Serc

Oeteldonk 2014

Haringhappen of askruisje halen?

Het is weer afgelopen, het mooie carnaval van 2014 dat een paar dagen gefêteerd werd op schitterend weer. De stad is bezig de zooi op te ruimen (zie foto). De Bossche Markt werd vannacht al schoongemaakt vanwege de woensdagmarkt. De kroegen zijn vanochtend begonnen.

Vanavond is er voor de harde kern nog in diverse café's het haringhappen georganiseerd. Voor wie die dat teveel van het goede is, die kon vanochtend een askruisje ophalen. Het is klaar en volgend jaar is het weer bal.

Bartenbrug trending topic bij optocht

De Bartenbrug was weer trending topic in de Grote Optocht 2014. Het gedoe rondom die brug kreeg ook even een nationaal platform toen het satirisch tv-programma 'Kan Niet Waar Zijn' de Bossche perikelen op de korrel nam.

Op de foto's kunt u zien hoe die Bartenbrug de Bosschenaar bezighoudt. Prins Amadeiro XXV overziet wat er allemaal gaande is in Zijn Heerlijkheid, terwijl veel praalwagens de spot drijven met vooral de lokale politici die blunder op blunder opstapelden bij de bouw van de nieuwe Bartenbrug.

Niet alleen in de optocht hield de heisa rondom de Bartenbrug de gemoederen bezig. In Achter het Wild Varken in de binnenstad van Den Bosch is een Oeteldonkse versie van de Bartenbrug over de straat gespannen. Carnavalsvereniging De Kikvorsen opende maandag de brug op feestelijke wijze.

Grote optocht 2014

De grote optocht van 2014 nam dit jaar een andere route dan gewoonlijk. De optocht ging via de Lagelandstraat op de rotonde naar rechts de Rijnstraat in, om dan via het Hinthamereinde de Bossche binnenstad in te gaan.

Het was uitstekend weer om langs de kant van de weg de stoet voorbij te zien gaan. Na verloop van tijd brak de zon weer door en zo genoten velen van de kleurrijke praalwagens. Eén thema kwam nadrukkelijk naar voren en dat was het gedoe met de Bartenbrug.

Dat die brug nog steeds niet is gemaakt, is de reden dat de optocht dit jaar een andere route moest nemen. En zoals Peer vaan de Muggenheuvel al terecht opmerkte: waarom moest niet brug zonodig worden vervangen?

Grote optocht praalwagens Oeteldonk 2014

Intocht Prins Carnaval

Op een zonovergoten Stationsplein in Den Bosch wachtte een grote menigte op de aankomst van Prins Carnaval, Amadeiro XXIV. Die arriveerde als vanouds op carnavalszondag om 11:11 op het station in Oeteldonk zoals Den Bosch dan drie dagen heet tijdens carnaval.

De Prins werd zoals gebruikelijk - carnaval staat of valt bij traditie en rituelen - door burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd toegesproken met een welkomstwoord. Na wat plichtplegingen over en weer werd ook de kleine krans van boerenkool om het beeldje van Prins Amadeiro XVI gehangen. 

Het beeldje is de blijvende herinnering aan de viering van het tachtig jarig bestaan van Oeteldonk in 1962 en hangt buiten aan een pilaar rechts van de roltrap van het station.

Hieronder de foto's van de intocht.

Intocht Prins Amadeiro XXIV 2014

Mooi weer lokt carnavalvierders

Er was erg veel volk op de been toen gisteren prins Amadeiro XXV op het station van Oeteldonk arriveerde (zie foto). Op de roltrap van het station bleef het volk toestromen.

Na de verwelkoming van de prins ging de prinselijke stoet richting het stadhuis op de Bossche Markt. Aldaar kreeg de prins zoals de traditie het wil, de sleutels van de stad overhandigd door de burgemeester. Daarna wordt Knillis onthuld. Op de foto is Knillis nog bedekt onder een doek met de Oeteldonkse kleuren.

