verwijlen de Tsjech Jiri Beran. Tot 11-11 ging de eindstrijd gelijk op, maar daarna gunde Verwijlen zijn degenstander geen punt meer en won met 15-11.

bron: bd.nl

Marianne Vos weer wielrenster van het jaar

Marianne Vos
Tom Dumoulin

Marianne Vos is weer tot wielrenster van het jaar gekozen; dat is dan al de negende keer op rij. Plaats en tijd van handeling was het Wielergala in Den Bosch op maandagavond 24 november.

Het ‘wielerwonder uit Meeuwen’ won de Keetie van Oosten-Hage Trofee al acht keer eerder. In elke koers, ronde, toernooi waar ze in 2014 aan de start verscheen, finishte ze telkens als eerste. Haar honger lijkt niet te stillen.

Bij de mannen werd tot ieders verrassing de Maastrichtenaar Tom Dumoulin gekozen tot wielrenner van het jaar en niet torenhoge favorieten zoals Lars Boom of Niki Terpstra. Ook mountainbiker Michiel van der Heijden en veldrijder Lars van der Haar waren genomineerd bij de mannen.

Het specialisme van Dumoulin is tijdrijden en daar heeft de Limburger zich dit jaar kunnen bewijzen. Hij werd derde in deze discipline op het WK wielrennen in Ponferrada, Spanje.

Op het WK moest Dumoulin alleen Bradley Wiggins en Tony Martin voor zich dulden. Beide wielrenners hebben hem hoog zitten en voorzien een grootse carrière voor de renner van Giant-Shimano.

bron: omroepbrabant.nl
foto's: Wikimedia Commons

Saaie stadsderby in evenwicht

De wedstrijd tussen BVV en RKJVV eindigde in een gelijkspel: 1-1. In deze saaie Bossche stadsderby in de tweede klasse F was BVV het eerste halfuur de betere ploeg. Het kwam met 1-0 voor door een benutte penalty van Imad Hamria.

Pal voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte door een doelpunt van Martien de Bekker. In de tweede helft was RKJVV wat beter. Zo'n vierhonderd fans kwamen af op dit teleurstellend schouwspel.

bron: bd.nl

Hele nipte zege FCK De Hommel

De zaalvoetballers van FCK De Hommel konden zich na de wedstrijd tegen LZV/Kuypers gelukkig prijzen met de 1-0 overwinning. De verlossende goal kwam zes minuten voor tijd toch nog onverwachts voor de reeds moedeloos geworden Bosschenaren.

De goal was geen eigen verdienste maar een eigen doelpunt (e.d.) van de onfortuinlijke Yasin Erdal. De aanvoerder van De Hommel, Zouthane,  gaf een voorzet die door Erdal in eigen doel werd gelopen.

Zo werd een moeizame partij afgesloten tegen een laaggeklasseerde ploeg. FCK De Hommel staat nu wel alleen aan kop in de eredivisie.

bron: bd.nl

HC Den Bosch koploper winterstop

De vrouwen van hockeyclub HC Den Bosch gaan comfortabel de winterstop in als koploper in de hoofdklasse. Als toetje op al die luxe wonnen zij op eigen veld met liefst 8-3 van Bloemendaal.

In het begin ging het nogal stroef, maar toen aanvoerder Maartje Paumen het op haar heupen kreeg, begon de doelpuntenmachine pas goed te draaien. Paumen scoorde twee keer net als Marlies Verbruggen en Vera Vorstenbosch. De twee andere goals kwamen op naam van Marloes Keetels en Joosje Burg.

bron: bd.nl

FCK De Hommel is nu koploper

De zaalvoetballers van FCK De Hommel uit Den Bosch behaalden vrijdagavond 14 november een grote overwinning op de nummer één TPP. Hierdoor neemt De Hommel de koppositie over. De uitslag van deze uitwedstrijd was 3-7.

De bezoekers uit Den Bosch kenden weinig mededogen met hun gastheren uit Rotterdam. Voordat TPP iets kon terugdoen, stond het al op 0-3. De spanning keerde terug toen het 2-3 werd. Maar voor rust zetten de Bossche zaalvoetballers de marge weer op twee punten.

