Serc

Zaak Lowie van Lent

Geen progressie in zaak Lowie van Lent

De voortgang in de zaak Lowie van Lent wordt getraineerd doordat de Reinier van Arkel Groep het rapport over de crisismedewerker niet ter inzage wil geven aan justitie en de advocaat van de verdachte. Het zorgcentrum beroept zich hierbij op gronde van medische geheimhouding.

In dat rapport staat hoogstwaarschijnlijk de toedracht van die fatale beslissing om de verdachte vrij te laten. De rol van de opgeroepen medewerker van de crisisdienst van Reinier van Arkel was daarbij doorslaggevend.

De verdachte was die avond door de politie naar het bureau meegenomen omdat hij zich zeer agressief gedroeg bij zijn pleegouders in Boxtel. De politie riep de hulp in van de crisisdienst. De medewerker oordeelde dat de man geen gevaar vormde voor zichzelf en de samenleving, maar raadpleegde hierbij geen psychiater.

De politie liet de verdachte daarop vrij. Vanuit De Vogelstraat stak hij waarschijnlijk het kruispunt over richting de Citadellaan waar Lowie van Lent zijn oud ijzer en metalen handel dreef. Van Lent had een klein magazijn achter tankstation De Fakkel.

Lowie van Lent was die avond bij zijn magazijn met zijn 25-kilometer autootje. Uren later werd de verdachte van de snelweg gehaald met dat autootje. En weer uren later werd het levenloze lichaam van Lowie van Lent in de Aa aangetroffen.

Zelden zal een medische beslissing zo snel een fataal gevolg hebben gehad. De verdachte zegt dat hij zich niets meer van die nacht kan herinneren.

Rapport Reinier van Arkel niet vrijgegeven

Het rapport van Reinier van Arkel Groep over de rol van een medewerker van de crisisdienst in de zaak Lowie van Lent is niet vrijgegeven tijdens de rechtszitting van vrijdag 27 februari. Reinier van Arkel beriep zich op medische geheimhouding.

Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de advocaat van de verdachte hadden gevraagd inzage te krijgen in dat rapport. De rol van die medewerker roept namelijk veel vragen op in deze zaak..

Hij was degene die oordeelde dat verdachte geen gevaar vormde voor zichzelf en de samenleving. De medewerker overlegde hierover niet met een psychiater. 

Daarop liet de politie verdachte - die aan schizofrenie lijdt en zeer agressief kan zijn - gaan met alle fatale gevolgen van dien. Lowie van Lent werd de volgende ochtend dood aangetroffen.

De volgende rechtszitting is op 21 mei gepland en wederom zal niet op de inhoud van de zaak worden ingegaan.

bron: bd.nl

Veel vragen rond zaak Lowie van Lent

De gebeurtenissen rond de tragische dood van Lowie van Lent uit Den Bosch staan niet op zichzelf. De handelaar in oud ijzer is het slachtoffer geworden van een man in wiens psychologisch rapport staat dat hij psychotisch is en impulsief en onvoorspelbaar agressief kan reageren.

Deze man van 21 jaar had in 2013 tijdens zijn aanhouding een vingerkootje van een agent af gebeten. De rechter legde hem begin 2014 een gedwongen opname van minstens één jaar op mede op basis van dat psychologisch rapport. Toch werd hij al na drie maanden door de kliniek waar hij verbleef, vrijgelaten om zelfstandig te gaan wonen.

De hulp van de politie en zo ook in Noordoost-Brabant wordt steeds vaker ingeschakeld vanwege incidenten met verwarde en overspannen personen. Landelijk is het aantal meldingen van 40.510 in 2011 naar 52.051 in 2013 gestegen.

De Gezondheidsdienst gaf eveneens een waarschuwing uit. Steeds meer mensen met psychische problemen gaan buiten de instellingen wonen. De zorg om deze mensen heen moet wel goed geregeld en bekostigd blijven.

Blijft de vraag hoe het kan dat de man die er van wordt verdacht Lowie van Lent te hebben gedood al zo snel zelfstandig is gaan wonen, met toestemming van de kliniek? Hoe kan het dat een medewerker van Reinier van Arkel de avond voor de dood van Van Lent op het politiebureau in Den Bosch oordeelde dat de verdachte geen gevaar vormde voor zichzelf en de samenleving?

