Serc

Zaak Martie Heesbeen

Neef van Martie Heesbeen langer vast

De hechtenis van de tweeëntwintigjarige neef van de vermoorde Martie Heesbeen is verlengd met negentig dagen. De neef wordt verdacht van het vermoorden van zijn oom Martie Heesbeen.

De verdachte zit vast met beperkingen. Dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat woensdag 25 februari bepaald.

Zowel neef als oom hebben bij het Bossche distributiebedrijf Didden gewerkt. Dat bedrijf is opgericht door Cees Didden. Hij is de schoonvader van de vermoorde Martie Heesbeen en opa van de neef die nu vastzit voor die moord.

bron: bd.nl

Neef van Heesbeen beschuldigd van moord

De 22-jarige neef van Martie Heesbeen wordt beschuldigd van moord. De verdachte zou op 2 december 2014 in Rosmalen zijn oom Martie Heesbeen te hebben doodgeschoten, toen Heesbeen zijn hond 's avonds uitliet. Bij de schietpartij werd de hond ook gedood.

De verdachte werd maandag 9 februari aangehouden en donderdag 12 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat verdachte nog zeker twee weken in hechtenis blijft. Over het motief van de moord is niets bekend.

Het vuurwapen en de scooter waarmee de dader wegreed van plaats delict zijn gevonden.

bron: bd.nl

Zaak Heesbeen voorgeleid bij rechter-commissaris

De verdachte in de zaak van de vermoorde Martie Heesbeen wordt donderdag 12 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte is een 22-jarige neef van Martie Heesbeen en net als zijn oom woonachtig in Rosmalen.

De rechter-commissaris bepaalt of de verdachte langer in hechtenis blijft. De neef zit in beperkingen Hij mag buiten zijn advocaat geen contact onderhouden met de buitenwereld.

bron: bd.nl

Twee tips in zaak Martie Heesbeen

Er zijn twee tips in de zaak van de vermoorde Martie Heesbeen binnengekomen bij de politie naar aanleiding van de tv-uitzending van Bureau Brabant. Heesbeen werd dinsdag 2 december vlakbij zijn woning in Rosmalen op straat doodgeschoten.

Een woordvoerder liet niet los of de tips gingen over de verdachte of de scooter die vermoedelijk door de dader is gebruikt. Die scooter werd enige kilometers verder aangetroffen van plaats delict. 

bron: bd.nl

Vuurwapen gevonden schietpartij Rosmalen

De politie heeft het vuurwapen gevonden waarmee de 49-jarige Martie Heesbeen uit Rosmalen is doodgeschoten. Sporenonderzoek moet uitwijzen of er verband bestaat met de scooter die werd achtergelaten in de Schoolstraat.

De vermoedelijke schutter liet de scooter achter op 3,5 kilometer van plaats delict, de Oldenbarneveltlaan in Rosmalen. Heesbeen werd op dinsdag 2 december rond 19.00 uur dodelijk getroffen. In de buurt werd ook zijn dode hond aangetroffen.

bron: bd.nl

Identiteit slachtoffer schietpartij Rosmalen bekend

De identiteit van het slachtoffer van de schietpartij in Rosmalen is bekend. Het gaat om de 49-jarige Martie Heesbeen uit Rosmalen. De politie wilde zijn identiteit nog niet bevestigen.

De dode hond die in de buurt van het plaats delict werd aangetroffen, stelt de politie nog voor een raadsel. Hoe is de hond om het leven gekomen en wat is de relatie met het slachtoffer?

De technische recherche is nog volop bezig met het onderzoek. Daarom is rondom de plaats van de schietpartij het gebied afgezet.

bron: bd.nl

Schietpartij met dodelijke afloop in Rosmalen

De politie meldde dinsdag 2 december om 19.00 uur dat er een schietpartij plaatsvond met dodelijke afloop aan de Van Oldenbarneveldtlaan in Rosmalen. Het slachtoffer werd op straat neergeschoten, meldde een woordvoerder. Volgens getuigen klonken er meerdere schoten. 

Een traumahelikopter werd opgeroepen om bijstand te verlenen, maar keerde weer terug. De politie verricht nu onderzoek onder andere met politiehonden. Diverse politieposten zijn gealarmeerd en de straat is afgesloten. Ook de brandweer werd ingeschakeld om voor verlichting te zorgen.

