Serc

Den Bosch Actueel

Op deze pagina de actualiteiten van Den Bosch op het gebied van evenementen, eigenaardigheden, wijk- en buurtnieuws, alles wat een Bosschenaar graag wil lezen.

Websites van en over Den Bosch

Hier treft u website saan van bijvoorbeeld de gemeente 's-Hertogenbosch, het Bosch Mannenkoor, de Muzerije etc. enz.

Nostalgisch Den Bosch

Oude foto's van de Bossche binnenstad. Altijd leuk om te bekijken. Heeft u misschien oude foto's die u wilt delen met andere Bosschenaren? Neem dan a.u.b. contact met ons op. Ga naar Oude foto's Den Bosch.

Woonservice Den bosch

In deze rubriek informatie over alles wat met wonen in Den Bosch te maken heeft. Koopwoningen, makelaars, huren, woningcorporaties, de stand van zaken. Ga naar Woonservice.

Belangrijke telefoonnummers

Algemeen alarmnummer112
Jeroen Bosch Ziekenhuis073-5532000
Brandweer073-6889889
Politie0900-8844
Gemeente073-6155155
Meldpunt Openbare Ruimte073-6155555
Dierenambulance0900-0245
Belastingtelefoon0800-0543
Belangrijke telefoonnumers.nl

Sloop oude ziekenhuis GZG

De sloop van het voormalige Groot Ziekengasthuis (GZG) gaat gestaag. Eind 2015 moet de sloop zijn afgerond. In het tempo waarin de sloop wordt uitgevoerd, zal die termijn hoogstwaarschijnlijk gehaald worden.

Om te voorkomen dat omwonenden last krijgen van het stof dat door de sloop vrijkomt, wordt regelmatig met water gesproeid. Ook is het geluid van het slooptuig dermate aangepast dat omwonenden er weinig last van ondervinden.

Vakbeurs Technology for Health

Technology for Health 2015 is het trefpunt voor professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van componenten, apparaten en diensten voor de gezondheidszorg. Op 6 en 7 oktober houdt Technology for Health een vakbeurs en congres in Congrescentrum 1931 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Onderwerpen tijdens Technology for Health 2015:

Embedded software, 3D printing, biomaterialen, fotonica, imaging, technologieën voor preventie en bestrijding van acute beroerte, succesvolle marktintroducties en innovatiekansen voor bedrijven.

Wat kan u allemaal verwachten:

  • expositie van 75 specialistische bedrijven en kennisinstellingen
  • congres met ruim 40 boeiende lezingen
  • diverse interactieve workshops
  • start-up plein
  • paviljoen rondom biomaterialen
  • zo’n duizend bezoekers

Bouw Puthuis gaat gestaag door

De bouw aan het Puthuis op de Markt in Den Bosch gaat onverminderd door. Werknemers van aannemer Nico de Bont bouwen de onderdelen van het Puthuis aan elkaar. De eerste ladingen van het natuursteen zijn dinsdag 15 september aangekomen.

Die stenen komen uit een groeve bij Poulseur in België. Daar worden ze geheel met de hand bewerkt. Twee werknemers zijn daar ongeveer tien weken zoet mee.

Na de kermis in Den Bosch zijn de werkzaamheden aan dit omstreden project begonnen. De bedoeling is dat het Puthuis en het-Onze-Lieve-Vrouwehuisje nog in 2015 worden afgeleverd.

bron: bd.nl

Onderdelen Puthuis in de maak

De bouw aan het omstreden Puthuis is in volle gang. In Vught en België wordt nu aan gewerkt en de bedoeling is dat straks het Puthuis in onderdelen wordt aangeleverd.

Dat zal gaan plaatsvinden na de grote Bossche kermis, zo begin september. Het voordeel van deze werkwijze is dat het Puthuis binnen enkele weken klaar is. Aannemer Nico de Bont voert de werkzaamheden uit.

Op de Bossche Markt zal dan een replica verrijzen van het Puthuis en Onze-Lieve-Vrouwehuisje die er ook in de Middeleeuwen stonden ten tijde van de schilder Jeroen Bosch. De beroemde schilder die aan de Markt woonde, kon ze dagelijks vanuit zijn raam zien.

Veel Bosschenaren zijn tegen de komst van deze twee replica's. Zij vinden het niet meer van deze tijd en noemen het een Eftelingisering van de Bossche binnenstad.

Ook hoe het project wordt gefinancierd, is onderhevig aan felle kritiek. De gemeente Den Bosch moest met een extra ton bijspringen, omdat Stichting 1522 het benodigde geld niet rond kreeg.

Er is weinig draagvlak voor dit project en toch hebben vier coalitiepartijen het plan doorgedrukt. Dat zijn CDA, VVD, Rosmalens Belang en Bosch Belang.

bron: bd.nl