Serc

Verlies FC Den Bosch in Volendam

FC Den Bosch kan vooralsnog de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in de start van de nieuwe competitie. Aan De Dijk in Volendam sprong de gelijknamige FC beter om met zijn kansen. Het werd 2-0.

FC Den Bosch staat nu weer in de onderste regionen van de Jupiler League, een plek die het vorig seizoen ook al zo vaak innam. En weer miste de ploeg van trainer Van Eck opgelegde kansen.

Zelfs een manmeer situatie kon de ban niet breken ten gunste van de Bosschenaren. Rafik el Hamdi werd in 75ste minuut van het veld gestuurd na een grove overtreding op Ayrton Statie.

Maar een kwartier daarvoor had Jack Tuyp al de 1-0 voor Volendam gemaakt. Ver in blessuretijd besliste Kevin van Kippersluis de wedstrijd. Kreeg FC Den Bosch geen loon naar werken? Dat telt niet in het voetbal, alleen doelpunten.

Den Bosch kreeg genoeg kansen en speelde zelfs in overtal. Het elftal kon dat echter niet uitbuiten en verviel weer in gemiste kansen. Een herhaling van het vorig seizoen dreigt toen het danig schortte aan de effectiviteit bij de afwerking.

Werk aan de winkel dus voor trainer Van Eck die nog zo hoog opgaf over de kracht van deze selectie.

bron: bd.nl