Over het motief van de schietpartij, de identiteit van het slachtoffer en eventuele arrestaties is momenteel niets bekend. Het slachtoffer ligt volgens ooggetuigen zichtbaar op straat. Verder zou ook een hond zijn doodgeschoten.

bron: bd.nl

Verdachte zaak Heesbeen staat terecht

De 22-jarige neef van de in december vorig jaar doodgeschoten Marti Heesbeen uit Rosmalen staat donderdag 28 mei terecht in Den Bosch. De neef wordt er van verdacht zijn oom te hebben doodgeschoten.

Marti Heesbeen werd vorig jaar vlakbij zijn landhuis in Rosmalen doodgeschoten toen hij zijn hond uitliet. De hond werd ook doodgeschoten. De verdachte - zijn neef - werd in februari 2015 opgepakt.

Het betreft een proforma zitting wat betekent dat er niet inhoudelijk op de zaak ingegaan.

bron: bd.nl

Familielid verdachte moord Martie Heesbeen

Martie Heesbeen

Een familielid van de vermoorde Marrie Heesbeen is maandagmorgen 9 februari aangehouden. Het betreft een neef van Heesbeen. Heesbeen werd op 2 december dood geschoten, toen hij zijn hond uitliet. De hond werd daarbij ook gedood.

De woning van de verdachte is onderzocht door de politie. Die kon nog niets zeggen over het motief. De neef wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Martie Heesbeen.

Het lijkt op een doorbraak in deze zaak die in Rosmalen flink wat beroering heeft teweeggebracht.

bron: bd.nl

Politie vaag over tips zaak Martie Heesbeen

De politie reageert nogal vaag over de tips die binnen zijn gekomen na de tv-uitzending van Bureau Brabant. De vijftien tips over twee vrouwen op de fiets die in de buurt waren rond het tijdstip van de fatale schietpartij, is daar een voorbeeld van.

De politie doet die tips af op haar website met de standaardzin: De politie wil heel graag met die twee vrouwen in contact komen. Ook over de getuigen die kort na de schietpartij zijn gehoord, wilde de woordvoerder weinig loslaten. 

De scooter die gevonden werd op enige afstand van het plaats delict, is ook omgeven door vaagheden. De politie vermoedt dat de schutter wegreed met deze scooter. Of de scooter gestolen is, moet maar blijken. Tot nu toe heeft echter niemand de scooter als vermist gemeld bij de politie.

bron: bd.nl

Zaak Martie Heesbeen op televisie

De scooter die na de moord op Martie Heesbeen uit Rosmalen werd gevonden, is door de dader gebruikt. Dat bleek in de tv-uitzending van Bureau Brabant over deze fatale schietpartij. De scooter werd zo'n 3,5 kilometer van plaats delict gevonden.

De scooter is van het merk Piaggia Gilera Runner en is vermoedelijk gestolen. In de uitzending werd geen gewag gemaakt van het gevonden vuurwapen. Wel werd een foto van het slachtoffer getoond. Zaterdag 6 december werd sectie op het lichaam verricht.

bron: bd.nl

Nog geen verdachten in fatale schietpartij

Er zijn nog geen verdachten in beeld in de zaak van de schietpartij in Rosmalen met de dood van Martie Heesbeen tot gevolg. Heesbeen werd dood aangetroffen in de Oldenbarneveltlaan waar hij ook woonde. Zaterdag 6 december zal er sectie verricht worden op het stoffelijk overschot.

Niet ver uit de buurt waar Heesbeen lag, werd ook een hond dood aangetroffen. De politie gaat er nu van uit dat het de hond was van het slachtoffer. Het televisie programma Bureau Brabant zal maandag 8 december aandacht besteden aan dit schietincident.

bron: bd.nl

Update schietpartij met dodelijke afloop

De vondst van een scooter in de Dr. Hanegraafstraat in Rosmalen maakt het onderzoeksgebied van de politie groter. De technische recherche gaat onderzoeken of de scooter te koppelen is aan de schietpartij in de Van Oldenbarneveltlaan. 

Daar werd rond 19.00 dinsdag 2 december een nog onbekende man dodelijk getroffen. De politie trommelde groot materieel in waaronder een traumahelikopter en een lichtcontainer van de brandweer. Het gebied werd afgesloten en speurhonden werden ingezet.

Getuigen zeiden dat het slachtoffer niet was toegedekt. De man werd op een fietspad aangetroffen. Ook zou er sprake zijn van een doodgeschoten hond maar dat kon door een woordvoerder niet bevestigd worden. Ooggetuigen werden naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

bron: bd.nl
afbeelding: Wikimedia Commons