Serc

Tramkade De Heus krijgt meer initiatieven

De Tramkade krijgt steeds meer initiatieven binnen van organisaties, instellingen en personen. Tot nu toe zijn er tien à vijftien verzoeken. De Tramkade wil een culturele hotspot worden voor Den Bosch.

Die initiatieven strekken zich uit tot events op het gebied van design, voeding of multi-media. De Tramkade staat open voor elk idee dat een aanwinst en/of versterking kan zijn voor haar ambities.

Het is echter niet zo dat elk initiatief wordt gehonoreerd met een plek op de Tramkade. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, stelt Simone Kramer van stichting Social Label, een van de huidige gebruikers van de Tramkade.

Geert Snijders, voorzitter van de Tramkade, wil eerst onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het gebruik van de voormalige mengvoeder fabriek De Heus, waarin de Tramkade is gehuisvest.

Maar eerst moet het gebouw gesaneerd worden. In de aanloop naar Theaterfestival Boulevard dit jaar werd asbest aangetroffen op het terrein.

Daarnaast moeten de ruimtes en hallen water- en winddicht gemaakt worden en zal het nodige gedaan moeten worden aan de veiligheid. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin 2016 worden afgerond.

bron: bd.nl