De man was naar het politiebureau in Den Bosch meegenomen nadat hij in de woning van zijn pleegouders volledig door het lint was gegaan. Hij werd vrijgelaten en uren later van de A2 gehaald in de 25-kilometer wagen van Lowie van Lent. Het lichaam van Van Lent werd in dezelfde ochtend gevonden in rivier de Aa.

Is dat zelfstandig wonen wel zo'n goede zaak? En zo ja, is de zorg er omheen goed op orde? Zijn er voldoende financiële middelen om de kwaliteit van de zorg te waarborgen? Wat als het aantal incidenten toeneemt en uit de hand loopt?

Op de foto: bloemenhulde bij de kleine opslagruimte aan de Citadellaan in Den Bosch waar Lowie van Lent zijn handel in oud ijzer dreef.

bron: bd.nl

Verdachte in zaak Van Lent langer vast

De 23-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van ijzerhandelaar Louis van Lent blijft nog minstens twee weken langer in de cel. De verdachte werd donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die oordeelde dat de man in het belang van het onderzoek langer vastgehouden moet worden.

Van Lent werd vorige week vrijdag dood in rivier de Aa gevonden. De verdachte reed uren daarvoor in de 25-kilometer auto die toebehoorde aan de ijzerhandelaar.

Deze zaak kreeg via de tv-programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht zowel regionale als landelijke aandacht. De politie meldt drie waardevolle tips binnen te hebben gekregen dankzij die programma's. Welke tips dat zijn, wil de politie niet zeggen op dit moment.

bron: bd.nl

Gegevens verdachte in zaak ijzerhandelaar

Wat weten we zoal van de verdachte in de zaak van Louis van Lent, de overleden oud-ijzerhandelaar uit Den Bosch? Van Lent werd vrijdagmorgen 6 september rond 10.40 dood aangetroffen in de Aa bij de Citadellaan.

De verdachte is een man van 23 jaar, afkomstig uit het Afrikaanse land, Guinee. De man woont in Eindhoven. Hij is 1.65 meter lang en donker getint. Hij droeg in de morgen van zijn aanhouding een geel t-shirt en een joggingbroek met rode strepen aan de broekspijpen. Zie foto.

Op zijn dertiende kwam de man naar Nederland en verliep zijn integratie probleemloos volgens zijn toenmalige advocaat, Bart Toemen uit Boxtel. De pleegouders van de man wonen in Boxtel. Pas in 2013 begonnen de problemen.

Vorig jaar september dreigde de man met zelfmoord. Hij beet toen bij zijn aanhouding een vingerkootje af van een politieagent. Uit een psychologisch onderzoek kwam voort dat de man psychotisch is en impulsief, paranoïde, onvoorspelbaar en agressief kan worden.

Op basis van dat onderzoek veroordeelde de rechter in februari 2014 de man tot een gedwongen opname voor de duur van minstens één jaar. De kliniek Grote Beek in Eindhoven waar de man behandeld werd, besloot hem echter al in mei vrij te laten. Een ambulante behandeling werd opgestart.

Volgens de advocaat is de verdachte in zijn normale doen een keurige, nette jongen die goed ontwikkeld is en een goede opleiding heeft genoten.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Onderzoek opgedoken object in de Aa

Het door duikers opgedoken object uit rivier de Aa in Den Bosch zou om het slot gaan van de deur van de opslagruimte van Louis van Lent, de handelaar in oud ijzer die vrijdagochtend op 6 september dood in de Aa werd gevonden.

De politie kon nog geen bijzonderheden over het gevonden voorwerp geven. Het Nederlands Forensisch Instituut is nog volop bezig met het onderzoek van deze zaak.

bron: bd.nl

Verdachte zaak ijzerhandelaar langer vast

De verdachte in de zaak van de oud-ijzerhandelaar, Louis (Lowie) van Lent, zal nog zeker drie dagen langer vast blijven. Tijdens een zogeheten toetsing bij de rechter-commissaris werd dat maandag 8 september bepaald.

De verdachte - een man uit Eindhoven - werd vrijdag 5 september aangehouden in een 25-kilometer autootje op de A2 bij Boxtel. Dat wagentje was gestolen en bleek van Van Lent te zijn waarmee hij altijd oud ijzer ophaalde. Van Lent werd diezelfde vrijdagochtend dood in rivier de Aa in Den Bosch gevonden.