Na rust was het snel bekeken en liep de Bossche club uit naar 2-6. In de eindfase stribbelde TPP nog wat tegen maar dichter dan 3-7 zou het niet meer komen. Voor Mo Allouch was het een fijne avond: hij scoorde driemaal.

bron: bd.nl

Shoeters verliest van het Duitse Ulm

De basketballers van SPM Shoeters konden uit in Duitsland tegen Ratiopharm Ulm niet voor de verassing zorgen die hen waren toegedicht. De Duitsers wonnen uiteindelijk met 91-82.

Ondanks de inzet van Reggie Johnson en een felle inhaalrace in de laatste twee kwarten moesten de Bosschenaren het hoofd buigen voor Ulm in deze match van de EuroChallenge. Brandyn Curry was met 26 punten de topscorer aan Bossche kant.

bron: bd.nl

Zacky Derouich wint tweede profpartij

Bokser Zacky Derouich uit Den Bosch heeft ook zijn tweede match als prof gewonnen. Hij deed dat tegen Gukhan Kaya in het Limburgse Voerendaal.

Middelgewicht Derouich sloeg zijn Turkse tegenstander al in de eerste ronde knock out. Kaya vocht al twaalf keer als prof en twaalf keer verloor hij zijn partij. Hij was dus de ideale tegenstander om op te oefenen.

Derouich maakte vorige maand zijn debuut als prof in theater Carré in Amsterdam.

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 45

Hockey heren
De heren van HC Den Bosch revancheerden zich zondagmiddag 9 november na het het verlies van afgelopen vrijdag. Tegen Hurley werd met 1-3 gewonnen. Sebastien Dockier, Austin Smith en Robbert van de Peppel waren de doelpuntmakers. De Bosschenaren staan zevende in de hoofdklasse.

Basketbal
In een meer dan spannende match won de ploeg van coach Sam Jones zaterdagavond van ZZ Leiden met 66-67. SPM Shoeters staat nu ongeslagen aan kop in de eredivisie. 
Chris Denson wist in de allerlaatste vijf seconden te scoren en zo zijn ploeg aan een nipte overwinning te helpen. Nieuwe aanwinst, Reggie Johnson kon niet worden opgesteld vanwege een blessure.

Kickboksen
De 26-jarige Bossche kickbokser, Robin van Roosmalen, won in Oklahoma (VS) de wereldtitel voor lichtgewichten tot 70 kilogram. Na vijf rondes won Van Roosmalen op beslissing van de jury van de Georgiër Davit Kiria.

Zaalvoetbal
In een zeer matige wedstrijd wist FCK De Hommel toch te winnen van AORC/Lebo. In de Maaspoorthal wonnen de Bossche zaalvoetballers met 4-2.

Rugby
Aan de Limietlaan bij de Hekellaan in Den Bosch deden de rugbyers van The Dukes goede zaken. Zij wonnen op indrukwekkende wijze van LRC DIOK uit Leiden met klinkende cijfers: 61-11!

Hockey heren
Op eigen veld hebben de heren van HC Den Bosch vrijdagavond verloren van koploper Kampong. Het werd 0-3. De ploeg uit Utrecht was misschien niet beter dan de Bosschenaren, echter wel effectiever in de afronding van hun kansen.

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 44

Hockey heren
De mannen van HC Den Bosch kregen klop van en in Amsterdam. De ploeg van trainer Eric Verboom verloor met 6-2. HC kwam bij een stand van 6-0 enigzins terug door twee doelpunten van Bas Scheer.

Hockey dames
Maartje Paumen scoorde haar driehonderdste doelpunt voor HC Den Bosch in de hoofdklasse competitie. Tegen middenmotor Hurley keek Den Bosch in de tweede helft lange tijd tegen een achterstand. Paumen wist twee strafcorners te verzilveren. De stand werd 1-2 voor Den Bosch.

Basketbal
SPM Shoeters won zaterdag van Leeuwarden met 94-72. De Amerikanen Brandyn Curry en Reggy Johnson debuteerden in deze match. Curry maakte tien punten, Johnson twintig. In de EuroChallenge is het Italiaanse Brindisi de volgende tegenstander.

