Serc

FC Den Bosch seizoen 2013-2014

Winst laatste oefenduel tegen Jong PSV

Het laatste oefenduel van FC Den Bosch tegen Jong PSV werd een mooie ouverture voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen Sparta als het nieuwe seizoen van de Jupiler League begint. In de Vliert werd met 1-0 gewonnen.

Anthony Lurling maakte de meeste indruk door zowel een overtreding alsmede het enige doelpunt van de wedstrijd. Al na drie minuten ging Lurling in de fout door een harde overtreding op Aleksander Boljevic. Op aangeven van Benjamin van den Broek wist Lurling het net van de tegenstander te vinden.

Trainer Ruud Kaiser vond de eerste helft qua veldspel het beste wat hij heeft gezien in deze hele voorbereiding op de komende competitie.

bron: bd.nl

Ruime overwinning FC Den Bosch

Anthony Lurling

FC Den Bosch won zaterdag 26 juli van Lommel United, een Belgische tweedeklasser. Het was al weer de vierde oefenwedstrijd voor de Bossche club. Lommel United werd in de Vliert met 3-0 verslagen. De treffers kwamen van Benjamin van den Broek, Erik Quekel en Joey Belterman.

De eerste kans na tien minuten was meteen raak. Barry Maguire legde een vrije trap bij de tweede paal achter de Lommelse defensie, waarna Benjamin van den Broek beheerst de verre hoek vond. Daarna nam Lommel United de overhand en kwamen er een aantal kansen voor de Belgen.

Na rust was FC Den Bosch de bovenliggende partij met meer balbezit. Toch bleef het aantal kansen in het begin van de tweede helft beperkt. Uiteindelijk kon FC Den Bosch de score in de slotfase toch nog ophogen. Erik Quekel benutte een strafschop en in de slotminuut scoorde Belterman door zijn directe tegenstander uit te kappen en vanuit een lastige hoek raak te stiften.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch wint in slotfase van Heracles

FC Den Bosch heeft zich gerevancheerd op de zeperd tegen RKC Waalwijk. De smadelijke nederlaag werd weggespoeld door een thuisoverwinning op Heracles. Dat gebeurde echter pas in de slotfase van de wedstrijd, toen de club uit Almelo met negen man op het veld stond. 

De eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd door beide ploegen. Alleen aan het eind van de eerste helft kregen Maguire van Den Bosch en Fledderus van Heracles kansen die echter niet aan hen waren besteed.

Het niveau in de tweede helft dreigde aan het begin ook dezelfde richting in te gaan. Het waren twee incidenten die de vlam in de pan deden ontstaan: bij een hoekschop voor Heracles Almelo sloeg Jaroslav Navratil Mats van Huijgevoort in het gezicht. Hij kreeg meteen rood van scheidsrechter.

Zeven minuten later kon ook Simon Cziommer met direct rood voortijdig gaan douchen. Eerst smeerde hij Filippo Penna een gele kaart aan en daarna maakte hij een grove charge op de benen van Moreno Rutten. 

Heracles klonterde massaal voor eigen doel in de hoop met 0-0 weg te komen uit De Vliert, maar die vlieger ging niet op. Invaller Edoardo Ceria kwam vanaf rechts alleen voor de keeper en stiftte knap raak. In de slotminuut maakte nota bene de van Heracles overgekomen Joey Belterman met een afstandsschot er ook nog 2-0 van. 

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Verlies FC Den Bosch tegen RKC Waalwijk

Voor het eerst dit seizoen verloor FC Den Bosch een wedstrijd. De oefenwedstrijd op zaterdag 19 juli tegen RKC Waalwijk , waarmee Brabant United wordt gevormd, eindigde in een 1-4 nederlaag. Bij de rust stond het al 0-3 voor de Waalwijkers.

Al na zes minuten kwam RKC op een 0-1 voorsprong. Furhgill Zeldenrust, die nota bene vorig seizoen nog voor FC Den Bosch uitkwam, opende de score. Twee minuten later was het weer raak. Ismaïl Yildirim kwam plotseling vrij in het strafschopgebied en schoof de 0-2 door de benen van Bruno Appels.

Na de ingelaste drinkpauze vanwege de hitte bleef RKC gevaarlijk, maar grote kansen ontstonden er niet. Tot Filippo Penna op slag van rust de bal te kort terugspeelde op Bruno Appels; Arsenio Valpoort kon de bal onderscheppen, omspeelde Appels en scoorde de 0-3.

Na rust kon FC Den Bosch de regie overnemen wat leidde tot een doelpunt van Barry Maguire. Een doorgebroken Benjamin van Den Broek werd door keeper Van Dijk omver gemaaid. Geen strafschop en geen rode kaart voor de keeper van RKC. Kansen genoeg voor FC Den Bosch maar geen enkele werd verzilverd. Een kwartier voor tijd  smeet Sander Duits met een een afstandsschot de wedstrijd definitief op slot: 1-4.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch uitgeschakeld play-offs

De hoop van FC Den Bosch op het 'Wonder van Woudestein' is uitgebleven. Den Bosch werd met 2-1 verslagen door Excelsior. In het eerste duel tegen de Rotterdammers werd al met 1-3 verloren en is het seizoen dus over en uit voor Den Bosch.

De club uit Den Bosch begon zo goed, want al na zeventien minuten werd de vurig gewenste snelle openingstreffer gemaakt door Ralf Seuntjens. Er was meer dan genoeg tijd voor de twee treffers die Den Bosch naar de volgende ronde van de play-offs zouden loodsen.

Het mocht niet zo zijn. In het zoeken naar die twee treffers moest FC Den Bosch veel risico's nemen waardoor Excelsior meer ruimte kreeg en gevaarlijk uit de counter kon komen. Dat bleek ook het geval na rust toen de spits van Excelsior, Lars Veldwijk, in de zeventigste minuut de gelijkmaker maakte. 

Den Bosch had nog steeds die twee treffers nodig, maar geloofde er eigenlijk niet meer in. Het vuur ging definitief uit toen dezelfde Veldwijk in de slotminuut zijn tweede treffer maakte. 

Den Bosch eindigt op deze manier een wisselvallig seizoen dat begon met veel gelijke spelen gevolgd door dito nederlagen. Net voor de winterstop en daarna ging de ploeg beter spelen en eindigde als vierde in de Jupiler League.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch verliest eerste halve finale

FC Den Bosch verloor donderdag 8 mei thuis van Excelsior in de halve finale van de play-offs met 1-3. Ondanks dat Erik Quekel de score opende, kon Den Bosch de rest van de match niet naar zijn hand zetten. De rode kaart van Tim Hofstede vlak voor rust betekende een lelijke streep door de plannen van de Bosschenaren.

Na rust leek het even of het tienkoppig team van Den Bosch stand zou houden, maar Excelsior voerde de druk op wat resulteerde in de gelijkmaker van Rick Kruijs. De Rotterdammers voelden dat er meer te halen viel dan een gelijkspel en werden beloond met doelpunten van Sander Fischer en Kevin Vermeulen.

Het laatste doelpunt viel in de laatste minuut en was in de ogen van trainer Ruud Kaiser onnodig. Zijn spelers hadden de bal gewoon weg moeten rossen. In plaats daarvan bouwden ze het spel weer op wat tot balverlies leidde en het derde (en fatale?) tegendoelpunt.

De return zondag 11 mei in Rotterdam wordt een moeilijke haast onmogelijke opdracht voor FC Den Bosch. Om door te gaan moet Den Bosch minstens drie doelpunten maken en de nul handhaven.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch speelt halve finales

FC Den Bosch heeft zich door de 1-2 overwinning uit tegen Helmond Sport verzekerd van de vierde plek in de Jupiler League. Daardoor slaat de club de eerste ronde van de play-offs over en komt het rechtstreeks in de halve finale. Daar treft het Excelsior aan, de nummer drie van de competitie. De eerste halve finale wordt op 8 mei gespeeld en de return is op 11 mei gepland.

De wedstrijd tegen Helmond Sport verliep niet zoals Den Bosch het had gedacht. Ondanks het overwicht van de Bosschenaren kon dat niet in doelpunten worden uitgedrukt. Met name spits Erik Quekel had drie uitgelezen kansen die niet werden benut. En dan treedt een harde voetbalwet in: als jij geen doelpunten maakt dan doet je tegenstander het wel.

Bij de eerste beste kans voor Helmond Sport was het meteen raak. Kenny Teijsse passeerde keeper Bruno Appels in de 37ste minuut na een hoekschop waarbij de bal niet goed werd weggewerkt door Den Bosch. Pas na rust konden Istvan Bakx en Erik Quekel - toch hij weer - orde op zaken zetten. Den Bosch gaf de voorsprong niet meer weg en waren de halve finales in de play-offs zeker gesteld.

bronnen: fcdenbosch.nl/fcdbfans.nl

FC Den Bosch zit in de play-offs

Ralf Seuntjens

Wat aan het begin van dit seizoen werd geambieerd, is uitgekomen. FC Den Bosch heeft zich voor de play-offs gekwalificeerd door vandaag gelijk te spelen tegen FC Dordrecht. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

FC Dordrecht wist waar het om ging en speelde navenant. Het zette de Boschenaren onder grote druk en schiep kansen voor zichzelf. Vlak voor rust passeerde Rihairo Meulens in de zestien meter keeper Bruno Appels die hem aantikte. Jefrey Fortes benutte de penalty foutloos.

Na rust ging Den Bosch naarstig op zoek naar de gelijkmaker en zette trainer Ruud Kaiser spits Tom van Weert in ter vervanging van verdediger Justin Tahapary. De druk werd erg groot voor de het doel van Dordrecht en vanaf twintig meter schoot Ralf Seuntjens onder doelman Hahn raak in.

FD Dordrecht ging va banque om zich te verzekeren van de titel, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Een doelpunt van Eik Quekel werd onterecht voor buitenspel afgekeurd. Maarten Boddaert miste aan het eind uit een snelle counter nipt van veertig meter afstand, nadat de keeper van Dordrecht mee was gekomen bij een hoekschop.

Het bleef 1-1 en Den Bosch vierde het als een overwinning. Een minpuntje was de rode kaart voor spits Tom van Weert die nota bene zijn eerste wedstrijd dit seizoen speelde in de A-selectie.

Dordrecht had nog kans om kampioen te worden en direct te promoveren naar de eredivisie, maar door de 4-0 overwinning van Willem II op Telstar keren de Tilburgers na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch gaat voor play-offs

Als FC Den Bosch had gewonnen van FC Eindhoven dan was het zeker van de play-offs en zou de periodetitel ook nog gehaald kunnen worden. Helaas telt als niet mee in het leven, want het 0-0 gelijkspel van vrijdagavond maakt de zaken nog onzeker. Die periodetitel gaat in ieder geval aan de Bosschenaren voorbij.

De geblesseerde Furghill Zeldenrust werd node gemist. Zijn vervanger Alexander Mols kon het verschil niet maken. Er waren wat kansjes voor beide ploegen voor rust. FC Eindhoven was de betere ploeg, maar Den Bosch had de beste mogelijkheden. De puntendeling is de juiste stand.

Voor de play-offs is een overwinning op FC Dordrecht aanstaande maandag voldoende. Wie had dat ooit kunnen bedenken toen Den Bosch aan het begin van het seizoen in de onderste regionen van de Jupiler League competitie bivakkeerde?

Op de foto het treffen van de clubs eerder dit seizoen in Eindhoven. Het werd toen 3-2 voor Eindhoven.

bron: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Den Bosch wint van Achilles'29: 2-4

De overwinningstrein van FC Den Bosch dendert voort en sleepte Achilles'29 in zijn vaart mee. Makkelijk ging het niet maar de vijfde overwinning op rij staat er in ieder geval. In de slotfase wankelde de Bossche club ondanks een man-meer-situatie.

Voor rust leek het of Den Bosch de partij helemaal op slot had. Goaltjesdief Erik Quekel maakte al in de achtste minuut de openingstreffer. Maarten Boddaert liet zien waarom zijn contract werd verlengd en scoorde de 0-2 uit een penalty. Pal voor rust zette topscorer Quekel Den Bosch comfortabel op 0-3.

Niets aan de hand zo leek het en helemaal toen Achilles'29 speler Steven Edwards in de 53ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. De thuisclub leek groggy maar herpakte zich. Vlak na het wegzenden van Edwards maakte Frank Hol de 1-3 en tien minuten later de aansluitingstreffer.

Den Bosch kon zich met veel moeite staande houden en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Invaller Hasan Kiliç maakte echter een einde aan het lijden door de 2-4 te maken in de extra tijd. Den Bosch behoudt zijn vijfde plaats. Op vrijdag 18 april aanstaande wacht FC Eindhoven dat de zesde plek bezet houdt op vier punten achterstand van Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch wint in de Herdgang

FC Den Bosch blijft winnen en maakt de kansen op meedoen in de play-offs alleen maar groter.  Met 1-4 werd Jong PSV verslagen, waardoor de vierde overwinning op rij binnen was.

In de beginfase had FC Den Bosch echter weinig tot niets te vertellen en mocht het van geluk spreken dat het maar met 1-0 achter stond . De reddingen van keeper Bruno Appels hielpen de club overeind. Door een rode kaart na ruim een half uur spelen van Jordy de Wijs (kleinzoon van oud-FC Den Bosch keeper Hans van der Pluym) kreeg de Bossche club een man-meer situatie.

Daar werd meteen goed gebruik van gemaakt, want vlak na die rode kaart maakte Bakx de 1-1. Na rust zorgde Barry Maguire met twee doelpunten en Boddaert voor de uiteindelijke ruime overwinning. Daarmee stijgt FC Den Bosch naar de 5e plaats op de ranglijst.

Er waren erg weinig toeschouwers in het PSV stadion De Herdgang, zo'n 900 welgeteld.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch in winning mood

Erik Quekel

Op slag van rust schoot Erik Quekel de bal in het doel van MVV Maastricht en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Het zorgde ervoor dat FC Den Bosch een plaats hoger klom in de Jupiler League, van de zevende naar de zesde plaats.

Den Bosch zit in een 'winning mood' en waar eerder in het seizoen klutsballen in het net van de Bossche doelman zouden eindigen, worden die nu gekeerd. Geluk dwing je af, is een oude voetbalwijsheid. De winst in Maastricht is een resultante van het collectief dat op alle fronten niet versaagde.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch - FC Oss: 3-0

Furghill Zeldenrust

FC Den Bosch won zondagmiddag met 3-0 van FC Oss en neemt daardoor de zevende plaats op de ranglijst van de Jupiler League in. In de eerste helft hadden de Bosschenaren het erg lastig met de bezoekers, maar na de 40e minuut, toen ook het tempo omhoog ging, vielen binnen vier minuten twee bevrijdende treffers in deze onvervalste Brabantse derby.

Na rust spaarde trainer Ruud Kaiser zijn ploeg omdat aanstaande woensdag de inhaalwedstrijd wacht tegen MVV Maastricht. In de tweede helft was een verdedigingsfout van Marcel van der Sloot de inleiding voor het derde doelpunt. Furghill Zeldenrust nam dat doelpunt voor zijn rekening. Erik Quekel en Maarten Boddaert maakten de doelpunten respectievelijk in de 40ste en 45ste minuut.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Verassende overwinning op NAC

FC Den Bosch heeft vrijdagmiddag op verrassende wijze gewonnen van NAC Breda. In het oefenduel dat zonder publiek gespeeld werd, won de Bossche club met 1-2 door doelpunten van Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens.

