Serc

Albert Verlinde, tv presentator

Albert Verlinde 25-04-1961

Allbert Verlinde is in Den Bosch geboren. Hij is de echtgenoot van Onno Hoes, VVD-politicus. Verlinde is tv-presentator bij het programma RTL Boulevard en theater -en musical producent. Zijn bedrijf heet Albert Verlinde Entertainment.

Na de HAVO ging Verlinde studeren aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hij schreef tijdens zijn studie voor de musical 't Misverstand samen met Erna Sassen waarvoor hij bekroond werd met de Creativiteitsprijs. In 1984 studeerde hij af van de academie.

Na de academie startte Verlinde cabaretgroep Boemerang. De groep bestond uit Verlinde zelf, Dick Cohen, Edna Kalb en op de piano Ad van Dijk. In 1985 kwamen Annemarie Henselmans en Irene Kuiper erbij.

Verlinde ging in 1989 werken bij de televisie. Hij was  producent en redacteur bij de AVRO. In 1992 ruilde hij de AVRO voor de commerciële zender RTL 4 om Showtime te presenteren. Enkele jaren later werd hij door SBS 6 gecontracteerd voor onder andere Showbizz, Show en zo, en Hart van Nederland. Vanaf 2001 is hij vast panellid in het populaire showbizz-programma RTL Boulevard bij RTL 4.

In 1999 richtten Verlinde en vriend Roel Vente theaterbedrijf V&V Entertainment op. Verlinde was verantwoordelijk voor de stukken die op toneel gebracht werden. Samen met Jon van Eerd zette hij de klucht weer op de kaart. Die samenwerking is na een aantal producties echter abrupt beëindigd. Per 1 november 2011 is, na het vertrek van Roel Vente, de naam V&V Entertainment veranderd in Albert Verlinde Entertainment.

Albert Verlinde is niet onomstreden als tv-maker en persoon. Vele BN'ers willen niet meer met hem samenwerken. Een mediarel ontstond toen hij van Sophie Hildebrand een "prijs" kreeg uitgereikt, het zogenaamde Gouden Oor. Daarin had BNN een afluisterapparaat verborgen en zo konden private gesprekken worden opgenomen. Een koekje van eigen deeg vond BNN want eerder had Verlinde opnames van geheime ontmoetingen van Georgina Verbaan en Yolanthe Cabau van Kasbergen vertoond.

Verlinde heeft er nooit een geheim van gemaakt homofiel te zijn. Sinds 2001 is hij getrouwd met VVD-politicus Onno Hoes, burgemeester van Maastricht sinds 2010.

bron: Wikipedia

Wikimedia Commons