Serc

FC Den Bosch

FC Den Bosch bestaat 50 jaar

Voetbalclub FC Den Bosch bestaat sinds dinsdag 18 augustus precies vijftig jaar. Dat heugelijk feit wilde een honderdtal supporters niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Zij stonden daarom met brandende fakkels dinsdag om 22.00 uur aan de Zuidwal. Daarmee wilden ze aangeven dat hun club net zoals de vestingmuren van Den Bosch onneembaar is.

Toestemming van de gemeente voor deze actie hadden de fans niet gevraagd. Waarschijnlijk was dan geen goedkeuring gegeven, is de mening van de fans. De fakkelactie kreeg daarom weinig ruchtbaarheid en werd alleen mondeling doorgegeven.

De officiële feestelijkheden zijn pas in november. Dan wordt het jubileumduel gehouden met een team van oud-spelers zoals Ruud van Nistelrooy en Theo Lucius.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Alweer versterking FC Den Bosch

Vlnr: Juan, Fred van der Hoorn, Arda Havar

FC Den Bosch heeft zich weer versterkt met twee spelers.  Aan de selectie zijn Arda Havar en Juan José Serrano de la Cruz Vidal toegevoegd. Beide spelers doorliepen een succesvolle stage bij de Bossche club.

Arda Havar (28) is een aanvallend ingestelde speler die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. Havar is geboren op 6 september 1986 in Den Bosch. Hij tekende een contract voor één seizoen met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen.

Juan José Serrano de la Cruz Vidal (21) is een middenvelder die in Spanje is geboren op 17 januari 1994. Hij speelde onder meer voor Málaga CF (SPA) en Aston Villa (ENG). Juan is een éénjarig contract overeengekomen met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog twee seizoenen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint van Excelsior

FC Den Bosch wist zaterdag 25 juli in eigen huis te winnen van Excelsior uit de eredivisie. Na een doelpuntloze eerste helft werd er binnen tien minuten in de tweede helft gescoord door aanvaller en comeback kid Furhgill Zeldenrust.

Na een steekpass van Malcolm Esajas wist Zeldenrust de bal over de doelman van Excelsior te stiften. Even later waren er nog kansen voor Denis Pozder en de ingevallen Orlando Smeekes. Maar beiden kwamen niet tot scoren. De eindstand bleef staan op 1-0.

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert alweer haar laatste oefenwedstrijd in aanloop van het komend voetbalseizoen. Het Belgische Lierse SK is dan de tegenstander. Aftrap is om 20:00 uur.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch heeft nieuwe directeur

Edward van Wonderen

Edward Van Wonderen treedt aan als algemeen directeur bij FC Den Bosch. Woensdag 24 juni zal hij officieel in de Vliert worden gepresenteerd. Zijn benoeming valt samen met de hernieuwde samenwerking tussen het bedrijf Schouten & Nelissen en FC Den Bosch.

Schouten & Nelissen gaat de Bossche voetbalclub organisatorisch begeleiden om het klaar te stomen voor de gang naar de eredivisie. Daar hoort ook de aanstelling van een algemeen directeur bij. FC Den Bosch is niet gebaat met alleen maar geld, maar moet ook inhoudelijk worden ondersteund.  

In 2011 werd Van Wonderen algemeen directeur bij PEC Zwolle. Hier vertrok hij na een verschil in inzicht in oktober 2014. Daarna was hij in 2015 zeer kort werkzaam als commercieel directeur bij De Graafschap.

Van Wonderen is een voetbalbestuurder en broer van oud-voetballer Kees van Wonderen. Al vanaf 2000 is hij werkzaam geweest bij verschillende voetbalclubs.

Hij was van 2000 tot 2008 werkzaam bij Feyenoord. In de periode tussen 2008 en 2011 op interim basis bij FC Twente, Vitesse, FC Utrecht, NAC Breda en NEC Nijmegen.

Bij FC Den Bosch moet Van Wonderen het beleidsplan 2015-2018 gaan uitvoeren en de club organisatorisch klaar maken voor de stap naar de eredivisie. Met PEC Zwolle is de overstap naar de eredivisie zeer succesvol verlopen. 

Edoch, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

bronnen: wikipedia.org/bd.nl/fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Malcolm Esajas naar FC Den Bosch

Malcolm Esajas

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Malcolm Esajas (28) over een eenjarig contract. De vleugelaanvaller komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van ADO Den Haag.