Zaalvoetbal
De Bossche zaalvoetballers wonnen uit bij FC Marlene uit Heerhugowaard met 1-3. Het is voor FCK/De Hommel alweer de derde overwinning op rij. Het team uit Den Bosch bezet nu de tweede plaats in de competitie.

Hockey dames
De HC Den Bosch dames troffen vrijdagavond een erg stug spelend Kampong aan. De Bossche ploeg kwam niet tot scoren net zomin als de ploeg uit Utrecht. De eindstand was dus 0-0.

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 43

Basketbal
De basketballers van SPM Shoeters hadden weinig moeite met Den Helder Kings, nog wel de tegenstander vorig seizoen in de halve finale. In de Maaspoorthal werd het zelfs zonder de twee ontbrekende Amerikanen - Brandy Curry en Reggie Johnson - met gemak 74-57.

Hockey dames
Maartje Paumen was weer eens effectief met drie goals. Tegenstander Amsterdam werd op eigen veld met 1-4 verslagen. HC Den Bosch verstevigt zijn koppositie in de hoofdklasse.

Hockey mannen
Zo effectief de vrouwen van HC Den Bosch zijn, zo onproduktief zijn de mannen. De aanvalswoede die zij de hele wedstrijd tegen Rotterdam ten toon spreiden was hartverwarmend, maar resulteerde slechts in een 0-4 nederlaag aan de Oosterplas in Den Bosch.

Voetbal
OJC Rosmalen heeft in de Brabantse derby topklasse zondag tegen UNA met 0-2 verloren. Na rust maakte Brian Boogers van UNA de openingstreffer. Kort daarop faalde Ilias Zaimi van OJC vanaf de elfmeterstip. In blessuretijd besliste Teun Sebrgets deze derby met het tweede doelpunt.

Rugby
De Bossche rugbyploeg The Dukes had geen enkel probleem met RC Waterland. De Bosschenaren legden hun gastheren op de pijnbank gezien de score van 12-50. The Dukes blijft door deze zege koploper in de Lotto Ereklasse.

Basketbal
Het Bossche SPM Shoeters moet het zondag 26 oktober tegen Den Helder stellen met slechts één Amerikaan in de gelederen namelijk Chris Denson. Brandyn Curry (liesblessure) en Reggie Johnson (niet speelgerechtigd) ontbreken.

bron: bd.nl

FCK De Hommel verliest 3 piunten

FCK De Hommel uit Den Bosch is drie punten kwijt in de competitie. Niet door het verlies van een wedstrijd, maar doordat JCK/AISO uit Nieuwegein zich uit de competitie heeft teruggetrokken. Alle voorgaande resultaten komen te vervallen.

Dus ook de drie punten van De Hommel. De Bossche zaalvoetballers wonnen in september met 10-1 tegen JCK/AISO. Het bestuur van JCK/AISO gaf aan dat het geen team meer kan inzetten dat volwaardig aan de competitie mee zou kunnen doen.

bron: bd.nl

GP Brabant wil wereldbeker organiseren

Richard Groenendaal

Oud-wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal dicht de Grote Prijs van Brabant grote kansen toe om een goede wereldbeker te worden. De internationale GP Brabant die in Den Bosch op de Pettelaarse Schans wordt gehouden, wil al volgend jaar een wereldbeker veldrijden organiseren.

De organisatie van de GP is zich er terdege van bewust dat er al twee wereldbekers in Nederland worden gehouden namelijk in Valkenburg en Hoogerheide, maar ziet ruimte voor een derde net zoals België waar nu al drie wereldbekers worden verreden.

Hierbij zet de Groenendaal wel wat kanttekeningen. Hij vindt dat als twee landen zes wereldbekers veldrijden organiseren dat niet ten goede komt aan de sport. Ideaal zou zijn als ieder land één wereldbeker per seizoen mag organiseren.

