Serc

Bestuur en Politiek Den Bosch

Raad stemt in met Graduate School

De gemeenteraad van Den Bosch heeft ingestemd met de komst van de Graduate School in de Mariënburg. Daarmee stemt de raad dus ook met de bijdrage van ruim tien miljoen euro die de stad investeert in deze opleiding.

Alle partijen behalve de Bossche Volkspartij (BVP) reageerden enthousiast over de komst van deze high tech opleiding die zich vooral gaat richten op onderzoek van Big Data.

De drie leden van de BVP stemden tegen omdat ze meer duidelijkheid willen hebben over de financiering. De linkse oppositiepartijen - PvdA, SP en Groen Links - hadden wel moeite met de haast van het college om die financiering erdoor te krijgen.

bron: bd.nl

Rombouts weigert vergunning Chip 'n Dale

Burgemeester Rombouts weigert coffeeshop Chip 'n Dale een exploitatievergunning. Daarmee legt de burgemeester van Den Bosch het advies van de commissie van advies voor de bezwaarschriften naast zich neer.

Het is niet zozeer de schietpartij afgelopen zomer die de burgemeester heeft doen besluiten de vergunning niet te verlenen, maar meer de overtreding van de belastingregels door de eigenaren van de coffeeshop.

In 2014 weigerde de burgemeester ook al een exploitatievergunning maar die beslissing werd overruled door de gemeentelijke bezwarencommissie. Die commissie zag geen verschil met de andere coffeeshops in de stad ten aanzien van die exploitatie.

De beslissing van Rombouts heeft geen invloed op de openstelling van de coffeeshop begin 2016. De shop werd na 31 juli voor zes maanden gesloten vanwege een schietpartij met een zware automatische geweer.

bron: bd.nl

Extra raadsvergadering tijdelijk azc

De Bossche Volkspartij (BVP) wil een extra raadsvergadering over een tijdelijke asielzoekerscentrum (azc) dat op het terrein van de Autotron in Rosmalen gepland staat. De partij zegt zeer 'verrast en overdonderd' te zijn over die plannen.

De eerste reguliere raadsvergadering komt pas op 22 september bijeen. Het tijdelijke azc zou al over tweeënhalve week operationeel kunnen zijn. De BVP wil ook weten of omwonenden nog inspraak hebben over deze beslissing.

Daarom wil de Volkspartij bij monde van raadslid Joep Gersjes een extra raadsvergadering inlassen. De partij vraagt zich namelijk af of zo'n beslissing wel kan zonder eerst de raad bijeen te roepen.

Het College van Burgemeester en Wethouders wil op 2 september instemmen met het plan van een tijdelijke azc.

Lees meer over het azc in Den Bosch.

bron: bd.nl