Malcolm Esajas maakte zijn debuut als profvoetballer in het seizoen 2009-2010, voor MVV Maastricht. De aanvaller werd na vier seizoenen in de zomer van 2013 overgenomen door ADO Den Haag, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan RKC Waalwijk.

Esajas speelde tot op heden 149 competitiewedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 33 keer tot scoren kwam.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch contracteert Niek Vossebelt

Niek Vossebelt in het shirt van Willem II

De stroom aan spelers die FC Den Bosch binnenhaalt houdt niet op. De nieuwste speler heet Niek Vossebelt die voor twee seizoenen voor de Bossche club uit zal komen. De 23-jarige middenvelder komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van FC Emmen.

Niek Vossebelt is geboren op 8 augustus 1991, in Harderwijk. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Zwolle en maakte in het seizoen 2009-2010 zijn debuut in het betaalde voetbal.

Na afloop van dat jaar vertrok de middenvelder naar Willem II, om daar vervolgens vier seizoenen te spelen. Met de Tilburgers maakte hij twee promoties mee naar de eredivisie.

Afgelopen seizoen kwam Vossebelt uit voor FC Emmen. Met de Emmenaren bereikte hij de halve finale van de Jupiler Play-Offs. Vossebelt heeft tot op heden 138 competitiewedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij tot 13 treffers kwam.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Terugkeer Furghill Zeldenrust

Furghill Zeldenrust

Furghill Zeldenrust is terug op het oude nest. FC Den Bosch heeft hem voor een jaar aangetrokken. De vleugelaanvaller (25) komt transfervrij over van Dynamo Dresden (Dui) en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen.

Beide partijen gaan een contract voor één seizoen aan. Zeldenrust speelde bij FC Den Bosch in het seizoen 2013-2014. Hij was toen hij voor de periode van een jaar gehuurd van RKC Waalwijk.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Opmerkelijke versterking FC Den Bosch

Kadeem Pantophlet

FC Den Bosch heeft een opmerkelijke speler aan haar selectie toegevoegd. De bijna twee meter lange oud-basketballer Kadeem Pantophlet draagt in het nieuwe seizoen de Bossche kleuren. Hij tekent voor één jaar. 

De 24-jarige Pantophlet kent een bijzondere sportcarrière. De in Utrecht geboren spits speelde tot de B-jeugd voor voetbalclub Theole uit Tiel. Daarna stapte hij over naar basketbal. Hij werd in 2009 nog Europees kampioen basketbal met het Nederlands team onder 20.

Pantophlet speelde onder meer voor de Bossche basketbalclub EiffelTowers. Met het Nederlands team onder 20 werd hij Europees kampioen. Daarna stak hij de oceaan over om in de Verenigde Staten te basketballen. 

Maar na twee seizoen te hebben gespeeld voor Pittsburgh, trok hij toch weer zijn voetbalschoenen aan. De afgelopen twee seizoenen droeg hij tenue van het collegeteam van Duquesne University. 

Pantophlet was bij Duquesne University aanvaller. Met zijn lengte kan hij een doorslaggevende rol spelen bij dode spelmomenten in het 16 meter gebied van de tegenstander.

bronnen: fcdenbosch.nl/pmroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch versterkt zich

Dalian Maatsen
Ayrton Statie
Bassou Boulghalgh
Furghill Zeldenrust

FC Den Bosch heeft centrale verdediger Dalian Maatsen aangetrokken. De verdediger (21) komt transfervrij over van MVV Maastricht en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen.

Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.

Verder heeft de club overeenstemming bereikt met zowel Ayrton Statie als Bassou Boulghalgh over de verlenging van hun contracten met één seizoen. De samenwerking met beide spelers liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu verlengd tot de zomer van 2016.

Daarnaast schijnt de Bossche club weer interesse te hebben in oud-speler Furghill Zeldenrust. Zeldenrust werd vorig seizoen gehuurd van RKC Waalwijk. Hij vertrok naar Dynamo Dresden maar komt zelden aan spelen toe.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl/fcdbfans.nl
foto’s: fcdenbosch.nl

Nieuwe back bij FC Den Bosch

Jordy van der Winden

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Jordy van der Winden (21) over een tweejarig contract. De linker vleugelverdediger komt transfervrij over van FC Utrecht.

Volgens trainer/coach René van Eck is Van der Winden een talentvolle, agressieve back die al geruime tijd in de belangstelling stond bij FC Den Bosch. 

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Peesblessure Lurling funest?

Anthony Lurling kampt al geruime tijd met een hardnekkige peesblessure die maar niet wil overgaan. De voetballer van FC Den Bosch heeft alle behandelingen doorlopen die je maar kan verzinnen.