De Eindhovenaar wordt in ieder geval verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Louis van Lent. Het tv-programma Bureau Brabant gaat volgende week maandag aandacht aan deze zaak besteden.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Duikers in de Aa in zaak ijzerhandelaar

Duikers van het arrestatieteam hebben maandagmiddag gezocht naar sporen in rivier de Aa in de zaak van de dode oud-ijzerhandelaar, Louis van Lent. Wat de duikers aan het zoeken waren, is niet duidelijk.

Volgens een omstander werd uit het water een nog onbekend voorwerp gelicht. Naast de duikers waren brandweer, politie en leden van de technische recherche aanwezig.

Roeiers van de dichtbij gelegen roeivereniging mochten niet het water op tijdens het onderzoek.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Laatste update dode man in de Aa

De politie zet zaterdag 6 september twintig rechercheurs van het Goot Opsporingsonderzoek in op de zaak van de dode man die in rivier de Aa ter hoogte van tankstation De Fakkel in Den Bosch werd aangetroffen.

De politie kan nog geen duidelijkheid verschaffen of het inderdaad gaat om de vermiste oudijzerhandelaar, zoals buurtbewoners beweren. De handelaar heeft al jaren een bedrijf aan de Citadellaan. Zaterdag hoopt de politie daarin meer zicht op te krijgen.

bron: bd.nl

Update: identiteit dode man bevestigd

De dode man die in rivier de Aa is gevonden, is inderdaad de vermiste oud ijzerhandelaar uit Den Bosch. De 25-kilometer auto waarin een man uit Eindhoven vrijdag rondreed, is de auto van het slachtoffer. De Eindhovenaar wordt nu gezien als verdachte van betrokkenheid bij de dood van de oud ijzerhandelaar.

Toch kan de politie niet met honderd procent zekerheid de identiteit bevestigen, omdat het vaststellen van een identiteit een nauwkeurig proces is dat veel tijd in beslag neemt. Ook het forensisch onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is tijdrovend werk.

Buurtbewoners vertelden dat de het slachtoffer erg gesteld was op zijn auto. De verdachte die vrijdagochtend in die auto op de A2 reed, werd door de politie aangehouden. Hij gedroeg zich uiterst agressief nadat hij van politieagenten een stopteken had gekregen.

bron: omroepbrabant.nl

Behandeling verdachte zaak Van Lent

De verdachte in de moord op Louis van Lent, de oud ijzerhandelaar uit Den Bosch, wordt volgens zijn advocaat niet adequaat behandeld in het penitentiair psychiatrisch centrum waar hij nu vastzit.

Die behandeling is volgens de advocaat noodzakelijk. Hij wil die behandeling in laten zetten via een reclasseringsrapport. Donderdag 21 mei werd de zaak pro-forma behandeld.

In de rechtszaal waren de 24-jarige verdachte, zijn pleegouders en  familieleden van Louis van Lent aanwezig. De volgende zitting is op 14 augustus. Voor meer achtergrondinformatie ga naar Zaak Lowie van Lent.

bron: bd.nl

Rechtszitting moordzaak Lowie van Lent

De rechtszitting in de zaak Lowie van Lent van vrijdagmiddag 27 februari is een vervolg van vorige zittingen. Die werden eind 2014 gehouden. 

Het gaat om de moord op oud ijzerhandelaar Lowie van Lent van 71 jaar en de verdachte van 23 jaar uit Eindhoven die in september werd aangehouden. Maar waar het deze zitting om draait, is het rapport van de Reinier van Arkel Groep.

In dat rapport staan de bevindingen hoe het kon bestaan dat een ingeroepen medewerker van de crisisdienst van Reinier van Arkel de verdachte inschatte als niet gevaarlijk voor zichzelf en de samenleving. De medewerker overlegde dit niet met een psychiater. 

De verdachte die aan schizofrenie lijdt, was begin september 2014 door de politie opgepakt omdat hij zich zeer agressief gedroeg in de woning van zijn pleegouders. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Den Bosch. De politie riep de hulp in van de crisisdienst.

De verdachte werd door de politie vrijgelaten en enige uren later opgepakt in de 25km-pickup wagen van Lowie van Lent. Het stoffelijk overschot van Van Lent werd enige uren daarop in de rivier de Aa gevonden.

bron: bd.nl

Onderzoek Reinier van Arkel

De moordzaak Lowie van Lent roept nog vele vragen op. Eén van de cruciale vragen is hoe een medewerker van GGZ-instelling Reinier van Arkel de fatale fout kon maken die leidde tot de dood van oud ijzerhandelaar Lowie van Lent.

