Serc

Sparta legt Den Bosch op de pijnbank

Sparta Rotterdam legde zondagmiddag 30 augustus Den Bosch op de pijnbank. Op het Kasteel werd het maar liefst 5-2, een povere afspiegeling van de vele kansen die Sparta kreeg van een amateuristisch spelend Den Bosch.

Vooral in de verdediging was het huilen geblazen. Sparta kreeg om de twee minuten kans op kans die het dan ook in de eerste tien minuten twee keer verzilverde. Langedijk scoorde in de vierde minuut en twee minuten later kon Stokkers keeper Heemskerk verschalken.

Trainer René van Eck wisselde al na twintig minuten Jeremy Fernandes voor Jordy van der Winden die op linksachter ging spelen waardoor Ayrton Statie op rechts werd geposteerd.

Jordy Thomassen maakte zowaar in de vijfentwintigste minuut de aansluitingstreffer door in een rebound de bal op simpele manier in te tikken. FC Den Bosch leek wat terug te kunnen doen maar de strafschop van Verhaar ('39)  maakte daar een einde aan.

Van Eck bracht in de rust de Duitser Dennis Pozder in de ploeg voor Malcolm Esajas en Thomassen werd op '10' geplaatst. Deze wisselingen brachten echter geen soelaas. Integendeel, Sparta kreeg weer kans op kans waar het slordig mee omging.

Toch liepen de Rotterdammers uit naar 5-1 door doelpunten van Verhaar ('53) en Brogno ('71). Den Bosch werd vernederd ondanks een late tegentreffer van Furghill Zeldenrust in de drieëntachtigste minuut.

Alle wisselingen ten spijt vóór en tijdens de wedstrijd weet Van Eck de ploeg niet op gang te krijgen. Den Bosch staat nu op de zestiende plaats in de Jupiler League.

bron: fcdbfans.nl