MRI, echo's en verschillende therapieën maar niks lijkt aan te slaan. Door deze blessure heeft hij zelfs de start van het nieuwe seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De eerste keer voor hem in zijn profbestaan.

Hij is echter niet van plan om bij de pakken neer te zitten want nog maar twaalf wedstrijden scheiden hem van zeshonderd competitiewedstrijden. En die wil hij per se halen. Zijn carrière wil hij niet op deze manier beëindigen.

bron: omroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

Stemmen opkomsttune FC Den Bosch

Een kleine vijftig verschillende nummers werden maar liefst in een week tijd aangedragen als nieuwe opkomsttune voor komend seizoen van FC Den Bosch. Tijdens "De Aftrap", werden daarom niet drie maar vijf potentiële nieuwe opkomsttunes bekendgemaakt.

De redactie van fcdbfans.nl heeft haar best gedaan om een zo divers mogelijke lijst samen te stellen, met verschillende muziekstijlen en een combinatie van klassiekers en nieuwe nummers. De vijf nummers waarop vanaf nu gestemd kan worden zijn:

  • AC/DC - Thunderstruck
  • Darude - Sandstorm
  • DVBBS & Tony Junior - Immortal
  • Faithless - Insomnia
  • Fatboy Slim - Right Here, Right Now

Als u uw stem wil uitbrengen, klik dan hier. De redactie van den-bosch.serc.nl weet het wel maar wil niemand beïnvloeden.

bron: fcdbfans.nl
foto: Wikimedia Commons

Moreno Rutten verlaat FC Den Bosch

Moreno Rutten

Moreno Rutten verlaat FC Den Bosch. De 22-jarige rechtsback uit Engelen gaat transfervrij over naar VVV Venlo. Bij die club wordt hij de opvolger van Guus Joppen die naar Willem II vertrekt.

Rutten verkoos de Noord-Limburgse club boven een transfer naar NAC Breda. Bij die club stond hij serieus in het vizier. Rutten had afgelopen week nog een gesprek met NAC. 

Rutten speelde afgelopen drie seizoenen bij FC Den Bosch. De fans kozen hem herhaaldelijk tot speler van de maand. Hij gaat een tweejarig contract aan met VVV Venlo.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch naar hoger plan

Paul Beekmans

De ambities van FC Den Bosch zijn voor het komend seizoen op het hoogste niveau denkbaar neergezet: niets anders dan de terugkeer naar de eredivisie. Daarin gaat het bedrijf Schout & Nelissen een hoofdrol spelen.

Het bedrijf uit Zaltbommel is gespecialiseerd in talentontwikkeling van onder meer organisaties en heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Bossche voetbalclub. In het verleden was het ook shirtsponsor van FC Den Bosch.

Schouten & Nelissen en de familie Schouten zijn geen onbekenden van FC Den Bosch. Oprichter Jan Schouten was zelf voorzitter van FC Den Bosch (van 1995-2000) en sponsorde jarenlang. Hij is nog altijd erevoorzitter.

De club is zich de laatste weken aan het versterken en heeft nu ook oud-speler Paul Beekmans aangetrokken. De middenvelder speelde na FC Den Bosch bij Cambuur, Gold Coast United, Almere City en Eindhoven en keert nu terug op amateurbasis.

bronnen: bd.nl/fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Programma Jupiler League bekend

De KNVB heeft het definitieve competitieprogramma van de Jupiler League 2015-2016 gepresenteerd. FC Den Bosch opent het nieuwe seizoen op vrijdag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De eerste uitwedstrijd staat op vrijdag 14 augustus gepland, wanneer de ploeg van trainer/coach René van Eck op bezoek gaat bij FC Volendam. In totaal speelt FC Den Bosch thuis dertien keer op vrijdag, één keer op zondag en vier keer op maandag.

Uit spelen de Bosschenaren elf keer op vrijdag, vier keer op zondag en drie keer op maandag. De competitiewedstrijden op zaterdag zijn alle komen te vervallen. 

Omdat de Jupiler League komend seizoen uit negentien clubs bestaat, heeft FC Den Bosch vanwege het oneven aantal teams twee competitieweekenden vrijaf. In competitieronde tien en negenentwintig is FC Den Bosch vrij geroosterd.