De schattingen hoeveel mensen gisteren op de been waren in de Bossche binnenstad lopen uiteen van 80 tot 100 duizend. De prins en zijn gevolg hadden nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien tijdens de onthulling van Knillis. Het mooie weer lokte veel mensen om naar Den Bosch te gaan.

Sint Jan versierd met vlaggen

Aan de toren van de Sint Jan prijken sinds gisteren ook de vlaggen met de kleuren van Oeteldonk. Morgen gaat carnaval officieel beginnen maar nu al siddert de stad van de koorts die carnaval heet. Kijk maar naar de foto van de versierde Snellestraat.

De weervoorspellingen zijn niet ongunstig. Morgen belooft een zonnige dag te worden met een matige wind en een temperatuur van 10 graden. Maandag is er tijdens de optocht kans op wat regen.

Carnaval? Den Bosch is er klaar voor

Woensdagmiddag waren vele horeca medewerkers volop bezig met het betimmeren of versieren van hun kroegen. Ook de biertaps werden geïnstalleerd of net geleverd door de brouwerij. Kortom, Den Bosch is klaar voor carnaval.

Carnaval begint officieel pas op zondag 2 maart, maar iedere Bosschenaar weet dat de donderdagavond vóór carnaval het feest al losbarst. Op de foto's impressies van de horeca bij de Uilenburg.

De Krukskes vieren 33-jarig bestaan

Carnavalsclub De Krukskes viert dit jaar haar 33-jarig bestaan en daarom werd het traditionele Veurpruuver feest omgedoopt tot 'Symphonica in rood wit en geel'. Het getal 33 is erg Oeteldonks en carnavalesk want het is 3 x 11 en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Dat gebeurde dan ook in de Pleinzaal van Theater aan de Parade waar wel tweeduizend bezoekers meezongen en -deinden op de muziek van de Bossche zangers Frank van den Wildenberg,  Ad Siemons, Tony Bodar en Frank Hoedemakers.

Ook de Ukskes, de Ahral Tramps,  De Knolderapen Niek en Danny en Rukskes traden op en gaven deze speciale editie extra kleur (rood, wit en geel).

bron: bd.nl

Oeteldonkse tulpen

Bloemenverkopers op de Bossche markt verkopen een tulpenboeket met de kleuren van Oeteldonk: rood, wit en geel. Het ziet er prachtig uit!

Stoofstraat klaar voor carnaval

Stoofstraat

De Stoofstraat in de binnenstad van Den Bosch is helemaal klaar voor carnaval. De straat is versierd en de lokale middenstand doet volop mee. 

Nog een week en dan barst het feest van het jaar weer los. Hoewel carnaval officieel pas zondag 2 maart begint, wordt vrijdag al in de kroegen van Den Bosch carnaval gevierd. Dat gaat nog wat worden met de buitentemperaturen die nu heersen. Carnaval wordt misschien wel een (sub)tropisch feest in boerenkiel gehuld.

Van Beers wint politieke klets

Jan-Hein van Beers

Raadslid Jan-Hein Van Beers (CDA) heeft dinsdagavond de politieke klets in de Knillispoort in Den Bosch gewonnen samen met Marianne van der Sloot ook van het CDA. 

In deze 26ste editie deden de twee CDA-raadsleden het koningspaar na in misschien wel de beste klets ooit, volgens juryvoorzitter Piet Lathouwers.

bron: bd.nl

Uitstapsteen Amadeiro op perron 1

D'n Peer

In bijzijn van leden van de hofhouding van prins Amadeiro heeft ProRail de uitstapsteen van de prins op perron 1 van het Centraal Station in Den Bosch teruggeplaatst. Volgende week gaat burgervaojer, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, controleren of alles wel goed is uitgevoerd.

De steen werd vanwege grote werkzaamheden tijdelijk verwijderd. Op deze steen zet prins Amadeiro zijn eerste stap op Oeteldonks grondgebied als hij op carnavalszondag om 11:11 uur in zijn Heerlijkheid arriveert.

bron: bd.nl

Galabal in De Unie

De Gieters

Carnavalsclub Spuit Elluf ging zaterdagavond tijdens het galabal 'Op Sjiek' in hun vaste repetitie honk café De Unie. Spuit Elluf ging de strijd aan met Net Zat Vught, Astrant, Sambastica en de Gieters over welke carnavalsvereniging de meest sjieke (glitter) uitstraling en gevoel voor muziek heeft.

