Serc

Noodopvang asielzoekers in Autotron

De gemeente Den Bosch is gevraagd of een tijdelijke plek voor noodopvang van asielzoekers mogelijk is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft dit verzoek gedaan. Het gaat om het terrein van Autotron in Rosmalen.

Het college stemde daar woensdag 2 september mee in. De opvang duurt tot 1 januari 2016 en is voor maximaal 500 asielzoekers. De noodopvang opent op korte termijn. 

Door de enorme toename van het aantal asielzoekers in Nederland heeft het COA snel extra plek nodig om de toestroom op te vangen. Daarom deed het COA dit verzoek aan de gemeente Den Bosch.

Het heeft overeenstemming met de eigenaar van Autotron. De asielzoekers die van de noodopvang gebruik maken, zullen daar een paar dagen tot een paar weken blijven 

De gemeente en het COA organiseren samen een informatieavond voor omwonenden van Autotron. Omwonenden kunnen dan hun vragen stellen en krijgen uitleg over het besluit. De informatieavond is maandag 7 september, begint om 19:30 uur en is in Autotron.

De gemeente is daarnaast bezig met de vraag waar een asielzoekerscentrum (azc) voor langere tijd kan komen. Dat doet zij samen met een adviesgroep. De vraag voor een tijdelijke opvang op het terrein van Autotron staat hier los van.

bron: s-hertogenbosch.nl