Serc

Zaak Yvon Pfaff

Moordenaar Yvon Pfaff bekent

Moordverdachte Erik van der H. in de zaak Yvon Pfaff heeft bekend dat hij vorig jaar Yvon Pfaff heeft doodgeschoten. Dat gebeurde per ongeluk bij een worsteling met het slachhtoffer beweert van der H.

Pfaff werd vorig jaar naar een recreatiepark in Ewijk gelokt. Toen een vuurwapen werd getrokken barstte de hel los en ontstond de worsteling. Het eerste schot belandde in een muur maar het tweede werd Pfaff fataal.

Advocaat Yannick Quint van de moordverdachte vroeg een reconstructie aan. De rechtbank vond dat verzoek op dit moment echter te vroeg. Quint beraadt zich met de andere advocaten van de medeverdachten om dan maar zelf een reconstructie op te zetten.

Yvon Pfaff werd in de vroege ochtend in juni 2014 levenloos aangetroffen in zijn uitgebrande Renault bij het hek van landgoed De Pettelaar. In deze zaak staan zes verdachten voor de rechter.

bron: omroepbrabant.nl

Uitlevering Italië verdachte in zaak Yvon Pfaff

Het gerechtshof in Italië heeft de uitlevering naar Nederland van de verdachte in de moordzaak Yvon Pfaff gelast. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De verdachte is een man van 40 jaar uit Den Bosch.

Hij werd ongeveer een maand na de moord in Italië aangehouden. Als hij in hoger beroep gaat tegen zijn uitlevering, zal het nog een hele tijd duren alvorens hij voor de Nederlandse rechte zal verschijnen.

In de zaak Pfaff zijn zeven mensen aangehouden. Yvon Pfaff werd neergeschoten en vervolgens door zijn hoofd gestoken op een recreatieplaats in het Gelderse Ewijk. Hij werd op 22 juni in een uitgebrande auto bij het hek van landgoed De Pettelaar aangetroffen door de politie.

bron: bd.nl

Weer drie aanhoudingen in zaak Pfaff

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van Yvon Pfaff heeft maandag 29 september weer drie verdachten aangehouden. Het zijn twee mannen (36 en 38 jaar) en een 31-jarige vrouw. Alle drie komen uit Maurik. Het aantal aanhoudingen in deze moordzaak komt daarmee op zes.

Vorige week dinsdag werden al een 33-jarige man uit Maurik, een 37-jarige man uit Druten en een 40-jarige Bosschenaar opgepakt. De verdachten uit Maurik en Druten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris en voor veertien dagen in bewaring gegaan. 

De man uit Den Bosch werd in Italië opgepakt. Justitie heeft een verzoek tot uitlevering voor hem ingediend, zodat het onderzoek in Nederland voortgezet kan worden.

Het stoffelijk overschot van Yvon Pfaff werd in de vroege ochtend van 22 juni in een uitgebrande auto aan de Pettelaar in Sint Michielsgestel aangetroffen. Het slachtoffer bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. 

bron: politie.nl

Meer arrestaties in de zaak Pfaff

De politie meldt dat in de zaak Yvon Pfaff meer arrestaties zijn verricht. Het team dat is belast met deze zaak heeft een man van 37 jaar uit Druten en een man uit Den Bosch van 40 jaar aangehouden. 

De Bosschenaar verblijft momenteel in Italië en op verzoek van het rechercheteam werd hij dinsdag door de Italiaanse politie gearresteerd. Er is een verzoek  tot uitlevering ingediend om het onderzoek in Nederland voort te kunnen zetten.

De man uit Druten werd eveneens op dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Pfaff. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Beide mannen waren reeds dinsdag opgepakt, maar de politie heeft dat donderdag pas bekendgemaakt. Deze week maakte de politie dinsdag de arrestatie van een man van 33 jaar uit Maurik bekend.

Het stoffelijk overschot van Yvon Pfaff werd op 22 juni in een uitgebrande auto aangetroffen voor het hek van landgoed De Pettelaar op de grens van de gemeenten Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Pfaff is door geweld om het leven gekomen.

bron: politie.nl

Zaak Pfaff bij Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht gaat dinsdagavond aandacht besteden aan de zaak Pfaff. Yvon Pfaff werd eind juni in een uitgebrande auto aangetroffen voor het hek van landgoed De Pettelaer op de grens van Den Bosch en Sint Michielsgestel.

De politie hoopt door de landelijke uitzending meer tips binnen te krijgen. Na de uitzending op de regionale tv van OmroepBrabant kwamen er ook tips binnen, maar die hebben tot geen enkel resultaat geleid.