De deskundige jury kon pas na rijp beraad en na het mideernachtelijk uur een winnaar aanwijzen. Het werden De Gieters die de meest Oeteldonkse uitstraling in huis hebben. Spuit Elluf was zo tevreden over deze avond dat volgend jaar een vervolg aan dit evenement zal worden gegeven.

bron: bd.nl

Nominatie Oeteldonkse carnavalskrakers

Er zijn vier Oeteldonkse liedjes die als carnavalskraker 2014 naar voren zijn geschoven.

De nominatie is gevallen op de volgende nummers: Lieven Heer van De Henkies, Gij bent ut mooiste wat me ooit is overkomen van Niek en Danny, Wie gaot dur mee van Twee tinten Grijs en Tante Mien van No Nonsens.

Op vrijdag 28 februari wordt de winnaar bekendgemaakt. Via de website van Omroep Brabant kunt u meestemmen.

bron: bd.nl

Uitreiking Gouwe Eigenheimer

Café De Sjang

De Gouwe Eigenheimer van carnavalsvereniging De Eigenheimer gaat dit jaar naar rasechte Oeteldonker Ben van der AA. Deze hoge onderscheiding krijgt Ben aanstaande zaterdag in café De Sjang aan de Graafseweg.

Ben van der AA is als lid van het technisch ministerie verantwoordelijk voor het onderhoud van de Oeteldonksche Club. Samen met andere leden heeft hij de koetsen teruggebracht naar hun originele staat. Die gerestaureerde koetsen vielen regelmatig in de prijzen.

bron: bd.nl

Politieke Klets in de Knillispoort.

Jeroen Wyers

Het carnavalsseizoen voor Bossche politici begint elk jaar met de Politieke Klets in de Knillispoort. Op die avond wordt door politici gebekvecht om de wisseltrofee van deze jaarlijkse Politieke Kletsavond net voor carnaval.

De Politieke Klets 2014 wordt op dinsdag 18 februari 2014 gehouden in De Knillispoort aan de Korte Waterstraat 15 in Den Bosch. Wethouder Jeroen Wyers (PvdA) verdedigt zijn titel als winnaar van 2013.

bron: knillis.nl
foto: s-hertogenbosch.nl

Poemieken is Oeteldonkse rap

Knillispoort

Poemieken is al jaren razend populair in Den Bosch en wordt een paar weken voor carnaval gehouden in de Knillispoort
Poemieken is een samenvoeging van poëzie en muziek, een soort Oeteldonkse rap eigenlijk.

Tijdens de voordracht mag het misgaan want dat hoort erbij. De jury zal geen strafpunten geven, want het gaat om het plezier: asde maor leut hèd. De bedoeling is dat je Bossche carnavalsliedjes zo creatief mogelijk vertolkt. Zingen is verboden maar verder kun je helemaal los gaan.

Gisteravond wonnen Mirte de Klerk en Netty Rovers de Oeteldonkse Poemiekavond 2014 in de Knillispoort. Het duo won zowel de jury- als publieksprijs. Poemiekavond wordt altijd de derde dinsdag voor carnaval gehouden.

bron: omroepbrabant.nl/bd.nl

Effe plèkke bij de bouwers

Effe plèkke

Van 11:11 uur tot 17:11 uur konden belangstellenden zaterdag de voortgang van de bouw van de praalwagens aanschouwen in de bouwhal van de Oeteldonksche Club. Daar werd het jaarlijkse Open Huis van de club gehouden: 'Effe plèkke bij de bouwers'.

U kon zelf zien hoeveel werk er al verricht is en hoeveel er nog moet gebeuren voor de carnavalsoptocht op 3 maart. Naast het bekijken van de wagens in aanbouw en de koetsen in de koetsenhal, was er Oeteldonkse muziek, verzorgd door verschillende carnavalsverenigingen.

De diverse Oeteldonkse Ministeries en het Oeteldonks Gemintemuzejum stonden op de informatiemarkt. Rond 13:11 uur vond de loting plaats voor de Grote Optocht. Kijk op de blog van Martijn de Bie voor foto's van het Open Huis.

bron: omroepbrabant.nl

Die van boven de rivieren

Die van boven de rivieren, wat hebben die te zoeken in Brabant tijdens carnaval? Het lijkt een eeuwige vraag die opkomt als het weer carnaval is. Onderzoeksbedrijf DAT.Mobility deed er een uitgebreid onderzoek naar aan de hand van gsm detectie van Vodafone-gebruikers.

Het onderzoek bevestigt dat ongeveer driekwart van de import inderdaad van boven de rivieren in de Brabantse steden neerstrijken. Breda (Kielegat) voert de lijst aan met maar liefst 75 procent aan buitenstaanders van boven de rivieren.

Den Bosch (Oeteldonk) is een goede tweede met 71 procent aan incidentele bezoekers uit het westen. Meer dan de helft komt uit Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Op de foto is Nikkelen Knillis te zien. Zou hij weten dat hij misschien wordt omringd door niet-Bosschenaren? 

bron: omroepbrabant.nl

De derde dag: Knillis weer weg

Dan is het weer zover, de derde dag van carnaval, de laatste dag. Knillis kijkt nog over de Markt maar om middernacht gaat hij weer weg. Die derde dag, die dinsdag komt altijd opeens, onverwachts. Vermoeid maken de carnavalvierders zich op om vandaag nog één keer leut te hebben. Morgen is het Aswoensdag.

Straattaferelen Oeteldonk 2 maart 2014

Topopbrengst voor Veur Mekaor

Het evenement 'Zoas ut nooit klonk, De kroegbaos zingt Oeteldonk' bracht dit jaar een opbrengst van 4.444,44 euro op. Daarmee is wellicht een record gevestigd, een topopbrengst.

Door deelnemende clubs en horecaondernemers is een cheque aangeboden aan het bestuur van de Stichting Veur Mekaor. Het is bedoeld voor de jaarlijkse bouw van de rolstoeltribune op de Parade bij het bisschoppelijk paleis.

Ouderen die slecht ter been zijn kunnen de optocht alsnog bekijken, lekker overdekt met terrasverwarming. De opbrengst komt van de verkoop van de meezingbuukskes.

bron: bd.nl

Geschiedenis van Oeteldonk

De geschiedenis van Oeteldonk kunt u hier lezen. Als u de stad bezoekt, kunt echter ook een stadswandeling maken door de geschiedenis/herkomst van Oeteldonk.

Boergondiez Oeteldonk Amadeirohuis

In het Amadeirohuis op de Parade in Den Bosch, pardon: Oeteldonk, werd het Boergondiez Oeteldonk gehouden. De hapjes waren gratis en de muziek van de Henkies en Allai Daoge Feest zorgden ervoor dat de mensen in de juiste stemming kwamen.

bron: bd.nl

Oeteldonkse vlaggen stadhuis

Stadhuis Den Bosch

Hoogwerkers plaatsten donderdagochtend de vlaggen van Oeteldonk aan de gevel van het stadhuis van Den Bosch. Ook het stadhuis wordt helemaal klaargemaakt om op zondag de sleutel van de stad tijdelijk te overhandigen aan prins Carnaval.

De Bosschenaren staan te popelen om carnaval te vieren. Het heeft voor velen nu al genoeg geduurd, want carnaval valt dit jaar later dan gewoonlijk. Ga naar de site van carnavalsvereniging D'n Bok om er achter te komen hoe de datum van carnaval wordt bepaald.

Heineken Fanfare als vanouds

Als vanouds maakt de Heineken Fanfare de Oeteldonkers op de laatste zondag voor carnaval helemaal klaar voor het carnavalsfeest. Zo ook in 2014. De Heineken Fanfare gaf een carnavalsconcert in het Hoftheater der Amadeiro's in Theater aan de Parade. 
De Heineken Fanfare stond ook bij deze editie van het carnavalsconcert garant voor een ochtend vol muzikale hoogstandjes van het fanfareorkest en het percussion ensemble en ludieke intermezzo’s. De Henkies traden ook op en brachten het winnende Kwekfestijnlied 'Lieven Heer' ten gehore. 

bronnen: oeteldonk.org/bd.nl

Topdrukte bij carnavalswinkels

Persoons
Pop-up Blue

In aanloop naar carnaval is het als vanouds topdruk bij de twee grote carnavalswinkels Hoofs en Persoons die kleding en alllerlei accessoires in het assortiment hebben. Beide winkels staan in de Vughterstraat.

Sinds kort zijn er een paar winkels in de Vughterstraat bijgekomen die ook carnavalskleding verkopen. Pop-up winkel Blue tegenover de AH-supermarkt en de carnavalsknaller.nl die naast schoenen- en sportkledingzaak Scapino staat, zijn de twee nieuwe spelers die ook in de Vughterstraat gehuisvest zijn.

In Achter het Wild Varken is ook een tijdelijke winkel in carnavalskleding geopend. Al deze zaken romen dezelfde markt af op zeer korte afstand van elkaar. De vraag is of hierdoor de spoeling niet al te dun wordt.

bron: bd.nl

Oetelvloot vaart weer naar Oeteldonk

Prinses Querida I

Dit jaar jaar wordt door WSV Viking op carnavalszondag 2 maart weer een Oetelvloot naar het centrum van Den Bosch georganiseerd. De aankomst is voorafgaand aan de intocht van Prins Carnaval.

Prinses Carnaval Querida I en de Muiterij van de Prinses worden door de Oetelvloot afgezet in Oeteldonk. Als de Oetelvloot afmeert langs de Dommel wordt er bij voldoende animo ook door een groep watersporters meegelopen met de intocht.

Prinses Carnaval vaart met haar hofhouding op de zondag van carnaval met meer dan 15 schepen en een aantal bandjes vanuit de haven van WSV Viking via de Ertveldplas naar de binnenstad en komt bij de Wilhelminabrug aan, net voordat de Prins Carnaval op Oeteldonk Centraal  aankomt: om 11 voor 11 uur. Prins Carnaval komt 11 na 11 uur aan.

Met de Oetelvloot zal niet alleen de Prinses naar de stad worden gebracht, maar ook zullen de ekselensies van het ‘Keleezje vaan Konsels vaan Oeteldonk in den Vrimde’ de Konsels van Oeteldonk in Zandhazendurp, Slotgat, Dommelbaorzedurp, Bokkendonk en Keiespellersdurp meevaren!

Datum:                       2 maart 2014
Aankomst van:           De Oetelvloot
Tijd:                            11 veur 11
Locatie:                       Wilhelminabrug  

Aanmelden kan bij wsvviking.nl

bron: wsvviking.nl

Première film Alles is Mari succes

De film 'Alles is Mari' van de Dansmari's kreeg vrijdagavond voor een uitverkochte zaal in Theater aan de Parade zijn première. De roemruchte Dansmari's slaagden er weer in om een evenement onder de aandacht te krijgen van de Bossche bevolking.

Tijdens de vertoning van de film applaudiseerde het publiek regelmatig voor deze parodie op de romantische komedie 'Alles is Liefde'. Produktie en regie van de film waren respectievelijk in handen van Frank van Osch en Jan Thijssen.

Zij zijn ook de makers van de 'Pin Up Kalender', de glossy de 'Mari' en het kookboek 'Au Bain Mari’. Vooral met de glossy Mari kregen ze landelijke belangstelling via RTL Boulevard. Voor het laatste nieuws ga naar hun website.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Grote Optocht begint in de Rijnstraat

Optocht Pensmarkt

De Grote Optocht zal dit jaar pas écht beginnen in de Rijnstraat. Na het opstellen aan de Van Grobbendocklaan, trekt de stoet in versnelde mars naar de Rijnstraat. 

Deze beslissing heeft De Oeteldonksche Club van 1882 samen met de gemeente Den Bosch genomen, omdat de Lagelandstraat een belangrijke verkeersader èn calamiteiten route in de stad is. Daarom moet die weg zo snel mogelijk weer vrij voor verkeer zijn.

Vanaf de Rijnstraat trekt de stoet met muziek en acts verder door de stad. De route is daarna als volgt: Bossche Pad, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwersstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

De Grote Optocht trekt op maandag 3 maart weer door de Oeteldonkse straten. Aan de Grote Optocht doen dit jaar 13 praalwagens en 7 loopgroepen mee.

De route is dit jaar anders omdat de doorgang via de Bartenbrug bij de Graafseweg door werkzaamheden niet mogelijk is. 

bron: oeteldonk.org/nieuws/oeteldonk 

Andere route carnavalsoptocht 2014

Optocht in 2010

De carnavalsoptocht op 3 maart krijgt een heel andere route dan gewoonlijk.Traditioneel is de start aan de Grobbendoncklaan richting Graafseweg maar door de werkzaamheden aan de Bartenbrug zal een omweg gemaakt worden via Lagelandstraat-Rijnstraat-Bossche Pad.

Hierdoor wordt het geduld van de toeschouwers nog meer op de proef gesteld dan gewoonlijk. De verwachting is dat het ongeveer een klein uur langer zal duren alvorens de stoet de binnenstad bereikt. Prins Amadeiro heeft wel aangekondigd dit jaar niet achter- maar vooraan in de stoet te zijn.

Route optocht: Verzamelen op de Grobbendoncklaan en vervolgens via Lagelandstraat - Rijnstraat - Bossche Pad - Hinthamereinde - Hinthamerstraat - Torenstraat - Parade - Verwerstraat - Achter het Stadhuis - Verguld Harnas - Vughterstraat - Markt. In de Marktstraat gaat de stoet uit elkaar.

bron: bd.nl

44-jarig jubileum De Poffers

De Poffers

Carnavalsvereniging De Poffers vierde zondagmiddag haar 44-jarig jubileum in het Bossche feestcafé Lalalaa (Ridderstraat) samen met vrienden en andere carnavalsverenigingen. Het was erg vol in Lalalaa en reuze gezellig.

De naam De Poffers is bedacht door kastelein Gerrit Stolzenbach van het voormalige café 't Tunneke in de Ridderstraat. Nadat veel voorstellen gepasseerd en verworpen waren, kwam Gerrit op de naam 'poffer', omdat bijna iedereen wel eens op de pof had gestaan bij hem. De naam was geboren.

Naast De Poffers waren c.v. De Herrieschuppers, c.v. Alle Daoge Feest, s.m.o. Attenooije, Monique Gloudemans, Dennis Michielsen èn Pier(re) Berende. Pier(re) maakte grote carnavalskrakers zoals 'Hedde gij veur mijn un kieltje?' en 'Zeg witte gij met carnaval'.

bron: depoffers.wix.com/bd.nl

Noodbrug bij Bartenbrug

VVD'er en raadslid Govert Schermers stelt voor om een noodbrug bij de Bartenbrug door de genie te laten maken. Het liefst voor 1 maart, want dan kan de carnavalsoptocht het weekend daarop de eerder geplande route over het Hinthamereinde en binnenstad doorlopen.

Dat zou mooi zijn want door de werkzaamheden aan de Bartenbrug zal een omweg gemaakt moeten worden worden via Lagelandstraat-Rijnstraat-Bossche Pad. De optocht zal hierdoor een uur langer worden. Dat zou teveel van het geduld van de toeschouwers vragen, zo vrezen de organisatoren. 

Maar dan moet die noodbrug wel ingekleurd worden op z'n Oeteldonks zoals op de foto.

Nepemblemen in omloop

Echt embleem

Er zijn - zoals al eerder - ook dit jaar helaas weer jaaremblemen in omloop die zijn nagemaakt. De kwaliteit hiervan is slechter, maar belangrijker is dat de opbrengst hiervan niet naar de Oeteldonksche Club van 1882 gaat. Wij roepen alle Oeteldonkers op om alleen de echte emblemen te kopen.

Waar zijn ze zoal te koop? In veel horecagelegenheden en winkels in de binnenstad. Loop gerust eens een café binnen en vraag naar zo’n echte embleem of bij Hoofs Stoffenhuis. Die is ook op zondag open, trouwens. Op de webshop van oeteldonk.org kun je ze ook online kopen.

Tribuneplaatsen rolstoelgebruikers Parade

Veur Mekaor

Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was, heeft de stichting Veur Mekaor weer tribuneplaatsen voor rolstoelgebruikers op de Parade geregeld tijdens de grote Bossche carnavalsoptocht.

Op de website van de stichting staat: "Met carnaval op maandagmiddag 3 maart 2014 staat er natuurlijk weer een tribune voor zestig rolstoelgebruikers op de Parade vóór het Bisschoppelijk paleis. Weer overdekt en door middel van warmtestralers op temperatuur gehouden en de invalidentoilet is uiteraard ook aanwezig."

Iedereen die in een rolstoel zit, kan zich inschrijven, jong of oud, thuiswonend, in een woongemeenschap of woon-zorgcentrum. Ga daarvoor naar veurmekaor.org

Vette muziekshow Oeteldonkse jeugd

De Koekerellen

Onder het toeziend oog van ouders, vrienden, bekenden, bobo's, bestuursleden van clubkes en 'gewone' Oeteldonkers gaven de jongste muzikanten van de carnavalsclubs Attenooije, Vergimmes Mooi, Astrant, Fest um en Jeugdhofkapel De Koekerellen zondagmiddag een show van jewelste in het Casino (Theater aan de Parade).

Met ‘Oeteljonk trapt af' gaf de jeugd van Oeteldonk een concert van hoog niveau. Gouwe Ouwe werden afgewisseld met stevige actuele nummers. Het was vet genieten.

De Koekerellen horen bij het Ministerie van Jeugdzaken van de Oeteldonkse Club van 1882. Dit ministerie gaat over de organisatie voor het carnaval voor alle kinderen in Oeteldonk. Van de Keinderkwek en het Oetelkrabbelknutsellen tot de organisatie van de intocht en de Keinderoptocht.

bron: bd.nl

Zorgcentrum Taling viert carnaval

Oeteldonks Bezuukske

Het Oeteldonks Bezuukske van De Kwaoitongen bracht vrijdagavond de bewoners van zorgcentrum De Taling al in een beste carnavalsstemming. Met liedjes als 'Ik zing veur jou' en 'Water bij de wijn' werd al snel de juiste snaar bij de senioren geraakt.

Het Oeteldonks Bezuukske in De Taling is de start van een toer van Oeteldonkse zangers en clubs aan acht Bossche verzorgingshuizen. Zo kunnen ouderen die niet meer in staat zijn om carnaval buitenshuis te vieren toch nog van carnaval genieten.

bron: bd.nl

Verkooppunten carnavalskleding

Hoofs
Persoons
Carnavalsknaller.nl

Het zal u niet ontgaan zijn dat er in de binnenstad van Den Bosch veel verkooppunten zijn in carnavalskleding en bijbehorende accessoires. Vooral in de Vughterstraat kunnen liefhebbers bijna alles vinden van hun gading.

Eerst is er stoffenzaak Hoofs die een tweetal panden tot zijn beschikking heeft voor carnavalskleding e.a. Sinds de meubelwinkel ernaast is verhuisd, heeft Hoofs het belendende pand erbij betrokken. In totaal is er 3000 vierkante meter aan winkelruimte.

De twee andere carnavalswinkels zijn een oude bekende - Persoons - en een nieuwe speler op deze lucratieve markt, namelijk carnavalsknaller.nl die schuin tegenover het stadhuis staat.

En dan is er natuurlijk ook nog LAS in de Van Tuldenstraat van oudsher de feestartikelenzaak in Den Bosch. Online is er nog meer keus, teveel om op te noemen.