Serc

Bosch Maritiem 2015 koud en nat

Donkergrijze wolken vol hemelwater boven De Dommel

Bosch Maritiem werd vrijdagavond  18 september geopend door prinses Margriet. De avond werd afgesloten met een een groots vuurwerk. Het is de twintigste editie van het grootste binnenvaart evenement van Nederland. 

Prinses Magriet opende ook de eerste Bosch Maritiem dat in 1977 werd gehouden. Het was toen een kleinschalig evenement met 'slechts' dertig boten. Nu liggen er zo'n 370 boten aangemeerd aan de oevers van De Dommel, De Dieze en het Zuidwillemsvaart.

Bosch Maritiem heet officieel Maritiem 's-Hertogenbosch is een tweejaarlijks event. Het botenfestival duurt van vrijdag tot en met zondag. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd op en rond de wateren van de Bossche binnenstad.

Er zijn optredens van shanty- en visserskoren. Op de Dommel wordt een heuse badeenden-race gehouden ten behoeve van een nieuwe huisvesting in Den Bosch voor het Vicky Brown huis.

Maar al met al treft deze twintigste editie het niet qua weer. September 2015 is koud en nat. Zaterdag 12 september was tot nu toe de warmste dag. Het werd toen iets meer dan twintig graden. Er valt ook heel veel regen.

De nazomer in september is vaak stabiel met warme dagen, zonder die benauwde en klamme hete dagen die zo kenmerkend zijn voor de Nederlandse zomers.

bron: bd.nl