Een aantal misdaadjournalisten spreekt over liquidatie en zou er sprake zijn van meerdere daders.

bron: omroepbrabant.nl

Naam dode uitgebrande auto bekend

De dode man die vorige week in een uitgebrande auto bij landgoed de Pettelaar werd aangetroffen, betreft de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten. Dat meldt het Brabants Dagblad uit betrouwbare bronnen. 

De politie berichtte vorige week al dat het om een man ging uit Neder-Betuwe waarvan Ochten een deel van uitmaakt. De uitgebrande auto - een Renault Kangoo -  werd voor het hek van het landgoed door een voorbijganger opgemerkt.

Vanavond 30 juni besteedt het tv-programma Bureau Brabant aandacht aan deze zaak.

bron: bd.nl

Update dode in uitgebrande auto

Het stoffelijk overschot dat zondagochtend werd aangetroffen in een uitgebrande auto aan De Pettelaar - beter bekend als het bos van De Gruyter -  in Sint-Michielsgestel is een man. De identiteit van de man moet nog worden vastgesteld volgens een woordvoerder van de politie. Maandag wordt er sectie verricht op het lichaam. 

bron: bd.nl

Lichaam in uitgebrande auto

De politie heeft een lichaam aangetroffen in een uitgebrande auto die op de Pettelaar stond in Gestel op de grens van de gemeente Den Bosch. De auto was voor het hek van landgoed De Pettelaar, in de volksmond bos van de Gruyter, geparkeerd.

De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen. Het is onbekend of het om een man of vrouw gaat en hoe het lichaam is aangetroffen, achter het stuur of in de kofferbak. De melding kwam rond vier in de ochtend binnen op het politiebureau.

De politie houdt rekening met een misdrijf. Sporenonderzoek wordt gedaan door het Team Grootschalige Opsporing (TGO). Twintig rechercheurs van het TGO zijn op de zaak ingezet.

bron: bd.nl/omroepbrabant.nl

Zaak Pfaff pas over half jaar

De moordzaak Yvon Pfaff zal naar verwachting van advocaten pas over een half jaar inhoudelijk behandeld kunnen worden. Eerst zullen zo'n zestien getuigen waaronder de zes verdachten bij de rechter-commissaris gehoord moeten worden. Dat kost tijd.

De hoofdverdachte, een man van 36 jaar uit Maurik, beriep zich maandenlang op zijn zwijgrecht. Op verzoek van advocaten van medeverdachten heeft de man toch een verklaring bij de rechter-commissaris afgelegd.

De zaak wordt vrijdag 19 juni proforma behandeld dat wil zeggen dat er niet inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan. Het lichaam van Yvon Pfaff werd vorig jaar juni in een uitgebrande auto gevonden bij landgoed De Pettelaar.

bron: bd.nl

Rechtszitting zaak Yvon Pfaff

De rechtszitting in de moordzaak Yvon Pfaff kwam vrijdag 3 april voor in Den Bosch. Yvon Pfaff werd vorig jaar juni dood aangetroffen in een brandende auto bij het hek van landgoed De Pettelaar.

In die zaak moesten zes verdachten vrijdag verschijnen voor een meervoudige kamer. Maar van de zes personen die terecht staan, was maar één op komen dagen. De zes personen zijn: 

  • een 33-jarige man uit Maurik
  • een 37-jarige man uit Druten
  • een 31-jarige vrouw uit Maurik
  • twee mannen uit Maurik van 36 en 38 jaar
  • een 40-jarige man uit Den Bosch

De 36-jarige man uit Maurik vertelde aan twee undercover agenten belangrijke informatie over de moord op Yvon Pfaff. De agenten deden zich voor als leden van de maffia. De advocaat van deze verdachte verzocht met succes de rechtbank de twee agenten te willen horen.

De advocaat zei in een eerdere rechtszitting dat het lichaam van Yvon Pfaff naar Den Bosch werd vervoerd in zijn eigen auto. Pfaff werd naar een vakantiewoning in Ewijk gelokt en daar doodgeschoten.

De man uit Den Bosch werd in januari 2015 door de Italiaanse justitie aan Nederland uitgeleverd. Hij wordt door het Openbaar Ministerie gezien als medepleger aan moord/doodslag.

bron: bd.nl

Verdachte in zaak Pfaff langer vast

De Bosschenaar van veertig jaar die begin januari 2015 werd uitgeleverd aan Nederland door Italië, blijft drie maanden langer vast zitten. Dat bepaalde de rechter donderdag. De man is hoofdverdachte van de moord op Yvon Pfaff.

Pfaff werd in juni vorig jaar gevonden in een uitgebrande Renault Kangoo. De auto stond voor het hek van landgoed De Pettelaar net op de gemeentegrens van Den Bosch en Sint-Michielsgestel.

