Serc

Gelijkspel openingsduel tegen Fortuna in het nieuwe seizoen

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-2 gelijk gespeeld tegen een sterk Fortuna Sittard. Het is de negende keer op rij dat de Bossche club een openingsduel niet winnend afrondde.

Na een sterke beginfase van de Limburgers nam FC Den Bosch na twintig minuten een voorsprong door een fraaie treffer van Joey Belterman. Dat was echter van korte duur want binnen 60 seconden was het al weer 1-1 door Lars Hutten.

Kort voor rust leidde een inschattingsfout op de vleugel tot een onfortuinlijke 1-2, toen Dalian Maatsen met een klutsbal in eigen doel schoot. Na rust kreeg Fortuna binnen twee minuten kans op de 1-3. De strafschop werd echter door keeper Kees Heemskerk gestopt.

Nadat Tim Hofstede uit een hoekschop de verdiende gelijkmaker binnen schoot, kregen beide ploegen veel kansen om de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen, maar paal en pech waren een sta in de weg voor succes.

Het bleef spannend tot in de 89e minuut. Het leek of FC Den Bosch alsnog met de volle buit zou afsluiten. Een doelpunt van Maarten Boddaert werd echter afgekeurd vanwege buitenspel of hinderen van de Fortuna-doelman.

Dikke pech voor de Bosschenaren, want daarmee zou de strijdlust van FC Den Bosch in vooral de tweede helft de beloning hebben gekregen die het verdiende. Nu bleef het bij een onterechte 2-2.

bron: fcdenbosch.nl
foto's: Henk van Esch