Richard Groenendaal is in Den Bosch op 13 juli 1971 geboren en woont nu in Sint-Michielsgestel. Hij won in het seizoen 1999-2000 de wereldtitel. Zijn vader, Rein Groenendaal, was Nederlands kampioen veldrijden.

bronnen: omroepbrabant.nl/wikipedia.org
foto: Wikimedia Commons

Bossche sport in het kort week 40

Zaalvoetbal
FCK De Hommel won vrijdag ruim van Groene Ster. Uit in Vlissingen wonnen de Bosschenaren met 1-7. Voor rust stond het al 0-3 en na de pauze ging de Bossche club onverdroten door. 

Turnen
Jeffrey Wammes van Flik-Flak uit Den Bosch bezet op het WK turnen in Nanning (China) de tiende plaats met de Nederlandse mannen turnploeg. Het doel van de Oranje-equipe is om een plaats bij de beste 24 landen te veroveren om zo verzekerd te zijn van deelname aan het pre-olympische WK in Glasgow.

Hockey
Wageningen kon weinig uitrichten tegen de vrouwen van HC Den Bosch. De ploeg die dit jaar promoveerde naar het hoogste niveau, verloor met 1-7. Vera Vorstenbosch en Lidewij Welten scoorden elk twee keer voor HC Den Bosch.

De mannen van HC Den Bosch doen het beduidend minder dan hun vrouwelijke clubgenoten. Op eigen veld aan de Oosterplas speelden ze gelijk tegen Pinoke: 3-3. Hierdoor miste de ploeg de aansluiting met de middenmoot.

Basketbal
SPM Shoeters maakte een droomstart in de nieuwe competitie. In Amsterdam won de ploeg van Sam Jones zondagmiddag met 52-88. De Bossche club speelde alsof het een oefenwedstrijd; ondanks de hoge marge in de score was het vertoonde spel niet of weinig inspirerend.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Bossche sport in het kort week 39

Hockey
De dames van HC Den Bosch hebben zich in Laren door hockeyclub Laren laten verrassen. Bepalende speler in deze match was Kim Lammers die voor de twee goals zorgde. Maartje Paumen maakte nog de 2-1 vanuit een benutte strafcorner.

Biljart driebanden
Biljartteam Post Luchtkanalen uit Rosmalen gaat zondag 28 september zijn eerste thuiswedstrijd aan in de eredivisie driebanden. De tegenstander is HCR Prinsen uit Heiloo. Beide teams zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de eredivisie.

Rugby
De Bossche rugbyclub The Dukes is de gloednieuwe koploper van de ereklasse. Op eigen veld werd gewonnen van RC Eemland met 26-17. De topper was een ware happening voor de liefhebber met alles erop en eraan wat rugby zo spannend kan maken.

Zaalvoetbal
FCK De Hommel verloor thuis in de Maaspoort een gevoelige nederlaag tegen aartsrivaal FC Eindhoven. De club uit Eindhoven, vroeger beter bekend onder de naam CFE/VDL bezorgde de Bossche club het eerste verlies in de nieuwe competitie. Het werd 4-5 voor de bezoekers.

Hockey
De dames van HC Den Bosch revancheerden zich van de vrijdag geleden nederlaag tegen Laren door zondag 28 september thuis met 5-0 te winnen van Pinoke. 

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 38

OJC Rosmalen
Koploper OJC Rosmalen won zaterdag van nummer twee FC Lienden met 2 tegen 0. In deze topklasser werd pas na rust gescoord door Jelle Scholts en Irey Sadal. OJC blijft ongeslagen na vijf wedstrijden koploper met vijftien punten.

The Dukes
Ook rugbyploeg The Dukes behaalde een overwinning. Nu al weer de derde op rij en nota bene tegen koploper Castricumse RC. Thuis in Den Bosch wonnen The Dukes met 29-12. Na een voortvarende start - het was zomaar tien tegen nul - versukkelden de Bosschenaren, maar na rust herpakten zij zich en kwam de voorsprong nooit in gevaar.

FCK De Hommel
De zaalvoetballers van FCK De Hommel uit Den Bosch verspeelden de eerste punten van de competitie. In Amsterdam werd het remise tegen 't Knooppunt: 1-1.

