Serc

FC Den Bosch wint van FC Emmen

FC Den Bosch won vrijdagavond 21 augustus met 3-0 van koploper FC Emmen in een thuiswedstrijd. Daarmee werd de valse start van het nieuwe seizoen met een gelijkspel en verlies gedeeltelijk gecompenseerd.

FC Den Bosch trainer René van Eck had de selectie op vele plekken gewijzigd en dat loonde zich uit. In De Vliert zagen drieduizend toeschouwers vooral in de tweede helft een ontketend Den Bosch.

Spits Jordy Thomassen opende in de eerste helft met een kopbal de score. Het was nieuweling Arda Havar die na rust de bevrijdende tweede treffer maakte.

Havar speelde nota bene vorig seizoen nog voor derdeklasser Lunet uit Vught. Het derde doelpunt was een strafschop genomen door Malcolm Esajas.

Van Eck had zijn ploeg op wel vijf plekken gewijzigd ten opzichte van de selectie die vorige week met 2-0 van FC Volendam verloor. Een trainer met een winnend team krijgt altijd gelijk.

Of dat gelijk ook opgaat voor de komende thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, is nog maar de vraag. Om maar een oud spreekwoord van stal te halen: 'Eén zwaluw maakt nog geen zomer.'

bron: omroepbrabant.nl
foto’s: Henk van Esch