Serc

Partijleider BVP maakt excuses aan wethouder

Nol Roos partijleider Bossche Volkspartij

Nol Roos heeft zijn excuses aangeboden aan wethouder Eric Logister (D66) die de procedures in handen heeft van de komst van een semi-permanente asielzoekerscentrum (azc). Roos beschuldigde de wethouder eerder deze week van leugens tijdens de drie bijeenkomsten die gehouden werden in verband met dat azc.

Roos vroeg om die reden een spoeddebat aan voor de gemeenteraad. Voor aanvang van dat debat maakte Roos zijn excuses en trok zijn harde woorden terug.

De BVP is in de discussie omtrent de komst van een azc niet te volgen. De partij volgt een warrige lijn inzake die kwestie. In de voorbije maanden stemde de partij in met procedures om zo'n azc in Den Bosch mogelijk te maken.

De partij diende mede een motie in om de komst van een azc mogelijk te maken, maar stemde daar later weer tegen, nota bene tegen die zelf ingediende motie. De BVP wil eigenlijk geen azc in Den Bosch maar volgt daarin een zwabberende koers.

De Bossche Volkspartij (BVP) wil dat de gemeente Den Bosch haar plannen voor een asielzoekerscentrum afblaast. Pas als Den Bosch verplicht wordt asielzoekers op te nemen, moet de gemeente haar plannen weer oppakken.

Fractievoorzitter Nol Roos wil asielzoekers helpen. Maar op dit moment is geen zicht op het werkelijke aantal asielzoekers die in Den Bosch kunnen komen. De grote stroom vluchtelingen verrast heel Europa.

bron: bd.nl