FC Den Bosch heeft in competitief verband nog nimmer in Breda gewonnen, maar in dit oefenduel lukte het wonderwel. In de 27e minuut kopte captain Benjamin van den Broek de 0-1 binnen. Na rust scoorde Ralf Seuntjens de 0-2, eveneens met een kopbal. Enkele minuten later schoot Gill Swerts na een aanval door het midden de aansluitingstreffer tegen de touwen. En daar bleef het bij.

Bij FC Den Bosch maakte de Belg Jelle de Bock na rust zijn rentree bij FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl

Kapitale zege op FC Volendam

FC Den Bosch behaalde zondagmiddag een kapitale zege in Volendam door doelpunten van Furghill Zeldenrust en Alexander Mols. Niet alleen de overwinning was belangrijk, maar ook de drie punten die Den Bosch binnensleepte. 

De wedstrijd begon erg stroef en in de eerste helft werden weinig tot geen kansen gecreëerd door beide partijen, een eerste helft om snel te vergeten. De tweede helft vertoonde een ander gezicht.

FC Volendam schroefde de druk sterk op en hun eerste treffer leek in de maak. Maar die viel aan de kant van de Bossche bezoekers rond de 66ste minuut. Erik Quekel gaf een slimme pass aan Furghill Zeldenrust die niet aarzelde: 0-1.

Toen Alexander Mols kort daarna inviel voor Istvan Bakx en met zowat zijn eerste balcontact de 0-2 aantekende, kon het feest niet op bij Den Bosch. De ploeg van Ruud Kaiser deed goede zaken in Volendam.

De volgende tegenstander is MVV Maastricht dat net als FC Den Bosch 45 punten heeft vergaard in 31 wedstrijden in het seizoen 2013/14. 

bron: fcdbfans.nl

Eigen doelpunt funest voor FC Den Bosch

Stefan Stam

Al na 7 minuten kon verdediger Stefan Stam van het veld gehaald worden met een hersenschudding nadat hij in botsing was gekomen met Shabir Isoufi van Telstar. Het was de eerste wedstrijd van Stam na een langdurige blessureperiode. 

Het was nota bene de vervanger - Jeffrey Buitenhuis -  van de onfortuinlijke Stefan Stam die FC Den Bosch de das om deed. In de 33ste minuut kwam de bal onbedoeld via Buitenhuis achter keeper Bruno Appels in eigen doel terecht.

In de tweede helft lukte het de Bosschenaren niet meer om deze fout goed te maken, ondanks dat er zich een paar uitgelezen kansen voordeden. FC Den Bosch speelde niet in de opstelling van de afgelopen weken door schorsingen van drie basisspelers: Maarten Boddaert, captain Benjamin van den Broek en spits Erik Quekel. 

Door het verlies staat FC Den Bosch nu twaalfde in de Jupiler League met 42 punten uit 30 wedstrijden.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch onderuit tegen Jong Ajax

FC Den Bosch verloor vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen de beloften van Jong Ajax. Daarnaast eindigde de Bossche club met twee spelers minder: Benjamin van de Broek en Maarten Boddaert kregen rood en konden inrukken. De uitslag was 3-2 voor Jong Ajax.

FC Den Bosch begon slordig en futloos aan de wedstrijd en binnen negen minuten kon Tobias Sana de bal achter keeper Bruno Appels binnen tikken. Quekel had de gelijkmaker kunnen maken, maar schoot naast.

In de tweede helft speelde Den Bosch beter en nu wist Quekel na twee minuten de touwen wel te vinden. Maar nog steeds legde Den Bosch Ajax geen strobreed in de weg en konden de Amsterdammers uitlopen naar 3-1 ondanks een man meer situatie voor Den Bosch: rode kaart voor Van den Boomen.

Toen Zeldenrust de aansluitingstreffer toch wist te maken, leek de hoop weer te gloren voor de Bossche club. Die hoop bleek al na een minuut ijdel door de rode kaart voor captain Benjamin van den Broek. Medespeler Maarten Boddaert kon even later de kledingruimte opzoeken nadat hij een speler onderuit haalde. 

In de slotfase gaf de matig optredende scheidsrechter Boot FC Den Bosch geen verdiende strafschop na een felle charge op Alexander Mols.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Magere zege FC Den Bosch

Furghill Zeldenrust

Een kampioenschap gaat niet over rozen, ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen. FC Den Bosch heeft weliswaar geen ambities voor het kampioenschap maar wel voor het halen van de play-offs. Daarom is elk punt binnenhalen belangrijk, ook bij een niet te peilen tegenstander als Almere City en al is die zege ook mager.

FC Den Bosch speelde de hele 90 minuten stroef tegen een gegroepeerd spelend Almere dat in de eerste helft af en toe counterde zonder ooit gevaarlijk te worden. Den Bosch was niet beter en creëerde nauwelijks kansen. Het doelpunt van Furghill Zeldenrust voor rust kwam daarom ook nogal onverwachts.

1-0  voor de thuisclub en daar zou het ook bij blijven. In de tweede helft ging Almere City sterker spelen en zette Den Bosch behoorlijk onder druk. Maar een minimale voorsprong bewaken en behouden is ook een verdienste en dat deed de Bossche club dan ook uitstekend.

In de stand van de Jupiler League staat FC Den Bosch nu op de zevende plaats; een plek in de subtop.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch doet zich tekort

FC Den Bosch heeft verdiend gewonnen van Sparta, maar met de krappe zege van 2-1 deed de ploeg van Ruud Kaiser zichzelf duidelijk tekort. Deze thuiswedstrijd had moeten eindigen in een doelpuntenfestival. Nu bleef het alleen bij een kansenfestijn.

Het begon bij Erik Quekel die pas na veertien minuten de eerste serieuze kans maar geen doel trof. Bij de tweede kans was opeens wel raak; Quekel was assist en Furghill Zeldenrust kon bij de tweede paal simpel de bal in het doel leggen.

Vlak voor rust leek het alsof FC Den Bosch de thuiswedstrijd op slot kon zetten. Helaas sprong Quekel slordig om met de opgelegde kansen; hij kreeg een uitgelezen kans voor een leeg doel maar schoof de bal een meter langs. Voor rust maakte Istvan Bakx in ieder geval wel de tweede treffer.

Na rust kreeg Den Bosch nog drie echte kansen maar zoals vaak viel de goal aan de andere kant. Invaller bij Sparta, Nourdin Boukhari, zette bij zijn eerste balcontact prachtig voor waarna Peeters de bal eenvoudig achter keeper Bruno Appels kon deponeren. Met de inzet van Thomassen en Stam haalde Den Bosch zonder problemen het eindsignaal. Stefan Stam maakte zijn rentree na vele maanden blessureleed.

bron: fcdbfans.nl

Pijnlijke nederlaag FC Den Bosch

Excelsior-FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft tegen Excelsior een gevoelige nederlaag geleden. Met maar liefst 4-1 werden de Bosschenaren in stadion Woudichem afgedroogd. Daarmee zijn de kansen op de periodetitel zo goed als vervlogen. Voor de algemene stand moet FC Den Bosch de komende weken gewoon weer punten halen om een play-off plaats te bereiken. 

In de eerste helft kwam FC Den Bosch tien minuten voor rust via Quekel zowaar op voorsprong, maar niet kort daarna moest de Bossche club twee tegentreffers incasseren. Na rust voerden de Bosschenaren de druk op om de 2-2 te forceren, maar een klutsbal die in de touwen achter keeper Wesley Snijder belandde, brak het zelfvertrouwen. Om de pijn te vergroten viel in de In de slotfase het vierde tegendoelpunt. 

Vrijdag wacht FC Den Bosch wederom een tegenstander uit Rotterdam; Sparta komt dan naar de Vliert.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch lijdt onnodig puntenverlies

FC Den Bosch heeft zondagmiddag in De Vliert onnodig verloren van Willem II. In de 81ste minuut zeilde de bal vanuit een vrije trap in een overvol strafschopgebied van keeper Wesley de Ruiter over alles en iedereen heen in het Bossche doel.

In deze zeer matige Brabantse derby kon eigenlijk geen van beide ploegen aanspraak maken op de drie punten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en het is tekenend dat het enige doelpunt moest vallen na een dood spelmoment. De Tilburgers waren wel wat beter in de tweede helft dan de Bosschenaren.

In de stand voor de derde periode wordt de club van Ruud Kaiser voorbijgestreefd door VVV Venlo dat nu twee punten meer heeft. Den Bosch lijdt op twee fronten puntenverlies: in de stand van de Jupiler League en voor de periode titel.

bron: fcdenbosch.nl

Winst FC Den Bosch in blessuretijd

Benjamin van den Broek

In blessuretijd tikte captain Benjamin van den Broek zijn ploeg tegen Fortuna Sittard naar de overwinning. FC Den Bosch keek lange tijd tegen een achterstand van 1-0 en het zou pas tot aan de 82ste minuut duren alvorens de gelijkmaker tot stand kwam.

Erik Quekel stond op de goede plek na een klutsbal en wist daar wel raad mee: 1-1. Invaller Ayrton Statie was met een kopbal dicht bij de 1-2, maar het vonnis viel pas ver in blessuretijd. De Bossche ploeg toonde veerkracht en naar het zich laat aanzien is de vorm van voor de winterstop intact gebleven.

Vóór de winterstop maakte FC Den Bosch vijf overwinningen op rij. Den Bosch blijft door de overwinning op Fortuna Sittard leider in de derde periode.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Den Bosch speelt gelijk na winterstop

Benjamin van den Broek

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft FC Den Bosch gelijk gespeeld tegen Jong FC Twente. In de Vliert werd het na negentig minuten niet meer dan 1-1. Daarmee deed de Bossche ploeg zichzelf onrecht want er waren legio kansen.

Seuntjens kon de bal er niet in krijgen en Zeldenrust faalde opvallend in de slotfase. FC Twente kwam voor te staan, maar het was captain Benjamin van den Broek die de gelijkmaker scoorde.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint weer van VVV-Venlo

FC Den Bosch heeft voor de tweede keer dit seizoen VVV-Venlo met 1-0 verslagen. Furhgill Zeldenrust maakte voor rust de enige treffer in deze oefenwedstrijd. Barry Maguire die vorige week bij UDI '19 was uitgevallen met een lichte rugblessure, was niet opgesteld evenals Stijn de Looijer  die ook was geblesseerd. Stefan Stam nam voor het eerst in hele lange tijd plaats op de bank. Middenvelder Hasan Kiliç begon in de basis.

VVV-Venlo begon sterk en was in eerste fase de bovenliggende partij en Den Bosch ontsnapte een aantal keren zeer fortuinlijk. De Bossche spelers namen daarna het heft in handen wat leidde tot de enige goal van de wedstrijd.

Zo enerverend als de eerste helft was zo saai was de tweede helft. Er werden weinig kansen gecreëerd; alleen Zeldenrust was dicht bij een doelpunt, na een voorzet van de ingevallen Ayrton Statie. 

bron: fcdbfans.nl

UDI '19-FC Den Bosch: 0-5

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd in 2014 gewonnen. In Uden werd het 0-5 tegen UDI '19. FC Den Bosch speelde in de eerste helft met de basisselectie; in de tweede helft kregen bankzitters en beloften ook een kans.

Bij FC Den Bosch ontbrak Furhgill Zeldenrust. Barry Maguire viel vlak voor de rust uit. Hij had iets aan zijn rug en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. 

Opstelling FC Den Bosch eerste helft:
De Ruiter, Tahapary, Boddaert, Hofstede, Rutten, Maguire, Van den Broek, Seuntjens, Bakx, Quekel, Statie.

Opstelling FC Den Bosch tweede helft:
Simon van Beers, Sebregts, Hofstede (66' Boddaert), Buitenhuis, Casper van Beers, Kodalak, de Looijer, Kiliç, Boulghalgh, Thomassen, Statie.

Doelpunten: '6 Seuntjens 0-1 / '18 Maguire 0-2 / '38 Bakx 0-3 / '64 de Looijer 0-4 / '70 Kiliç 0-5

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch - FC Emmen: 4-3

FC Den Bosch heeft zondagmiddag in een spannende wedstrijd FC Emmen met 4-3 verslagen. Op de valreep wist Furghill Zeldenrust de winnende goal te maken. Den Bosch gaat in poleposition het nieuwe jaar in dwz het is koploper in de derde periode.

Den Bosch was in de eerste helft de bovenliggende partij met twee doelpunten gemaakt door Ralf Seuntjens en Barry Maguire. Het kreeg daarbij wel de hulp van fouten in de defensie van FC Emmen. Leandro Resida van FC Emmen maakte met een afstandsschot de 2-1.

Na rust maakte Emmen dat met extra aanvaller Ronald Bergkamp speelde, zowat meteen de gelijkmaker door Wout Weghorst. Beide ploegen zetten alles op alles en dat maakte de wedstrijd tot een spannend schouwspel. 

Maarten Boddaert speelde een cruciale rol door de bal van de lijn te halen en een vrije trap van Istvan Bakx te verzilveren: 3-2. De zege leek binnen maar in de extra tijd maakte Bergkamp de gelijkmaker. Den Bosch versaagde niet en met een slimme hakbal bezorgde Zeldenrust zijn club een fijne winterstop: 4-3.

bron: fcdbfans.nl/bd.nl

Terugkeer van Paul van der Kraan

Paul van der Kraan komt tijdelijk werken voor FC Den Bosch. Dit is op verzoek van de directie en de raad van commissarissen van de club. De 60-jarige Van der Kraan begint per 1 januari. Hij zal zich bezighouden met de commerciële en organisatorische kant van de Bossche voetbalclub.

Van der Kraan werkte in het verleden al eens bij FC Den Bosch. Daarna bekleedde hij topfuncties bij RKC Waalwijk en RBC Roosendaal. Vitesse was de laatste club waarvoor hij werkte. Dat eindigde in november 2012.

bron: bd.nl

Zege FC Den Bosch-De Graafschap: 3-5

FC Den Bosch heeft zaterdagavond in Doetinchem gewonnen met een fantastische 3-5 uitslag op De Graafschap. In het laatste kwartier voor rust boog FC Den Bosch een 2-1 achterstand om in een 2-4 voorsprong.

Na de theepauze kreeg FC Den Bosch tal van mogelijkheden tot een nog hogere score te komen. Uiteindelijk werd het 3-5 door ondermeer een hattrick van Erik Quekel. In de omschakeling konden de Bosschenaren naar hartelust combineren met als uitblinkers Ralf Seuntjens en Furhgill Zeldenrust.

Waar het vaak in voorgaande wedstrijden niet meezat, had FC Den Bosch gisteravond op momenten niet te klagen. Het is trouwens de derde hattrick van Erik Quekel. Het aantrekken van deze spits aan het eind van de afgelopen transferperiode begint echt vruchten af te leveren. FC Den Bosch zit nu in een prachtige flow.

Hopelijk houdt dit aan tot aan de winterstop. Er is nog één wedstrijd te spelen in 2013 namelijk de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op 22 december. Het tumult rondom de vermeende sjeik lijkt de spelers van FC Den Bosch weinig te deren. De club staat met 21 wedstrijden op de tiende plek in de Jupiler League.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Minieme zege op VVV-Venlo

Zaterdagavond won FC Den Bosch door een doelpunt van matchwinnaar Erik Quekel een kleine maar verdiende overwinning op VVV-Venlo. Het werd de vierde thuiszege op rij en de Bossche club staat nu bovenaan in de derde periode.

Hasan Kiliç en Ralf Seuntjens startten in de basis ter vervanging van de geblesseerde Benjamin van den Broek en Stijn de Looijer. Seuntjens was op het middenveld opgesteld. Den Bosch begon zoals zo vaak erg voortvarend hoewel VVV-Venlo ook kansjes creëerde.

