Serc

Autotron Rosmalen wordt mogelijk tijdelijke azc

Autotron in Rosmalen wordt mogelijk een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc). De gemeente moet volgende week woensdag 2 september het plan nog goedkeuren maar het pleit lijkt gewonnen.

De zaak is gaan rollen toen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de gemeente Den Bosch woensdag 26 augustus polste of zij mee wilde werken aan een tijdelijk azc op het terrein van de Autotron.

Eigenaar Libéma van Autotron heeft ervaring met het opzetten van tijdelijke azc's zoals in het Zeeuwse Goes en Zwolle. Het tijdelijk azc in Rosmalen staat wel los van het azc dat volgend jaar in Den Bosch moet gaan komen. 

De locatie van dat semi-permanente azc moet nog aangewezen worden en zal plaats bieden voor zes à achthonderd asielzoekers. Die kwestie veroorzaakt veel onrust onder burgers en wrevel bij lokale politici.

Wethouder Eric Logister (D66) reageerde bijvoorbeeld geprikkeld over de verkeerde informatie in het pamflet 'Nee AZC'. De bewoners van de Maaspoort worden volgens hem verkeerd ingelicht over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum.

Nol Roos van de Bossche Volkspartij wil dat de gemeente de voorgenomen plannen van een azc in de ijskast zet. Pas als de gemeente verplicht wordt om asielzoekers op te nemen, kan de procedure in gang worden gezet. Maar eerder niet.

bron: bd.nl