Serc

Bosch Maritiem wordt groter en groter

Bosch Maritiem wordt met elke editie groter en groter. Waar het ooit begon als een leuk bootfestijn van dertig boten en drie kraampjes, is het nu zo gegroeid dat het evenement het gehele havengebied van Den Bosch bestrijkt.

Ook de plaatselijke nijverheid en middenstand springt er handig op in gezien de vele stallen met bouwmodellen of met kleding speciaal toegerust voor de scheepvaart. Je kunt er zelfs een afspraak maken om een boot te bouwen helemaal van kunststof.

De horeca springt er ook handig op in door gerookte paling en mosselen en oesters aan te bieden. Er stond verder ook een kraam met gerookte worsten, allemaal producten van de streek.

De mensen konden de Citadel bezoeken waar op de binnenplaats het Korps Mariniers demonstraties gaf en informatie verschafte over het Korps. Jongeren konden onder supervisie een klimwand beklimmen. Achter de Citadel op het Watersportplein was  een zeskamp voor jongeren opgezet.

Maar is less not more? Het bootevenement begint uit zijn voegen te barsten. Is het niet een beetje teveel van het goede? Al dat vertoon van de grootste of de beste is geen garantie voor kwaliteit. Het zijn alleen maar spierballen.

Je hoeft niet per se de grootste of de beste te zijn. In het geval van Bosch Maritiem gaat het er om veel boten bij elkaar te kunnen zien en hoe mensen daar plezier aan beleven. Zowel de schippers als bezoekers.