De enige treffer van de wedstrijd viel voor rust. Na goed voorbereidend werk van uitblinker Barry Maguire kon Erik Quekel de bal makkelijk intikken. Maguire kreeg na deze treffer nog een dot van een kans vanuit een vrije trap maar de bal trof de paal. VVV-Venlo reageerde gefrustreerd en vergaarde gele kaarten door spijkerharde tackles uit te voeren.

Na rust probeerde Venlo met opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren en met de lange mannen voorin werd elke spelsituatie gevaarlijk. Opmerkelijk was de rol van scheidsrechter Tom van Sichem die nogal verwarrend floot en met de meest vreemde vrije trappen en hoekschoppen strooide.

Uit de laatste hoekschop voor VVV-Venlo kwam dan ook de grootste kans op de gelijkmaker. Doelman Wesley de Ruiter voorkwam dat door de bal met een knappe reflex over het doel weg te werken. Voor Hasan Kiliç was het sneu dat hij niet kon verder spelen omdat zijn knie weer begon op te spelen. Na rust werd hij vervangen door Cagri Kodalak.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Den Bosch weer slordig met kansen

Eindelijk won FC Den Bosch weer eens een uitwedstrijd. Opponent Telstar gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen. Daarbij werd de thuisclub geholpen door zijn gasten die weer erg slordig met hun kansen omsprongen.

FC Den Bosch begon met Istvan Bakx die de geblesseerde Alexander Mols verving. In deze beginfase was het een erg rommelige wedstrijd met Telstar als bovenliggende partij. Niet dat dat resulteerde in doelpunten of kansen. Die waren er voor FC Den Bosch die zoals gezegd weer moeite had die te verzilveren.

Pas tien minuten voor tijd kon Stijn de Looijer op aangeven van Furghill Zeldenrust zijn eerste doelpunt voor FC Den Bosch aantekenen. Vlak voor rust viel Benjamin van den Broek met een zware enkelblessure uit . Seuntjens verving de captain.

Na rust zette hetzelfde beeld zich voort: Den Bosch kreeg uitstekende kansen en verprutste die terwijl de tegenstander zich daardoor gesterkt voelde. Quekel, Bakx en Seuntjens lieten opgelegde kansen finaal voorbij gaan. In de 65ste minuut kon Quekel in een kluts de bal er dan toch in frommelen: 0-2.

Hierna kwamen er weer kansen voor Den Bosch die verknoeid werden door gebrek aan effectiviteit. Telstar bleef fel aanzetten en dat mondde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van Macintosh in de 84ste minuut. FC Den Bosch maakte het zich onnodig moeilijk en pas ver in blessuretijd kon Zeldenrust de wedstrijd afmaken en de zege voor Den Bosch veiligstellen. 1-3.

bron: fcdenbosch.nl 

Mols ontbreekt tegen Telstar

Alexander Mols zal vrijdagavond niet aantreden in de uitwedstrijd tegen Telstar dat een plaats hoger (vijftiende) staat als FC Den Bosch. Mols viel in de wedstrijd tegen Jong Ajax geblesseerd uit. Hij heeft last van een liesblessure. 

Trainer Ruud Kaiser verwacht dat zijn spits volgende week tegen VVV Venlo wel zal kunnen worden opgesteld. Als vervanger voor Mols zal Kaiser kunnen rekenen op Istvan Bakx om zo de aanvalpotentie van FC Den Bosch te waarborgen. Verder heeft Kaiser nog de beschikking over schaduwspits Ralf Seuntjens die vorige week uitstekend inviel tegen Jong Ajax.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest van Almere City

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft zaterdagavond zichzelf verslagen door krachteloos te spelen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Almere City FC. Het werd 1-0 voor de thuisploeg die beduidend meer zin in had er een lekker potje van te maken.

Zoals herhaaldelijk geconstateerd begon FC Den Bosch voortvarend maar werden er teveel kansen gemist. Mols en Quekel gingen slordig om met hun kansen en de eerste helft ging zonder memorabele momenten voorbij.

In de tweede helft kwam de openingstreffer er wel. Hicham Faik van Almere haalde van buiten het strafschopgebied uit en zag de bal in de goal zwabberen: 1-0. Ralf Seuntjens werd hierna ingebracht en Den Bosch had een aanvalskracht van vier man. Maar die vier konden geen potje breken en zo eindigde de vierde verloren uitwedstrijd voor FC Den Bosch.

De Bossche club staat nu op de zeventiende plek. FC Oss en Jong Ajax hebben zondag 17 november allebei gewonnen. Jong Ajax met oud-trainer van Den Bosch, Fons Groenedijk, is de volgende tegenstander op 22 november. Daarna komt Telstar op 29 november en is de competitie al halverwege het seizoen.

FC Den Bosch heeft nu zeventien punten bijeengesprokkeld. De oorspronkelijke doelstelling om vijftig punten te halen en daardoor in aanmerking te komen voor de play-offs, lijkt verder weg dan ooit.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch effectief

Een overwinning zou de club wat rust geven waren de woorden van trainer Ruud Kaiser en die rust is er enigszins nu FC Den Bosch thuis met 3-1 van Helmond Sport heeft gewonnen. Toch was er weinig reden tot blijdschap gezien het verloop van de eerste helft. De spelers verspeelden veel kansen en alleen Alexander Mols wist uit een scrimmage in de 29ste minuut effectief uit te halen.

Met deze minieme voorsprong ging de rust in en miniem bleek het te zijn toen in de 62ste minuut de Bossche verdediging balverlies leed. Invaller Mark Janssen van Helmond Sport kon daarvan profiteren en het was weer gelijk. De thuisploeg haperde even maar op aangeven van Furghill Zeldenrust maakte Benjamin van de Broek met een fraaie omhaal het tweede doelpunt. 

Helmond Sport gaf zich echter niet gewonnen en de druk nam toe. Kaiser wisselde Hasan Kiliç voor Stijn de Looijer en dat bleek een gouden wissel te zijn. Uit zijn schot op de goal kon Erik Quekel in de rebound de 3-1 aantekenen. Er kwamen nog kansen voor onder meer Moreno Rutten en Mols maar de score bleef ongewijzigd.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch weer op de pijnbank

Na de vernederende uitslag tegen Sparta (7-1) vorige week legde ook FC Dordrecht de Bosschenaren op de pijnbank. De eindstand bleef steken bij 5-0 maar dat was alleen omdat de thuisclub verzuimde er een monsterscore van te maken.

Net zoals vele voorafgaande wedstrijden begon FC Den Bosch goed aan de wedstrijd. Er waren kansen genoeg voor Benjamin van den Broek, Furghill Zeldenrust en vooral voor Erik Quekel. Laatste treuzelde te lang en de kans ging weer voorbij. Vijf minuten voor rust viel het doelpunt aan de andere kant uit een onnodig weggegeven hoekschop.

Na rust kwam FC Den Bosch er niet meer aan te pas en ging de teller van het scorebord op volle toeren draaien in het voordeel van de Schapenkoppen. Na de 3-0 zakte het moreel bij FC Den Bosch naar een dieptepunt en kon Dordrecht de verdiende voorsprong uitbouwen naar 5-0. Den Bosch kwam er nog genadig van af.

Den Bosch zakt van de vijftiende naar de zeventiende plek in de Jupiler League. De volgende tegenstander is Helmond Sport die op de achtste plek staat met een wedstrijd minder gespeeld. 

bron: fcdbfans.nl

Pijnlijke nederlaag tegen Sparta: 7-1

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch beleefde zaterdag zijn grootste nederlaag sinds 17 oktober 1999. Dat was destijds tegen PSV. Het werd 7-0 voor de Eindhovenaren. Het ergste was dat de uitwedstrijd tegen Sparta live te volgen was op voetbalzender FOX. Als supporter wil je zo'n wedstrijd eigenlijk niet zien.

Het eerste half uur was er weinig aan de hand. De match kabbelde zich voort als een loom beekje. Maar Sparta brak opeens door en keeper De Ruiter meende aan de noodrem te moeten trekken met als gevolg een rode kaart en een strafschop. Reserve doelman Simon van Beers maakte zijn rentree en zag de strafschop van Voskamp naast gaan.

Diezelfde Voskamp opende een minuut later wel weer de score waarna Erik Quekel bijna meteen daarop gelijkmaakte. Sparta op zijn beurt sloeg bij de eerste beste kans toe (De Nooijer) en vlak voor rust besliste Van Hout de wedstrijd. Sparta ging met een 3-1 voorsprong de pauze in.

Na rust werd het dramatisch voor FC Den Bosch. Na zes minuten kon Voskamp simpel scoren omdat hem in het zestienmeter gebied geen strobreed in de weg werd gelegd. Twintig minuten later had Voskamp de 5-1 op zijn slof. De invallers van Sparta, Stokkers en Deetman, bepaalden de eindstand: 7-1.

Volgende week wacht nog een zware tegenstander namelijk FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League. Den Bosch staat op de vijftiende plaats met veertien punten.

bron: fcdbfans.nl

Knappe overwinning op Excelsior

Alexander Mols

Een knappe overwinning van 3-2 op Excelsior zal de stemming bij FC Den Bosch ten gunste doen omslaan. Man of the match is Alexander Mols die de drie doelpunten voor zijn rekening nam. Daarmee is hij ook topscorer bij de club. Dat is tekenend voor de stand van zaken bij de Bossche club: er wordt te weinig gescoord.

Al na vier minuten schoot Mols met een ziedend schot de bal tegen de touwen. Een prachtig begin van wat een wedstrijd vol passie zou gaan worden. Mols had meteen daarna zicht op een tweede maar dat werd door keeper Deckers voorkomen. Helemaal tegen de verhouding in kwam de gelijkmaker van Excelsior.

FC Den Bosch herpakte zich van deze tegenvaller en het was weer Mols die bij de eerste de beste aanval de bal erin ramde. De tegenstand van Excelsior hield echter aan en vanuit een duw- en treksituatie ontstond de strafschop tegen FC Den Bosch. Die werd onberispelijk binnengeschoten. De stand bleef 2-2 bij het rustsignaal.

Na de thee was het zoeken naar het doelpunt om de overwinning te halen waar Den Bosch gezien het spel en inzet recht op had. Een overtreding op Benjamin van den Broek in het strafschopgebied werd ten onrechte door scheidsrechter Boot niet gehonoreerd. FC Den Bosch leek alweer de schlemiel te worden totdat vier minuten voor tijd Alexander Mols zijn derde goal maakte; na een voorzet van Barry Maguire tikte hij de bal bij de tweede paal binnen.

Excelsior zette fel aan en de laatste minuten werd de druk erg groot voor FC Den Bosch dat op eigen helft werd teruggedrongen. De ruimte die daardoor ontstond voor de thuisploeg werd door Furghill Zeldenrust niet benut. De aanvaller faalde toen hij alleen voor keeper Deckers kwam te staan. Meteen daarop floot scheidsrechter Boot de wedstrijd af. De toeschouwers waren de winnaars van deze attractieve wedstrijd.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch spoor bijster

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft van zichzelf verloren in deze erbarmelijke thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De eindstand werd 0-2 voor de Limburgers. In het foutenfestijn speelden Tim Hofstede, Wesley de Ruiter maar ook trainer Ruud Kaiser een hoofdrol.

Om bij de laatste te beginnen; zijn basisopstelling bleek niet de remedie waar deze geplaagde coach al weken op zoek naar is. Hij is de weg kwijt en zijn selectie idem dito.

Na een half uur maakte Tim Hofstede de zoveelste fout van dit seizoen. Hij gaf een tegenstander zomaar de bal die meteen paste naar Van Hyfte die op zijn beurt door Jeffrey Buitenhuis in het strafschopgebied werd gevloerd: strafschop. Keeper De Ruiter kon de bal nog keren maar was kansloos bij de rebound van MVV. 

In de tweede helft probeerde FC Den Bosch met opportunistisch spel een doorbraak te forceren maar het oogde allemaal zonder overtuiging. Het leek of de spelers zich al berustten op de zoveelste nederlaag. Het werd nog erger toen door een blunder van Wesley de Ruiter de tegenstander op een makkelijke manier de eindstand op 0-2 kon brengen.

FC Den Bosch is gezakt naar de negentiende plek in de Jupiler League en laat alleen FC Oss achter zich. Die droom van de play-offs van directeur Fred van der Hoorn lijkt erg ver weg. Misschien is het meer een fata morgana. De club is het spoor helemaal bijster.

bron: fcdbfans.nl

Paus ontvangt FC Den Bosch shirt

Paus Franciscus heeft bij de audiëntie met kapelaan Patrick Kruis van de Sint Jan en andere Bosschenaren het gesigneerde shirt van FC Den Bosch ontvangen. Alle spelers hadden hun handtekening op het shirt gezet. 

Het was een algemene audiëntie en het shirt kon de paus nog wel ontvangen. Voor de Oeteldonkse sjaal had hij handen te kort. Kapelaan Kruis kreeg vorig jaar het idee de paus deze giften aan te bieden en voor hij het wist had hij een bus vol Bosschenaren waaronder Peer van de Muggenheuvel en prins Amadeiro.

bron: bd.nl

Bosschenaren audiëntie paus

Kapelaan Patrick Kuis, priester van de Sint Jan, gaat met een bus vol Bosschenaren op audiëntie bij paus Franciscus. Omdat de paus als rechtgeaarde Argentijn een voetbalfan is, kreeg kapelaan Kuis het lumineus idee hem een door alle spelers van FC Den Bosch gesigneerde shirt te geven. Met een Oeteldonkse sjaal, uiteraard.

De kapelaan benaderde de buschauffeur van de Bossche supporters en in no time was de bus vol, zo groot was het animo. Ook de hotemetoten van Oeteldonk gaan mee zoals Peer van den Muggenheuvel en Prins Amadeiro. De bus vertrekt 18 oktober naar Rome.

Paus Franciscus heeft vanaf zijn inauguratie al meerdere keren voetballers van naam en faam ontvangen. Het Italiaans nationaal elftal, Squadra Azzuri, is al op audiëntie geweest en Lionel Messi gaf zijn landgenoot een gesigneerde shirt. Daar komt nu het shirt van FC Den Bosch bij.

bron: fcdbfans.nl/bd.nl

Bijvelds weg bij FC Den Bosch

Peter Bijvelds

Vanwege tegenvallende inkomsten uit sponsoring en entreeheffingen moet FC Den Bosch alweer saneren. Het vertrek van algemeen directeur Peter Bijvelds is daar een gevolg van. Drie andere medewerkers zullen ook nog vertrekken.

In het persbericht op de website van FC Den Bosch staat het volgende: In overleg met de Raad van Commissarissen onderzoekt de directie van FC Den Bosch momenteel welke aanpassingen de druk [de inkomsten uit sponsoring en entreegelden: red.] kunnen verlichten. Daartoe wordt de gehele organisatie doorgelicht. Met enkele medewerkers worden gesprekken gevoerd die tot een bijdrage in het gezondmakingsproces moeten leiden.

Peter Bijvelds zal niet langer actief zijn voor FC Den Bosch. Met hem is de Raad van Commissarissen in gesprek over ontbinding van zijn arbeidscontract als directeur. De dagelijkse leiding van de club zal in handen zijn van technisch-directeur Fred van der Hoorn.

Maarten de Gruyter, de president-commissaris, zegt nadrukkelijk dat de toekomst van de club niet in gevaar is. Bijvelds wil geen commentaar geven op deze ontwikkelingen zolang alle partijen nog bezig zijn met de afwikkeling.

bron: fcdenbosch.nl/bd.nl

FC Den Bosch acceptatie homosexualiteit

Wikimedia Commons

FC Den Bosch maakt zich sterk voor acceptatie van homosexualiteit. Daarom wordt op vrijdag 11 oktober in de Vliert de regenboogvlag gehesen. Dat is het internationale symbool van de homobeweging.

