Serc

Komst azc in wijk Boschveld ongewenst

AZC onder de vleugels van de Gouden Draak

De bewoners van de wijk Boschveld in Den Bosch maken zich zorgen over de eventuele komst van een permanent asielzoekerscentrum (azc). Dat centrum zal zeker tien à vijftien jaar aanblijven.

Dinsdagavond 8 september vond de eerste bijeenkomst over de komst van een permanente azc plaats in het congrescentrum van de Brabanthallen. Het ging deze avond over een azc op het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg in de wijk Boschveld.

Het zal volgens de bewoners de wijk geen goed doen. Zij waarschuwen de gemeente de draagkracht van de wijk niet te veel te belasten. Het zou de verworvenheden van de afgelopen jaren teniet doen met de komst van een azc.

De bewoners wijzen op grote etnische diversiteit van de wijk waar ieder met zijn talent terecht kan. Dat werd behaald doordat iedereen in de wijk zijn schouders onder zette, volgens de bewoners. 

Er zijn nog twee avonden gepland voor soortgelijke bijeenkomsten door de gemeente Den Bosch georganiseerd:

  • Informatieavond locatie Coudewater: woensdag 9 september, Danscentrum
  • Rosmalen, terrein GGZ Oost Brabant, gebouw den Herdt/de Uythof.
  • Informatieavond locatie De Saren: donderdag 10 september, sporthal Maaspoort.

Alle avonden beginnen om 19:30 uur. De informatiebijeenkomsten zijn voor omwonenden, ondernemers, bestuurs- en buurtraden en verenigingen uit de directe omgeving. 

bron: bd.nl