Serc

Theaterfestival Boulevard

Geen vals geld meer op Boulevard

Er zijn geen valse euro-biljetten meer waargenomen op het terrein van de Boulevard Den Bosch. Sinds de aangifte van de organisatie bij de politie en het plaatsen van geldcanners bij de diverse kassa's en horeca, zijn zulke biljetten niet meer gesignaleerd.

Waarschijnlijk lezen de daders ook de kranten of volgen andere media en zijn ze ermee gestopt om op de Boulevard hun slag te slaan. Maar bij de kassa's blijven de mensen alert.

bron: bd.nl

Vals geld in omloop op festival Boulevard

Op het Theaterfestival Boulevard zijn valse bankbiljetten van € 50,00 aangetroffen. Kwaliteit en hoeveelheid van de biljetten doen vermoeden dat er een georganiseerde groep criminelen actief is.

De organisatie van het festival heeft maatregelen genomen. Er is aangifte gedaan bij de politie en er staat bij iedere barpunt en theatertentje een scanner waarmee ieder 50 euro-biljet wordt gecontroleerd. Eén van de verdachten is een bekende bij de politie.

Het festival heeft de omliggende horeca op de Parade ingelicht zodat ook daar de juiste maatregelen getroffen kunnen worden.

bron: festivalboulevard.nl

Kinderen kleuren met robot

Een echte robot, BLOM geheten, tekent met heel fijn wit zand figuren op de grond van de Parade tijdens de Boulevard. Kinderen kleuren vervolgens ook met fijn zand die figuren in. Het zijn nog eenvoudige figuren zoals bloemen, hartjes en vlinders, maar als deze techniek zich verfijnt zouden in de toekomst meer complexe figuren gemaakt kunnen worden door de robot.

Aan de robot met één arm is een kleine laptop bevestigd die de robot bestuurt door middel van bepaalde software waarin die figuren zijn geprogrammeerd. In ieder geval hadden de kinderen veel plezier en kleurden ze de figuren zonder enige schroom in. Kinderen zijn niet bang voor robots. Die maken gewoon deel uit van hun leefwereld.

Op De Heus wil het nog niet los

Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is al een week aan de gang en heeft het moeilijker qua weer dan voorafgaande jaren. Toch is er genoeg aanloop op de Parade. Helaas gaat dat niet op voor de nieuwe locatie op het fabrieksterrein van De Heus. Daar wil het maar niet los gaan.

Het weer zal zeker een rol spelen, maar ook de onbekendheid van deze locatie waar ook theater producties worden gehouden. Het is er angstig stil, vooral in de avonduren. Ook een belangrijke doelgroep - jongeren - laat verstek gaan. Lees hierover het onderstaande bericht.

Stephan Grilis, hoofd van productie van de Boulevard, is realistisch en had ook wel verwacht dat het niet meteen los zou gaan op De Heus. Dat moet groeien. Over een paar jaar ontstaat iets moois op De Heus, volgens hem.

bron: bd.nl

Regen spelbreker Boulevard

De vele regen was vrijdag 8 augustus een spelbreker voor theaterfestival De Boulevard. De voortdurende regen die af en toe aanzwol tot een ware hoosbui weerhield vele mensen tot een bezoekje aan de Parade of het terrein van De Heus, een nieuwe locatie van het festival.

De terrassen op de Parade waren door het weer nauwelijks bezet en bij vele tentjes was het leeg. Een grotere tegenstelling tot donderdag toen pal na de opening van het festival de Parade in bezit werd genomen door ouders met kinderen, kon er niet zijn. Na 17.00 uur raakten donderdag de terrasjes op de Parade vol en scheen de zon.

Vrijdag was het aanblik troosteloos. Op het terrein van De Heus kon het riool het regenwater niet aan en gutste het uit de putjes. Bezoekers kregen natte voeten. Buitenvoorstellingen werden afgelast.