Op carnavalsmaandag speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles en met Pasen wordt er dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet gevoetbald. FC Den Bosch sluit seizoen 2015-2016 af met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax, op vrijdag 29 april.

bron: fcdenbosch.nl

Orlando Smeekes bij FC Den Bosch

Orlando Smeekes bij FC Carl Zeiss Jena

FC Den Bosch contracteerde Orlando Smeekes (33) voor één jaar met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen. De vleugelaanvaller komt transfervrij over van zondag topklasser WKE.

Orlando Smeekes is geboren op 28 december 1981, in Amsterdam. Smeekes begon zijn professionele voetballoopbaan in het seizoen 2000-2001 bij Telstar. Daarna volgden FC Volendam, TOP Oss, Helmond Sport en Go Ahead Eagles. 

In de zomer van 2008 maakte Smeekes de overstap naar Duitsland en kwam hij achtereenvolgens uit voor Stuttgart Kickers, FC Carl Zeiss Jena en SV Wehen Wiesbaden. Daarna maakte hij de overstap te maken naar Maritzburg United in Zuid-Afrika.

Sinds november 2014 speelde Smeekes bij de amateurs van WKE in de zondag topklasse. De vleugelspits komt tot op heden in totaal tot 296 competitieduels, waarin hij 66 keer wist te scoren: bijna 1 op de 5 duels.

Er spelen 19 clubs in de Jupiler League. FC Den Bosch zal in de competitie 38 keer aantreden. Als Smeekes zijn moyenne behoudt, zal hij 7,5 keer tot scoren komen. Jammer genoeg weten we zijn aantal doorslaggevende assists niet.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

FC Den Bosch contract met Sven Verlaan

Sven Verlaan

FC Den Bosch blijft zich versterken met nieuw bloed. Nu heeft de Bossche club een overeenstemming bereikt met de 21-jarige verdediger Sven Verlaan. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen

FC Den Bosch behoudt wel de optie tot verlenging van het contract voor nog één seizoen. Sven Verlaan komt transfervrij over van Jong FC Twente, onder voorbehoud van de medische keuring die een dezer dagen zal plaatsvinden.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl/fctwente.nl

FC Den Bosch oefent tegen Celtic

FC Den Bosch is uitgenodigd door de Schotse kampioen Celtic FC om op woensdag 1 juli een oefenduel tegen hen te spelen, in Schotland. Het duel wordt gespeeld op St. Mirren Park (Greenhill Road) in Paisley, nabij Glasgow.

De Bossche club krijgt een unieke kans zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Beide ploegen kwamen met elkaar in contact via Tony Bonnar, directeur bij Innovator Sports. Hij is een goede bekende van FC Den Bosch.

Bonnar en FC Den Bosch kwamen met elkaar in contact in 2011 toen de Bossche club in Engeland een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Charlton Athletic FC uit Londen.

Celtic FC bereidt zich voor op de kwalificatieduels voor de Champions League 2015-2016.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Oefenduel FC Den Bosch tegen Celtic

FC Den Bosch gaat misschien een oefenduel spelen tegen het Schotse Celtic. De wedstrijd zou dan plaats vinden op woensdag 1 juli om 20:45. FC Den Bosch en de fans moeten wel afreizen naar Schotland.

Als alles doorgaat wordt het duel gespeeld in het stadion van Saint Mirren, Saint Mirren Park ten westen van Glasgow. Het stadion biedt plaats aan ongeveer 8.000 toeschouwers. Celtic werd afgelopen seizoen landskampioen in Schotland. 

bron: bd.nl

Nieuwe aanwinsten FC Den Bosch

Daan Disveld
Denis Pozder

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Daan Disveld (21) over een tweejarig contract. De rechter vleugelverdediger komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van N.E.C. Nijmegen.

Eerder deze week heeft FC Den Bosch de Duitse spits Denis Pozder (25) aangetrokken. De linksbenige aanvaller komt transfervrij over van Wegberg-Beeck (Dui) en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.

bron: fcdenbosch.nl
foto's: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch verliest oefenwedstrijd

René van Eck

FC Den Bosch heeft een oefenwedstrijd tegen Eindhoven met 1-2 verloren. Veel stagiaires kregen van trainer René van Eck speelgelegenheid. Daar was Rick Mulder ook bij.

Mulder speelde al eerder op de proef bij RKC Waalwijk. De achttienjarige speler zou ook bij Heerenveen in de belangstelling staan. FC Den Bosch schijnt ook interesse te hebben in de middenvelder. 

Mulder zei dat het gaat tussen RKC of FC Den Bosch. RKC heeft al een aanbieding gedaan. FC Den Bosch moet nog evalueren over de afgelopen wedstrijd en neemt dan pas een beslissing.

bron: bd.nl