HC Den Bosch vrouwen
De vrouwen van HC Den Bosch waren echt een maat te groot voor MOP uit Vught. De Bossche hockeydames overklasten hun gasten met 5-1 en deelden de lakens uit.

HC Den Bosch mannen
De mannen van HC Den Bosch zijn los van de nul door op eigen veld te winnen van Schaerweijde. De ploeg won zondagmiddag met 3-1. De ploeg van coach Eric Verboom verliep moeizaam ondanks dat zijn team de bovenliggende partij was.

bron: bd.nl

Bossche sport in het kort week 37

Rugbyploeg The Dukes uit Den Bosch heeft ook de tweede overwinning te pakken van het nieuwe seizoen. Uit bij RC Hilversum wonnen The Dukes met 17-21.

De Bossche zaalvoeballers FCK/De Hommel behaalden een ruime overwinning op JCK/Aiso uit Nieuwegein. De bezoekers kregen een pak slaag om hun oren van 10-1 in de Maaspporthal.

Ook de vrouwen van HC Den Bosch kenden geen genade voor hun tegenstanders. Promovendus Bloemendaal kreeg op eigen veld zes doelpunten aan hun broek. Uitblinker was Maartje Paumen met een strafbal en twee strafcorners. Het werd 0-6 in Bloemendaal.

De mannen van HC Den Bosch verloren daarentegen van hun tegenstanders met 2-1. Zij speelden tegen de mannen van Bloemendaal.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Eerste competitiezege The Dukes

De Bossche rugbyploeg The Dukes heeft zaterdag 6 september de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie met een ruime marge gewonnen. Met 3-31 wonnen de Dukes uit van RC The Hookers uit Hoek van Holland.

De beginfase was voor de ploeg uit Holland maar toch openden de Bosschenaren de score in de persoon van de Fransman Benjamin Dechartes, een nieuwkomer bij The Dukes.

Na wat omzettingen kwam de Bossche ploeg niet meer in moeilijkheden en stond het bij rust al 3-14. Na rust werd het een eenzijdige wedstrijd en stopte de score bij 3-31. De eerste punten zijn binnen.

bron: bd.nl

Zwem4Daagse start dinsdag in Sportiom

De Zwem4Daagse start dinsdag 26 augustus in sportcentrum Sportiom. De vierdaagse is een evenement voor het Jeugdsportfonds. De deelnemers zullen de komende vier dagen de 150, 300 of 450 meter zwemmen.

De opbrengsten van de sponsors stromen in de kas van het Jeugdsportfonds. Het fonds is in het leven geroepen voor kinderen van wie de ouders niet de financiële middelen hebben hun kinderen deel te laten nemen aan welke sport dan ook in verenigingsverband.

bron: bd.nl

Shoeters scout in Las Vegas

Jos Frederiks van SPM Shoeters maakt elk jaar de oversteek over de Atlantische Oceaan. Zijn eindbestemming in de Verenigde Staten is gokstad Las Vegas in de staat Nevada.

Behalve gokken is Las Vegas ook de stad waar grote bijeenkomsten worden georganiseerd in bijvoorbeeld technologie en nu voor duizenden ambitieuze en jonge basketballers.

Frederiks wil basketballers die in zogenaamde exposure camps hun talenten presenteren, contracteren. Die jonge sporters willen als prof verdergaan hetzij in de National Basketball Association (NBA) of overzees zoals in Europa.

En dan komt Den Bosch met Shoeters in beeld. Als bestuurslid technische zaken van de club de moeilijke taak voor Frederiks om uit het enorme aanbod de juiste personen te kiezen voor Den Bosch.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Steven Kruijswijk als klassementsrijder?

Steven Kruijswijk

Wielrenner Steven Kruijswijk uit Den Bosch wil eventueel volgend jaar als rijder voor het klassement aan de bak in de Tour de France. De Belkin renner zei dat dinsdag 29 juli in een interview met OmroepBrabant tijdens de profronde in Stiphout. 