De weervoorspellingen zijn niet best. We krijgen het weekend en de volgende week te maken met depressies vanuit het westen. Het zijn de naweeën van de orkaan Bertha. THNX Bertha!

De dertigste Boulevard is begonnen

Theaterfestival Boulevard van 2014 is begonnen. Het is de dertigste editie met allerlei leuke en verrassende attracties. Een mooie middag voorstelling van Jeroen Kant bijvoorbeeld dat gehouden wordt in een fraaie tent op de Parade.

Ook voor kinderen waren er donderdagmiddag genoeg voorstellingen zoals een poppenspeler die zijn pop allerlei rocksongs deed 'zingen'. Daarnaast was er Push, een moderne dans van Company Chameleon. En wat te denken van een door mensen aangedreven carrousel van Capitein Gustav II waar kinderen kunnen zitten op houten fantasievissen.

En rond 17.00 uur stroomden de terrassen op de Parade vol en was het heerlijk toeven in de zon met een drankje en een hapje. De Parade blijft het hart van de Boulevard met zijn theatertentjes en eetgelegenheden.

Boulevard pakt uit dit jaar

Theaterfestival Boulevard in Den Bosch viert dit jaar het dertigjarig bestaan en heeft veel voorstellingen van allerlei artiesten en gezelschappen in petto. Hieronder een kleine greep waarbij vooral de Bossche gezelschappen Artemis en Matzer, en Lucas de Man uitpakken. 

Theater Artemis voert van 13 tot en met 16 augustus Bonte Avond van Bodybuilders op in de Verkadefabriek. En Matzer heeft zelfs twee voorstellingen op het programma staan: LUI (9 tot en met 12 augustus) en 111 (14 tot en met 17 augustus).

Stadskunstenaar Lucas de Man met zijn project OOG gaat zorgen voor sensatie. Een paar weken geleden werd het tweede grote oog opgehangen aan de gevel van de voormalige mengvoederfabriek De Heus in wijk Kop van 't Zand. Bezoekers van Theaterfestival Boulevard kunnen twintig minuten in het oog hoog boven de grond zitten en genieten van het uitzicht. Daarnaast word je ook gefêteerd op een kleine voorstelling met beeld en geluid.

Ook voor jong en aanstormend talent is er een platform op Theaterfestival Boulevard gecreëerd. Een jaar geleden startte de Boulevard BLVRD FABRIKAAT. Het is een broeikas voor nieuwe ideeën en concepten van jonge kunstenaars en creatieve ondernemers. Dit jaar zet BLVRD FABRIKAAT met nog meer nieuwe namen èn pioniers zijn werk voort.

Hart van het festival is en blijft de Bossche Parade. In de schaduw van de Sint Jan blijft die locatie het bruisend centrum met de restaurants, terrassen en theater. Verder is de hele binnenstad van Den Bosch het podium van straattheater. Donderdag 7 augustus begint het festival tot en met 17 augustus.

bron: omroepbrabant.nl

Talkshow theaterfestival Boulevard

Het Bossche theaterfestival Boulevard krijgt dit jaar een heuse talkshow. In café De Keulse Kar zal NOS-verslaggever Martijn vander Zande de show vier dagen lang presenteren.

In de beide weekenden van het festival zullen gasten komen die allemaal iets hebben met de Boulevard. De talkshow is een idee van Vander Zande en Stephanie Geldof van De Keulse Kar. Elke dag schuift er wel een BN'er aan tafel zoals Jurgen van den Berg en Sascha de Boer.

bron: bd.nl

Boulevard viert derde decennium

Theaterfestival Boulevard viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. In de zomer van 1984 toen het allemaal begon, heette het festival Boulevard of Broken Dreams. Nu is de opbouw van het festival op de Parade in volle gang om zo de start van het tiendaagse evenement mogelijk te maken.