Een verwarde man van toen 23 jaar was door de politie op 4 september 2014 opgepakt omdat hij zich zeer agressief gedroeg bij zijn pleegouders. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Den Bosch. De politie riep daarna de hulp in van de crisisdienst van Reinier van Arkel.

De toegesnelde medewerker van Reinier van Arkel oordeelde dat de man geen gevaar voor zichzelf en de samenleving vormde. Diezelfde avond liet de politie de man daarop gaan. Hij kwam Lowie van Lent tegen die de volgende ochtend levenloos in rivier de Aa werd gevonden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat nu een nader onderzoek bij Reinier van Arkel doen of de medewerker volgens de procedures heeft gehandeld.

bron: bd.nl

Pro forma zitting zaak Lowie van Lent

De 24-jarige verdachte in de zaak Lowie van Lent kan zich niets meer herinneren wat er in de nacht van die fatale ontmoeting met het slachtoffer allemaal is gebeurd. Dat vertelde de officier van justitie vrijdag 12 december tijdens de pro forma zitting van deze moordzaak.

De officier vertelde verder dat Lowie van Lent is gewurgd. Ook zijn er bloedsporen van het slachtoffer gevonden op kleding van de verdachte. De verdachte was aanwezig op de zitting alsmede zijn pleegouders en de echtgenote en twee kinderen van Lowie van Lent.

De verdachte verblijft voor onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Dat onderzoek is afgebroken. De officier en de advocaat van de verdachte willen inzage in het rapport van de Reinier van Arkel Groep.

Dat rapport gaat over de rol van een medewerker van de crisisdienst, toen de verdachte op het politiebureau van Den Bosch werd vastgehouden voor een andere zaak. De medewerker gaf aan dat de verdachte geen gevaar vormde waarop de politie hem vrij liet.

bron: bd.nl

Verdachte Lowie van Lent nooit vrij gemogen

Het onderzoek van de Reinier van Arkelgroep in de zaak van de vermoorde oud ijzerhandelaar Lowie van Lent uit Den Bosch, is eenduidig: de medewerker van de crisisdienst had de verdachte nooit vrij mogen laten gaan. Hij beschikte niet over volledige informatie van de verdachte en nam geen contact op met een psychiater.

Door die fout van de medewerker zag de politie van Den Bosch geen grond de man die aan schizofrenie lijdt, langer vast te houden. Hij werd 4 september meegenomen naar het politiebureau, omdat hij in de woning van zijn pleegouders in Boxtel zeer agressief was geworden.

In de nacht van 4 op 5 september kwam de verdachte Lowie van Lent tegen en nam de 25-kilometer wagen mee van het slachtoffer. Uren later werd de verdachte door de politie van de A2 gehaald. Later op de dag werd het stoffelijk overschot van Van Lent opgedregd uit de Aa bij de Citadellaan in Den Bosch.

Aan de Citadellaan had Van Lent zijn opslagruimte van zijn oud ijzerhandel. Het spoor van de verdachte na zijn vrijlating is makkelijk te traceren. Vanuit het politiebureau aan de Vogelstraat stak hij de kruising over, richting de Citadellaan. Daar bij de opslagruimte vond de noodlottige ontmoeting plaats.

Voor meer nieuws en achtergronden van deze zaak, verwijzen wij u naar de Zaak Lowie van Lent.

bron: omroepbrabant.nl

Hechtenis verdachte zaak Van Lent verlengd

De hechtenis van 23-jarige verdachte uit Eindhoven in de zaak van de oud ijzer handelaar Lowie van Lent werd nogmaals met dertig dagen verlengd. Dat is woensdag 19 november door de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch bepaald.

De Eindhovenaar werd van de weg gehaald toen hij in de vroege uren van 5 september op de A2 in de 25-kilometer pickup reed van Lowie van Lent. Het stoffelijk overschot van Van Lent werd uren later gevonden in rivier de Aa bij de Citadel in Den Bosch.

bron: bd.nl

Verdachte zaak Lowie van Lent langer vast

De man van 23 jaar die verdacht wordt van de moord op oud ijzerhandelaar Lowie van Lent moet nog eens dertig dagen langer in een cel verblijven. Dat heeft de raadkamer van de Bossche rechtbank woensdag 22 oktober besloten.

De man die psychische problemen heeft, werd 5 september op de A2 in de 25 kilometer pick up van Lowie van Lent aangehouden. Uren daarvoor was hij al opgepakt, omdat hij zich zeer agressief gedroeg in de woning van zijn pleegouders in Boxtel.

