Serc

Swim to Fight Cancer haalt ruim half miljoen op

Swim to Fight Cancer 2015 tweede editie

De tweede editie van Swim to Fight Cancer in Den Bosch haalde ruim een half miljoen euro op. In exacte cijfers was dat 502.136 euro maar dat is nog lang niet het eindbedrag, zei  organisator Mechtild Stultiens.

Tot eind september kan nog geld gestort worden. Het zwemevenement is ten bate van onderzoek en bestrijding van kanker en wordt in vele steden in Nederland gehouden.

Volgens medewerkers van aanwezige medische dienst waren er geen incidenten tijdens het evenement. Het water was volgens hen ook niet te koud zoals dat eerder het geval was in Amsterdam. Daar werd het zwemtraject dan ook verkleind.

Toch kwamen sommige van de zevenhonderd deelnemers bij de finish bibberend het water uit. Die ongelukkigen wisten bij voorhand dat ze het koud zouden krijgen, maar zetten toch door uit respect voor mensen die aan kanker lijden.

Het traject van deze tweede editie van Swim to Fight Cancer in Den Bosch begon bij een steile glijbaan op het Vughtereiland. Daarna werd ruim twee kilometer via de Singelgracht en de Dommel gezwommen naar eindbestemming Sint-Jan Bolwerk.

bron: bd.nl