Donderdagmiddag 7 augustus is het centrum van Den Bosch de toonzaal van theater, kunst en vermaak. Het festival duurt tot 17 augustus en zal ook de laatste zijn onder het beheer van directeur Geert Overdam. Hij geeft het stokje door aan Viktorien van Hulst, nu nog artistiek hoofd van Toneelgroep Amsterdam.

bron: bd.nl

Is de Boulevard elitair?

Er komen geen allochtonen noch bewoners uit Bossche volkswijken naar de Boulevard op de Parade en jongeren zie je ook weinig. Dat is wat het Brabants Dagblad constateert. De uitdaging van de nieuwe directeur, Viktorien van Hulst, zou moeten zijn om een breder publiek te willen bereiken, volgens het dagblad.

Het advies van het Brabants Dagblad aan Van Hulst is om vaker de wijken in te trekken met voorstellingen van Artemis of een kinderpopconcert te organiseren op pleinen in die volkswijken. Tegelijkertijd dient het niveau wel bewaakt en bewaard te blijven.

De aard van het festival is echter dat er ruimte wordt gemaakt voor theater dat ontregelend kan werken bij het publiek. Goede voorbeelden hiervan zijn de voorstellingen Van den Vos van het gezelschap FC Bergman of Trouw van Compagnie ZuiderVrouw. Ontregeling gaat hand in hand met een bepaald niveau dat als elitair kan worden betiteld.

De Boulevard is er voor vermaak op hoog niveau. Daarom kan het festival als elitair worden gezien en dat is niet erg, eerder wenselijk.

bron: bd.nl

Beduidend minder publiek Boulevard

Er zijn minder mensen naar het theaterfestival Boulevard Den Bosch gekomen dan de voorafgaande jaren. De schatting is dat het aantal stokte bij 130 duizend in vergelijking met de 140 duizend die vorig jaar kwamen. Dat zou met het regenachtige weer te maken hebben, denkt de organisatie.

Ook werden er zo'n tweeduizend minder kaarten verkocht dan vorig jaar; vorig jaar 55.000 en dit jaar dus 53.000. Volgens vertrekkend directeur, Geer Overdam, heeft dat te maken dat er in 2014 niet een echte grote voorstelling op het programma stond.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Grote rol muziek tijdens Boulevard

Muziek speelt een grote rol tijdens het theaterfestival Boulevard Den Bosch. Weliswaar niet meer zo'n dominante rol als vroeger toen het festival nog Boulevard of Broken Dreams heette, maar toch.

Waar eertijds werd opgetreden in de Spiegeltent, zijn nu de concerten in de Grote Tent. Zaterdagavond was Tessa Rose Jackson aan de beurt. De tent was niet helemaal bezet, maar dat had niets met de kwaliteit van Jackson te maken. Er was erg veel aanbod op de Parade.

Kris Berry, Hadewych Ninis, Rora Rienstra & MC Chicks, La Garcon en WoodenSaints traden eerder van de week op. Overdag zijn er regelmatig kinderprogramma's. En gelukkig bleef het droog gisteravond, hoewel het wat aan de kille kant was.

bron: bd.nl

Extra optreden Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers is terug op Theaterfestival Boulevard en gaf zondag een extra voorstelling in de grote tent op de Parade. Het was er tjokvol met fans. Het publiek was helemaal in zijn nopjes en zong luid mee met de liedjes van Gerard van Maasakkers. 

Speciaal voor Boulevard maakte deze Brabantse singer-songwriter een selectie van zijn mooiste liedjes. Herkenbaar en toegankelijk, dicht-bij-huis maar allerminst doorsnee, zo kun je het werk van Van Maasakkers typeren. Er is keuze genoeg uit ruim 35 jaar singer-songwriterschap.

De extra ingelaste voorstelling was alleen bekend op de sociale media. Veel extra's of wijzigingen staan op die sociale media. Het is slim om die erbij te houden als u van plan bent het festival te bezoeken. Op de Parade kan u gebruik maken van open wifi.

bron: festivalboulevard.nl

Boulevard zegt jongeren helemaal niets

Het vermoeden bestond al bij de redactie, maar wordt nu ook bevestigd door de jongeren zelf: de Boulevard is niks voor hen. Dat spreekt uit de reacties die het Brabants Dagblad binnenkreeg na een artikel over waarom jongeren ontbreken bij het theaterfestival.

Op het terrein van de fabriek De Heus hebben makers allerlei voorstellingen en activiteiten opgezet om die jongeren tussen dertien en achttien jaar het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Graffiti, straattheater, games etc. Maar jongeren hebben niks meer met graffiti - zo jaren '90 - en straattheater vinden zij oubollig.

Weet je wat nu erg in is? Een picknick! Op de foto de Mojito bar op het terrein van De Heus. Organiseer daar omheen 'ns een fijne picknick en alsjeblieft geen hiphop erbij want dat is echt oud. En voor die jongeren lekkere sapjes en andere frisdrank inschenken.

bron: bd.nl

Geen tieners op de Boulevard

Tieners houden niet van cultuur en zeker niet als ze met hun ouders mee moeten. Bij cultuur denken jongeren vaak dat het 'moeilijk en zwaar' is of zoals de Britten zeggen 'highbrow'. Het is niet voor hen gemaakt, denken ze.

Daarom waren er nauwelijks tieners te zien op het terrein van De Heus, de oude mengvoederfabriek aan de Kop van 't Zand. Op deze nieuwe locatie was wel degelijk aan hen gedacht in de vorm van games, graffiti, muziek en zelfs een afterparty bij de Verkadefabriek, maar in geen velden of wegen waren jongeren te bespeuren.

Op het terrein van De Heus werd een gratis voorstelling gehouden van het openlucht stuk GEE-TEE-AAA, gebaseerd op de razend populaire game GTA. Ook dat kon jongeren echter niet boeien. Misschien is die game allang niet meer cool.

bron: bd.nl

In de pauze pizza eten bij Artemis

Wat te doen als er een uur pauze is op de Boulevard en de artiesten even zijn eten? Dan ga je toch ook een hapje eten. Dat kun je doen op de Parade waar er ook een frietkraam staat met heuse Vlaamse fritten of bij de Spanjaard tapas eten.

Wat je ook kunt doen is naar Artemis lopen en daar op de binnenplaats een pizza of pasta scoren van Sandra. Toegegeven, het ligt nogal verscholen en niet iedereen weet er het bestaan van, maar dat is de charme ervan.

Sandra, de Italiaanse kok, heeft in de loop der jaren een groep trouwe liefhebbers aan zich weten te binden. En mondelinge reclame doet de rest, want het is er altijd gezellig druk.

bron: bd.nl

Dag drie Boulevard 2014

De derde dag van de Boulevard begint een stuk vriendelijker dan vrijdag 8 augustus toen het festival letterlijk in de drup raakte van al het regenwater dat naar beneden viel. De terrassen raken weer vol op de Parade, mensen zitten gezellig met elkaar te praten of flaneren wat: la dolce vita.

In deze fotoserie een impressie van de tweede, nieuwe locatie op het terrein van de voormalige mengvoeder fabriek De Heus in de wijk Kop van 't Zand en van de Parade in de binnenstad van Den Bosch.

Opbouw Boulevard op rolletjes

De opbouw van theaterfestival Boulevard loopt op rolletjes. Opbouwwerkers leggen de laatste hand aan een aantal tenten voor de horeca. Daar kunnen mensen weer op de terrassen zitten en aan de hand van de weervoorspellingen zal dat ook gaan lukken.

Donderdagmiddag 7 augustus start de dertigste editie alweer van dit theaterfestival. Behalve op de Parade, het hart van het festival, zijn er voorstellingen op andere locaties gepland zoals bij Artemis, het Museumkwartier, de Verkadefabriek en voormalig mengvoeder fabriek De Heus. Ook in de straten van de binnenstad van Den Bosch zal het festival te zien zijn.