Serc

Informatieavonden plekken asielzoekerscentrum

Het college van de gemeente Den Bosch onderzoekt samen met inwoners en organisaties naar een geschikte plek voor een asielzoekerscentrum (azc). Een azcadviesgroep gaat zich buigen over de vraag wat een geschikte plek voor een azc is in Den Bosch. 

Om daar een antwoord op te geven, heeft het college met de gemeenteraad zeven stappen afgesproken. Het benoemen van een aantal mogelijke plekken is één van die stappen. Het horen van de reacties op dat advies uit de omgeving ook. Daarom organiseert de gemeente in september een aantal informatieavonden. 

De gemeente wil graag inzicht krijgen in wat volgens de omgeving voor- en nadelen zijn van het advies. Daar zijn die informatiebijeenkomsten voor. Reacties gaan terug naar de adviesgroep. Omwonenden hebben een uitnodiging ontvangen.

De data zijn:

  • Informatieavond locatie Michelinterrein: dinsdag 8 september, 1931 congrescentrum Brabanthallen.
  • Informatieavond locatie Coudewater: woensdag 9 september, Danscentrum Rosmalen, terrein GGZ Oost Brabant, gebouw den Herdt/de Uythof.
  • Informatieavond locatie De Saren: donderdag 10 september, sporthal Maaspoort.

Alle avonden beginnen om 19.30 uur. De bijeenkomsten zijn voor omwonenden, ondernemers, bestuurs- en buurtraden en verenigingen uit de directe omgeving.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft ook de vraag gesteld of een tijdelijke opvang voor asielzoekers mogelijk is. Het college neemt hierover op 2 september een besluit. Die vraag staat los van het onderzoek naar een geschikte plek voor een langdurig azc. 

bron: s-hertogenbosch.nl