De Bosschenaar werd in september opgepakt door de Italiaanse politie. Hij wordt aangemerkt als opdrachtgever voor de moord op Yvon Pfaff. In deze zaak zitten nog vijf andere verdachten vast.

bron: omroepbrabant.nl

Yvon Pfaff in de val gelokt en vermoord

Yvon Pfaff werd op 21 juni 2014 naar een vakantiewoning in Ewijk (Gld) gelokt en in die woning vervolgens vermoord. Zijn stoffelijk overschot werd daarna door verdachten naar het landgoed De Pettelaar in Sint Michielsgestel vervoerd. Daar werd het in de vroege ochtend van 22 juni aangetroffen in een brandende auto.

Dit was het relaas van advocate Irene Klein op vrijdagmiddag 9 januari die haar cliënt, een man uit Druten, terzijde stond. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid. Verder stonden vier inwoners uit Maurik (Gld) terecht, drie broers en een vrouw. Zij waren ook aanwezig in die vakantiewoning in Ewijk. 

Na de moord werd het lichaam van Pfaff in zijn eigen auto - een Renault Kangoo - gelegd. Vervolgens reden enkele verdachten naar een woning in Den Bosch. Daar kleedden zij zich om en namen spullen mee om de auto met het lijk in brand te steken.

bron: bd.nl

Verdachte zaak Pfaff uitgeleverd door Italië

De veertigjarige Bosschenaar op wie verdenking rust van betrokkenheid bij de moord op Yvon Pfaff, is door Italië uitgeleverd. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdagmiddag bekend.

De uitlevering heeft nogal een tijdje geduurd. De Bosschenaar vertraagde de uitlevering door allerlei juridische procedures op te starten. Nu hij in in Nederland is, kan het onderzoek naar de gewelddadige dood van Yvon Pfaff pas echt goed beginnen.

Vrijdag 9 januari wordt een pro-forma zitting gehouden in Den Bosch. Het OM ziet de meeste verdachten in deze zaak als medeplegers aan moord of doodslag. Zo ook de net teruggekeerde Bosschenaar.

bron: bd.nl

Verdachten laten verstek zaak Yvon Pfaff

Twee verdachten in de moordzaak van Yvon Pfaff lieten maandag 22 december verstek gaan bij de rechtszitting in Den Bosch. Het ging om een man uit Druten van 37 jaar en een man uit Maurik van 33 jaar.

In deze zogeheten regiezitting stond de man uit Druten terecht voor medeplichtigheid aan moord. De man uit Maurik werd moord en brandstichting in vereniging ten laste gelegd.

Op 9 januari 2015 wordt de zaak voortgezet in een pro-formazitting. Dan staan ook de andere verdachten in deze moordzaak terecht. Yvon Pfaff werd eind juni vermoord aangetroffen in een uitgebrande auto voor het hek van landgoed De Pettelaar.

bron: bd.nl

Verdachte zaak Pfaff in beroep uitlevering

De veertigjarige Bosschenaar die aangemerkt wordt als opdrachtgever in de moord op Yvon Pfaff, is in beroep gegaan bij de hoogste Italiaanse rechter tegen zijn uitlevering. De man werd in september in Italië opgepakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) van Den Bosch verwacht dat hij in ieder geval dit jaar niet in Nederland zal kunnen worden verhoord. In deze zaak zijn zeven verdachten aangehouden waarvan er drie broers zijn. 

Yvon Pfaff werd in juni bij het hek van landgoed De Pettelaar doodgeschoten aangetroffen in een uitgebrande auto. Motief voor de moord schijnt ruzie te zijn over wietteelt en geld. De vermoedelijke schutter is een man uit Maurik.

bron: bd.nl

Conflict wietteelt leidde tot moord Pfaff

Onenigheid over wietteelt lag ten grondslag aan de moord op Yvon Pfaff (49) uit Ochten, Gelderland. Pfaff werd in juni dood aangetroffen in een uitgebrande auto voor het hek van landgoed De Pettelaar.

Betrouwbare bronnen spreken van het niet nakomen van afspraken. Een veertigjarige man uit Den Bosch wordt door justitie aangemerkt als opdrachtgever van de moord.

Hij werd in Italië aangehouden en zit daar nog altijd in bewaring. Zijn uitlevering kan nog enige tijd duren, meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Voor meer nieuws, ga naar de zaak Yvon Pfaff.

bron: bd.nl

Bosschenaar opdrachtgever moord Pfaff

Een veertigjarige man uit Den Bosch wordt ervan verdacht de opdrachtgever te zijn van de moord op Yvon Pfaff. De Bosschenaar werd eerder dit jaar in Italië aangehouden en zit daar nu nog vast in afwachting op zijn uitlevering.

Yvon Pfaff is neergeschoten en vervolgens door zijn hoofd gestoken op een recreatieplaats in het Gelderse Ewijk. Hij werd op 22 juni in een uitgebrande auto bij het hek van landgoed De Pettelaar gevonden. Justitie verdenkt een zesendertigjarige man uit Maurik de moord te hebben uitgevoerd. 

