Serc

Medisch overzicht Den Bosch

Gezond zijn en bewust leven zijn belangrijk, voor jezelf en je omgeving. Gezonde mensen kunnen beter leren, werken en meedoen. Het medisch overzicht van Den Bosch om u zo snel mogelijk te bedienen voor uw gezondheid en welzijn. De lijst van medische instanties en praktijken wordt door henzelf up-to-date gehouden en vrijwel elke dag voorzien van nieuwe informatie. Vooral nu er zoveel verandert qua tarieven en diensten bij alle zorgverzekeraars is het goed u zelf op de hoogte te houden zoals welk ziekenhuis u krijgt bij welk pakket. Voor de regio Den Bosch zou dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis moeten zijn.

Inscannen dossiers Herculeswerk

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch gaat ruim 700.000 papieren patiëntendossiers inscannen. Nieuwe patiënten krijgen vanaf heden helemaal geen papieren dossier meer. Op de poli wordt meteen een digitaal dossier aangemaakt in de computer.

Urologie bijt het spits af. Elke maand volgt een ander specialisme, totdat over ruim anderhalf jaar alle papieren dossiers digitaal beschikbaar moeten zijn. Het bedrijf Data Space uit Eindhoven neemt het inscannen voor zijn rekening. 

Het is een waar Herculeswerk want dagelijks worden dozen met hangmappen (zie foto) met daarin de data naar Eindhoven vervoerd. De hele operatie gaat 2,5 miljoen euro kosten.

bron: bd.nl

Meer vuurwerkslachtoffers

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch moest zesentwintig vuurwerkslachtoffers behandelen rond de jaarwisseling. Dat zijn negen slachtoffers meer dan vorig jaar. Acht personen liepen letsel op aan hun ogen. Van hen moesten er twee worden opgenomen. De overige slachtoffers hadden brandwonden.

Tot nu toe hebben hebben in Nederland zesenveertig mensen oogletsel opgelopen. Dat zal de  komende dagen in aantal wel nog toenemen. Gisteravond waren er al 17 mensen met oogletsel. Daar zijn er in de loop van de nacht nog meer slachtoffers bijgekomen. Lichtpuntje in deze zaak is dat er minder kinderen zijn met oogletsel. Voorlichting op basisscholen en het gebruik van vuurwerkbrillen zouden daar aan ten grondslag kunnen liggen.

Het is nagenoeg bekend dat de helft van de slachtoffers omstanders zijn. Vuurpijlen en zogenaamde 'cakes' - dozen met siervuurwerk - zijn de voornaamste boosdoeners. Die cakes komen vaak te vroeg tot ontploffing. Nederlandse oogartsen pleiten al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. Zij houden al een jaar of vijf cijfers bij van het aantal slachtoffers. Helaas vinden zij geen gehoor bij de Haagse landelijke politici.

Lokale bestuurders nemen nu het initiatief zoals de burgemeesters van de vier grote steden; Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, ontstak hoogstpersoonlijk het vuurwerk af op de Erasmusbrug dat door professionals was aangelegd. Hoe Rombouts, burgemeester van Den Bosch, tegenover deze kwestie staat, is onbekend.

bron: bd.nl/nos.nl

Vuurwerk ongelukken Oud en Nieuw

Hoeveel slachtoffers zullen er dit jaar weer in Den Bosch vallen door vuurwerk? Nu al zijn er in Nederland acht zwaargewonden gevallen. Twee minderjarige jongens zijn hun hand kwijtgeraakt en een nog onbekend aantal heeft oogletsel opgelopen.

Tot nu toe loopt Tilburg aan kop in Brabant wat betreft klachten over vuurwerk. Bij het meldpunt vuurwerkoverlast van GroenLinks zijn woensdag inmiddels bijna 1200 Brabantse klachten binnengekomen. In Den Bosch zijn er 107 klachten geregistreerd.

Tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur mag vuurwerk worden afgestoken. Wie dat eerder doet, kan een boete van honderd euro krijgen.

bron: omroepbrabant.nl

Daling eenmanspraktijk huisartsen Den bosch

Het aantal eenmanspraktijken van huisartsen is de laatste tien jaar in Den Bosch behoorlijk gedaald. Van die zogenaamde solopraktijken zijn er nog achtentwintig over. Dat is een daling van maar liefst een derde.

Deze daling zal zich voortzetten maar niet meer in het hoge tempo als die van de laatste tien jaar. Deze daling loopt gelijk aan de trend die zich ook nationaal voltrekt. In opdracht van het Brabants Dagblad komen onderzoekers tot deze voorspelling.

Veel reeds praktiserende huisartsen willen parttime werken en nemen om die reden een huisarts in loondienst. In tegenstelling tot het buitenland wenden Nederlanders zich eerder tot hun huisarts als eerste aanspreekpersoon voor hun gezondheid en welzijn. 

bron: bd.nl

Leven Brabanders ongezonder?

Gezond zijn en bewust leven zijn belangrijk, voor jezelf en je omgeving. Gezonde mensen kunnen beter leren, werken en meedoen. Uit onderzoek blijkt dat Brabanders iets ongezonder zijn dan andere Nederlanders vanwege hun gewoontes en leefstijl.

Bijna de helft van alle Brabanders tussen 19 en 64 jaar oud heeft last van overgewicht. In elf procent van de gevallen is er zelfs sprake van een ernstige situatie. Voor het onderzoek werden in Brabant en Zeeland 44.000 mensen ondervraagd.

De eerste verantwoordelijkheid voor gezondheidszorg ligt bij het rijk en gemeenten. De Q-koortsepidemie, het burgerinitiatief "Megastallen Nee!" en de brand bij Chemiepak maakten duidelijk dat ook gebeurtenissen in de directe omgeving een groot effect kunnen hebben op de gezondheid van mensen. Door bij het maken en uitvoeren van beleid rekening te houden met wat dit betekent voor gezondheid, hebben de provincie en gemeenten indirect invloed op de gezondheid. Ze stemmen daarbij af met omwonenden en adviserende organisaties zoals de Provinciale Raad Gezondheid, GGD en Universiteit Tilburg.

bron: brabant.nl/omroepbrabant.nl

Win een Samsung Galaxy S4!

 Raad het ontbrekende woord en win een Samsung Galaxy S4 

Crazyminutes.nl

Snelle beslissers betalen een lagere prijs

Vanoutlet.nl

Bespaar tot 90% korting op je online aankopen. Shop now!