Serc

De Saren derde bijeenkomst azc

De Saren

De derde en laatste bijeenkomst over de komst van een permanente asielzoekerscentrum (azc) in Den Bosch vond donderdagavond 10 september plaats in sporthal De Maaspoort.

Er kwam erg veel volk - minstens vierhonderd belangstellenden -  af op deze bijeenkomst over de komst van een eventuele azc op het voormalig sportterrein aan De Saren.

In oktober zal een definitieve keuze worden gemaakt. Ook bij deze bijeenkomst kreeg wethouder Logister de wind van voren, omdat veel uitnodigingen niet goed bezorgd waren.

De gemeente had voor deze bijeenkomst een andere naam gekozen. Informatieavond werd veranderd in 'klankbordavond'. De voor en tegen argumenten zullen door de gemeente meegnomen worden in de definitieve beslissing.

Het azc zal zo'n tien à vijftien jaar bestaan en zal plaats bieden aan zes- à achthonderd asielzoekers. Op dit moment is er op Autotron in Rosmalen een tijdelijke opvangcentrum geopend voor vluchtelingen.

Dat project staat los van de komst van een permanent asielzoekerscentrum. Die tijdelijke opvang zal dicht zijn als het nieuwe azc er daadwerkelijk komt, volgens wethouder Eric Logister.

Het gaat om de volgende drie locaties in Den Bosch/Rosmalen die door de adviescommissie aan de gemeente zijn voorgesteld als eventuele locatie van een permanente asielzoekerscentrum:

 

  • Oude Michelinterrein in de wijk Boschveld
  • Terrein op Coudewater in Rosmalen
  • Voormalig sportterrein De Saren in de Maaspoort

bron: bd.nl