Intussen zijn in deze zaak zeven mensen opgepakt. Zes van hen werden op 23 en 29 september aangehouden. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij deze moord. Een vrouw uit Den Bosch (37) wordt verdacht van brandstichting.

Justitie looft nog altijd vijftien duizend euro uit voor de gouden tip.

bron: omroepbrabant.nl

Tweede Bossche verdachte zaak Yvon Pfaff

De politie heeft maandag een tweede verdachte uit Den Bosch opgepakt in de zaak Yvon Pfaff. Het is een vrouw van 37 jaar. Zij werd bij haar woning aangehouden.

Eerder werd in deze zaak ook al een Bosschenaar aangehouden. Dat gebeurde in Italië. Het wachten is op zijn uitlevering. In totaal zijn er nu zeven personen opgepakt. Ze worden allen verdacht van betrokkenheid bij de dood van Yvon Pfaff.

Yvon Pfaff uit Ochten (Gelderland) werd in de vroege ochtend van 22 juni dood aangetroffen in zijn uitgebrande Renault Kangoo. De auto stond voor het hek van landgoed De Pettelaar.

bron: omroepbrabant.nl

Verdachten zaak Yvon Pfaff 90 dagen vast

Twee verdachten in de zaak Yvon Pfaff worden nog negentig dagen vastgehouden. Zij zouden betrokken zijn bij de dood van Pfaff die op 22 juni dood werd gevonden in zijn uitgebrande Renault Kangoo.

Dat werd woensdag 8 oktober bepaald door de raadkamer van de rechtbank van Oost-Brabant. Een veertigjarige Bosschenaar die ook betrokken is bij deze zaak, werd in Italië gearresteerd. Wanneer hij wordt uitgeleverd, is niet bekend.

Eén van de verdachten, een man uit Druten, wordt niet meer gezien als opdrachtgever. Drie andere verdachten, allen woonachtig in Maurik, komen 15 oktober voor de raadkamer.

bron: bd.nl

Verdachten zaak Yvon Pfaff langer vast

De twee verdachten die in Nederland zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Yvon Pfaff, zitten nog zeker twee weken langer vast. Het stoffelijk overschot van Pfaff werd vroeg in de ochtend van 22 juni gevonden in zijn uitgebrande auto, merk Kangoo, bij landgoed De Pettelaar in Sint-Michielsgestel.

De twee mannen - een uit Druten en de andere een Bosschenaar - worden beschuldigd van moord en medeplichtigheid. De man uit Druten is mogelijk de opdrachtgever. De Bosschenaar is in Italië aangehouden en zit daar vast in afwachting tot zijn uitlevering. Over zijn rol in deze moord, is nog niets bekend.

De derde verdachte in deze zaak is een man uit Maurik en werd dinsdag 23 september gearresteerd. Hij wordt beschouwd als een van de uitvoerders en degene die de auto in brand heeft gestoken.

Yvon Pfaff werd vermoedelijk naar een recreatiewoning gelokt en daar neergeschoten. Ook zou hij met een mes door het hoofd zijn gestoken.

Op 22 juni komt Yvon Pfaff niet opdagen op de verjaardag van zijn kleinzoon. Hij wordt als vermist opgegeven. De politie maakt al snel de connectie tussen deze vermissing en het lijk dat in de uitgebrande Kangoo is aangetroffen.

Om 03.08 uur op 22 juni is de Kangoo nog op beelden te zien bij het tankstation in de buurt van landgoed De Pettelaar.

bron: omroepbrabant.nl

Aanhouding in de zaak Yvon Pfaff

De politie heeft dinsdag een man uit Maurik in hechtenis genomen vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van Yvon Pfaff uit Ochten. Pfaff werd in de vroege ochtend van 22 juni dood aangetrofen in een uitgebrande auto voor het hek van landgoed De Pettelaar.

De politie stelde meteen een TGO (Team Grootschalige Opsporing) in met twintig rechercheurs. In dat onderzoek kwam de man uit Maurik naar voren. Hij zit vast voor nader onderzoek.

bron: bd.nl

Tips over zaak Yvon Pfaff

In de zaak Yvon Pfaff zijn er tot nu toe twee tips binnen gekomen naar aanleiding van een uitzending van Bureau Brabant van een paar weken geleden op OmroepBrabant . Over aard en achtergrond van die tips wil de politie vanwege het onderzoek niets loslaten.

Yvon Pfaff werd dood aangetroffen in een uitgebrande Renault Kangoo voor het hek van landgoed De Pettelaer op de grens tussen Den Bosch en Sint Michielsgestel. In de volksmond heet dat landgoed ook wel 'het bos van de Gruyter'.

bron: bd.nl