Serc

Asbest kost Boulevard veel geld

Theaterfestival Boulevard verwacht 35 tot 40.000 euro kwijt te zijn door het verplaatsen van de voorstellingen bij de Tramkade op het terrein van De Heus.

Een dag voordat het festival zou beginnen, werd besloten alle voorstellingen op de Tramkade te annuleren nadat daar asbest was gevonden. Halsoverkop werden de installaties naar Pompen en Verlouw aan de Vughterstraat gebracht.
 

De extra kosten van deze overhaaste verhuizing zitten onder meer in het inhuren van extra personeel, het opnieuw huren van materialen en het geschikt maken van Pompen en Verlouw voor de voorstellingen. 

Gelukkig is er een potje Onvoorziene Gebeurtenissen. Daarin zit een bedrag ter hoogte van 40.000 euro. Het festival kan dus wel wat lijden, maar festivaldirecteur Viktorien Van Hulst had dat geld liever aan kunst uit willen geven.

Volgens voorzitter Geert Snijders van de Stichting Tramkade en Simone Kramer van Stichting Social Label/Werkwarenhuis klopt het beeld niet dat de Tramkade één grote asbestzone zou zijn. De activiteiten en organisaties die er al zijn, blijven gewoon doorgaan.

bron: bd.nl