Serc

FC Den Bosch wint uit van Achilles'29

FC Den Bosch versloeg zondagmiddag 20 september Achilles’29 met 0-1. De ploeg van trainer René van Eck klom door de zege op naar de negende plek in de Jupiler League.

De Bosschenaren creëerden vele kansen, maar waren telkens niet effectief genoeg, een kwaal die de ploeg al jaren beheerst. Doelman Ter Wielen van Achilles’29 bleek telkens een sta-in-de-weg. Het was tekenend dat het Bossche doelpunt door de tegenstander werd gescoord (!).

Bij FC Den Bosch viel Slivka, de gehuurde speler van Juventus, tijdens de tweede helft in. Hij verdeelde het spel goed en strooide al met tal van goede passes. De Bosschenaren startten in dezelfde opstelling als vorige week toen het met 2-1 van Helmond Sport won.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk bij alle spelers. Of aanhaken bij het linkerrijtje of tijdelijk afhaken met ook nog de moeilijke uitwedstrijd tegen Eindhoven in het vooruitzicht.

Vlak voor rust kwam dan toch de Bossche voorsprong. Een voorzet van links van Esajas die zichzelf met een knappe actie had vrijgespeeld, werd door Kenny Elders in het eigen doel gewerkt: 0-1. Een verdiende voorsprong bij rust, die eigenlijk al hoger had mogen, gezien de vele kansen voor FC Den Bosch.

Na rust zette de thuisploeg flink aan met opportunistisch voetbal. De marge van slechts één doelpunt zorgde voor de nodige onrust bij de Bosschenaren die in de eerste helft verzuimd hadden zichzelf een dienst te bewijzen door meer te scoren.

De extra vijf minuten waren loodzwaar maar Den Bosch behaalde eindelijk weer eens een uitoverwinning.

bron: fcdenbosch.nl