De gemeente Den Bosch ijvert al jaren voor acceptatie van homosexualiteit en betrekt er nu ook sportclubs bij. FC Den Bosch geldt bij uitstek als een Bossche club met een groot draagvlak bij de inwoners van de stad.

De directeur van de Bossche club, Peter Bijvelds, heeft clubs uit de regio uitgenodigd dit voorbeeld te volgen om ook zo'n vlag bij hun sportgebouw uit te hangen.

bron: bd.nl

Voor FC Den Bosch zijn de play-offs een must

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch moet de play-offs halen. Anders faalt de club of de directeur van de club. Dat zijn de woorden van directeur Fred van der Hoorn in een tv-interview met FC Den Bosch TV. Iedereen bij FC Den Bosch staat pal achter die ambitie, ook de technische staf.

Maar de huidige stand in de Jupiler League geeft te denken en de selectie wordt geplaagd door blessures van ernstige aard: gescheurde kruisbanden aan de knieën. Een aantal spelers zal dit seizoen niet meer aantreden. Er is geen geld meer voor nieuwe aankopingen en dan zijn er de boetes die betaald moeten worden.

Van der Hoorn sprak zich ook uit over een aantal spelers zoals keeper Bruno Appels en nieuwe aanwinst Erik Quekel. Het aflopende contract met Appels zal niet worden verlengd. Over Quekels positie op het veld zei de directeur dat die misschien niet de juiste was.

bron: fcdbfans.nl

Beschamende nederlaag FC Den Bosch

Hoeveel kansen moet je krijgen en hoe moeten die aangereikt worden - op een dienblad misschien? -  wil de bal eindelijk in het doel terechtkomen van de tegenstander? Het was beschamend hoe de spelers van de Bossche club met kansen omgingen.

De eerste helft vlogen de ballen ver over voor open doel of werd er slap ingeschoten. Veel hoekschoppen (15), overvloed aan kansen, veldoverwicht. Het mocht niet baten. De bal ging er niet in en dat terwijl de tegenstand van Achilles'29 weinig voorstelde. De semi-profs lieten de wedstrijd over zich heen gebeuren en Den Bosch wist niet om te gaan met de ruimte die het kreeg. Het tempo van de Bosschenaren was te laag om de defensie van de Groesbeekers te verontrusten.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld. Traag tempo en een club die ondanks veldoverwicht er geen raad mee wist. Dat was te zien aan de spelers die wanhopiger naar dat piepkleine gaatje zochten. Van den Broek kreeg twee opgelegde en niet te missen kansen maar hij verknalde ze toch.

De voetbalwet "Als jij niet scoort dan doe ik het wel" trad in werking. Bij pas de tweede kans van Achilles'29 schoot Daniël van Straaten de bal twintig minuten voor tijd binnen: 0-1. Toen Frank Hol tien minuten later met een geweldige schot de 0-2 maakte, knakte de Bossche ploeg en werd met smart op het eindsignaal van de scheidsrechter gewacht. Den Bosch is op effectiviteit afgestraft.

bron: fcdbfans.nl

Tweede overwinning FC Den Bosch

foto: Henk van Esch

Spits Ralf Seuntjens bewees gisterenavond zijn waarde door FC Den Bosch de tweede overwinning te bezorgen. Toch leek het een benauwde avond te worden voor de thuisclub want al na vijf minuten schoot Farshad Noor van Jong PSV met een afstandsschot raak. Seuntjens kon door twee doelpunten de volle winst voor zijn club veiligstellen.

FC Den Bosch leek niet onder de indruk van deze tegenvaller. Het eerste doelpunt ontstond nadat de Bosschenaren in het eerste half uur kans op kans creëerde. Na een kopbal van Erik Quekel kwam Seuntjens in de rebound makkelijk tot scoren. 

Wouter de Vogel viel door een blessure uit en werd door Istvan Bakx vervangen. De Vogel kon echt niet meer verder spelen tot grote woede van hemzelf. De wissel had echter positieve gevolgen voor Den Bosch. Een goed opgezette aanval gaf Seuntjens de kans om zich fraai vrij te spelen en in de verre hoek te schieten: 2-1.

De tweede helft - zoals zo vaak - liet een ander beeld zien. FC Den Bosch schiep weinig kansen met uitzondering van een schot van Benjamin van den Broek. De gelijkmaker voor Jong PSV leek door een onzekere ogende Wesley de Ruiter eerder voor de hand liggen. Hij werd echter gered door zijn verdediger Jelle de Bock. De 'Seun' was weer eens the man of the match.

Betere start nieuw seizoen FC Den Bosch

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser is ervan overtuigd dat FC Den Bosch beter zal starten dan het vorig seizoen. Toen was het nogal dramatisch: na zeven duels stond de ploeg op vijf punten.

Op een gegeven moment bevond Den Bosch zich zelfs in de kelder van de Jupiler League. Dat gaat niet gebeuren, zegt Kaiser, want er staat nu een team dat zich al automatismen heeft eigen gemaakt.

Weliswaar start FC Den Bosch traditioneel met verlies, maar de balans zal pas na de eerste periode kunnen worden opgemaakt. Vorig jaar kon het verlies aan het begin niet meer goed gemaakt worden door een goede periode die zich aandiende vlak voor de winterstop.

De Bossche club heeft in het begin van de competitie zware tegenstanders zoals Sparta Rotterdam, VVV Venlo en RKC Waalwijk. Het is jammer dat Ralf Seuntjens voor Telstar heeft gekozen. Zijn vertrek deed het meeste pijn.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Ceria mag toch spelen tegen Sparta

Aanvaller Edoardo Ceria mag toch spelen tegen Sparta Rotterdam aanstaande zondag. De van Juventus overgekomen aanvaller was geschorst voor drie competitiewedstrijden.

Na uitvoerig overleg met de Italiaanse bond, FIFA en KNVB is het omgezet naar een schorsing voor drie duels bij het beloftenteam. Vooral de technisch manager van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, zette zich meteen in tegen die schorsing.

Het zou volgens Van der Hoorn afbreuk doen aan de carrière van de jeugdige speler. Dat argument overtuigde zowel de KNVB als de Italiaanse voetbalbond en gaven zij alsnog hun fiat voor het spelen van Ceria aanstaande zondag.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Mols en Qviberg missen openingswedstrijd

Mols (l) Qviberg (r)

Alexander  Mols en Joel Qviberg missen allebei de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Sparta Rotterdam. Deze uitwedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld en is een mooie opmaat voor FC Den Bosch. De club wordt dan meteen op de proef gesteld.

Beide spelers vallen uit vanwege klachten aan hun lies. De Zweed Qviberg heeft last van littekenweefsel in de liesstreek. Hem is tien dagen rust voorgeschreven. 

Mols volgt een houdingstherapie na klachten in de lies. Ondanks herstel - hij traint weer met de selectie - mist Mols wedstrijdritme.

bron: bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Hasan Kiliç weg bij FC Den Bosch

Hasan Kiliç

Hasan Kiliç is weg bij FC Den Bosch. Kiliç is verkocht en vertrekt per direct naar Samsunspor, een club uit de Turkse tweede klasse. De middenvelder was daar al enige tijd op proefbasis en speelde mee in een oefenduel, tot tevredenheid van Samsunspor.

Inmiddels is er een akkoord bereikt over de transfer. Hasan Kiliç stond nog één seizoen onder contract bij FC Den Bosch. Beide partijen doen geen uitspraken over de hoogte van de transfersom.

Hasan Kiliç debuteerde bij FC Den Bosch in seizoen 2010-2011 en speelde gedurende die periode 66 competitiewedstrijden. Hij maakte daarin vijf goals. Kiliç komt uit de eigen jeugdopleiding van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Verkoopactie seizoenkaarten FC Den Bosch

Voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch, Maarten de Gruijter, heeft een eigen actie op touw gezet om seizoenkaarten van de voetbalclub aan de man te brengen.

Daarvoor kregen de ruim duizend seizoenkaarthouders van de club een mail met het verzoek om één persoon te benaderen. Wie een nieuwe seizoenkaarthouder kan aanleveren, krijgt als beloning het fotoboek MOOI van fotograaf René de Haan. Dat wordt niet alleen voorzien van de handtekeningen van de selectie, maar wordt door De Gruijter zelf of één van de spelers van FC Den Bosch persoonlijk aan huis overhandigd.

bron: bd.nl

Vrije prijzen oefenduel FC Den Bosch-PSV

Fred van Hoorn

Het oefenduel van zondag 3 augustus van FC Den Bosch tegen PSV in de Vliert is wat betreft toegangsprijzen veranderd. Kostte het vijf euro voor jeugd tot en met veertien jaar en senioren, en zevenvijftig voor volwassenen, nu mag iedereen zijn toegangsprijs zelf bepalen.

Dat komt omdat PSV zowat louter aan zal treden met beloften. Slechts twee spelers uit de eerste selectie waaronder de keeper zullen worden opgesteld. Manager Fred van Hoorn vindt dat de trouwe Bossche fans daarom niet de volle mep hoeven te betalen. 

bron: omroepbrabant.nl

PSV treedt aan met beloftenselectie

Ruud Kaiser

Voetbalclub PSV treedt zondag 3 augustus in De Vliert aan met een selectie dat grotendeels bestaat uit beloften. Alleen Florian Jozefzoon en keeper Nigel Bertrams maken deel uit van de basisselectie van de Eindhovense club in het oefenduel tegen FC Den Bosch. Ook de coach van PSV is een belofte. Dat is namelijk Dario Kalezic.

Trainer Ruud Kaiser zal twee spelers moeten missen voor dit laatste oefenduel. Publiekstrekker Edoardo Ceria die gehuurd is van Juventus uit Turijn (Italië) zal ontbreken vanwege een schorsing van drie wedstrijden, opgelopen in een internationaal toernooi. De KNVB heeft die straf in Nederland doorgezet.

De tweede speler die node gemist zal worden is Alexander Mols. Mols heeft geregeld last van zijn lies waarschijnlijk veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding. Hij doorloopt hiervoor een individuele training. Mols zal waarschijnlijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Sparta ook niet spelen.

bron: bd.nl

Verkoop seizoenkaarten kan beter

Fred van der Hoorn

Technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, wil dat er dit jaar meer seizoenkaarten worden verkocht dan het vorige seizoen. Toen bleef het stokken bij 1300 kaarten.

Van der Hoorn wil minstens 2000 kaarten aan de man brengen. Het steekt hem daarom des te meer dan de meest dichtstbijzijnde tegenstander, RKC Waalwijk, er nu al in geslaagd is dat getal te halen.

Een telefonische verkoopactie van de spelers heeft honderd nieuwe seizoenkaarten opgeleverd. Maar dat is niet genoeg voor Van der Hoorn.

bron: bd.nl

Ralf Seuntjens weg bij FC Den Bosch

Ralf Seuntjens

Publiekslieveling Ralf Seuntjens gaat weg bij FC Den Bosch. Hij heeft een contract voor twee jaar bij Telstar getekend. Seuntjens heeft drie jaar bij de Bossche club gespeeld. In die drie jaar heeft hij negentien keer gescoord in de Jupiler League.

Ralf Seuntjens' rol leek al uitgespeeld. Hij kwam ook al niet voor op de foto van het gehele elftal dat komend seizoen voor promotie naar de eredivisie wil gaan.

Ook keeper Simon van Beers vertrekt bij FC Den Bosch. Hij zou in de belangstelling staan bij Achilles'29. Vorig jaar viel Beers een paar keer in nadat vaste keeper Bruno Appels zwaar geblesseerd werd. Door de komst van Wesley de Ruiter belandde Van Beers weer op de reservebank.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Zal Lurling op tijd fit zijn?

Anthony Lurling

Anthony Lurling kon nog niet worden opgesteld in de oefenwedstrijd in de Vliert op woensdagavond tegen Sparta Rotterdam. Hij heeft nog steeds last van de kinkhoest die hem al weken lang plaagt. Zelf denkt hij echter op tijd fit te zijn.

Fit genoeg volgens hem om bij de volgende oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdag 19 juli minstens een half uur te worden opgesteld. Hij heeft in ieder geval de laatste dagen goed geslapen. Conditioneel is hij ook op orde. Er zijn nog genoeg oefenwedstrijden om in vorm te komen alvorens de competitie op 10 augustus weer losbarst.

Tegen Sparta Rotterdam speelde FC Den Bosch trouwens met 1-1 gelijk. Een mooi schot van Juventus-huurling Edoardo Ceria opende de score. Sparta maakte na rust gelijk.

Er resten nog vier oefenwedstrijden:

 • 19 juli tegen RKC Waalwijk
 • 23 juli tegen Heracles Almelo
 • 26 juli tegen Lommel United
 • 3 augustus tegen PSV

Alle wedstrijden worden thuis in de Vliert gespeeld.

bronnen: bd.nl/fcdenbosch.nl

Nieuwe keeper bij FC Den Bosch

FC Den Bosch bereikte overeenstemming met doelman Kees van Heemskerk uit de Ajax-Jeugd. Van Heemskerk liep al gedurende een week stage bij FC Den Bosch en deed donderdag 10 juli ook mee in de oefenwedstrijd tegen BVV (6-0).

Daarna kreeg de directie van FC Den Bosch direct het signaal om de stage om te zetten in een contract voor een jaar met een mogelijkheid voor verlenging met nog een jaar. Kees van Heemskerk is 23 jaar en 1,93 meter groot. Hij speelde gedurende enkele jaren in de Verenigde Staten en in Noorwegen.

bron: fcdenbosch.nl

Latupeirissa ziet van benoeming af

Marc Latupeirissa

Marc Latupeirissa ziet van zijn benoeming af als algemeen directeur bij voetbalclub FC Den Bosch. De oud-voetballer kiest bij nader inzien voor continuering van zijn baan als docent aan Avans Hogeschool in Breda.

Hij blijft echter wel actief als lid van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. Latupeirissa kwam gaandeweg tot het inzicht dat bestuurlijk uitvoerende taken in de voetballerij niet echt bij hem passen. Als lid van de Raad van Commissarissen hoopt hij verder een steentje bij te kunnen dragen aan FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Juventus spelers naar FC Den Bosch

Fred van der Hoorn

FC Den Bosch heeft het komend seizoen de beschikking over twee talentrijke voetballers van de Italiaanse kampioen Juventus uit Turijn. Verdediger Filippo Penna en aanvaller Edoardo Ceria komen voor een jaar naar Den Bosch.

Beiden zijn 19 jaar en kwamen uit voor diverse nationale jeugdselecties van Italië. In de loop van deze week sluipen zij zich aan bij de selectie. De komst van de twee Italianen naar Nederland vloeit voort uit een voorgenomen samenwerking tussen FC Den Bosch en Juventus.

De gesprekken met Juventus namen enkele maanden in beslag. Manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, had daarvoor een aantal ontmoetingen met Federico Cherubini van de technische staf van Juventus en met Fabio Grosso, die het beloftenteam van Juventus leidt. 

Filippo Penna is een centrale verdediger met leidinggevende kwaliteiten. Penna maakte al een aantal keren deel uit van de selectie van het eerste elftal van de Turijnse club. Edoardo Ceria is een rechtervleugelaanvaller die ook op links kan worden ingezet.

bron: fcdenbosch.nl

Kick Off FC Den Bosch 2014/15

Het nieuwe seizoen van FC Den Bosch is 28 juni geopend met een daverend akkoord. Dat wil zeggen dat op de Zuidwal van Den Bosch de selectie feestelijk werd ingehaald door honderden supporters en knalvuurwerk.

De spelers van Den Bosch kwamen vanuit Het Bossche Broek gelopen en toen de fans hen in het vizier kregen, ging het vuurwerk de lucht in. Dit is alweer de vierde editie van de Season Kick Off en die mag gerust uniek genoemd worden.

Volgens FC Den Bosch wordt nergens ter wereld een voetbalclub op deze wijze onthaald bij het aanbreken van het nieuwe seizoen. Het toont de verbondenheid en de verankering van de club met de stad.

Concept competitie seizoen 2014/15

De KNVB presenteerde woensdag het conceptprogramma voor de Jupiler League 2014-2015. Het programma is nog niet definitief en over de aanvangstijdstippen is nog niet gecommuniceerd. Mocht het schema doorgang vinden, dan speelt de Bossche ploeg aankomend seizoen vijftien keer op vrijdagavond, drie keer op zaterdag en één keer op maandag.

Volgens het schema begint de ploeg van trainer/coach Ruud Kaiser het voetbalseizoen 2014-2015 op zondag 10 augustus met de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd staat op vrijdag 15 augustus gepland. VVV-Venlo is die avond de tegenstander in BrainWash Stadion De Vliert.

bron: fcdenbosch.nl

Zweedse versterking FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft met het aantrekken van twee Zweedse talenten de selectie danig versterkt. De 20-jarige Kevin Kabran en de 21-jarige Joel Qviberg komen van het Zweedse Vasalunds IF en gaan komend seizoen voor FC Den Bosch spelen.

De spelers komen over als onderdeel van een samenwerking tussen de Zweedse en Bossche club. Het duo sluit per 1 juli aan bij de Bossche selectie.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn van FC Den Bosch: "Joel Qviberg is een talentvolle linksback met een groot loopvermogen. Hij heeft veel drive naar voren, de beschikking over een prima pass en een uitstekende wedstrijdinstelling."

En over Kevin Kabran: "Kabran is een snelle, explosieve vleugelaanvaller. Hij is fysiek sterk, heeft veel dreiging en is in staat om een goal te maken. Beide spelers hebben erg veel zin om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan."

bronnen: fcdenbosch.nl/omroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

Nieuwe aanwinst: Mats van Huijgevoort

FC Den Bosch tekende een contract met verdediger Mats van Huijgevoort. De 21-jarige Van Huijgevoort komt deze zomer transfervrij over van Feyenoord en gaat de Bossche selectie per 1 juli versterken.

Mats van Huijgevoort is geboren op 16 januari 1993 in Tilburg. In het seizoen 2011-2012 debuteerde Mats van Huijgevoort voor Feyenoord. De afgelopen twee seizoenen verhuurde de Rotterdamse club de verdediger aan respectievelijk Excelsior en Willem II. Van Huijgevoort kwam tot op heden tot dertien competitieoptredens in het betaalde voetbal.

bron: fcdbfans.nl
foto: Wikimedia Commons

Justin Tahapary verlengd contract

Justin Tahapary heeft zijn contract bij FC Den Bosch met één seizoen verlengd. De overeenkomst van de 29-jarige verdediger liep aan het einde van dit seizoen af, maar nu blijft hij zeker tot de zomer van 2015.

Justin Tahapary is geboren op 23 mei 1985 in Den Bosch. In het seizoen 2005-2006 debuteerde hij in het betaalde voetbal bij FC Eindhoven en speelde daar tot de zomer van 2012 tot hij overstapte naar FC Den Bosch.
De Bossche verdediger heeft tot op heden 246 competitiewedstrijden achter zijn naam staan en kwam daarin tot één treffer.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Nieuwe hoofdsponsor FC Den Bosch

Het bedrijf Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen is de nieuwe hoofdsponsor van FC Den Bosch.
Het bouwbedrijf heeft zich voor het komende seizoen aan de Bossche voetbalclub verbonden en wil minimaal twee jaar lang zijn bedrijfsnaam via FC Den Bosch uitdragen. 

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling volgt Megami BV op als hoofdsponsor. Megami blijft ook in de toekomst FC Den Bosch sponsoren doch op wat kleinere schaal en onder een andere naam namelijk Amacom.

Algemeen directeur Fred van der Hoorn wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Wel zegt hij dat het met het aantrekken van deze nieuwe sponsor het budget van de club 'substantieel' groter wordt. Er is nog een gat in de begroting van de Bossche voetbalclub, maar die lijkt goed op weg gedicht te worden, mede dankzij deze nieuwe hoofdsponsor.

bron: omroepbrabant.nl

A1 Brabant United in Eredivisie

De KNVB heeft besloten dat de A1 van de jeugdopleiding Brabant United (FC Den Bosch en RKC Waalwijk) volgend seizoen in de eredivisie mag uitkomen. De A1 van Willlem II moet in de eerste divisie gaan spelen.

Willem II-directeur Berry van Gool is niet blij over deze beslissing en zal de KNVB zo spoedig mogelijk bellen om hun argumentatie omtrent dat besluit aan te horen. Temeer omdat als soort troostprijs de opleiding van Willem II wel een eredivisieplek voor de B1 krijgt. De B1 van Brabant United komt uit in de eerste divisie.

Van Gool benoemt zoiets 'iedereen te vriend houden' en vermoedt dat de argumantatie hierover flinterdun zal zijn als hij de KNVB gaat bellen.

bron: bd.nl"

Tom van Weert vertrekt naar Excelsior

Tom van Weert

Spits Tom van Weert vertrekt op transfervrije basis naar Excelsior. De spits uit Gestel zal, mits hij de medische keuring goed doorkomt, voor twee jaar tekenen. Excelsior is net gepromoveerd naar de Eredivisie. Van Weert speelde vijf seizoenen bij FC Den Bosch.

Van Weert had direct na de play offs contact met Excelsior in de personen van Ferry de Haan en Marinus Dijkhuizen. De spits is enthousiast over zijn transfer naar Excelsior. Van Weert hoopt door zijn speelstijl en scorend vermogen een basisplaats bij de club uit Rotterdam te veroveren.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Jelle de Bock naar Inter Bakoe?

Er gaan geruchten dat de Belsgische verdediger, Jelle de Bock, eventueel naar Inter Bakoe verkast. Het contract van De Bock bij FC Den Bosch loopt af en dus is hij tranfervrij. De Bock schijnt er wel zin in te hebben.

Financieel en sportief valt er bij Inter Bakoe ook meer voor De Bock te halen. De club gaat spelen in de Europa League en wil meestrijden in het nationaal kampioenschap van Azeirbadjan. Mocht Jelle de Bock inderdaad vertrekken naar Bakoe dan gaat een andere FC Den Bosch speler achterna; Adnan Barakat ging hem voor.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Tim Hofstede tekent tweejarig contract

FC Den Bosch bereikte een overeenstemming met verdediger Tim Hofstede (24) over de verlenging van zijn contract met twee seizoenen. De overeenkomst van Hofstede liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu dus verlengd tot de zomer van 2016.

In het seizoen 2008/09 debuteerde Tim Hofstede in het betaalde voetbal bij NAC Breda. Na twee seizoenen ging hij naar FC Den Bosch. Hofstede speelde 106 competitiewedstrijden in de Bossche hoofdmacht en scoorde daarin één keer.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

De droom van Anthony Lurling

De droom van Anthony Lurling is om komend seizoen met FC Den Bosch te promoveren naar de eredivisie. De voetballer heeft nog nooit met zijn oude club op dat niveau gespeeld. Anthony zou graag die droom samen met FC Den Bosch willen realiseren.

Op de achtergrond van dit verhaal speelt het bedrijf Amacom, het bedrijf achter Toshiba TV in Nederland, een niet onaanzienlijke rol. De directeuren van Amacom dat in Den Bosch is gevestigd, dragen FC Den Bosch een warm hart toe. Om die reden hebben zij een speler van het hoogste niveau aangetrokken om de rangen van de club te versterken.

Amacom (The Amazing Company) is sinds 2011 hoofdsponsor van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

De terugkeer van Anthony Lurling

De terugkeer van Anthony Lurling. Het klinkt als de titel van een boek en dat is het ook een beetje, want hij doet een oude gelofte gestand en keert terug op het oude nest. En dat komt ook voor in boeken. 

De 37-jarige speler heeft een meerjarig contract met FC Den Bosch getekend. Onderdeel van de overeenkomst is de steun die Lurling zal krijgen van hoofdsponsor Amacom BV bij het opstarten van een maatschappelijke carrière.

Anthony Lurling gaat bij FC Den Bosch op amateurbasis aan de slag. Als zijn spelerscarrière erop zit, krijgt hij een functie in de jeugdopleiding van Brabant United waarin FC Den Bosch samenwerkt met RKC Waalwijk.

De nieuwe aanwinst van FC Den Bosch kijkt uit naar zijn terugkeer in BrainWash Stadion De Vliert. Hij wil bij Den Bosch dezelfde rol vervullen als bij NAC Breda en een rol van betekenis spelen bij zijn oude club. Anthony is volledig hersteld van een knieoperatie.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch/fcdenbosch.nl

Geen nieuw contract voor Stam en Bakx

Stefan Stam

Stefan Stam en Istvan Bakx komen volgend seizoen niet meer uit voor FC Den Bosch. De club zal hen geen nieuw contract aanbieden. Beide spelers zullen transfervrij naar een andere club vertrekken.

FC Den Bosch wil daarentegen de contracten van Ralf Seuntjens, Tom van Weert, Tim Hofstede en Justin Tahapary wel verlengen. Ook het contract van Alair Cruz Vicente komt in aanmerking voor verlenging, maar alleen als Vicente volledig hersteld is van zijn kruisbandblessure. Jelle de Bock kreeg ook een aanbieding, maar de verdediger wil daar voorlopig niet op ingaan omdat hij ook andere partijen in het vizier heeft.

Technisch manager Fred van der Hoorn verwacht deze week nog enkele externe aanwinsten te presenteren. Het is de bedoeling om volgend seizoen met een selectie van ongeveer drieëntwintig spelers uit te komen waarvan drie keepers.

bron: fcdbfans.nl

Geen veranderingen Brabant United

De directies van FC Den Bosch en RKC Waalwijk gaan vrijdag 23 mei overleggen over de gezamenlijke jeugdopleiding voor het volgend seizoen. En in het bijzonder wat de gevolgen zijn van de degradatie van RKC op die opleiding die onder de naam Brabant United door het leven gaat.

Volgens de technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, zal er weinig veranderen. Brabant United is en blijft een kweekijver van talenten met een gelijk aandeel van beide voetbalclubs.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch trekt middenvelder aan

Middenvelder Joey Belterman (20) heeft een tweejarig contract bij FC Den Bosch getekend. Hij komt aankomende zomer transfervrij over van Heracles Almelo.
Belterman speelt sinds de zomer van 2011 bij Heracles Almelo en kwam daar gedurende drie seizoenen elf keer in de A-selectie uit. Daarvoor speelde hij voor de amateurs van RKZVC en de jeugdopleiding van FC Twente.

De scouts van FC Den Bosch hadden Belterman al langer in het vizier. Mocht Barry Maguire de Bossche club inderdaad komend seizoen verlaten dan blijft de middenlinie qua bezetting intact. Maguire gaf eerder aan in het nieuwe seizoen in de eredivisie te willen spelen.

bron: fcdenbosch.nl

Simon van Beers verlaat FC Den Bosch

De jonge goalie Simon van Beers gaat FC Den Bosch verlaten. Hij wil nieuwe horizonten verkennen na bij Den Bosch een paar mooie jaren te hebben gehad en waar hij zijn debuut maakte.

Van Beers kwam dit jaar een paar keer in actie. Na de blessure van vaste keeper Bruno Appels kon hij meteen pal aan het begin van het seizoen 2013/14 onder de latten tegen Willem II en in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met het aantrekken van Wesley de Ruiter werd Simon bankzitter.

Van Beers werd pas weer ingezet na de rode kaart van Wesley de Ruiter in de match tegen Sparta en de volgende wedstrijd tegen Dordrecht. Simon bewaart geen prettige herinneringen aan die twee wedstrijden want hij kon de bal twaalf keer uit het net vissen. 

Na afloop van de schorsing van De Ruiter keek Simon de wedstrijden weer vanaf de bank. De Ruiter werd op zijn beurt weer vervangen door Bruno Appels die volledig hersteld was van zijn blessure. 

Simon van Beers is de derde goalie die Den Bosch verlaat. De anderen zijn Petar Stoskoviç en Ruben Smet. FC Den Bosch heeft voor het nieuwe seizoen de jonge keeper Daan Bollen (19) aangetrokken. Keeper Bruno Appels tekende een paar weken geleden een contract van een jaar bij.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Jordy Thomassen verlengt contract

Jordy Thomassen speelt ook in het seizoen 2014-2015 voor FC Den Bosch. De Bossche club en de 21-jarige aanvaller hebben hierover een contract getekend. Jordy Thomassen is op 15 april 1993 geboren in Den Bosch. Als kind van de club doorliep hij de jeugdopleiding van FC Den Bosch, met een kleine onderbreking bij BVV. 

In het seizoen 2012-2013 maakte Thomassen zijn debuut in de Bossche hoofdmacht en kwam tot op heden tot 21 optredens en één treffer. Als echte Bossche koek is Jordy erg geliefd bij de Bossche fans.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch/fcdenbosch.nl

Barry Maguire wil hogerop

Middenvelder Barry Maguire ziet zijn plannen door de twee nederlagen tegen Excelsior in de nacompetitie doorkruist om volgend seizoen in de eredivisie te voetballen. Dat is en blijft zijn doel als professioneel voetballer. Maar dat betekent dat hij FC Den Bosch zal moeten verlaten.

Ondanks dat hij een verlenging van een jaar bij de Bossche club is aangegaan, zegt hij in een interview aan het Brabants Dagblad dat afspraken zijn gemaakt voor een eventueel vertrek mocht een eredivisie club in het vizier komen.

Dat is nog niet het geval hoewel er al voorzichtig hier en daar gesprekken zijn geweest. Maguire keerde vorig jaar september terug bij zijn oude club om de middenlinie te versterken.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Play-offs niet zonder verplichtingen

Ruud Kaiser

Meedoen aan de play-offs is in de ogen van trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch een zaak die niet zonder verplichtingen is. Je doet mee om te promoveren en anders moet je er niet aan beginnen, vult hij verder aan in een interview met het Brabants Dagblad.

Kan FC Den Bosch rekenen op Tom van Weert, de topscorer van het vorig seizoen? Hij is lange tijd zwaar geblesseerd geweest en keerde pas na lang revalideren terug in de basis aan het eind van de reguliere competitie.

In de wedstrijd tegen FC Dordrecht was hij zo gretig dat hij meteen tegen twee gele kaarten liep en met rood van het veld af moest. Daardoor miste hij de laatste wedstrijd tegen Helmond Sport. Hij kan zich weer gelden in de halve finale van de nacompetitie tegen Excelsior, maar de vraag blijft: hoe sterk is zijn knie, hoe fit is Tom van Weert?

De eerste halve finale tegen Excelsior is thuis op donderdag 8 mei gepland; de return is op 11 mei in Rotterdam

bronnen: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Drie jeugdspelers in A-selectie

In het nieuwe seizoen zal de selectie van FC Den Bosch weer voor een deel uit eigen kweek bestaan. Drie spelers uit de jeugdopleiding gaan deel uit maken van de A-selectie. Wie zijn die nieuwe spelers?

Ten eerste is dat doelman Daan Bollen (19), dan verdediger Shuremy Emmanuel Felomina (19) en als derde aanvaller Jort van der Sande (18). De drie spelers uit eigen kweek zullenl zich begin juli melden bij trainer Ruud Kaiser voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch behoudt Fred van der Hoorn

Fred van der Hoorn blijft bij FC Den Bosch. Echter wel in een andere functie dan hij nu bekleedt. Hij wordt manager voetbalzaken. Per 1 juli 2014 stopt hij zijn huidige functie als algemeen directeur.

FC Den Bosch en Van der Hoorn zijn akkoord over een nieuwe arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Van der Hoorn wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle zaken op voetbaltechnisch gebied.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Moreno Rutten weer inzetbaar

Verdediger Moreno Rutten kan vrijdagavond 25 april weer ingezet worden tegen Helmond Sport, de laatste tegenstander van het seizoen 2013/14. Bij winst van FC Den Bosch behoudt de club de vierde plaats in de Jupiler League wat recht geeft aan deelname aan de play-offs.

Na het gelijkspel tegen FC Dordrecht was die deelname al verzekerd, maar bij winst tegen Helmond Sport is de vierde plek pas echt verzekerd. Hierdoor slaat Den Bosch een speelronde over en komt het in de tweede ronde, de halve finale eigenlijk, te spelen tegen de nummer drie in deze competitie, Excelsior. Die halve finales worden op 8 mei gespeeld en de returns zijn op 11 mei gepland.

Verliest Den Bosch echter tegen Helmond Sport en wint VVV-Venlo vanavond van FC Volendam, dan komt Den Bosch op de vijfde plek terecht en wordt alles anders. Den Bosch begint met dat scenario op 1 mei tegen de nummer 8 en de return is op maandag 5 mei.

Het is dus nog geen gelopen zaak voor trainer Ruud Kaiser en zijn selectie. Goed nieuws is dat de trainer in de play-offs weer kan beschikken over Furghill Zeldenrust, de geblesseerde aanvaller.

Meer weten over de ins and outs van de play-offs? Ga naar plazilla.com.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch wil Van der Hoorn behouden

Fred van der Hoorn

FC Den Bosch biedt Fred van der Hoorn de functie van technisch manager aan. Van der Hoorn gaf eerder aan te willen vertrekken bij de Bossche club. Na het vertrek van Peter Bijvelds als algemeen directeur kreeg Van der Hoorn die functie erbij naast zijn baan als technisch directeur bij de Bossche club.

Dat was de reden voor zijn vertrek, maar nu de raad van commissarissen hem de functie van technisch manager aanbiedt, komt hij waarschijnlijk op zijn schreden terug. Sinds een maand is oud-voetballer Marc Latupeirissa benoemd als algemeen directeur.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Blessure houdt Zeldenrust aan de kant

De linkerspits van FC Den Bosch, Furghill Zeldenrust, zal de twee laatste thuiswedstrijden niet meespelen vanwege een enkelblessure. Die liep hij op in de wedstrijd tegen Achilles'29 na een brute overtreding.

Waarschijnlijk staat Zeldenrust met de play-offs in het verschiet ook aan de kant. De spits is pessimistisch gestemd en zei dat de blessure identiek is aan die hij opliep tegen VVV-Venlo. Daarna zat hij een maand in de ziekenboeg.

Op de foto is Furghill Zeldenrust in actie tegen FC Emmen.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Tweejarig contract Mols bij FC Den Bosch

Alexander Mols

Alexander Mols (22) tekende een tweejarig contract bij FC Den Bosch, opgebouwd uit een eenjarige overeenkomst, met een optie voor verlenging met nog een seizoen.

Mols voegde zich vorige zomer bij de selectie van FC Den Bosch. Tot nu toe heeft hij 21 wedstrijden in het basisteam gespeeld, waarin hij zes keer tot scoren kwam. Mols is geen basisspeler vanwege blessures.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Verlenging contract Bruno Appels

Keeper Bruno Appels is behouden voor FC Den Bosch. Hij tekende een contract voor een jaar met een optie voor twee seizoenen.

Appels speelt al vanaf het seizoen 2009/2010 bij de Bossche club en kwam 25 keer uit in de A-selectie. Bruno Appels kampte dit seizoen lange tijd met een blessure.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Terugkeer Van Weert bij beloftenteam

Tom van Weert

Tom van Weert keert weer terug op de voetbalvelden. Dat doet hij dinsdag in het beloftenteam van FC Den Bosch tegen De Graafschap. Van Weert is lange tijd geblesseerd geweest.

Vorig seizoen scheurde de spits de kruisbanden in zijn knie en bleef herstel lange tijd uit. Ook Cruz Vicente die met dezelfde blessure kampt, zal zijn rentree volgende week maken in het beloftenteam. Hasan Kiliç is nog niet helemaal fit en komt nog niet uit in de A-selectie.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verlengt contract Boddaert

Maarten Boddaert

FC Den Bosch verlengt het contract met Maarten Boddaert met twee seizoenen. Het contract met de 24-jarige middenvelder liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu verlengd tot de zomer van 2016.

De technische staf van FC Den Bosch vindt dat Boddaert alweer vooruitgang heeft geboekt en zijn waarde dit seizoen heeft aangetoond. Hij heeft zich opgewerkt tot basisspeler en is met zijn inzet, wedstrijdmentaliteit en multifunctionele inzetbaarheid van grote waarde voor de Bossche voetbalclub.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Geld van Willem II aan FC Den Bosch?

Er dreigt een rel te ontstaan rondom de kampioenstitel van de Tilburgse voetbalclub Willem II. Aanvoerder van Willem II, Jorden Peters, zou 10.000 euro aan FC Den Bosch toegezegd te hebben als de Bosschenaren niet zouden verliezen van FC Dordrecht, de andere titelkandidaat.

Er zijn diverse bronnen die het verhaal bevestigen waaronder FOX-commentator, Onno Hansum, op zijn Twitter account. Hij spreekt van een 'aanmoedigingspremie'. Ook sommige spelers van beide ploegen bevestigen dit verhaal aan het Brabants Dagblad. 

FC Dordrecht verspeelde zijn kansen door niet verder te komen dan een gelijk spel uit tegen FC Den Bosch. Willem II won met 4-0 van Telstar.

bron: fcdbfans.nl

Jelle de Bock weer geblesseerd

Jelle de Bock

Jelle de Bock van FC Den Bosch is tijdens een oefentraining maandag opnieuw aan zijn knie geblesseerd. Het is dezelfde knie die hem al maanden parten speelde en uit de selectie hield. De Bock zal woensdag niet uitkomen in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Gelukkig blijkt de blessure niet ernstig van aard.

De wedstrijd in Maastricht kan de mooie opstap betekenen naar die zo vurig gewenste play-offs. Trainer Kaiser vindt de laatste overwinning op FC Oss een inspiratie waaruit geput kan worden. Hij benadrukt wel dat elke wedstrijd op zich staat.

Kaiser zal ook geen gebruik kunnen maken van de geblesseerde Hasan Kiliç en de nog altijd geschorste Stijn de Looijer. In de ziekenboeg zitten op dit moment verder Wouter de Vogel, Tom van Weert en Alair Cruz Vicente. Zij kampen met hun knieën.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Afscheid overleden FC Den Bosch speler

Honderden bezoekers waren vrijdagmiddag in stadion De Vliert bij de herdenkingsdienst voor de zondag overleden oud-voetballer John van Nielen. Op deze manier nam FC Den Bosch afscheid van de oud-speler die van 1978 tot 1988 bijna 200 wedstrijden voor de club speelde. 

De kist met Van Nielen werd onder minuten durend applaus het stadion binnengebracht. Behalve familie en vrienden kwamen veel oud-spelers en spelers van verschillende clubs op de herdenkindienst af. John van Nielen was al een tijdje ernstig ziek. Hij is 52 jaar geworden.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Oud-speler John van Nielen overleden

John van Nielen

John van Nielen, oud-speler bij FC Den Bosch, is zondagnacht overleden, meldt de club op haar site. Van Nielen debuteerde op zijn zestiende in het eerste team van FC Den Bosch.

John van Nielen speelde in acht seizoenen voor de Bossche club als middenvelder. Van Nielen was al een tijdje ernstig ziek. Hij werd 52 jaar. Vrijdagmiddag wordt een herdenkingsdienst gehouden.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Lurling alsnog naar FC Den Bosch?

Anthony Lurling

Komt Anthony Lurling alsnog naar het oude nest, FC Den Bosch? De geboren Bosschenaar kreeg deze week te horen dat zijn contract bij Heerenveen niet wordt verlengd. Hij kan dus weer op zoek gaan naar een club.

Lurling verliet dit seizoen NAC Breda na een conflict met trainer Gudelj en verkaste naar Heerenveen. De oud-voetballer van FC Den Bosch liep pas geleden een meniscusblessure op en zal dit seizoen niet meer uitkomen voor de Friese club.

Lurling gaf te kennen niet op deze wijze zijn loopbaan te willen beëindigen en wil nog minstens één seizoen voetballen. Dat zou zomaar FC Den Bosch kunnen worden. Anthony Lurling werd op 22 april 1977 in Den Bosch geboren. 

bron: omroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

Zware schorsing Stijn de Looijer

Stijn de Looijer is zwaar gestraft vanwege de rode kaart die hij vorige week opliep in de competitie van Jong FC Den Bosch tegen Jong Willem II (0-4). In dat duel maakte De Looijer nog voor rust een harde overtreding op de benen van Willem II-speler Stijn Derkx.

De middenvelder van FC Den Bosch blijft voor drie competitiewedstrijden (eigenlijk vier, waarvan 1 voorwaardelijk) aan de kant tot het beloftenteam van FC Den Bosch die wedstrijden heeft afgewerkt. In die periode mag De Looijer ook niet uitkomen voor het eerste team.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Latupeirissa nieuwe algemeen directeur

Marc Latupeirissa (43) wordt per 1 juli 2014 algemeen directeur van FC Den Bosch. Met zijn benoeming wordt de vacature ingevuld door het vertrek van Fred van der Hoorn. Van der Hoorn heeft aangegeven een andere functie te ambiëren.

Latupeirissa is jurist en oud-voetballer. Hij heeft gespeeld bij Willem II, FC Den Bosch en Helmond Sport. Begin december 2013 trad hij toe tot de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Videobeelden pleiten De Bock vrij

Jelle de Bock

Verdediger Jelle de Bock van FC Den Bosch heeft dankzij videobeelden vrijspraak gekregen voor de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen de beloften van Willem II. De Bock zou met een gestrekt been een speler van Willen II onderuit hebben gehaald. Hij kon al na 25 minuten het veld verlaten.

Technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, voerde het woord voor de tuchtcommissie van de KNVB en maakte daarbij gebruik van videobeelden. Aan de hand van die beelden kon Van der Hoorn aantonen dat de tackle van De Bock correct was uitgevoerd. Verder bewezen de beelden dat de tegenstander ruimschoots op tijd omhoog sprong en niet werd geraakt.

Het gevolg van deze vrijspraak is dat de De Bock zijn trainingen tegen beloftenteams kan vervolgen zoals die tegen Feyenoord. Hij heeft zulke wedstrijden nodig om straks weer uit te kunnen komen voor de A-selectie.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

NAC-FC Den Bosch zonder publiek

FC Den Bosch speelt vrijdag een niet-openbare wedstrijd tegen NAC Breda.
De oefenmatch wordt zonder publiek gehouden. Beide teams komen namelijk dit weekend niet in actie in de competitie vanwege de nucleaire top, de Nuclear Security Summit, in Den Haag.

NAC had eigenlijk een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles en FC Den Bosch zou naar Maastricht afreizen om tegen MVV te spelen. Omdat er echter onvoldoende politie kan worden ingezet, gaan die wedstrijden niet door. Die politie is elders in het land nodig voor het beveiligen van nucleaire top.

De wedstrijd zal 's middags gespeeld worden. Tijdstip van aftrap is niet bekend.

bron: fcdbfans.nl

Trage wissel Seuntjens bestraft

Ralf Seuntjens

De clubleiding van FC Den Bosch heeft Ralf Seuntjens bestraft vanwege de trage wissel in de wedstrijd tegen Telstar vorige week. Seuntjens was het niet eens met de wissel en liep erg traag naar de zijkant.

Daarmee schaadde Seuntjens de club, want Den Bosch was op zoek naar de gelijkmaker. Zijn medespelers wilden zo snel mogelijk het spel hervatten. Het incident is inmiddels vergeven en vergeten. Seuntjens staat morgen gewoon opgesteld teggen FC Volendam.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Update blessures bij FC Den Bosch

Fysiotherapeut Marco van der Steen en verzorger Paul Eichelsheim geven een update over de blessures bij FC Den Bosch in aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd van zondag 16 maart tegen FC Volendam.

Doelmannen
Zowel Simon van Beers als Ruben Smet zijn geblesseerd. Van Beers raakte geblesseerd aan zijn pols tijdens een training. Verwacht wordt dat hij aankomende week weer kan meedoen aan de groepstraining. De schouderblessure van Smet vergt wat meer tijd. Pas over twee weken zal hij volledig fit zijn.

Verdediging
Stefan Stam, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen Telstar geblesseerd (hersenschudding) het veld moest verlaten, is weer inzetbaar. Hij trainde afgelopen week volledig mee met de groep net als Jelle de Bock die binnenkort zijn minuten gaat maken bij het tweede elftal. De onfortuinlijke Alair Cruz Vincente begint langzaam mee te trainen met de groep, maar met zijn zware knieblessure komt Cruz dit seizoen niet meer in actie.

Middenveld
In de middenlinie is alleen Wouter de Vogel langdurig uitgeschakeld. De Vogel is in september geopereerd aan zijn knie en zal naar verwachting dit seizoen niet meer in actie komen.

Aanval
Alexander Mols en Tom van Weert trainen volop mee met de groep. Mols, die na zijn blessure tegen Jong Ajax en Telstar zijn eerste minuten maakte, revalideert goed. Van Weert maakt naar verwachting over enkele weken zijn rentree in wedstrijdverband. Van Weert heeft dit seizoen nog geen enkele keer kunnen spelen voor FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Kaiser kan Stefan Stam inzetten

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser prijst zich gelukkig, omdat hij verdediger Stefan Stam kan inzetten voor zijn sterk uitgedunde verdedigingslinie. Moreno Rutten en Maarten Boddaert zijn geschorst.

Stam viel al na 10 minuten uit met een lichte hersenschudding in de vorige wedstrijd tegen Telstar. Maar tijdens de vrijdagtraining speelde hij volop mee. Waarschijnlijk zal Jeffrey Buitenhuis ook opgesteld worden als linksback.

De volgende tegenstander is FC Volendam in een lastige uitwedstrijd. Volendam staat op de negende plaats met slechts één punt verschil van FC Den Bosch. De match is zondag 16 maart gepland.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Groenendijk verlaat Jong Ajax

Fons Groenendijk verlaat Ajax aan het einde van dit seizoen. De huidige trainer van Jong Ajax heeft aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. 

Groenendijk was oud-trainer van FC Den Bosch en Willem II. Zijn naam wordt genoemd als opvolger van Erwin Koeman van RKC Waalwijk. Koeman gaf al aan dat hij na dit seizoen RKC zal verlaten.

bron: ajax.nl
foto: fcdenbosch.nl

Furghill Zeldenrust terug naar RKC

Furghill Zeldenrust keert terug naar RKC Waalwijk na het eind van dit seizoen. Dat vertelt hij in een interview met tjerkstramedia.nl. De vleugelaanvaller is dit seizoen verhuurd aan FC Den Bosch.

Zelf zegt hij dat deze periode een zeer leerzame is. Hij vindt zichzelf een beter teamspeler geworden. Verder is hij blij dat hij door zijn spel en doelpunten zich in de kijker heeft weten te spelen.

De terugkeer naar RKC Waalwijk betekent voor Furghill Zeldenrust ook weer spelen op het hoogste niveau in Nederland, de Eredivisie.

bronnen: tjerkstramedia.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Basisspelers geschorst FC Den Bosch

Maar liefst drie basisspelers van FC Den Bosch zijn vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Telstar geschorst. In de opstelling bij de Bossche club ontbreekt dan een vaste speler op elke linie.

 • Spits Erik Quekel kreeg bij Jong Ajax zijn vijfde gele kaart en zal daarom één wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken
 • Aanvoerder en middenvelder Benjamin van den Broek stemde na zijn rode kaart in de Amsterdam Arena in met een schikking van de aanklager. Hij kreeg twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. 
 • Verdediger Maarten Boddaert mist, naast de thuiswedstrijd tegen Telstar, ook de uitwedstrijd bij Volendam. Hij kreeg voor zijn rode kaart bij Jong Ajax een schikking voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Boddaert telde zijn zegeningen en ging akkoord.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Verlenging contract trainer Ruud Kaiser

Ruud Kaiser

Ruud Kaiser blijft in ieder geval één jaar langer bij FC Den Bosch. De club heeft een akkoord bereikt met de hoofdtrainer over de verlenging van zijn contract. De overeenkomst van de 53-jarige trainer zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar wordt nu verlengd tot en met 30 juni 2015.

Trainer Ruud Kaiser is blij en dankbaar over de verlenging van zijn overeenkomst. Hij wil graag zijn werk voortzetten bij de Bossche club en ziet de toekomst van de club met groot vertrouwen tegemoet.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Verlenging contract met Erik Quekel

Erik Quekel

Naast de verlenging van het contract met Barry Maguire heeft FC Den Bosch ook met spits Erik Quekel een overeenkomst gesloten voor het volgend seizoen. De topscorer blijft bij de Bossche club.

Trainer Ruud Kaiser is zeer te spreken over het aanblijven van de spits. Quekel heeft aangetoond een scorend vermogen te hebben. Nu bij FC Den Bosch maar ook bij de clubs waar hij in het verleden voor speelde. Quekel heeft zijn meerwaarde voor FC Den Bosch bewezen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Hernieuwd contract Barry Maguire

Het contract met Barry Maguire wordt verlengd. Dat betekent dat hij het volgend seizoen ook zal uitkomen voor de kleuren van FC Den Bosch.

FC Den Bosch is verheugd dat Barry Maguire aanblijft en heeft een goed gevoel bij de hernieuwde samenwerking. De technische staf meent dat Maguire met zijn ervaring en kwaliteiten een pluspunt is voor de club. Hij heeft ook een positieve invloed op zijn teamgenoten.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch financieel gered

De Bossche voetbalclub FC Den Bosch werd vorig najaar gered van een financieel debacle door een lening. Zonder die lening zou de club de salarissen niet hebben kunnen betalen.

Deze slechte tijdingen vertelde Peter Poirters tijdens een forumavond voor zo'n vijftig fans. Peter Poirters is de nieuwe financiële commissaris van FC Den Bosch. De situatie is op dit moment nog steeds hoogst onzeker. Poirters wil samen met andere mensen en instanties binnenkort een reddingsplan presenteren.

FC Den Bosch had in november 2013 een tekort van bijna 7 ton. Dit jaar moet financieel als een overbruggingsjaar gezien worden. De gemeente Den Bosch wordt volledig op de hoogte gehouden van de financiële situatie. Vanuit de gemeente is het vertrouwen uitgesproken over deze transparante werkwijze.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl

Wijzigingen basiselftal FC Den Bosch

Stijn de Looijer

Stijn de Looijer en Simon van Beers nemen plaats in de groep van achttien die vrijdagavond 21 februari thuis tegen Almere City zal spelen. 

De Looijer keert terug van een blessure en Van Beers vervangt doelman Wesley de Ruiter die niet aanwezig zal zijn vanwege het overlijden van zijn vader. 

Bruno Appels die langdurig geblesseerd was, is de eerste keeper. Appels reageerde verheugd dat de trainer hem weer opstelt. Ook Alexander Mols zal weer van de partij zijn tegen Almere City, een club waar trainer Ruud Kaiser geen peil op kan trekken.

bronnen: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Technisch directeur FC Den Bosch stopt

Fred van der Hoorn stopt na dit seizoen als technisch directeur bij FC Den Bosch, vertelt hij aan voetbalblad VI. Hij zou genoeg hebben van alle kritiek die over hem heen is gestort door de Bossch fans.

Vooral de laatste maanden had hij het flink te verduren met de nep-sjeik affaire opgezet door Pownews als triest dieptepunt. Hij is klaar 'met alle bagger' die hij over zich heen kreeg, zijn zijn woorden.

bronnen: fcdbfans.nl/vi.nl
foto: fcdenbosch.nl

Vergeet die periodetitel

Ruud Kaiser

Zijn spelers moeten de kansen op de periodetitel gewoon vergeten, zegt trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch. Zij moeten zich volledig focussen op hun volgende tegenstander, Sparta Rotterdam. Dat is al moeilijk genoeg tegen een club die dit seizoen absoluut wil promoveren.

FC Den Bosch maakt nog theoretisch een kans op die periodetitel, maar heeft het niet zelf meer in de hand. Er komt flink wat rekenwerk bij kijken en er zijn veel mitsen en maren. Kaiser verwijt het zichzelf dat hij zijn team tijdens de laatste verloren wedstrijd tegen Excelsior niet genoeg vertrouwen meegaf in en na de rust.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

De terugkeer van Bruno Appels

Bruno Appels

Keeper Bruno Appels verdedigt het doel van FC Den Bosch vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Vaste keeper Wesley de Ruiter heeft privé problemen naar het schijnt.

Appels was de eerste keeper in de selectie maar viel vroeg in het seizoen af in de wedstrijd tegen Willem II. Hij bleef lang geblesseerd. Ook verdediger Stefan Stam maakt eventueel zijn opwachting na een lange blessure periode. Stam kwam slechts één keer in actie dit seizoen.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Grondige verandering opleidingen

De Vliert

De jeugdopleidingen van FC Den Bosch, RKC Waalwijk en Willem II gaan drastisch veranderen. Willem II wil alleen verder en daarom is de samenwerking met Tilburg -  de regionale opleiding - ontbonden.

RKC en FC Den Bosch willen graag samenwerken. Hun opleidingen worden aaneen geschoven onder de naam Brabant United. In Tilburg gaat de opleiding Willem II Voetbalacademie heten.

Vóór 1 maart moeten alle jeugdleden van de huidige opleidingen kiezen voor één van de twee opleidingen. Althans zij die voor allebei zijn uitgenodigd.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Fans steunen FC Den Bosch

Stadion De Vliert

De Bossche fans van FC Den Bosch steunen hun club door de lening van 20.000,- euro kwijt te schelden. Dit doen ze omdat hun club in financiële nood verkeert. 

Vorige week bracht commissaris Maarten de Ruyter het bericht naar buiten dat FC Den Bosch dit seizoen enige tonnen tekort komt. Om salarissen en rekeningen te kunnen betalen zal de club de komende maanden flink wat plak- en knipwerk moeten verrichten.

De Gruyter wil naar een realistischer financieel plaatje waarbij niet op voorhand wordt uitgegaan van inkomsten uit transfers en donaties. Hij bedankte de fans voor het mooie gebaar en is blij dat zij begrip opbrengen voor de lastige situatie. De lening van de fans werd in 2013 verstrekt.

Vorige week stelde de fractie van D'66 nog vragen in de gemeente over de tekorten van de Bossche voetbalclub.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch ongewijzigd tegen Excelsior

Trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch zal geen wijzigingen in het team aanbrengen dat in zeven wedstrijden 19 punten heeft binnengehaald. Hij ziet geen reden alles weer overhoop te gooien.

Zondag is Excelsior in Rotterdam de tegenstander waarvan al sinds 2005 niet meer van gewonnen is door de Bossche voetbalclub. Kaiser vindt Excelssior een uitgebalanceerde ploeg en technisch/tactisch zeer vaardig. 

bron: bd.nl

Fiks gat in kas FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft een groot financieel probleem: het komt dit seizoen vele tonnen tekort. Om salarissen en rekeningen te kunnen betalen zal de club de komende maanden flink wat plak- en knipwerk moeten verrichten.

Dit maakte Maarten de Gruyter, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de Bossche voetbalclub bekend. De Gruyter wil naar een realistischer financieel plaatje waarbij niet op voorhand wordt uitgegaan van inkomsten uit transfers en donaties.

bron: bd.nl

Ruud Kaiser laconiek over contract

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser maakt zich niet druk of FC Den Bosch zijn contract zal verlengen aan het eind van dit seizoen. Hij heeft daar weinig invloed op volgens eigen zeggen.

In ieder geval zal FC Den Bosch voor 31 maart laten weten wat de plannen zijn met de huidige coach. Kaiser begrijpt dat de club wil bekijken of de gestelde doelstellingen (minimaal de play-offs) gehaald worden.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Lurling naar Heerenveen

Anthony Lurling

Oud-FC Den Bosch speler èn Bosschenaar Anthony Lurling (1977) keert niet terug naar het oude nest. Hij tekende een contract bij Heerenveen voor de rest van dit seizoen. Lurling voelt zich nog lang niet versleten en wil dat bewijzen bij zijn nieuwe club. Hij hoopt zo een verlenging van het contract af te dwingen.

Lurling is vanwege onmin met trainer Gudelj vroegtijdig bij NAC Breda weggegaan. Hij zou ook gehuldigd worden vanwege zijn 250-ste wedstrijd voor NAC. Dat gaat nu niet door, maar waarschijnlijk gaat dat aan het einde van het seizoen alsnog gebeuren.

bron: radio1
foto: fcdenbosch.nl

Kiliç gaat niet mee naar Sittard

Hasan Kiliç

Hasan Kiliç gaat vandaag niet mee naar Fortuna Sittard voor de tweede wedstrijd na de winterstop in de Jupiler League. Maandagavond kreeg hij in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een bloeduitstorting na een tik op een knie. Zijn vervanger is Stijn de Looijer.

Behalve Kiliç is er nog een aantal andere spelers die in de ziekenboeg van FC Den Bosch bivakkeert. Clubtopscorer Alexander Mols heeft een zogenaamde avulsiefractuur (scheuring) en ligt er enige weken uit. Een avulsiefractuur ontstaat nadat een pees een grote trekkracht uitoefent op het bot waar deze pees op bevestigd zit.

De langdurig geblesseerden Tom van Weert (kruisband), Alair Cruz Vicente (kruisband), Wouter de Vogel (kruisband) en Jelle De Bock (meniscus) zijn aan het revalideren. Van Weert zou na de winterstop weer beschikbaar zijn, maar liep vertraging op in zijn herstel.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Lurling naar FC Den Bosch?

Anthony Lurling

Fred van der Hoorn, technisch directeur van FC Den Bosch, bestudeert de mogelijkheid om oud-speler Anthony Lurling terug te halen naar het oude nest. Lurling wil per direct weg bij zijn huidige werkgever NAC Breda.

Bij NAC is Lurling namelijk geen vaste waarde meer en kan hij eventueel op de tribune plaatsnemen. Dat zint hem niet en daarom wil hij eerder weg bij NAC. Behalve FC Den Bosch hebben SC Cambuur en ADO Den Haag belangstelling voor de geboren Bosschenaar.

Als zeventienjarige maakte Anthony Lurling in 1994 zijn debuut bij het eerste elftal van FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Stam op de bank, Bakx twijfelgeval

Redouan Aamri

Stefan Stam zal zaterdag in de wedstrijd tegen Jong FC Twente beginnen op de bank, zei trainer Ruud Kaiser. De verdediger is al maandelang niet inzetbaar vanwege blessures. Dit seizoen is hij pas een keer in actie gekomen voor FC Den Bosch.

Istvan Bakx is een twijfelgeval voor de wedstrijd. Hij kampt namelijk met liesklachten. Daarom heeft Kaiser ervoor gekozen om Redouan Aamri bij de selectie toe te voegen. Aamri komt uit het beloftenteam. Volgens de trainer barst hij van het talent en is hij een echte rechtervleugelspits.

bron: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Quekel inzetbaar tegen Jong FC Twente

Spits Erik Quekel voelt zich fit genoeg om zaterdag tegen Jong FC Twente te spelen. Tijdens de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo viel hij uit met hevige rugklachten. Een bezoek aan zijn vaste fysio deed wonderen. 

Dat is maar goed ook want Quekel is goed op dreef en scoort regelmatig. Helaas kan FC Den Bosch nog steeds niet beschikken over die andere spits: Tom van Weert. Van Weert zal pas over een goede maand volledig hersteld zijn.

Dit weekend wordt de competitie hervat. De winterstop is dan voorbij.

bron: bd.nl

Hasan Kiliç wil verhuurd worden

Middenvelder Hasan Kiliç zou er geen moeite hebben om na de winterstop verhuurd te worden. Hij heeft het reuze naar zijn zin bij FC Den Bosch maar ziet de bui al hangen en wil geen bankenzitter worden.

Door zijn kruisbandblessures was hij geruime tijd niet inzetbaar en in die tijd won FC Den Bosch vijf competitieduels op rij. Als geen ander weet Kiliç dat een trainer een winnend team niet gaat veranderen. Hasan wil zo spoedig mogelijk weten waar hij aan toe is en of hij nog wel in de plannen van Ruud Kaiser past.

bron: fcdbfans.nl

Vrij entree oefenduel tegen VVV-Venlo

De oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo is gratis te zien. De wedstrijd wordt aanstaande vrijdag in De Vliert gehouden en begint om 14:30 uur. De hoofdtribune is vrij toegankelijk voor publiek.

bron: fcdbfans.nl

Tom van Weert traint weer mee

De lang geblesseerde spits van FC Den Bosch, Tom van Weert, maakte voor de eerste keer sinds zijn zware knieblessure deel uit van een groepstraining. Verdediger Stefan Stam deed ook mee.

Trainer Ruud Kaiser is niet van plan deze twee spelers in te zetten voor het oefenduel tegen UDI '19 van aanstaande zondag. Hij wil met hen in deze herstelperiode geen enkel risico lopen. Beide spelers ontbreekt het ook aan spelritme en daarom draaien ze mee in het beloftenteam.

bron: bd.nl

FC Den Bosch in de rode cijfers

In tegenstelling tot de euforie vanwege de vijf behaalde overwinningen op rij staat de financiële situatie van FC Den Bosch er niet florissant bij. Dat meldt de website fcdbfans.nl, een website voor en door fans van FC Den Bosch. 

De club heeft te kampen met een fors negatief eigen vermogen van meer dan drie ton. Twee seizoenen geleden was dat nog anderhalve ton. De totale schuld van FC Den Bosch is ook toegenomen; de club heeft nu ruim 2,1 miljoen euro schuld, een stijging van vier ton, aldus fcdbfans.nl.

FC Den Bosch heeft de jaarcijfers zo'n twee weken geleden op haar website gezet. Mede door de faillissementen van SC Veendam en AGOVV Apeldoorn miste FC Den Bosch vorig seizoen de play-offs en dat heeft de club gevoeld in de cashflow. In het bijna-promotiejaar maakte FC Den Bosch nog ruim een ton winst, maar afgelopen seizoen draaide de club anderhalve ton verlies.

FC Den Bosch heeft vorig seizoen anderhalve ton meer uitgegeven dan er binnen is gekomen. Volgens onderzoek van fcdbfans.nl heeft de Bossche club de jaarcijfers zo'n twee weken geleden al op haar website gezet. Slechts een deel van die jaarcijfers zijn gepubliceerd. Daardoor ontbreekt een verklaring en begeleidend schrijven ter verduidelijking van die cijfers.

 

bron: fcdbfans.nl

Thuis trainen tijdens winterstop

Voor trainer Ruud Kaiser hoeft het allemaal niet zo nodig dat trainen in warme verre oorden. Hij vindt dat de accomodaties thuis goed zijn en eigenlijk niet te overtreffen. Gewoon trainen op het kunstgras waar de spelers aan gewend zijn.

Hij zegt dat die trainingen in warme gebieden zwaar overschat worden, vermoeiend door het reizen en duur ook nog. Hij zet ook vraagtekens ten aanzien van het vormen van het hechtere groepsgevoel dat zou ontstaan door zo'n wintertraining. Waar blijft dat gevoel als je na de winterstop meteen zou verliezen?

FC Den Bosch blijft dus gewoon lekker thuis en oefent op 5 januari in eigen stadion tegen UDI. Er wordt nog naar een tweede tegenstander gezocht.

Er moet zondag nog één wedstrijd gespeeld worden tegen FC Emmen. Kaiser en zijn spelers zijn vol vertrouwen gezien het behalen van de vier laatste overwinningen op rij. Ongeacht de uitslag tegen FC Emmen is de coach meer dan tevreden over het groepsproces echter niet over de plek van de club in de Jupiler League.

Maar na de winterstop zal hij de nu nog niet fitte spelers zoals Tom van Weert weer in kunnen zetten. Hasan Kiliç is al weer hersteld van zijn enkelblessure maar zit nog op de bank. Kaiser zal waarschijnlijk beginnen met dezelfde opstelling als tegen De Graafschap. 'Never change a winning team'.

bron: bd.nl

FC Den Bosch in categorie 2

FC Den Bosch is door de KNVB opnieuw ingedeeld categorie 2 van het licentiesysteem van de KNVB. De bond beoordeelt de financiële situatie van alle betaald voetbalclubs driemaal per jaar op basis van verschillende factoren. Categorie 2 betekent dat je als club aan de veilige kant staat.

Directeur Fred van der Hoorn was erg blij met deze beoordeling. Hij zei het is een mooie beloning te vinden voor de sponsors, supporters en alle medewerkers en vrijwilligers die zich dagelijks met veel bezieling inzetten voor FC Den Bosch. 

bron: fcdbfans.nl

Geen ontslagen vanwege sjeik affaire

Ruud Kaiser

President-commissaris Maarten de Gruyter van FC Den Bosch vertelde woensdagavond tijdens de forumavond dat er geen ontslagen zullen vallen binnen de club vanwege de onverkwikkelijke sjeik affaire. De avond was speciaal belegd op aandringen van de fans als reactie op de tv uitzending van Pownews eerder van de week.

In die uitzending wilde een sjeik - gespeeld door een acteur - miljoenen dollars investeren in FC Den Bosch mits een aantal voorwaarden zou worden ingewilligd: naamsverandering van de club, verandering van de clubkleuren, een aparte ingang voor mannen en vrouwen in het nieuwe stadion, geen homo's in het team toelaten en een andere (betere) trainer. 

De twee vertegenwoordigers van FC Den Bosch en met name de materiaalman (!), Guido van de Kamp, gingen nogal makkelijk overstag op die eisen van de nepsjeik. Van de Kamp zei op de forumavond dat hij ontzettend veel spijt heeft en club nooit weg zou willen doen. Op de twitterpagina van fcdbfans tweet trainer Ruud Kaiser dat je altijd verantwoordelijk bent voor wat je zegt. Bekijk de tweets.

bron: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Speciale forumavond FC Den Bosch

Voor supporters van FC Den Bosch is woensdagavond een speciale forumavond ingelast in verband met de uitzending van Pownews en de daarop volgende (re)acties van de directie van FC Den Bosch.

Het forum begint om 19:30 uur op de tweede etage van stadion De Vliert. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor houders van seizoen- of clubkaart.

Commotie nep sjeik loopt hoog op

De fans van FC Den Bosch zijn des duivels als je de reacties leest in het gastenboek van de fansite fcdbfans.nl. Ze eisen op zijn minst het aftreden van technisch directeur Fred van der Hoorn. Vooral de opemerking van Van der Hoorn dat het allemaal wel zal overwaaien heeft kwaad bloed gezet. Bekijk de video. Dan begrijpt u waar het over gaat.

De spelers doen er in ieder geval niet moeilijk over. Zij kunnen de humor van dit akkefietje wel inzien. Aanvoerder Benjamin van de Broek twittert " Wij als spelersgroep zijn klaar voor de overname." Ga naar Benjivdb.

De Bock inzetbaar na winterstop

Centrumverdediger Jelle de Bock viel begin oktober uit na wat leek een hersenschudding. Maar behalve een hersenschudding bleek hij een scheurtje te hebben aan zijn meniscus.

Van een hersenschudding ben je na korte tijd hersteld, maar een knie operatie is andere koek. De Bock zal pas na de winterstop inzetbaar zijn. Een exacte datum kan de speler van FC Den Bosch niet aangeven. De Bock zit nu in de ziekenboeg van de club waar meer ploeggenoten last hebben van hun knie.

De lijst van die ziekenboeg kan verder met drie spelers worden verlengd. Stijn de Looijer, Alexander Mols en Benjamin van den Broek zullen zaterdag allemaal niet spelen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

En dan zijn er nog de lang geblesseerden zoals Wouter de Vogel, Bruno Appels en Vicente Cruz etc.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Oprichting Brabant United

FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben Brabant United opgericht. Brabant United is de naam van de nieuwe, gezamenlijke jeugdopleiding van de Brabantse profclubs. Het nieuwe Brabantse voetbalinstituut gaat vanaf komend seizoen van start.

Brabant United wordt een zogeheten Besloten Vennootschap, waarvan FC Den Bosch en RKC Waalwijk de hoofdaandeelhouders zijn en er tevens partnerships mogelijk zijn met onderwijs, sponsoren en andere deelnemers.

Dat het opleidingsinstituut een zelfstandige entiteit wordt, is belangrijk, volgens algemeen directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk. “Wij willen een sterk merk ontwikkelen dat uitblinkt op het gebied van talentontwikkeling”, vertelt Oversier. “Brabant United, zo is ons streven, wordt innovatief, gedegen, trendsettend, kwalitatief hoogstaand, professioneel en natuurlijk: Brabants.”

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Hattrick Erik Quekel

Door een hattrick van Erik Quekel won FC Den Bosch vrijdagavond met 4-1 van Jong Ajax. Ajacied Eyong Enoh kreeg in de 66e minuut rood voor een spijkerharde tackle.

Toch kwam Ajax voor te staan door een doelpunt van Vincent Vermeij. Den Bosch had in de beginfase weer moeite met scoren en het doelpunt viel toen aan de andere kant. Even leken de Bosschenaren van slag maar spits Erik Quekel zette de stand gelijk. 1-1 was de ruststand

Na rust maakte Quekel in de rebound 2-1 na een kopbal van Benjamin van den Broek. Jong Ajax en vooral Enoh reageerde gefrustreerd; hij voerde een harde tackle uit op Moreno Rutten en kreeg daarvoor rood.

Erik Quekel bleef scherp en maakte de 3-1 alweer na een rebound. Intussen was ook publiekslieveling Ralf Seuntjens in het veld gekomen en hij scoorde met een schitterende kogel de 4-1 tot vreugde van het publiek. Dit was de grootste overwinning in de competitie tot nu toe.

bron: telegraaf.nl/fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Nieuw letsel Tom van Weert?

De langdurige blessure van spits Tom van Weert aan zijn knie sleept zich hoogstwaarschijnlijk voort. Het leek of hij goed revalideerde van zijn knieblessure. En dat was ook zo. Daarom kon hij ook weer meedoen met de groepstraining.

Maar tijdens de oefening van afgelopen zondag verdraaide hij die vermaledijde knie weer. Er wordt voor nieuw letsel gevreesd. Een onderzoek moet daarover uitsluitsel geven middels een mri-scan.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Stabiliteit FC Den Bosch?

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser vindt dat zijn ploeg stabieler moet worden, constanter moet spelen. Dat is volgens hem de enige manier om het (onnodige) puntenverlies van de gespeelde wedstrijden te compenseren in de reeks die nog te gaan zijn.

Het is een feit dat Den Bosch heeft gewonnen van de nummer zes (Helmond Sport) en zeven (Excelsior) van de Jupiler League, maar tegelijkertijd morst het weer punten tegen laagvlieger Achilles'29. Alhoewel die club maar vier punten minder heeft als de Bossche club.

Zaterdag wacht een ploeg die het ook moeilijk heeft: Almere City FC. Dat is geen gelopen race want daarvoor zijn de prestaties van FC Den Bosch nog te grillig. 

foto: Henk Van Esch
bron: bd.nl

Stormachtige kritiek fans

Technische staf
Fans op Forumavond

De fans van FC Den Bosch hebben donderdagavond hun gal kunnen spuwen tijdens de forumavond in stadion De Vliert. In een stormachtige sessie uitten zij hun onvrede over de prestaties van de clubleiding en de prestaties van het A-elftal.

Technisch directeur Fred van der Hoorn vindt dat hem niets te verwijten valt. In een video-interview zegt hij dat niet weet wat hij zou moeten veranderen aan het gevoerde beleid. Trainer Ruud Kaiser reageerde deemoedig. Volgens hem waren de vele blessures en arbitrale dwalingen debet aan de lage plek op de ranglijst. 

De liefde van de fans voor de club blijft in stand. voetballen is nu eenmaal winnen en verliezen maar nu is het wel erg veel verliezen. Aan het plotselinge vertrek van de algemeen directeur Peter Bijvelds (zie bericht onder dit artikel) werd weinig aandacht gegeven.


foto's: Henk van Esch
bron: omroepbrabant.nl/bd.nl

Forumavond supporters FC Den Bosch

Ruud Kaiser

Op voorspraak van de supporters van FC Den Bosch wordt donderdagavond 7 november een forumavond gehouden in stadion De Vliert. De bijeenkomst begint om 20:00 uur op de tweede verdieping in de Business lounge.

Naast de supporters zullen technisch directeur Fred van der Hoorn en de technische staf aanwezig zijn. De reden voor het houden van dit forum is het slecht presteren van de Bossche voetbalclub in de Jupiler League. Vooral de grote verliezen tegen Sparta (7-1) en FC Dordrecht deden veel pijn.

De positie van trainer Ruud Kaiser is niet aan de orde bij de leiding van de club. Het is niet zijn schuld dat er zoveel belangrijke spelers geblesseerd zijn. Fred van der Hoorn gelooft in de ploeg en denkt dat 50 tot 52 punten haalbaar zijn aan het eind van deze competitie. Dan komen ook de play offs in het zicht. En dat was de begindoelstelling.

bron: denboschfc.nl
foto: Henk van Esch

Moreno Rutten weer beschikbaar?

Vandaag wacht een partij met een tweede Rotterdamse club op rij namelijk het roemruchte Sparta in het net zo befaamde stadion Het Kasteel. Trainer Ruud Kaiser hoopt op een net zo bevlogen wedstrijd als tegen Excelsior. Zulke inzet en focus ziet hij graag, het liefst hierna nog vijfentwintig keer. Hij kan intussen wel weer beschikken over Moreno Rutten.

Vrijdag deed Moreno Rutten gewoon weer mee met de training. En zaterdag gaat hij in de bus naar Sparta Rotterdam. Maar is hij fit genoeg om opgesteld te worden door trainer Ruud Kaiser? Rutten kampte met een slijmbeursontsteking in zijn knie. De ziekenboeg bij FC Den Bosch is nog steeds druk bezet: Tim Hofstede, Stefan Stam, Wouter de Vogel, Istvan Bakx, Alair Cruz Vicente, Jelle de Bock, Bruno Appels en Tom van Weert.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Veel kruisbandenblessures FC Den Bosch

foto: Henk van Esch

Er zijn maar liefst tien gevallen van gescheurde kruisbanden binnen de selectie van FC Den Bosch. Dat zijn er erg veel. Te veel zelfs om te spreken van domme pech. De fysio van FC Den Bosch, Marco van der Steen, gaat die gevallen dan ook aanpakken.

Wat zijn de gebeurtenissen en condities van al die gevallen? Is het het veld, het schoeisel?  Van der Steen werkt aan een nieuwe aanpak waarbij de focus ligt op enkel en knie. Spelers als Tom van Weert, Wouter de Vogel en sinds kort ook Alair Cruz Vicente kunnen er van meepraten.

bron: bd.nl

Kijkoperatie meniscus Jelle de Bock

De geblesseerden

FC Den Bosch heeft een probleem en dat probleem is een overvolle ziekenboeg. Nu heeft de Belgische verdediger Jelle de Bock zich ook bij die ziekenboeg gevoegd. Deze week onderging hij een kijkoperatie aan zijn meniscus waar hij al langere tijd last van had. 

Door een hersenschudding stond De Bock toch aan de zijlijn dus werd besloten om nu de operatie te laten doen. Jelle de Bock zal een flink aantal weken niet ingezet kunnen worden.

De lijst van de ziekenboeg: 

 • Jelle de Bock - meniscus
 • Tim Hofstede - gekneusde ribben
 • Istvan Bakx - hiel
 • Tom van Weert - kruisband
 • Wouter de Vogel - kruisband
 • Alair Vicente Cruz - kruisband
 • Stefan Stam - meniscus
 • Bruno Appels - schouder

Opvallend is het groot aantal knieblessures. Dit kan geen toeval zijn en daarom gaat de fysiotherapeut van de club, Marco van der Steen, de gevallen gestructureerd aanpakken. Hopelijk zal hij ook de oorzaak kunnen vinden van die knieblessures.

bron: denboschfc.nl
foto's: Henk van Esch

Vicente Cruz kruisbandblessure

foto: Henk van Esch

Na Wouter de Vogel en Tom van Weert is FC Den Bosch ook Alair Vicente Cruz voor een lange periode kwijt. Alle drie spelers kampen met een blessure aan de kruisband. Net als Wouter de Vogel zal de Braziliaan dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer kunnen spelen.

Vicente Cruz werd in de wedstrijd tegen FC Oss al in de 27ste minuut van het veld gehaald. Een eerste onderzoek bracht nog geen duidelijkheid maar bij een tweede werd het letstel opgespoord. 

bron: gelderlander.nl

Geen matchfixing FC Den Bosch

Het lijkt erop dat FC Den Bosch vooralsnog gevrijwaard is van het matchfixing schandaal. Voetbal International (VI) publiceerde vandaag  vier gevallen van fixing in de Jupiler League. De Bossche club stond er niet bij.

De vier gefixte wedstrijden die VI vandaag openbaar maakt, zijn allemaal gespeeld in september 2009.

04-09-2009: BV Veendam - Helmond Sport 0-0
11-09-2009: Fortuna Sittard - SC Cambuur 1-2
11-09-2009: FC Volendam - Excelsior 1-0
11-09-2009: De Graafschap - Telstar 2-1

 

Onlangs werden drie duels van FC Den Bosch verdacht: FC Den Bosch - VVV-Venlo op 10 april 2009 (uitslag 0-5), FC Eindhoven - FC Den Bosch op 6 maart 2009 (uitslag 1-7) en BV Veendam - FC Den Bosch op 19 december 2008 (uitslag 2-4).

bron: fcdbfans.nl