Serc

Swim to Fight Cancer niet elk jaar grootschalig

Organisator Mechtild Stultiens vindt het een 'te grote krachttoer' om ook volgend jaar in Den Bosch een grootschalige editie van Swim to Fight Cancer te houden. Het event mag niet ten onder gaan aan zijn eigen succes.

Volgend jaar mag het wat Stultiens betreft kleiner om in 2017 weer uit te kunnen pakken. Want net als vorig jaar is er kritiek op het inschrijfgeld van honderd euro per persoon. Door een bescheidenere aanpak wil de organisatie dat bedrag flink te kunnen verlagen. 

De precieze formule is nog niet bekend, maar Marc Lammers, voorzitter van de stichting Swim to Fight Cancer zei vanochtend tijdens een bijeenkomst met sponsors dat het event meer is dan wat zwemmen in de Dommel. 

Tot de aanwezigen van die bijeenkomst behoorde burgemeester Ton Rombouts. Hij neemt net als vorig jaar deel aan het evenement.

Vorig jaar leverde het evenement ruim 517.000 euro opleverde om jonge artsen op te leiden voor kankeronderzoek. Swim to Fight Cancer is dit jaar op zondag 13 september. Het traject is lichtelijk veranderd.

De finish is enigszins verschoven van Bastion Maria naar Bolwerk Sint-Jan dat dit jaar is opgeleverd. 
Inschrijven voor de ruim twee kilometer lange tocht kan tot en met maandag 7 september.