Hij werd toen door een ingeroepen medewerker van de crisisdienst van de Reinier van Arkel groep niet als gevaarlijk beoordeeld. De politie liet hem daarop gaan. Uren later werd het stoffelijk overschot van Lowie van Lent in de Aa aan de Citadellaan in Den Bosch door rechercheurs gevonden.

Reinier van Arkel heeft een commissie in het leven geroepen om te onderzoeken waar het allemaal fout is gegaan. Het onderzoeksrapport komt eind deze maand.

bron: omroepbrabant.nl

Intern onderzoek naar dood Lowie

De Reinier van Arkel groep is een intern onderzoek gestart naar de dood van oud ijzerhandelaar Louis van Lent. Lowie zoals de mensen hem noemden, werd vrijdag 5 september levenloos in rivier de Aa in Den Bosch gevonden. Vlakbij zijn opslagruimte voor het oud ijzer.

Een paar uur daarvoor werd een verwarde en agressieve man van de A2 gehaald die in een zogenaamde 25-kilometer auto reed, die later de pick-up van Lowie bleek te zijn. Deze man zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Lowie van Lent.

De verdachte werd de avond daarvoor door de politie meegenomen naar het politiebureau in Den Bosch, omdat hij zich zeer agressief gedroeg in de woning van zijn pleegouders in Boxtel. De politie riep de assistentie in van de crisisdienst van de Reinier van Arkel groep. De medewerker van de crisisdienst oordeelde dat de man geen gevaar voor zichzelf of de samenleving vormde. De politie liet de man vervolgens vrijuit gaan.

Tijdens het onderzoek wordt nagegaan wat er zich exact afspeelde, wie met wie communiceerde en of er correct is gehandeld. Het rapport zal naar verwachting eind oktober worden gepresenteerd. De voorzitter van de commissie die het onderzoek leidt, is Michiel Hengeveld, emeritus hoogleraar psychiater van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is iemand van buiten Reinier van Arkel groep en treedt onafhankelijk op.

bron: omroepbrabant.nl

Politie bevestigt identiteit dode man

De politie heeft bevestigd wat al langer werd vermoed. De dode man die vorige week vrijdag rond kwart voor elf in rivier de Aa werd gevonden is inderdaad de handelaar in oud ijzer, Louis (Lowie) van Lent. Van Lent had een ijzerhandel aan de Citadellaan.

Toen vorige week vrijdag een kleinzoon van Van Lent opmerkte dat een slot ontbrak aan de deur van de opslagruimte van de ijzerhandel, sloeg deze meteen alarm. De gewaarschuwde politie vond het levenloze lichaam van Van Lent in de Aa bij de Citadellaan. Louis van Lent was 71 jaar.

In verband met deze zaak is een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte wordt donderdag 11 september voorgeleid aan de rechter-commissaris die beslist over verlenging van het voorarrest.

bron: bd.nl

Zaak ijzerhandelaar bij Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 9 september aandacht aan de zaak van de overleden oud-ijzerhandelaar Louis (Lowie) van Lent (71) uit Den Bosch. Het programma liet ook beelden zien van de verdachte, een 23-jarige man afkomstig uit Guinee, Afrika alsmede de 25-kilometer auto - een pickup - van de ijzerhandelaar.

In deze pickup werd de verdachte vrijdagochtend aangehouden en een paar uur later werd het levenloze lichaam van de heer Van Lent gevonden in de Aa bij de Citadellaan in Den Bosch. De politie riep in Opsporing Verzocht eventuele getuigen op zich te melden die de verdachte hebben gezien in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 september met of zonder die pickup.

De politie wil weten wat zich afspeelde in de tijdslijn tussen de vrijlating van de verdachte op het politiebureau op donderdagavond 5 september en het tijdstip van zijn aanhouding toen hij op de A2 in die pickup ter hoogte van Boxtel door de politie van de weg werd gehaald op vrijdagochtend 6 september.

bron: opsporingverzocht.nl

Eerdere opname verdachte zaak Van Lent

De verdachte in de zaak van de overleden ijzerhandelaar Louis van Lent uit Den Bosch is in februari 2014 veroordeeld tot gedwongen opname in een psychiatrische kliniek voor de duur van één jaar.

De man afkomstig uit het Afrikaanse Guinee heeft tot mei in een GGZ-kliniek gezeten en mocht daarna naar huis. Hij kreeg vervolgens een ambulante behandeling. Maar vorige week liep het helemaal mis.

Donderdag 5 september werd hij meegenomen naar het politiebureau nadat hij in het huis van zijn pleegouders agressief werd. Een opgeroepen medewerker van de Crisisdienst van GGZ-instelling Reinier van Arkel constateerde niet dat de man een gevaar vormde voor zichzelf en zijn omgeving. Daarom kon hij weer gaan.

Uren daarna werd hij aangehouden in de 25-kilometer auto van de ijzerhandelaar uit Den Bosch wiens lichaam enige tijd later die vrijdagochtend in rivier de Aa aan de Citadellaan in Den Bosch door rechercheurs werd gevonden.

De advocaat van de verdachte vindt het onbegrijpelijk, dat de Crisisdienst zijn cliënt niet vasthield gezien zijn psychiatrisch verleden en eerder gepleegde strafbare feiten. Het staat in zijn dossier volgens de advocaat en hadden de medewerkers van de Crisisdienst en de hulpofficier op de hoogte kunnen zijn van het verleden van zijn cliënt.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat het niet aan de politie was om te beoordelen of de man langer vastgehouden had moeten worden. Dat is een zaak voor de Crisisdienst van Reinier van Arkel, volgens de woordvoerder.

Hoe en op welk tijdstip de verdachte en Louis van Lent elkaar zijn tegengekomen is nog onbekend. De politie roept daarom getuigen op om zich te melden.

bron: bd.nl

Vragen over advies vrijlating GGZ

Er zijn vragen gerezen over het advies van GGZ-instelling Reinier van Arkel om de Eindhovenaar die nu verdachte is in de zaak van de dode oud-ijzerhandelaar, vorige week donderdag zo snel vrij te laten. GGZ was van oordeel dat de man geen gevaar vormde voor zichzelf en de maatschappij. GGZ gaat nu onderzoeken of die afweging zorgvuldig is genomen.

De man werd donderdag door de politie aangehouden omdat hij zich zeer agressief gedroeg in zijn ouderlijk huis. De politie moest bij de aanhouding pepperspray gebruiken.

Vrijdagochtend werd de verdachte aangehouden op de A2 in de 25-kilometer auto van Louis van Lent, de Bossche oud-ijzerhandelaar. In diezelfde ochtend werd Van Lent dood aangetroffen in rivier de Aa aan de Citadellaan.

bron: bd.nl

Update dode man in de Aa

De politie gaat hardnekkige geruchten onderzoeken of er een verband bestaat tussen de dode man die vrijdagmorgen 5 september in rivier de Aa in Den Bosch is gevonden en een incident dat zich afspeelde op de A2 bij Boxtel eerder die ochtend.

Vrijdagochtend werd een agressieve man uit Eindhoven aangehouden die in een 25-kilometer auto reed. De man uit Eindhoven reageerde agressief toen hij door agenten op de A2 werd aangehouden. Hij dreigde met een ijzeren staaf. De aangepaste auto bleek te zijn gestolen.

Donderdag 4 september maakte dezelfde man ook al amok in zijn ouderlijk huis. Een gezinslid vluchtte naar het dak omdat de man zeer agressief werd. De toegeschoten politie moest pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen.

Medewerkers van de GGZ beoordeelden dat de man geen gevaar voor zichzelf of anderen zou zijn. De politie liet hem daarop gaan, ook omdat hij in feite geen strafbare feiten had gepleegd.

De eigenaar van die 25-kilometer auto is de dode man in de Aa. Familie van de overledene zou door de politie bevestigd zijn dat die auto van hun familielid is; hij was er erg op gesteld volgens zeggen. 

De dode man werd ter hoogte van tankstation De Fakkel bij rivier de Aa door twee rechercheurs gevonden.

bron: omroepbrabant.nl

Dode man in de Aa gevonden

Een dode man is vrijdag rond 11.00 uur gevonden in rivier de Aa ter hoogte van tankstation De Fakkel aan de Citadellaan. De politie gaat uit van een misdrijf

Hoe de man daar in het water terecht is gekomen, is nog onduidelijk. Buurtbewoners beweren dat de eigenaar van een oudijzerhandel wordt vermist. Hij zou volgens hen donderdagavond zijn beroofd en in het water zijn gegooid.

Op dit moment zijn er wegwerkzaamheden aan de Citadellaan. Die zijn stilgelegd. Watersporters van roeivereniging De Hertog mogen het water niet op. Het gebied is met linten afgezet.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl