Serc

Motorrijders vluchten voor politie

De politie hield vrijdagavond 11 september 2015 in hun woonplaats twee inwoners van Den Bosch aan, nadat zij met hoge snelheid vluchtten bij het zien van de politie. Het tweetal kwam tijdens hun vlucht ten val.

Agenten zagen vrijdagavond iets voor 21.30 uur een motor met daarop twee personen met een hogere snelheid dan toegestaan over de Bossche Bruistensingel rijden. Aangekomen bij de verkeerslichten bij de kruising met de Aartshertogenlaan, waar de motor stopte voor rood licht, spraken de agenten de bestuurder aan.

Bij het zien van de politie ging de bestuurder er direct vandoor. Hij reed door rood, draaide 180 graden op de kruising en reed over de Bruistensingel terug richting Rosmalen. De agenten gingen achter de motor aan. Zij konden echter niet inlopen op het voertuig, door de hoge snelheid waarmee de bestuurder vluchtte. 

 Toen de agenten de Bruistensingel afreden zagen ze dat de motor met bestuurder en passagier ter hoogte van de Eekbrouwersweg onderuit was gegaan. De 20-jarige verdachte bestuurder nam de benen. Een burger die hem de doorgang versperde zorgde ervoor dat de politie de verdachte in de kraag kon grijpen.

De bijrijder, een 15-jarige jongen uit Den Bosch, werd eveneens aangehouden. Hij liep een gebroken arm op. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn voor behandeling en controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder bleef ongedeerd. Hij bleek in het bezit te zijn van een autorijbewijs, maar had geen geldig motorrijbewijs. Zijn autorijbewijs moest hij inleveren.

Bij de verdachte werd bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol of drugs de motor bestuurde. Bij de bijrijder werden twee zakjes met wiet aangetroffen. De motor bleek op 9 september bij een woninginbraak in Geffen gestolen te zijn. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl