Serc

Sint-Janslyceum Den Bosch zwakke school

Het zal even schrikken zijn voor oud-leerlingen van het Sint Janslyceum want hun school staat geboekt als een zwakke school. Althans dat is de beoordeling van de Insepectie van het Onderwijs.

En die schrik betreft niet alleen de oud-leerlingen maar ook de leiding van het lyceum. De school wordt de komende tijd goed door de inspectie in de gaten gehouden. Begin 2016 zal er weer een controle gehouden worden. 

Rector Roel Scheepens neemt het oordeel van de inspectie zeer serieus maar benadrukt dat het niet de hele school betreft. Het gaat voornamelijk om de havo- en vwo-afdelingen.

De rector lichtte maandag 14 september het personeel in over het slechte nieuws. Het kwam hard aan bij zijn mensen, zei Scheepens. De pijn was voelbaar. Desondanks is hij niet al te somber want er lopen ook veel zaken goed op het Sint Janslyceum.

De onderwijsinspectie stuitte in haar onderzoek op drie cruciale missers:

  • onvoldoende toetsing in de onderbouw
  • matige feedback voor leerlingen
  • lessen zijn niet doelgericht genoeg

Scheepens zegt direct werk te willen maken van deze tekortkomingen. Volgend jaar wil hij absoluut af van het predicaat zwak.

De Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) reageerde verbaasd over die beoordeling maar heeft het volste vertrouwen in de voortvarende aanpak van de schoolleiding van het Bossche lyceum. Het OMO maakt zich dan ook geen zorgen over de school.

bron: bd.nl