Hij reed dit jaar een goede Tour en eindigde als vijftiende in het algemeen klassement. Tijdens de Tour van 2014 was hij regelmatig voorin te zien. Bij Belkin heeft hij een dienende rol voor Bau & Lau, maar hij dicht zichzelf goede kansen toe als kandidaat voor het klassement.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

BrandLoyalty sponsort wielrenploeg

Het Bossche bedrijf BrandLoyalty gaat de Belkin wielerploeg medesponsoren, meldt de Telegraaf. Het voortbestaan van de ploeg lijkt voor de komende tijd gewaarborgd nu ook Lotto hoofdsponsor wordt van de formatie.

Zowel Lotto als BrandLoyalty sponsoren ook een schaatsploeg. BrandLoyalty ging dit voorjaar in zee met schaatser Sven Kramer (zie foto). In de Belkin ploeg fietsen een aantal Brabantse renners zoals Lars Boom, Moreno Hofland, Stef Clement, Marc Goos en Steven Kruiswijk. Kruiswijk komt uit Den Bosch.

bron: omroepbrabant.nl

Lars Boom wint vijfde etappe

Wielrenner Lars Boom uit Vlijmen won de vijfde etappe in de Tour de France. In deze chaotische kasseienrit van Ieper naar Arenberg in West-Vlaanderen maakte Boom zich in de slotfase los van gele truidrager Nibali.

Belkinrenner Lars Boom reed de laatste kilometers solo en werd de eerste Nederlander die een etappe won in de Tour na 184 Tourdagen. De laatste Nederlander die een Touretappe won, was Pieter Weening in 2005.

Winnaar van de Tour van 2013, Christopher Froome, stapte uit de Ronde van Frankrijk na een valpartij. De andere kanshebber, Alberto Contador, leed minuten tijdverlies op Nibali. Bauke Mollema is uit de top tien van het algemeen klassement geraakt.

Arvin Slagter tekent bij SPM Shoeters

Arvin Slagter gaat van Groningen naar SPM Shoeters uit Den Bosch. Groningen is de club waarvan de Bossche basketbalclub de strijd om het landskampioenschap verloor in de play offs. Slagter tekent een contract voor twee jaar.

Slagter werd vorig jaar uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de competitie én de play-offs. Voor zijn periode in Groningen kwam de international uit voor Leiden. Met Leiden greep Slagter twee keer de landstitel: in 2011 en 2013.

Met deze stap maakt de Bossche club zijn ambities voor het nieuwe seizoen meteen duidelijk namelijk niets meer of minder dan de landstitel. Slagter heeft bij Leiden en Groningen bewezen dat hij een club die titel kan bezorgen. De verwachtingen bij SPM Shoeters zijn dan ook hooggespannen.

bron: omroepbrabant.nl

Ralf de Pagter tekent twee jaar bij

SPM Shoeters heeft het contract met Ralf de Pagter met twee seizoenen verlengd. De international staat nu tot medio 2016 onder contract bij de Bossche basketbalclub. De twee meter lange De Pagter speelt sinds 2013 in Den Bosch en maakte het afgelopen seizoen een goede ontwikkeling door.

Naast De Pagter bestaat de selectie van SPM op dit moment uit Akerboom, Wessels, Aarts en Schilder. De club liet Tony Johnson inmiddels weten niet meer met hem verder te gaan. Met de overige Amerikanen van vorig seizoen worden nog gesprekken gevoerd.

bron: spmshoeters.nl

Dick Jaspers op eenzame hoogte

Dick Jaspers heeft op superieure wijze de Grand Prix driebanden in Rosmalen gewonnen. In de finale was hij zaterdagmiddag te sterk voor Barry van Beers: 40-20 in 19 beurten.

Eigenlijk speelde Jaspers het hele toernooi op eenzame hoogte. De enige die Jaspers een beetje kon bijbenen op dit toernooi was de Heeswijker Jean van Erp. In de halve finale hield Van Erp de schade beperkt: 31-40 in 23 beurten.

Het driebandentoernooi in Rosmalen was de tweede Grand Prix in een reeks van vier. De zestien beste spelers over die vier evenementen plaatsen zich voor de Masters in Kaatsheuvel waar het nationaal kampioenschap zal worden gehouden.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons