Serc

Archief politie- en rechtszaken in Den Bosch

Update 2 autobrand Hildebrandstraat

De man die door omstanders aan de politie is overhandigd bij de autobrand in de Hildebrandstraat in Den Bosch, is geschopt en geslagen door diezelfde omstanders. Dat meldt Omroep Brabant op zijn website.

Toen de man wilde wegrennen, werd hij door omstanders gepakt. Daarbij vielen klappen en schoppen. De man is onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie gaat de brandstichting onderzoeken. Daar moet uit blijken of het geweld van de omstanders wel of niet terecht was.

bron: omroepbrabant.nl

Update autobrand in Hildebrandstraat

De autobrand in de Hildebrandstraat waarbij een gele Fiat 500 in vlammen opging, heeft wellicht een verdachte opgeleverd. Terwijl de brandweer de brand aan het blussen was, leverden omstanders een man uit aan de politie.

De getuigen beweerden de man op heterdaad te hebben betrapt, toen hij op de vlucht was geslagen. De man is naar het politiebureau gebracht voor nader onderzoek. De politie hield daarbij ook een buurtonderzoek.

bron: bd.nl

Weer een autobrand in Den Bosch

De brandweer kon weer uitrukken voor een autobrand. Dit maal stond een gele Fiat 500 in brand in de Hildebrandstraat in Den Bosch. Buurtbewoners zagen de auto zo rond 05.00 uur op zondag 28 december in brand vliegen.

Zij alarmeerden de brandweer. Ondanks de snelle komst van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de auto geheel werd verwoest. Volgens getuigen werd de auto in brand gestoken. Politie doet nader onderzoek.

bron: bd.nl

Man steekt zijn vader en zoon neer

De politie hield donderdag 25 december een man uit Den Bosch aan vanwege een steekpartij eerder die middag. Na een melding van het incident op de Smaragd in Den Bosch ging de politie op Eerste Kerstdag rond 16.00 uur meteen poolshoogte nemen.

In de woning troffen agenten twee mannen met verwondingen aan. Het ging om een opa en zijn kleinzoon. De opa had een verwonding aan zijn arm en de kleinzoon aan zijn been. Zij werden in het ziekenhuis aan hun letsels behandeld.

In een woning aan de Smaragd werd rond 16.15 uur de zoon van de opa en de vader van de kleinzoon aangehouden als verdachte. Zowel de slachtoffers als de verdachte wonen aan de Smaragd. De steekpartij zou zich gedeeltelijk in de woning en op straat hebben afgespeeld.

De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld aan de Smaragd op Eerste Kerstdag. De verdachte zit vast op het politiebureau.

bron: politie.ml

Taakstraf en geldboete Beaglebevrijders

De vijf bevrijders van zes Beagles bij een dierenfokkerij in Escharen in april 2013 hebben van de rechtbank in Den Bosch een taakstraf, een geldboete en voorwaardelijke celstraf gekregen. Ze zijn veroordeeld voor diefstal.

Het motief van de drie mannen en twee vrouwen voor de diefstal van de honden was omdat ze voor dierproeven werden gebruikt. Volgens de actievoerder was sprake van een noodsituatie; reguliere campagnes zoals handtekeningacties waren in hun ogen te langzaam en daarom besloten zij tot het weghalen van de honden.

De rechtbank vond dat geen noodsituatie. Ieder van de actievoerder kreeg een taakstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand. Daarnaast moeten zij 3000 euro aan het gedupeerde bedrijf betalen.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

OM hogere straffen voor juwelenrovers

Het Openbaar Ministerie (OM) eist hogere straffen voor de bende die een crimineel spoor door de provincie heeft getrokken. In het hoger beroep zijn de eisen van het OM tot 2,5 jaar bovenop het eerdere vonnis van de rechtbank.

Het OM is niet te spreken over de mildheid van de rechtbank ten aanzien van de juwelenroof in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar vielen geen gewonden, zei de rechtbank. Alleen kreeg de bewaker wel een vuurwapen tegen het hoofd door een gemaskerde rover, is het weerwoord van het OM.

De bende pleegde telkens in wisselende samenstelling inbraken in Nuenen, Uden en Son en maakten daarbij gebruik van gestolen auto's. Die werden na de rooftchten verbrand achtergelaten. De rechtbank betitelde die autobranden als eenvoudige vernieling.

De officier van justitie wil zeven jaar voor de Eindhovense bendeleider; hij kreeg vijf jaar. Voor de twee bendeleden uit Den Bosch eist OM vijf en acht jaar in plaats van de vier en vijfenhalve jaar die de rechtbank oplegde. De man uit Sint Michielsgestel moet geen vier maanden zitten maar veertien volgens de officier.

bron: bd.nl

Verdachten mishandeling gearresteerd

De politie hield dinsdag 16 december rond 1.45 uur vier mannen (15, 16, 19 en 34 jaar) aan op de Abdijenlaan. De vier, afkomstig uit Den Bosch en Lelystad, worden er van verdacht eerder die nacht een woning elders in Den Bosch te zijn binnen gedrongen en daar een 31-jarige man te hebben mishandeld.

De vier gingen er daarna in een auto vandoor, maar werden even later aangehouden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling weer naar huis. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar. De vier zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Volgens wijkagent Theo Gevers is er hier sprake van een al langer voortslepend conflict.

bron: politie.nl

Weer arrestaties voebalrelschoppers

De politie heeft weer zes mannen opgepakt in verband met de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-FC Oss van 1 november. Het gaat om Bosschenaren en Ossenaren tussen de 17 en 34 jaar. Hen wordt openlijke geweldpleging en opruiing ten laste gelegd.

Op de dag van de rellen werden al zestien mensen opgepakt en eerder deze maand werden nog elf verdachten aangehouden. Zij werden herkend dankzij videobeelden.

De namen van de verdachten worden doorgegeven aan de KNVB, die hen een stadionverbod kan opleggen. De gemeente Den Bosch en het Openbaar Ministerie kunnen de relschoppers een gebiedsverbod of een meldplicht opleggen.

bron: omroepbrabant.nl

Man slaat ex met glas in het gezicht

Een 45-jarige Bosschenaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 december rond 1 uur zijn ex-vriendin in café De Sjang aan de Graafseweg in Den Bosch zwaar mishandeld. Hij sloeg haar met een glas in het gezicht.

De politie kwam af op de melding van deze mishandeling. In het café wees de vrouw haar ex-vriend aan als dader. Hij werd even later aan de Graafseweg aangehouden en zit nog vast voor verder onderzoek.

De vrouw moest naar het ziekenhuis om de snijwonden aan voorhoofd en neus te behandelen.

bron: politie.nl

Weer aanhoudingen fans FC Den Bosch-FC Oss

De politie heeft woensdag 3 en donderdag 4 december vier mannen in de leeftijd van 20 tot 24 jaar uit Oss en Den Bosch opgepakt. Hen wordt betrokkenheid bij de ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-FC Oss op zaterdag 1 november aangerekend.

Tijdens de wedstrijd werden al zestien personen opgepakt in en buiten stadion De Vliert voor openlijke geweldpleging, bedreiging en opruiing. De politie hield maandag 1 en dinsdag 2 december ook al acht verdachten aan.

bron: omroepbrabant.nl

Politie zoekt jonge inbrekers

De politie zoekt drie jongens van elf en dertien jaar die vorige week hebben ingebroken in een woning aan de Anna Bijnstraat in Den Bosch. De inbraak was op vrijdag 21 november rond 15.00 uur. Uit de woning is niets meegenomen, wel enkele fietsen uit de schuur.

Een getuige zag de jongens rond dat tijdstip in de Hadewychstraat. Toen hij hen aansprak, renden ze weg in de richting van de Hekellaan, daarbij een fiets achterlatend.

De politie van Den Bosch heeft in een BIN-bericht (Buurt Informatie Netwerk) signalementen van de drie daders verspreid.

 • blanke jongen van elf jaar
  blond, kort haar
  1,45 meter
  slank postuur
  accentloos Nederlands
  donkere kleding.
 • licht getinte jongen van twaalf, dertien jaar
  zwarte, korte haren
  1,60 en 1,65 meter
  normaal postuur
  netjes gekleed
 • blanke jongen van elf, dertien jaar
  normaal postuur

bron: omroepbrabant.nl

Bossche OM eist 2 jaar cel wegens ontucht

Een man van 47 jaar uit Veghel hoorde woensdag 27 november een eis van twee jaar cel plus één jaar voorwaardelijk tegen zich eisen. De officier van justitie van Den Bosch vond dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met een onzeker meisje van 15 jaar.

Het meisje was het vriendinnetje van zijn dochter en kwam regelmatig op bezoek of bleef logeren. De man ontfermde zich over het meisje dat naar zijn eigen zeggen aandacht vroeg. Er was zelfs sprake van 'verkering' volgens de man.

Daar dacht het meisje geheel anders over en liet dat ook weten via een slachtoffer-verklaring. Daarin ontkende zij die verkering. De officier van justitie acht het bewezen dat de man zich in de periode juni 2012-juni 2013 schuldig heeft gemaakt aan ontucht. Uitspraak 11 december.

bron: bd.nl

Politie ziet af van gebruik segway

De politie in Den Bosch heeft de pilot rond het gebruik van de segway afgerond en gaat er geen verder gebruik van maken. Het levert weinig toegevoegde waarde op volgens de politie. Te voet of op de fiets zullen de surveillance methoden zijn en blijven.

Vooral stoepranden en oneffenheden en een te kleine actieradius bleken problematisch te zijn. Snelheid en zichtbaarheid waren de pluspunten voor de segway, maar de pilot is voorbij en krijgt geen vervolg.

bron: politie.nl

Update inval Marechaussee Bossche woning

De inval van de Marechaussee maandag 17 november in de Jan van Galenstraat in Den Bosch was vanwege geweld in huiselijke sfeer.

De politie kreeg een melding binnen dat er in die bewuste woning geweld werd gebruikt. Omdat de aangehouden verdachte een militair is, nam de Marechaussee de zaak over. De militair zit nog opgesloten bij schrijven van dit bericht.

bron: bd.nl
foto: Wikimedia Commons

Inval Marechaussee Bossche woning

De Koninklijke Marechaussee (KM) deed maandag 17 november een inval in een woning in de Jan van Galenstraat in Den Bosch. Een woordvoerder van de KM wilde geen mededelingen doen omtrent de redenen van de inval.

Buurbewoners schrokken wakker toen het arrestatieteam in alle vroegte de woning binnenviel. Volgens diezelfde buurtbewoners zou er een militair wonen in het bewuste huis. De KM komt waarschijnlijk maandag of dinsdag met meer informatie over deze inval.

bron: omroepbrabant.nl

Oud-politieman stalkte zijn ex

Een rechter heeft een 53-jarige man uit Den Bosch veroordeeld voor het stalken en beledigen van zijn ex-vriendin. Ook maakte hij zich schuldig aan valsheid in geschrifte.

De man krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Daarnaast moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen van 500 euro.

De man, een oud-politieman, plaatste tussen juli en november 2011 onder valse namen een groot aantal zeer negatieve recensies op openbare websites. Hij handelde uit wraak, omdat zijn ex na het verbreken van hun relatie een nieuwe vriend kreeg.

De oud-politieman deed zich voor als bezoeker van het pension van zijn ex-partner en beschuldigde haar ervan een slechte gastvrouw te zijn. Ook vervalste de man een reserveringsformulier van het pension.

De vrouw kreeg door deze aanhoudende negatieve berichtgeving op internet bijna geen boekingen meer en moest haar pension sluiten. Door deze zaak is de man ontslagen als politieagent.

bron: rechtspraak.nl

Vier bedrijven Geoffrey Groenewoud failliet

De rechtbank in Den Bosch heeft weer vier bedrijven van vastgoedman Geoffrey Groenewoud failliet verklaard. Vorige maand werden eveneens vier andere bedrijven van Groenewoud failliet verklaard.

De vier bedrijven die nu failliet zijn, behoren tot de kern van het vastgoedbedrijf van Groenewoud en hebben verspreid over het land gezamenlijk zo'n honderd bezittingen in vastgoed.

Groenewoud ging in hoger beroep tegen het faillissement van vorige maand. Of hij dat nu weer zal doen, is onbekend.

bron: bd.nl

Bellende bestuurder rijdt door na aanrijding

De politie zoekt de automobilist die j.l. maandag een jongen aanreed in Den Bosch. Het ongeval gebeurde op de Rompertsebaan om kwart voor tien. 

Twee jongens op de fiets staken op de T-splitsing met de Zevenhontseweg over, terwijl op datzelfde moment een man in een zwarte auto de weg opreed. De bestuurder zat te bellen en zag de twee fietsers waarschijnlijk niet.

Met de voorkant van zijn auto raakte hij één van de jongens. De automobilist reed even naar achter en daarna reed hij om de jongen heen die was gevallen. Die lag toen nog op straat.

Bellen tijdens het rijden, een fietser aanrijden, geen hulp verlenen en 'gewoon' doorrijden. Welke straf hangt deze bestuurder boven het hoofd?

bron: omroepbrabant.nl

Drugshandelaar uit Gestel aangehouden

De politie hield woensdag in de vroege ochtend een 37-jarige man uit Sint Michielsgestel aan die verdacht wordt van hennepkweek en handel in drugs. In zijn woning werd een hennepkwekerij ontdekt. 

Hij werd opgepakt toen hij in Rosmalen in zijn auto reed. In zijn auto werden drugs, vermoedelijk cocaïne, gevonden. Ook had hij een stroomstootwapen bij zich. Zowel de drugs als het wapen zijn in beslag genomen.

In zijn huis stonden 172 hennepplanten die vernietigd werden; de kweekapparatuur werd in beslag genomen. Verder werden nog verpakkingen met vermoedelijke drugs en enkele drugsgerelateerde spullen in de woning gevonden.

De politie doorzocht ook woningen in Rosmalen en Den Bosch, waar onder meer kleine hoeveelheden drugs en een inmiddels ontruimde hennepkwekerij werden aangetroffen. De aangehouden verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zit vast voor verder onderzoek.

De respectievelijke verhuurders van de woningen waar de in werking zijnde kwekerij en de restanten van een kwekerij werden aangetroffen, zijn daarvan inmiddels op de hoogte. Zij starten procedures om te huurders op korte termijn uit hun woning te zetten.

bron: politie.nl

Drie mannen gijzelden Bosschenaar

De politie hield drie mannen aan die een bewoner in zijn woning aan de Zesde Donk in gijzeling hielden. Daarbij zouden zij de man ook hebben bedreigd. In de woning was ook een baby aanwezig.

Het slachtoffer kon ontsnappen en belde daarop de politie. Een politiehelikopter werd ingezet om de drie verdachten op te sporen. Volgens omstanders waren de drie mannen dronken. Wie gegijzeld werd en waarom is nog onbekend.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Meiden vast openlijke geweldpleging

De politie heeft vier meiden van 13 en 14 jaar uit Den Bosch aangehouden vanwege openlijke geweldpleging op een 13-jarige plaatsgenote. De meiden zitten vast voor nader onderzoek.

Het slachtoffer deed dinsdag aangifte en verklaarde maandag 27 oktober rond 16.00 uur op de Van Rijckevorsel van Kessellaan te zijn mishandeld door meiden uit dat groepje. Ze was volgens eigen zeggen daar met een smoesje naartoe gelokt.

Het meisje werd geslagen en geschopt, maar kon aan haar belagers ontsnappen door hard weg te fietsen. Ze vertelde ook al eerder bedreigd en beledigd te zijn door deze meiden.

De verdachten werden dinsdag en woensdag, mede dankzij de medewerking van de ouders, thuis en op school aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

Eén van de meiden bleek bij haar aanhouding in het bezit van een mes. Dit werd in beslag genomen. Ook werden voor het onderzoek de telefoons van het viertal in beslag genomen.

bron: politie.nl

Joyrider van 13 nu vast voor scooterdiefstal

De joyrider van dertien jaar die in september vast werd gereden op de A59 bij Vlijmen, zit nu vast vanwege de diefstal van een scooter. Samen met een zeventienjarige vriend stal de jongen een scooter bij de Helftheuvelpassage.

De jongen was vrijgelaten op schorsende voorwaarden vanwege het rijden in een gestolen auto. Die schorsing is nu opgeheven door de diefstal van de scooter. De scooter is nog niet terecht; de jongen zit vast voor verder onderzoek.

Bij zijn aanhouding na de dollemansrit in september op de A59 verzette de jonge Bosschenaar zich hevig. Hem werd toen diefstal of heling van een auto ten laste gelegd, maar ook poging tot doodslag op politieagenten, doorrijden na een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs.

bron: omroepbrabant.nl

Update: kind in bos is terecht

Het kind waarnaar afgelopen nacht is gezocht in de bossen in Rosmalen, is terecht. De onbekende man die het kind bij zich had, heeft zich bij de politie gemeld.

Getuigen hadden vrijdag 24 oktober rond 22.00 uur een onbekende man gezien met een huilend kind. De man liep het bos in en keerde volgens getuigen zonder het kind terug. Omdat een misdrijf werd gevreesd, zette de politie een grootscheepse zoekactie in.

bron: ad.nl

Zoekactie gestaakt kind in bos Rosmalen

Een woordvoerder van de politie meldde dat vrijdag een zoektocht is gestart naar een kind dat in het bos zou liggen bij de Eikenburglaan in Rosmalen. Rond 03.00 uur kamde een peloton van de Mobiele Eenheid het bewuste bosperceel uit. Zaterdag 25 oktober om 07.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

Getuigen zagen vrijdagavond een man met een klein kind het bos inlopen. Toen de man kort daarna het bos weer uitkwam, had hij het kind niet meer bij zich. Er werd groot materieel ingezet zoals drie ambulances, de brandweer en een flink aantal politieauto's. De brandweer was ingeroepen om het bosperceel te verlichten.

bron: bd.nl

Veel huiselijk geweld incidenten

Den Bosch wordt op dit moment opgeschrikt door een paar geweldsincidenten die in de relationele sfeer zitten. In goed Nederlands wordt dat huiselijk geweld genoemd. Het zijn mannen die hun (ex-)vriendin of (ex-)vrouw mishandelen.

 • op 25 september werd een man van 51 jaar opgepakt omdat hij zijn vriendin in hun woning mishandelde
 • op 2 oktober werd een Bosschenaar van 42 jaar gearresteerd nadat hij een hulpverleenster molesteerde
 • op 17 oktober mishandelde een man zijn ex-vriendin in haar woning in Den Bosch
 • op 20 oktober werd een man uit zijn auto gehaald na een melding dat hij zijn vriendin in hun woning had geslagen en haar vervolgens in een auto meenam waar de mishandeling werd voortgezet
 • op 21 oktober werd een man in Den Bosch aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin mishandelde in haar woning in Rosmalen

bron: politie.nl

Autodief bestraft voor gevaarlijk rijgedrag

De rechtbank in Den Bosch heeft een man van twintig jaar uit Aarle-Rixtel veroordeeld tot een celstraf van in totaal zestien weken voor het veroorzaken van een aanrijding, heling van een gestolen auto en gevaarlijk rijgedrag in Helmond. Hij kreeg verder een rijontzegging van twee jaar.

De man reed in juli van dit jaar met twee anderen in een gestolen auto in Helmond. Toen hij een politieauto zag, reed hij met opzet tegen de auto van de agenten om te vluchten.

Vervolgens reed hij met hoge snelheid door een woonwijk waar kinderen op straat speelden en haalde hij een fietser in waardoor een tegemoetkomende auto moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

bron: rechtspraak.nl

Uitzetting Liberiaan ondanks ebola

De rechter uit Den Bosch heeft toestemming gegeven een asielzoeker uit Liberia naar zijn land terug te sturen ondanks het besmettingsrisico van de ebolavirus.

De rechter vond dat de man het niet aannemelijk heeft gemaakt dat hij eenmaal terug een verhoogd risico zou oplopen. Verder kan de man zich beschermen met voorzorgsmaatregelen volgens de rechter.

De Liberiaan deed een vergeefs beroep op het Europees Verdrag van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) tegen zijn uitzetting die door staatssecretaris Teeven werd uitgevaardigd.

bron: omroepbrabant.nl

Afname criminaliteit dankzij straatcoaches

Dankzij straatcoaches is de criminaliteit onder jongeren in Den Bosch afgenomen. Dat bleek uit een rapport van de gemeente. Opvallend was dat in dat rapport de gebieden waar de coaches actief zijn, de incidenten sterker zijn gedaald dan in de rest van de stad.

Het project is in 2009 opgestart en de geluiden zijn veelal positief zoals uit het rapport naar voren komt. De coaches zijn van allochtone afkomst en opereren in de wijken waar ze ook zelf wonen. Zo maken ze eerder contact met jongeren.

Het doel van het project is om de overlast en criminaliteit onder jongeren terug te dringen. De wijken waar de zes straatcoaches werken zijn Oost, Hambaken en West.

bron: omroepbrabant.nl

Vrouwen vast vanwege woningoverval

De politie hield dinsdag rond 08.00 uur in Rosmalen en Den Bosch twee vrouwen van zesenveertig en zesentwintig aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval op 18 juli in Rosmalen. Bij de overval op de woning aan de Christinastate liep die avond de 72-jarige bewoner een steekwond en schaafwonden op.

De dader ging er met geld vandoor en was te zien op bewakingsbeelden, die begin september werden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Na de uitzending kreeg de politie tientallen tips binnen. Dankzij de tips kwam de politie op het spoor van de twee vrouwen. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Verslaafde mishandelt hulpverleenster

De politie arresteerde woensdag 1 oktober een 42-jarige Bosschenaar op verdenking van bedreiging en mishandeling van een hulpverleenster. De verdachte krijgt vanwege zijn drugsproblematiek begeleiding in de thuissituatie.

De man werd agressief toen hij medicatie eiste. Hij bedreigde en mishandelde daarbij een hulpverleenster (43). Dat gebeurde in zijn woning in de wijk West. De vrouw wist zichzelf in veiligheid te brengen en waarschuwde de politie. De agenten arresteerden vervolgens de 42-jarige verdachte. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

bron: politie.nl

Laatste update explosief politiebureau

Het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch is weer opengesteld nadat de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) een verdacht voorwerp onschadelijk heeft gemaakt. Het blijkt toch om een explosief te gaan. Het bureau werd donderdagavond gedeeltelijk ontruimd.

De EOD vond een onbekend voorwerp waaruit een lont stak. Wat de EOD verder vond is niet duidelijk. De politie had voor alle zekerheid ook de omgeving van het politiebureau afgezet met hekken.

De EOD heeft het tuig op een veilige plek tot ontploffen gebracht. Volgens de politie zou een explosie niet tot veel schade hebben geleid. Rest de vraag: was het een slechte grap of een grimmige waarschuwing?

bron: omroepbrabant.nl

Politiebureau ontruimd vanwege bom

Het politiebureau in Den Bosch is donderdagavond gedeeltelijk ontruimd vanwege een mogelijke bom in het pand. Het gebied rond het bureau aan de Vogelstraat is afgezet. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is nu bezig om het explosief te onderzoeken. De politie meldt dat het onderzoek wel een tijdje kan duren.

Eerder op de dag vond een man uit Den Bosch een verdacht voorwerp aan de waterkant. Hij vertrouwde het niet en bracht het naar het politiebureau. Uit voorzorg is de publieke gedeelte van het bureau ontruimd en een deel van de straat afgezet.

bron: omroepbrabant.nl

Tbs met dwangverpleging Bosschenaar

Een Bosschenaar (35) is door de rechtbank veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Hij stak een man uit Rosmalen neer tijdens een feest in een café in de Karrenstraat in Den Bosch. Daarnaast bedreigde hij ook een andere man op het besloten feest.

De officier van justitie eiste zeven jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De maatschappij vraagt om vergelding waren haar woorden. De veroordeelde Bosschenaar moet ook een boete van ruim veertienduizend euro betalen aan het slachtoffer en de man die hij bedreigde.

bron: bd.nl

Auto in brand gestoken Ertveldweg

Een auto is zaterdagavond in brand gevlogen aan de Ertveldweg in Den Bosch bij het industrieterrein. De politie heeft sterke vermoedens dat om brandstichting gaat.

De brandmelding kwam rond 23.30 binnen bij de politiekamer. De eigenaar is op de hoogte gesteld. De wagen was niet als gestolen gerapporteerd.

bron: omroepbrabant.nl

Politie in Brabant krijgt versterking

De politie in Noord-Brabant krijgt toch nog versterking in mankracht. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Justitie toegezegd op de noodroep van de burgemeesters van de grote Brabantse steden om meer mensen in te zetten tegen de drugscriminaliteit.

Aanvankelijk reageerde de minister dat de provincie niet kon rekenen op meer mensen, maar de lobby uit Brabant kreeg succes. Vijftig rechercheurs worden nu extra naar het zuiden gestuurd en binnen de politiekorpsen van de drie zuidelijke provincies worden 75 mensen vrijgemaakt die zich louter en alleen met drugszaken bezighouden.

Deze versterking komt de politieregio Oost-Brabant nu goed uit, want door recente moord- en doodslagzaken in en rond Den Bosch wordt veel gevergd van het rechercheteam. Sommige zaken zoals inbraken, mishandelingen en niet-recente overvallen zijn ervoor op een lager pitje gezet.

Bij doodslag- en moordzaken tuigt de politie een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) op bestaande uit gewoonlijk twintig rechercheurs. Dit is het geval in de zaak Yvon Pfaff. Hij werd in augustus dood aangetroffen in een uitgebrande auto voor het hek van landgoed De Pettelaar.

bron: bd.nl

Slachtoffer steekpartij Alzheimer patient

Het slachtoffer van de steekpartij in een woning aan de Wibauthof in Den Bosch was bekend bij zorgverlener Vivent. Zijn partner van 52 jaar is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de oudere man. Volgens omwonenden zou de man aan Alzheimer lijden en was hij visueel gehandicapt.

Buurtbewoners zeiden verder dat de aangehouden partner had aangegeven dat het slachtoffer veel zorg en aandacht vroeg. De afgelopen tijd kwam de politie regelmatig langs om hulp te verlenen. De laatste maanden waren ook ambulancediensten geregeld te zien op het adres van de fatale steekpartij.

Er waren veel moeilijkheden tussen de twee partners, volgens omwonenden. Ondanks dat er bij hulpdiensten en politie bekend was hoe de situatie was tussen de twee mannen, is klaarblijkelijk niet ingezien hoe ernstig die in feite was. Een woordvoerder van Vivent sprak van een 'complexe situatie'.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Dodelijke steekpartij in de Wibauthof

De politie meldt dat er donderdag 11 september rond 07.00 uur een dodelijke steekpartij plaatsvond in een woning aan de Wibauthof in Den Bosch. Een verdachte die is aangehouden, is vermoedelijk de medebewoner van het slachtoffer.

Volgens een buurtbewoner wonen de twee mannen al dertig jaar in het huis. Een politiewoordvoerder liet weten dat de laatste tijd de politie regelmatig langskwam om assistentie cq hulp aan te bieden. Toen de politie vanochtend op plaats delict arriveerde, was de man reeds overleden.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Vughtenaar verdacht van reeks branden

De politie heeft een man uit Vught van bed gelicht in een woning in Kerkdriel. Hij wordt verdacht van een reeks branden en vernielingen. Zo wordt hij ervan verdacht van een reeks branden bij de Reinier van Arkel aan de Graafseweg in Den Bosch.

Sinds medio 2013 werd in het pand van de Reinier van Arkel groep negen keer brand gesticht. De politie gaat nu ook onderzoeken of de opgepakte Vughtenaar betrokken is bij een grote serie van veertig autobranden in Vught.

bronnen: nos.nl/bd.nl

Geen strafvervolging messteek agent

De officier van justitie eiste geen straf in de zaak tegen de 51-jarige Prutty A. uit Rosmalen. A. werd vorig jaar neergeschoten door een agent nadat hij een andere agent met een mes gestoken zou hebben.

De politie bracht in september na een melding - er zou een man met een geweer rondlopen - een bezoek aan Pallas Financieel Advies in Den Bosch. Eigenaar Prutty A. deed de deur niet open.

Toen de politie het bedrijf met geweld binnenkwam, stak A. een agent met het mes in zijn arm. Daarop werd hij neergeschoten door een collega om erger te voorkomen. Hij raakte daarbij ernstig gewond. Prutty A. genas van de schotwond. De neergestoken agent kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Prutty A. had destijds een psychose en vier deskundigen verklaarden hem niet toerekeningsvatbaar. A. heeft inmiddels de behandeling afgerond en vormt geen gevaar meer voor zichzelf of de maatschappij, volgens een psychiater. Daarom zag de officier van justitie dinsdag af van rechtsvervolging.

bronnen: omroepbrabant.nl/@MarcBrinkBD

Vechtpartij voetbalsupporters voorkomen

De politie heeft afgelopen vrijdagavond 29 augustus na de wedstrijd FC Den Bosch-Jong Ajax een confrontatie van wederzijdse supporters kunnen voorkomen. In samenwerking met de Landelijke Eenheid werd er toezicht gehouden op de wegen die naar Den Bosch leiden.

De politie was op tijd op de hoogte gesteld van deze plannen om een vechtpartij te organiseren. Het ging om harde kernleden die de wedstrijd zelf niet bezochten. Deze leden probeerden mekaar op te zoeken in de Bossche wijk Hintham.

Dankzij samenwerking met de Politie Eenheid Amsterdam en de Landelijke Eenheid zag de politie kans tientallen auto's met Ajax-supporters, die onderweg waren naar Den Bosch tegen te houden. De inzittenden waren op weg om de confrontatie aan te gaan met een groep supporters van FC Den Bosch die zich ophielden bij een horecagelegenheid in Hintham.

Er werd gebruik gemaakt van een politiehelikopter, een videowagen en de ANPR. Voor alle zekerheid werd ook een ME-peloton achter de hand gehouden die echter niet hoefde te worden ingezet.

De politie kreeg ook bijstand van de politie uit Luik, omdat bleek dat er onder de Bossche groep 'voetbalsupporters' ook een groep supporters uit Luik aanwezig waren waarmee kennelijk vriendschappelijke relaties onderhouden worden.

De politie bleef paraat tot na 2.00 uur. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

bron: politie.nl

Tien kilo hennep in schuurtje aangetroffen

De politie trof donderdag in een schuurtje van een woning aan de Sleutelbloemstraat in Den Bosch een partij van tien kilo hennep aan. De waarde wordt geschat op ruim € 30.000,00. 

De bewoner van de woning werd aangehouden en kreeg een proces verbaal aan zijn broek. Het Openbaar Ministerie bedenkt zich nog over de te nemen strafmaat.

bron: bd.nl

Man kon eigen ID-kaart terugkopen

Een Bosschenaar kreeg de verrassing van zijn leven toen twee Polen vorige week donderdag hem zijn eigen ID-kaart te koop aanboden. Die werd ruim een maand geleden uit zijn auto gestolen. De Polen hadden niet door dat zij de rechtmatige eigenaar van die kaart aanspraken. Dit meldde de politie maandag.

De man belde meteen de politie waarop de twee Polen het op een rennen zetten. Zij konden echter niet ontkomen aan de toegeschoten agenten die hen in de Zandzuigerstraat aanhielden. Eén van de Polen had nog een ID-kaart op zak die ook weer op een andere naam was afgegeven.

bron: omroepbrabant.nl

Senior berooft senior

Senior berooft senior of gewoon bejaarde jat van andere bejaarde, want senior klinkt te chic voor deze zaak die bij het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond werd uitgezonden. Daarin was duidelijk te zien dat een bejaarde man in februari in een Bossche supermarkt een bejaarde vrouw van haar tas beroofde.

Op de bewakingsbeelden van de super is te zien dat de man zo omzichtig mogelijk de tas van de rollator van de vrouw afpakte. Zij was druk bezig met boodschappen doen. Meteen nadat de vrouw de diefstal ontdekte, werd haar bankrekening geblokkeerd.

De politie zoekt een bejaarde man tussen de 60 en 70 jaar. De man is kalend en is tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Kijk voor meer info en beelden op Opsporing Verzocht

bron: omroepbrabant.nl

Onderzoek inval Deutersestraat

Het Openbaar Ministerie (OM) weet tien maanden na dato nog steeds niet of de ingrijpende inval op het woonwagencentrum aan de Bossche Deutersestraat leidt tot vervolging. Volgens het OM loopt dat onderzoek nog. Het OM deed donderdag 7 augustus geen mededelingen over wat zoal nader moet worden onderzocht in deze zaak. 

Bij de inval werden zestien bewoners aangehouden. Verder werden 23 auto’s, sieraden en in totaal 3,5 ton aan contant geld in beslag genomen. Mark Nillesen, de advocaat van de bewoners is erg sceptisch. 

Het zou hem niet verbazen als pas volgend jaar meer bekend is over een eventuele vervolging. Maar volgens hem heeft OM helemaal niks. Nillesen staat een vijftal aangehouden bewoners juridisch ter zijde.

bron: bd.nl

Man tot bloedens toe geslagen

Een vijfentwintigjarige man uit Den Bosch is zondagnacht tot bloedens toe geslagen door twee personen uit Vlijmen en Den Bosch. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend. De verdachten zijn door de politie gearresteerd. 

Rond 4.45 uur meldde een voorbijganger aan surveillerende agenten dat in de Kerkstraat iemand in elkaar was geslagen en daar op de grond lag. Toen de politiemensen bij het slachtoffer kwamen, gaf een getuige aan dat de daders waren weggefietst.

De agenten zijn achter die fietsers gereden en kregen het tweetal in de Nieuwstraat te pakken. Ze zijn gearresteerd en worden vastgehouden voor nader onderzoek.

Het slachtoffer bloedde uit zijn oor en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische verzorging. Mogelijk zijn er nog meer verdachten in het spel. De politie gaat deze mishandeling verder onderzoeken.

bron: politie.nl

Onderzoek dood Dungenaar niet afgerond

Het onderzoek rond de dood van de man uit Den Dungen in mei van dit jaar is nog steeds niet afgerond, maakte de politiewoordvoerder woensdag 30 juli bekend. De man werd 's nachts zwaargewond aangetroffen op de N617 bij Sint Michielsgestel. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

Een bijeenkomst van onderzoekers van de zaak die vorige week was gepland, werd afgeblazen omdat een expert er niet bij kon zijn. Hij werd opgeroepen als teamlid van de experts die in Oekraïne de vliegramp gaan onderzoeken.

De zaak is nogal in nevelen gehuld. De politie ging aanvankelijk ervan uit dat het om een aanrijding ging waarbij de automobilist doorreed. Later meldde zich echter een taxichauffeur die op het politiebureau vertelde over problemen met een klant. Die klant was de man uit Den Dungen.

bron: bd.nl

OM onthoudt verdediging informatie

Het Openbaar Ministerie (OM) onthoudt de verdediging van The Grass Company de resultaten van het onderzoek van de recente invallen in de vestigingen van de coffeeshop keten en bij personen thuis.

Als reden geeft het OM op dat sinds de start van het onderzoek in 2011 dat dat het beleid is. Het is niet opportuun om daar nu van af te wijken, volgens een woordvoerder van het OM. Ook in het belang van het onderzoek worden stukken onthouden.

De verdediging is het daarmee volstrekt oneens. Mensen bij wie thuis een inval heeft plaatsgevonden, hebben recht op die stukken, zegt Sidney Smeets, de advocaat van zowel The Grass Company als tabakgroothandel TGC Trading. 

Volgens Smeets zal het onderzoek op een mislukking uitdraaien. OM krijgt keer op keer geen vat op deze zaak. 

bron: bd.nl

Twee jaar cel voor poging tot doodslag

Een man uit Tiel heeft twee jaar gevangenis gekregen voor poging tot doodslag. Hij schopte in 2012 in de Karrrenstraat een man die groggy op de grond lag, twee hard tegen zijn hoofd en riskeerde daarmee het overlijden van die man. 

Het slachtoffer kreeg vlak daarvoor onenigheid met een Bosschenaar die hem tegen de grond sloeg en daarna verder met zijn vuisten in het gezicht sloeg. De Bosschenaar kreeg 45 dagen cel voor mishandeling.

Terwijl het slachtoffer op de grond lag en zich niet meer kon verweren, begon de man uit Tiel zich met de vechtpartij te bemoeien door die twee schoppen uit te delen. De twee veroordeelde mannen kenden elkaar niet.

Het slachtoffer is inmiddels hersteld.

bron: omroepbrabant.nl

Man in woning overvallen

Een vrouw heeft vrijdag rond middernacht een oudere man in zijn woning overvallen. Dat gebeurde in het complex Christinastate, een flatgebouw in Hintham, Rosmalen. De man liep daarbij messteken op. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw belde bij de senior aan en eenmaal binnen trok zij het mes tevoorschijn. Er ontstond een worsteling waarbij de man verwondingen opliep. De vrouw ging daarop weg zonder buit.

De politie zoekt een wat gezette vrouw. Zij droeg tijdens de overval een sjaal om haar gezicht.

bd.nl

Vijf jongens veroordeeld voor mishandeling

Vijf jongens uit Den Bosch hoorden cel-, leer- en werkstraffen tegen zich eisen voor het zwaar mishandelen van een veertienjarige stadgenoot. Ook zouden de verdachten samen ongeveer 20.000 euro smartengeld aan het slachtoffer moeten betalen. Dit stelde de officier van justitie bij de kinderrechter in Den Bosch.

De geëiste gevangenisstraffen varieerden tot drie maanden, waarvan een deel voorwaardelijk. De geëiste leer- en werkstraffen lopen uiteen van vijftig tot tachtig uur. De verdachten zijn twaalf, dertien en veertien jaar.

Het slachtoffer werd vorig jaar september op de Balkweg in Den Bosch geslagen en geschopt en hield er onder meer een hersenschudding aan over. Alle vijf verdachten en het slachtoffer zaten op dezelfde school in Den Bosch.

bron: omroepbrabant.nl

Coffeeshop minstens half jaar dicht

De coffeeshop van keten The Grass Company aan het Emmaplein in Den Bosch blijft minstens een half jaar dicht. Deze maatregel werd maandag 14 juli door burgemeester Rombouts genomen.

De aanleiding voor deze sluiting is dat bij de inval van vorige week er teveel drugs werden aangetroffen in die coffeeshop. Er werd 7,5 duizend gram aan wiet en hasj aangetroffen waar 500 gram is toegestaan. Er werden zo'n elfduizend kant en klare joints, zestig hasjkoeken en vele doosjes met hasj en wiet aangetroffen.

De andere coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch zijn wel kort na de invallen heropend.

bron: bd.nl

Man rijdt in op politieagenten

Een 32-jarige automobilist uit Den Bosch werd zondag rond 02.15 uur op de Vlijmenseweg bij een benzinetankstation aangehouden. Kort daarvoor was hij op een politieagent ingereden die net op tijd opzij kon springen maar nog wel licht geraakt werd. De agent deed aangifte van poging doodslag.

Aanleiding was een melding kort daarvoor van een ruzie tussen een man en een vrouw op de Sint Janssingel. Toen de politie ter plekke kwam, werd de 32-jarige automobilist die reeds in zijn geparkeerde auto zat door een agent aangesproken. Een vrouw stond in de buurt van zijn auto. De man gaf aan ruzie te hebben gehad met zijn vriendin en dat hij nu weg wilde rijden.

Mogelijk was er sprake van een mishandeling en daarom wilde de politie meer te weten komen. De automobilist wilde daaraan niet meewerken, sloot het portier en reed achteruit. Eén van de agenten moest daarvoor opzij springen, wilde hij niet geraakt worden door het voertuig.

Omdat hij weigerde uit zijn voertuig te komen en trachtte weg te rijden, werd hij door het openstaande portierraam gesprayed met pepperspray. Het leek de man niets te doen en hij gaf vol gas vooruit, terwijl een agent voor zijn voertuig stond. De agent kon net op tijd wegspringen, maar werd toch in zijn zij geraakt.

De automobilist reed vervolgens hard weg richting Vughterstraat. De politie zette de achtervolging in die eindigde bij het benzinetankstation waar de automobilist zijn voertuig aan de kant zette. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Autobrand in Den Bosch

De brandweer van Den Bosch moest in de nacht van zaterdag op zondag weer voor een autobrand uitrukken. Dit maal kwam er een melding dat een auto in de fik stond in de Jacob van Wassenaerstraat. De auto die geparkeerd stond achter de winkels aan de Churchilllaan, brandde geheel uit.

De brand veroorzaakte veel rook wat tot schade leidde bij een appartement boven de winkelgalerij. Ook in andere Brabantse gemeenten kwamen meldingen binnen van autobranden.

bron: omroepbrabant.nl

Grass Company gedeeltelijk open

Drie van de vier coffeeshops van The Grass Company zijn weer open. Alleen wordt er wiet noch hasj verkocht. Bij de inval van vorige week vrijdag nam de politie namelijk de hele voorraad mee. 

De vierde coffeeshop in Den Bosch werd op last van burgemeester Rombouts voor onbepaalde tijd gesloten. Die vestiging had een te grote voorraad dan is toegestaan. Hoeveel er exact is gevonden, is onbekend.

De politie hield vorige week een uitgebreide en gezamenlijke actie met de FIOD en een speciale eenheid van het leger. Er werd voornamelijk gezocht naar witwas praktijken, corruptie en belastingfraude om zo bewijzen te verzamelen dat het bedrijf zich schuldig maakt aan georganiseerde misdaad.

bron: bd.nl

Coffeeshop Grass Company gesloten

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft een coffeeshop van keten The Grass Company aan het Emmaplein in Den Bosch laten sluiten. Bij een inval van de politie vrijdag werd een te grote voorraad softdrugs gevonden.

Hoeveel er precies werd gevonden, is nog niet bekend. De eindresultaten van het onderzoek zijn nog niet beschikbaar, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De maximale verkoopvoorraad van een coffeeshop is 500 gram. 

Een politiemacht viel vrijdag binnen bij vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch, het kantoor in Tilburg en ook het huis van de directeur. Voor de actie werkte de politiekorpsen samen met de FIOD, Arbeidsinspectie en een speciale zoekploeg van Defensie.

Het bedrijf wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. Desondanks werd niemand aangehouden.

De overige drie coffeeshops van The Grass Company blijven voorlopig ook dicht, zei een woordvoerder van het bedrijf. De politie nam alles mee incluis de kassa's. 

bron: omroepbrabant.nl

Invallen in Grass Company vestigingen

De politie was vrijdag in Tilburg en Den Bosch bezig met een grote actie tegen coffeeshop keten Grass Company. In totaal werden twintig huizen en bedrijven doorzocht. Voor de actie werkte de politiekorpsen samen met de FIOD, Arbeidsinspectie en een speciale zoekploeg van Defensie.

In Den Bosch en Tilburg zijn vier coffeeshops doorzocht. De nadruk van de actie lag bij het kantoor van TGC Trading aan de Valkenjachtstraat in Tilburg. Dit bedrijf zou tegenwoordig los staan van Grass Company.

Het bedrijf wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. De politie zocht naar drugs, administratie en contant geld. Deze actie staat volgens de politie los van eerdere acties in voorafgaande jaren.

Niemand werd aangehouden, meldde het Openbaar Ministerie. 

bron: omroebrabant.nl

Motordief viel op door rijgedrag

Een 38-jarige man uit Hedel werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Gouverneur van der Fossestraat voor diefstal van een motor. Agenten zagen de man rond 04.25 uur rijden over de Boschmeersingel. Omdat de man bij het zien van de politiewagen plotseling opvallend van koers veranderde, besloten de agenten hem te controleren.

De motorrijder raakte echter even uit zicht, maar kort daarna werd de motor onbeheerd aangetroffen op de oprit van een woning. Het contactslot bleek te zijn verwijderd. Politiemensen hielden de motor in de gaten en al snel verscheen de bestuurder. Hij werd direct in de kraag gegrepen.

Hij had gereedschap op zak dat hij vermoedelijk bij de diefstal had gebruikt. De motor bleek dezelfde nacht vanaf de Zeeldraaierstraat in Vught te zijn gestolen. 

bron: politie.nl

Caravandieven rammen politieauto

De politie hield dinsdag om 03.15 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Vlijmen aan op de Bokhovense Maasdijk. De politie kreeg een melding binnen dat drie mannen een caravan aan het weghalen waren op de Holterveste. Zij zouden de caravan aan een auto hebben gekoppeld en reden daarna weg.

Op de Treurenburg zagen agenten de auto met caravan rijden. Bij het zien van de politie sprong één van de inzittenden uit de auto, koppelde de caravan snel los en sprong weer in de wagen. Daarop ging de bestuurder er vandoor waarbij hij diverse malen de politiewagen ramde die hem probeerde te blokkeren.

De verdachten gingen er vervolgens met hoge snelheid vandoor waarop de agenten de achtervolging inzetten. Op de Bokhovense Maasdijk zagen ze de auto in een weiland staan. De inzittenden waren inmiddels er vandoor gegaan.

Twee van hen werden even later in de buurt van de auto aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Waar de derde verdachte zich ophoudt, is nog onbekend.

bron: politie.nl

Kilo's hennep in woning aangetroffen

De politie heeft enkele kilo's gedroogde henneptoppen aangetroffen in een woning aan De Reiskameraad. De politie had informatie ontvangen over de mogelijke aanwezigheid van de hennep in de betreffende woning.

Hierop werd zaterdagmiddag de woning binnengegaan en doorzocht. Er was niemand aanwezig, maar wel vonden agenten meerdere kilo's gedroogde henneptoppen. Deze werden in beslag genomen.

Verder trof de politie een zeer echt gelijkend vuurwapen dat geschikt is voor bedreiging aan. Dat werd eveneens in beslag werd genomen. De politie gaat na wie de personen zijn achter deze vondst.

bron: politie.nl

Dieseldieven crashen tijdens vlucht

Een auto is afgelopen nacht gecrasht op de A59 ter hoogte van Rosmalen. De beide inzittenden bleven ongedeerd, maar zijn wel gearresteerd op verdenking van het stelen van diesel. In de auto lagen tien met diesel afgevulde jerrycans.

Om ongeveer half twee zag een politiesurveillance de auto met zeer hoge snelheid over de A2 ter hoogte van Zaltbommel rijden, in de richting van Den Bosch. De agenten wilden de auto laten stoppen en reden er achteraan, maar de snelheid bleef met meer dan 200 km/u hoog.

Bij de afslag naar de A59 op de rondweg van Den Bosch vloog de auto tegen de vangrail. De beide mannen, 19 en 37 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden worden gearresteerd. De auto was geheel vernield en is weggesleept.

bron: politie.nl

Weer drugslab aangetroffen

De politie heeft vrijdagochtend in een loods op een erf aan de Achterstraat chemicaliën en materiaal voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Ook een gestolen auto werd teruggevonden.

De politie onderzocht de loods nadat informatie binnenkwam over een mogelijke drugslab. Samen met specialisten van de brandweer werd het betreffende pand betreden en doorzocht. 

Er werd geen operationeel drugslab aangetroffen, maar er stonden wel spullen die voor de productie van drugs gebruikt kunnen worden. Ook stond er een vrachtwagen met daarin een groot aantal vaten met chemicaliën. 

Daarnaast werd in de loods een auto aangetroffen die eind vorig jaar in Uden bleek te zijn gestolen. Voor het ruimen van de aangetroffen spullen en chemicaliën werd een beroep gedaan op de dienst LFO (Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen) van de politie. 

De politie doet nu onderzoek naar de aangetroffen spullen. Vooralsnog werd niemand aangehouden.

bron: politie.nl

Politieagent niet vervolgd

De politieagent die vorig jaar september de eigenaar van Pallas Financieel Advies in Den Bosch neerschoot, wordt niet vervolgd. Dat meldde Justitie dinsdag17 juni. Het gebruik van zijn dienstwapen was nodig om de 50-jarige man te kunnen aanhouden.

Uit onderzoek door de Rijksrecherche blijkt dat de agent handelde uit noodweer. De eigenaar van Pallas Financieel Advies dreigde tijdens zijn arrestatie met een mes. Toen hij een agent in zijn arm stak, schoot een collega hem gericht neer om erger te voorkomen.

bron: omroepbrabant.nl

Hennepplanten in de achterbak

De politie hield vrijdag 13 juni een 42-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Brabantlaan. Surveillerende agenten zagen in de avond de man rijden op de A2 en hij viel daarbij op door zijn rijstijl. Ook de technische staat waarin zijn auto verkeerde, was een reden voor de agenten de man te volgen.

De man kreeg daarop een volgteken en op de Brabantlaan werd hij gecontroleerd. Hij bleek ruim tweehonderd hennepstekjes in zijn kofferbak te hebben. De man is daarop aangehouden en zijn auto is weggesleept voor verder onderzoek. De hennepstekjes zullen worden vernietigd.

bron: politie.nl

Dader steekpartij meldt zich

Op het politiebureau aan de Vogelstraat hield de politie woensdagmiddag een dertigjarige man uit Den Bosch aan als verdachte van een steekincident op zondag 8 juni j.l.

Een 37-jarige man werd die ochtend bij zijn woning aan de Boschveldweg in Den Bosch gestoken met een mes. Dit zou zijn gedaan door een bekende van het slachtoffer. Hij moest aan zijn verwondingen behandeld worden in het ziekenhuis.

Terwijl de politie naar de verdachte op zoek was, meldde die zich woensdag kort na het middaguur op het bureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Auto in brand gestoken

Maandagnacht is een auto aan de Zesde Rompert in Den Bosch in brand gevlogen. Omdat de auto aan de achterzijde in brand stond, gaan brandweer en politie uit van brandstichting.


Rond 02.00 uur kwam een melding binnen bij de brandweer over de brand. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde Peugeot aan de achterzijde geheel in brand. De auto brandde uit.

Een buurtbewoonster die de brand ontdekte en de brandweer belde, vertelde de politie dat zij kort voor de brand een harde klap hoorde.

Den Bosch en regio hebben de afgelopen maanden veel te maken met autobranden die wijzen op brandstichting.

bron: bd.nl

Minder straf na veroordeling

De Bosschenaar die Wilco van Orsouw in 2010 doodschoot, krijgt na zijn veroordeling van vijftien jaar nu een strafeis te horen van dertien jaar tegen zich. Dat komt omdat de Hoge Raad van mening is dat het gerechtshof in Den Bosch niet afdoende kon motiveren waarom er sprake zou zijn van voorbedachte rade, van moord dus.

De zaak moest opnieuw worden behandeld en daarin voert de officier van justitie nu doodslag en koppelt daar een strafeis van dertien jaar aan.

Wilco van Orsouw werd in 2010 door de Bosschenaar op een parkeerterrein bij de Praxis in Den Bosch doodgeschoten. Van Orsouw en de Bosschenaar waren vrienden maar kregen ruzie om geld.

bron: bd.nl

Man mishandelt stel

De politie hield zaterdagavond een 39-jarige man uit Den Bosch aan in zijn woning voor mishandeling van een stel uit Schijndel.

De Schijndelaar van 27 jaar was met zijn vriendin van 21 op bezoek bij zijn moeder en haar huisgenoot. De twee mannen kregen vervolgens ruzie.. De huisgenoot zou de zoon daarbij op zijn hoofd hebben geslagen en de vriendin in haar buik. 

De man uit Schijndel liep lichte verwonden op aan zijn hoofd. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte vervolgens aan in zijn woning. Hij zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Bossche drugsbendeleden opgepakt

De politie hield vrijdagmiddag- en avond op meerdere plekken in Den Bosch vijf mannen van achttien tot vijfentwintig jaar aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in harddrugs.

De politie doorzocht verschillende woningen, voornamelijk in de wijk Kruiskamp. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vier verdachten zitten nog vast; de jongste arrestant werd na verhoor in vrijheid gesteld. Hij wordt op dit moment niet meer gezien als verdachte in het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.

bron: politie.nl

Man mishandelt partner

De politie hield donderdag 29 mei een 32-jarige man uit Rosmalen aan op de Willem Elsschotstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 23-jarige vrouw. Een klein half uur eerder zagen getuigen de man een vrouw mishandelen op de Oude Baan.

Volgens ooggetuigen gooide hij haar op de grond nadat hij haar had geslagen. Op aangeven van die getuigen kon kort hierna de man worden aangehouden. De vrouw deed aangifte van mishandeling; de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Overlast jongeren Rivierenplein

De geluidsoverlast door jongeren in en om het Rivierenplein in de Aawijk in Den Bosch neemt de laatste tijd toe, zo meldt de politie via een zogenaamde BIN-bericht.

De politie gaat overlastplegers in kaart brengen en wil vervolgens hun ouders een bezoek brengen. De jongeren verzamelen zich doorgaans in de avond en nacht op het plein of omliggende straten. 

BIN is de afkorting van Buurt Informatie Netwerk en is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren.

bron: bd.nl

Vragen rondom dood Dungenaar

Er zijn nog veel vragen rondom de dood van de man uit Den Dungen die vorige week op de N617 gewond werd aangetroffen. Het gaat over Niels Pijnenburg (27) uit Den Dungen die later aan zijn verwondingen bezweek. Zijn ouders hopen dat justitie alsnog verder onderzoek gaat doen naar de toedracht in deze zaak.

Hun zoon zou ruzie hebben gekregen met een taxichauffeur om geld. Op de N617 in Sint-Michielsgestel zou hij volgens verklaringen van de chauffeur aan de handrem hebben getrokken en uit de taxi zijn gesprongen.

Dat verhaal gaat echter bij de ouders van Niels niet in. Zij herkennen niet het beeld van hun zoon dat de taxichauffeur in zijn verklaringen over hem heeft gezegd. En volgens de ouders rijd je niet zomaar weg van iemand die gewond op straat ligt. Zij denken dat de chauffeur maar een gedeelte van de ware toedracht heeft verteld.

bron: omroepbrabant.nl

Gevaarlijke rijstijl leidt tot aanhouding

Een 24-jarige chauffeur van een bestelwagen en zijn 16-jarige bijrijdster, beiden uit Den Bosch, werden vrijdag 23 mei op de Zandzuigerstraat aangehouden door de politie. De automobilist zou geen voorrang hebben verleend bij het oprijden van de Helftheuvelweg aan het politievoertuig die vol in de remmen moest om een botsing te voorkomen.

De politie reed achter de man aan die ondanks signalen doorreed, waarop de agenten hem dwongen te stoppen. Eenmaal gestopt werd hij op zijn rijstijl gewezen. Hij was het daar niet mee eens en wilde wegrijden. Daarop trok één van de agenten hem van de de bestuurdersplaats wat tot hevig verzet leidde. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De bijrijdster werd eveneens meegenomen naar het bureau omdat zij de arrestatie wilde verhinderen. Na een verklaring te hebben afgelegd werd zij weer vrijgelaten.

bron: politie.nl

Man slaat inbreker knock out

Een alerte buurtbewoner uit de wijk De Reit in Den Bosch hielp de politie maandagavond 19 mei bij het aanhouden van een beruchte inbreker. De man woont in Den Bosch en is bekend bij de politie.

De buurtbewoner zag de man door een brandgang lopen en vertrouwde het niet. De verdachte zou eerder ongevraagd een tuin van een woning aan de Derde Reit in zijn gelopen en weer zijn weggelopen toen hij werd betrapt.

De  buurtbewoner ging achter de man aan en kon hem inhalen. De inbreker liep daarop dreigend op zijn achtervolger af. Die schrok en verdedigde zich door de inbreker een harde klap te verkopen. Die ging vervolgens gestrekt knock out.

De politie werd gebeld en agenten troffen bij de verdachte een aantal mobiele telefoons aan die in beslag zijn genomen. Uit onderzoek bleek dat deze telefoons eerder die dag waren gestolen uit een woning in Orthen. De politie nam de inbreker mee naar het bureau; hij zit nu vast.

bronnen: politie.nl/omroepbrabant.nl

Hoogbejaarde vrouw niet overleden aan val

De Telegraaf heeft een onderzoeksrapport in handen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de zaak van de hoogbejaarde mevrouw M.O. Snijders-Herpers (91). De vrouw werd mei vorig jaar in een plas bloed en met gebroken ledematen gevonden in haar aanleunwoning in Den Bosch en kwam later te overlijden. Zij is niet overleden door een val uit haar bed zoals zorgorganisatie Van Neynselgroep beweerde.

De letsels kunnen volgens pathologisch onderzoek niet zijn ontstaan door een simpele val uit bed, aldus het vertrouwelijk onderzoeksrapport die de vloer aanveegt met het interne onderzoek van de Neynselgroep.

In dat onderzoek zou er sprake zijn van 'een noodlottig valincident'. Mevrouw Snijders woonde in een aanleunwoning boven woonzorgcentrum De Taling van de Van Neynselgroep in Den Bosch.

Het onderzoek van Justitie over deze zaak loopt nog. 

bronnen: telegraaf.nl/omroepbrabant.nl

Zwaargewonde man overleden

Een man (27) uit Den Dungen is overleden nadat hij zaterdagochtend 17 mei zwaargewond werd aangetroffen op de N617 in Sint-Michielsgestel. Het slachtoffer lag midden op de rijbaan en is vermoedelijk aangereden. Een taxichauffeur uit Den Bosch is aangehouden.

De taxichauffeur had zichzelf bij de politie aangemeld met het verhaal dat hij kort daarvoor problemen had met een klant die hij naar Den Dungen zou brengen. Getuigen verklaarden dat zij een taxi hadden gezien op de plek waar de zwaargewonde man was aangetroffen.

De politie is met verder onderzoek bezig over de toedracht van dit incident. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie is op zoek naar meer getuigen.

bron: bd.nl

Update lijk bij rugbyveld

De politie van Den Bosch weet de identiteit van de vrouw die dood werd aangetroffen in de buurt van het rugby veld aan de Hekellaan, maar gaat niet over tot publicatie alvorens de familie ingelicht te hebben.

De jonge rugbyer (14) die de vrouw vond, was erg ontdaan toen hij haar in de bosjes zag. Hem is bijstand aangeboden van Slachtofferhulp.

bron: bd.nl

Man dreigt zichzelf in brand te steken

De politie hield vrijdagmorgen 16 mei een verwarde man aan in het kantoorgebouw van het UWV aan de Magistratenlaan. Het gaat om een 49-jarige man uit Cuijk. Even daarvoor liep hij naar de receptie in het kantoorgebouw. Toen hij voor de balie stond, overgoot hij zichzelf met benzine en dreigde zich in brand te steken met een aansteker.

Bewakers slaagden erin de man snel te overmeesteren waarna hij aan de politie werd overgedragen die hem onmiddellijk overbracht naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Inmiddels is door een van de medewerkers aangifte gedaan voor poging tot brandstichting en bedreiging.

bron: politie.nl

Medewerker Stadstoezicht geslagen

Een zevenentwintigjarige man uit Den Bosch heeft een stadstoezichthouder in zijn woonplaats geslagen en bedreigd. De man kreeg zondagavond in de Hinthamerstraat een bekeuring. Hier was hij het niet mee eens waarop hij de medewerker van de gemeente Den Bosch begon te slaan.

Ook bedreigde hij het slachtoffer. Nadat het slachtoffer om assistentie had gevraagd, schoot de politie te hulp. De Bosschenaar werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij verzette de man zich tegen zijn arrestatie. De stadstoezichthouder is opgevangen en deed aangifte.

bron: politie.nl

Politie onderschept 58 dozen met qat

De politie hield donderdag rond 12.45 uur twee mannen van 39 en 24 jaar uit Hoofddorp en Litouwen aan voor de handel in qat. De poliie werd getipt door een getuige. Hij zag bij de Oosterplas in Den Bosch dat twee partijen in de weer waren met spullen. Hij vertrouwde het niet en waarschuwde daarom de politie.

Agenten zagen vervolgens op een grasveld bij de Oosterplas twee voertuigen staan, waarvan enkele deuren geopend waren. Bij een controle troffen ze verdeeld over beide voertuigen 58 dozen met qat aan. In de omgeving werden twee mannen gezien die voldeden aan het opgegeven signalement.

Ze zijn aangehouden op verdenking van handel in qat en zitten vast voor verder onderzoek. Qat staat sinds 2013 als verboden middel in de Opiumwet.

bron: politie.nl

Meer macht burgemeesters drugslabs

De Brabantse burgemeesters willen meer macht om een pand te kunnen sluiten als er zich een drugslab in bevindt. Dat heeft burgemeester Jan Hamming van Heusden dinsdag gevraagd tijdens een overleg op het Ministerie van Veiligheid.

Hamming zei dat het ministerie niet onwelwillend tegenover het verzoek staat. Als in een lab grondstoffen maar geen drugs worden gevonden, kan een burgemeester nu nog steeds niet optreden. Ondanks de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen kan een burgemeester eigenlijk dus niets ondernemen.

Als afschrikwekkend voorbeeld haalde Hamming de gevaarlijke situatie in Uden van vorige week aan. Daar werden twee dode mannen aangetroffen in een drugslab. Zij overleden hoogstwaarschijnlijk door het inademen van giftige gassen van de chemicaliën die nodig zijn voor xtc.

bron: omroepbrabant.nl

Achtervolging eindigt in sloot

Na een wilde achtervolging met een politieauto raakte donderdagavond een gestolen Range Rover in de sloot aan het Wielsem. Eén persoon werd aangehouden, zijn medeplichtige is nog voortvluchtig.

De bestuurder van de politieauto dwong de vluchters naar de kant te gaan, waardoor zij uiteindelijk in de sloot belandden. Met speurhonden werd verder gezocht naar de tweede man, voorlopig zonder resultaat.

De politie schakelde daarop social media in voor getuigenoproep.

bron: bd.nl

Medewerker nutsbedrijf mishandeld

De politie hield woensdag een 40-jarige verdachte uit Den Bosch bij zijn woning aan op verdenking van mishandeling van een medewerker van een nutsbedrijf.

De medewerker van het nutsbedrijf kwam samen met een collega bij de woning in Den Bosch voor het afsluiten van gas en elektriciteit. De bewoner sprong hierop tegen één van de medewerkers aan die hierdoor op de grond viel en verwondingen aan hoofd en handen opliep.

De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Hij zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Bewoners eisen bezittingen terug

De bewoners van het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch herinneren zich de inval van politie en Justitie vorig najaar maar al te goed. Iedereen kinderen incluis werd toen aangehouden. Daarnaast werden veel bezittingen in beslag genomen.

Volgens Mark Nillesen, één van de advocaten van de bewoners, zijn veel bezittingen onrechtmatig meegenomen. Hij heeft daarom de staat voor de rechter gedaagd. Het gaat om bankpassen, contant geld en dure luxe goederen zoals sieraden, auto's uit het hogere segment, antiek porselein, dure horloges en diamanten.

De rechter gaat zich hier woensdag 30 april over buigen. Nillesen is echter niet bijster optimistisch over een snelle uitspraak van de rechter en evenmin over de toezegging van een diepgravend onderzoek door burgemeester Rombouts van Den Bosch.

bron: omroepbrabant.nl

150 kilo qat inbeslaggenomen

De politie hield maandag 28 april twee personen aan voor het bezit van ruim 150 kilo qat. Kort voor 14.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat bij een woning aan de Churchilllaan in Den Bosch dozen met qat naar binnen gebracht werden. Dat zou zijn gebeurd door een man met een personenauto.

Toen agenten poolshoogte namen, troffen ze in het huis en in de tuin een flink aantal dozen met qat aan. De 38-jarige bewoonster werd daarop aangehouden. De man en de wagen waren al weg.

Surveillerende agenten zagen rond 14.45 uur op de Rietveldenweg een man in een auto rijden die aan het signalement voldeed. Ze hebben hem laten stoppen en de 35-jarige man zonder bekend woonadres is aangehouden.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De qat is in beslag genomen. Qat is een stimulerende drug waarop gekauwd wordt en staat sinds begin 2013 als strafbaar in de Opiumwet.

bron: politie.nl

Danger zone Karrenstraat?

De Karrenstraat in de binnenstad van Den Bosch is de Parade voorbijgegaan als het gaat om geweld in de uitgaansuren.

Waar de op Parade in 2010 nog 111 incidenten voorkwamen, is dat nu anno 2014 meer dan gehalveerd tot 51 meldingen. De Karrenstraat staat nu triest bovenaan als gevaarlijkste locatie met 70 geregistreerde geweldsincidenten.

Al deze cijfers en metingen staan in de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan in 's-Hertogenbosch die donderdag 24 april door de gemeente werd gepresenteerd. De voorzitter van de Bossche horeca, Bernard Kuenen, wil het rapport nader bekijken. Zijn alle incidenten wel horeca gerelateerd, is een vraag die hij stelt?

bron: bd.nl

Nader onderzoek inval Deutersestraat

Burgemeester Rombouts wil een nader onderzoek over de inval in oktober vorig jaar in het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch. Er wordt onderzocht of er gebruik is gemaakt van overmatig geweld jegens de bewoners tijdens die inval.

De bewoners van het woonwagencentrum deden hun verhaal tijdens een vergadering van de commissie bestuurszaken op donderdagavond. De burgemeester schrok van de verhalen en beloofde dat er een onderzoek zou worden ingesteld.

bron: omroepbrabant.nl

Update roofoverval Diavottenweg

De man die na de roofoverval in zijn woning aan de Diavottenweg gewond naar het ziekenhuis moest, is volgens de politie niet door een kogel gewond geraakt.

De politie dacht eerst dat de drie overvallers een vuurwapen hadden gebruikt. dat bleek dus niet het geval.

bron: bd.nl

Bossche advocaat voor juweliersechtpaar

Advocaat Jan-Hein Kuijpers uit Den Bosch is ingehuurd door het juweliersechtpaar uit Deurne. Kuijpers gaat het echtpaar bijstaan bij een eventuele strafproces.

Het echtpaar is helemaal ontredderd door de toestanden van de afgelopen week en heeft dringend psychische hulp nodig. Het is maar de vraag of zij hun juwelierszaak wel voort kunnen zetten.

bron: omroepbrabant.nl

Strafzaak blinde dealer verdaagd

De strafzaak tegen de 52-jarige drugsdealer Peter K. is dinsdag verdaagd door de rechtbank in Den Bosch. Peter K. werd bij zijn aanhouding door politiekogels blijvend blind. Daarom is hij niet in staat de strafzaak te volgen, aldus de rechter.

K. wordt poging tot doodslag op twee politieagenten uit Den Bosch ten laste gelegd. Op 21 februari vorig jaar was hij betrokken bij de verkoop van 800 gram hasj op een parkeerplaats in Rosmalen. De politie wilde hem aanhouden, maar K. reed er vandoor waarna een wilde achtervolging volgde, die in Den Bosch eindigde.

Volgens het OM (Openbaar Ministerie) reed Peter K. in op twee agenten die uit noodweer schoten op de auto en de verdachte. K. werd in het hoofd geraakt, liep hersenbeschadiging op en raakte blijvend blind. Sindsdien ligt hij in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

bron: omroepbrabant.nl

Pand Hinthamereinde ook dicht

Behalve de Snuffelhal die woensdag na een inval door de politie waarbij een partij cocaïne werd aangetroffen, gesloten werd door burgemeester Rombouts, is donderdag weer een pand aan de Hinthamereinde gesloten.

Het betreft een loods naast Eetcafé Den Bosch die ook al eerder dicht moest van de burgemeester. De loods kwam vorig jaar in het nieuws toen er een hennepkwekerij werd aangetroffen. Hoelang het pand dicht blijft, is onbekend net zomin waarom het niet eerder werd gesloten.

bron: bd.nl

Geen daling woninginbraken carnaval

Activiteiten en adviezen ten spijt is het in Oost Brabant niet gelukt het aantal inbraken in de carnavalsperiode te laten dalen ten opzichte van carnaval 2013. Dit jaar werden in Oost-Brabant in de twee weken rondom carnaval namelijk totaal 369 woninginbraken gepleegd.

In 2013 waren dat er in de vergelijkbare periode 354. Een relatief kleine, maar zeer ongewenste stijging. Reden genoeg om onverminderd door te gaan in de strijd tegen inbrekers.

Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken in de periode rond de carnaval en de voorjaarsvakantie. Dat bleek ook dit jaar weer het geval. Veel mensen gaan in deze periode op vakantie. Daarom vroeg de politie extra alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.

bron: politie.nl/nieuws

Weer brand bij Reinier van Arkel

Bij Reinier van Arkel Groep aan de Graafseweg in Den Bosch was vrijdagavond weer brand. Het is de vijfde keer in een halfjaar tijd dat er brand ontstaat bij het pand. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde in oktober aandacht aan de brandstichtingen. Daarbij kwam de vermoedelijke dader in beeld.

bron: omroepbrabant.nl

Valse aangifte overval sportzaak

De politie bericht dat een medewerkster van Mundo Sport, een sportzaak in de Vughterstraat in Den Bosch, op 15 januari van dit jaar valse aangifte deed van een gewapende overval.

De 21-jarige medewerkster gaf aan dat zij op 15 januari het slachtoffer was van een gewapende overval. Twee donker geklede mannen kwamen volgens haar de winkel in en bedreigden haar met vermoedelijk een vuurwapen en gingen er vervolgens met kleding vandoor.

Nu blijkt dat de medewerkster de kleding aan een 37-jarige vrouw uit Helmond mee gaf en deed alsof er een overval had plaatsgevonden. Zowel de medewerkster als de vrouw die de kleding meenam zijn als verdachten gehoord.

Tegen beide vrouwen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De politie gaat de gemaakte onkosten van de valse aangifte verhalen op de medewerkster.

bron: politie.nl/nieuws

Aanhoudingen op carnavalsavonden

Het afgelopen weekend van carnaval verliep onrustig vanwege openlijke geweldpleging in de Korte Putstraat en op de Parade. De politie verrichtte een aantal aanhoudingen. 

Op zaterdagavond kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen dat er vanuit een woning aan de Korte Putstraat glas naar beneden werd gegooid. Ook zou er gevochten worden waarbij twee mensen zouden zijn mishandeld. Na enig zoeken kon de politie vier verdachten aanhouden.

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart werden diverse aanhoudingen verricht op de Parade. Er moest zelfs een ambulance ingezet worden. Volgens omstanders zou er al de hele avond een grimmige sfeer hebben gehangen. In de kroegen rondom de Parade was er echter weinig te merken van die geschetste sfeer.

bron: politie.nl/bd.nl

Man rijdt door na aanrijding

Een automobilist die zaterdagnacht een fietsster aanreed aan de Zuid Willemsvaart in Den Bosch, reed na het ongeluk door. De vrouw kon na de aanrijding niet meer overeind komen.

Een omstander zag het ongeluk gebeuren en belde 112. Net toen de politie na getuigenverhoor wilde vertrekken, meldde zich de automobilist bij de agenten. Hij zei dat hij waarschijnlijk de veroorzaker van het ongeluk was. 

De man zei dat hij niet door had dat hij de vrouw had geraakt. Pas toen hij zag dat zijn auto schade had, wist de man dat hij een ongeluk had gehad en reed hij terug naar de Zuid Willemsvaart.

bron: omroepbrabant.nl

Zaak Nicole van den Hurk in april

Helmonder Jos de G. verschijnt op 24 april voor het eerst voor de rechter in Den Bosch op verdenking van de verkrachting en moord op Nicole van den Hurk. De G. werd op 14 januari na een DNA-match in verband gebracht met de moord uit 1995 op het toen vijftienjarige meisje uit Eindhoven.

Jos de G. had toen een tbs-veroordeling voor een verkrachting achter de rug en woonde in een zogenaamde passantenwoning voor mensen die zich voorbereiden op terugkeer in de maatschappij.

In afwachting op de rechtszitting van 24 april heeft de rechter het voorarrest van Jos de G. met drie maanden verlengd. De rechter beoordeelde dat de kans op recidive te groot is.

bron: omroepbrabant.nl

Acht jaar cel poging tot moord

De rechtbank in Den Bosch heeft een dertigjarige Bosschenaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. De man stak in juli 2013 een 39-jarige man uit Den Bosch, de vriend van zijn zus, meerderde malen met een mes. Hem werd ook aangerekend dat hij het slachtoffer stak terwijl hij sliep.

De rechtbank oordeelde dat de man schuldig was aan poging tot moord. De Bosschenaar moet ook het slachtoffer een schadesom van 2150 euro betalen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van tien jaar.

bron: omroepbrabant.nl

110 dagen cel voor bedreiging agent

Een 52-jarige man uit Den Bosch is dinsdag veroordeeld tot 110 dagen celstraf. Vorig jaar augustus richtte hij twee antieke wapens op het gezicht van een agent en haalde de trekker over. De geladen pistolen waren niet schietklaar, waardoor de agent met de schrik vrijkwam. De agent schijnt nog steeds last te hebben van het incident.

Daarnaast moet de man een vergoeding van 1000 euro betalen aan de agent. De eis van het Openbaar Ministerie (OM) was een gevangenisstraf van zes jaar voor poging tot moord. De rechter vond dat er geen bewijs is dat hij de politieman wilde doden en daarom werd hij door de rechtbank alleen voor bedreiging veroordeeld.

bron: omroepbrabant.nl

Celstraf tot 9 jaar voor juwelenroof

Brabanthallen

De drie verdachten van een grote juwelenroof tijdens Indoor Brabant 2013 in de Brabanthallen in Den Bosch hoorden celstraffen variërend van zes tot negen jaar tegen zich eisen.

De verdachten sloegen tijdens het paardensport concours de vitrines stuk en gingen er vandoor met een buit van € 650.000,-. Er werden merkhorloges, colliers en ringen meegenomen.

Tot nu toe is slechts een fractie van de buit met een waarde van € 30.000,- teruggevonden in het Limburgse Urmond. De rest is vermoedelijk in Antwerpen verkocht.

Twee van de drie mannen worden ook verdacht van diefstal van auto's in Sint-Michielsgestel en Den Dungen en een poging tot diefstal in Maaspoort. 

bronnen: ad.nl/bd.nl

Overval op cafetaria Maaspoortweg

Twee gemaskerde mannen hebben zondagavond 16 februari een cafetaria aan de Maaspoortweg overvallen. Net voor middernacht kwamen twee mannen de snackbar binnen. Een van de mannen had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich, de andere een staaf. 

De twee aanwezige personeelsleden werden door de overvallers bedreigd. Maar ze raakten niet onder de indruk en werkten niet mee. De daders zijn daarop meteen gevlucht zonder buit. De politie heeft direct de omgeving afgezet op zoek naar de daders, maar kon niemand vinden. 

bron: politie.nl/nieuws

Benno Larue woont in Leiden

De veroordeelde pedoseksueel Benno Larue uit Den Bosch woont sinds kort in Leiden. Hij draagt een enkelband en moet zich regelmatig bij de reclassering melden. De gemeente Leiden komt zaterdag met een verklaring over deze huisvesting van Larue.

Er was veel te doen over de huisvesting van Larue. Hij mocht niet naar het buitenland en in Brabant was hij niet welkom, omdat veel van zijn slachtoffers er wonen.

Als zwemleraar maakte Larue zich schuldig aan drie gevallen van gedwongen ontucht en nog 37 gevallen van ontucht met minderjarige meisjes. Larue koos bewust kinderen met een handicap uit.

bron: omroepbrabant.nl/wikipedia.org

Tbs'er Jos de G. ontkent moord

Advocaat Job Knoester laat zondag in een verklaring weten dat zijn cliënt Jos de G. uit Helmond iedere betrokkenheid ontkent in de zaak Nicole van den Hurk. De 46-jarige tbs'er Jos de G. werd vorige maand aangehouden voor de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk (15) in 1995.

Het DNA van Van de G. vertoonde overeenkomsten met de sporen die op het lichaam van het vermoorde meisje waren aangetroffen. Volgens Knoester geeft die match geen enkele duidelijkheid dat zijn cliënt betrokken is bij het delict.

Afgelopen week bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat tbs'er Jos de G. niet terug mag keren naar de kliniek, maar dat hij in afwachting van de rechtszaak naar de gevangenis moet. Het hof achtte de kans op herhaling te groot.

bron: omroepbrabant.nl

Tien jaar geëist tegen Bosschenaar

Paleis van Justitie

Een dertigjarige Bosschenaar hoorde woensdag tien jaar tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie (OM) acht hem aansprakelijk voor een doelgerichte poging tot moord.

De verdachte stak vorig jaar zijn zwager in de rug. Het steekincident vond plaats in de woning van de schoonbroer. Het feit dat het slachtoffer lag te slapen toen de steekpartij plaatsvond, rekent justitie de verdachte zwaar aan. OM gaat uit van voorbedachte rade.

bron: omroepbrabant.nl

Man met vuurwapen gepakt

De politie heeft dinsdag rond 14.00 uur een 29-jarige man aangehouden in een woning in Den Bosch. De politie werd getipt dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. 

Daarom werd dinsdagmiddag de woning binnen gegaan en de man aangehouden. Hij bleek inderdaad in het bezit van een vuurwapen. Dit is in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

bron: politie.nl

Rechtszaak tbs-er Jos de G.

Paleis van Justitie

De rechtbank in Den Bosch spreekt zich maandag uit over de tbs-verlenging van de 46-jarige Jos de G., de verdachte van de moord op Nicole van den Hurk.

Jos de G. uit Helmond werd vorige maand aangehouden voor de verkrachting en moord op Nicole in 1995. Zijn DNA komt volgens de politie over met sporen die toentertijd op het lichaam van het vijftienjarige meisje zijn gevonden.

bron: omroepbrabant.nl

Auto afgepakt hennepkweker

De politie heeft woensdag de auto van een inwoner van Rosmalen afgepakt omdat deze mogelijk met de opbrengst van hennepteelt is bekostigd. De man werd aangehouden.

In zijn woning in de Faunastraat trof de politie op zolder resten aan van hennepteelt. De hennep was recentelijk gerooid en er lagen nog hennepresten van zo’n 180 planten. Daarop besloot de politie de auto met een geschatte waarde van € 11.000,- euro in beslag te nemen.

Medewerkers van Enexis namen de elektriciteitsmeter uit het huis mee, omdat die was gemanipuleerd. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Nadat hij € 2000,- contant bij Enexis had betaald, kreeg hij wel weer stroom.

bron: politie.nl/nieuws

Verdachte inbraak aangehouden

De politie heeft woensdagochtend in een woning in Den Bosch een 25-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak op 18 of 19 november 2013 in een woning aan de Marconistraat.

Uit het huis werden toen onder meer sieraden en mobiele telefoons meegenomen. De politie hield na de inbraak een buurtonderzoek en voerde ook een technisch onderzoek uit.

Dankzij sporen die daarbij werden aangetroffen kwam de Waalwijker als verdachte in beeld. De politie doet nog verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij andere inbraken. 

bron: politie.nl/nieuws

Update mishandeling Rosmalen

De politie is een onderzoek begonnen nadat het afgelopen weekeinde in het centrum van Rosmalen drie mensen mishandeld zijn. In het belang van het onderzoek werd dit niet eerder gemeld.

Zaterdag
Zaterdagochtend 25 januari rond 2.30 uur werden kort na elkaar twee mannen (30 en 41 jaar) uit Rosmalen door een groep jongeren geschopt en geslagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Dorpsstraat en De Driesprong. Het 30-jarige slachtoffer is met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht en heeft daar de nacht ter observatie doorgebracht. Hij heeft zaterdagochtend aangifte gedaan. Het andere slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht en een hand maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Vijf aanhoudingen
De politie heeft zaterdag in de loop van de ochtend en overdag in totaal vijf personen uit Rosmalen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij één of beide mishandelingen. Het gaat om drie 17-jarige jongens en twee mannen van 18 jaar oud. Vier van hen zijn in de loop van de dag na verhoor weer heengezonden maar nog wel verdacht. Eén 17-jarige jongen zit nog vast.

Zondag
Zondagochtend 26 januari rond 1.30 uur werd een 19-jarige man uit Rosmalen door twee verdachten geschopt en geslagen. Voor die mishandeling is zondagmiddag rond 12.30 uur een 17-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om één van de 17-jarige jongens die een dag eerder ook werden aangehouden voor één van de eerdere mishandelingen. Hij werd na verhoor heengezonden maar is nog wel verdachte. Er waren op dat moment echter onvoldoende onderzoeksgronden om hem nog langer vast te kunnen houden. De politie is nog op zoek naar de tweede dader in deze zaak.

bron: politie.nl/nieuws

Gewapende overval tankstation

Twee mannen van circa 18 jaar hebben zaterdagavond rond 22:00 uur een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Maaspoortweg in Den Bosch. Niemand is gewond geraakt.

De mannen bedreigden het personeel met een mes. Of ze iets hebben buitgemaakt is niet bekend. Ze droegen een zwarte jas met capuchon en een wit masker.

Aan het tankstation kon gedurende het onderzoek niet getankt worden.

bron: omroepbrabant.nl/bd.nl

Vervolging Geoffrey Groenewoud

Kerkstraat 71

Het gerechtshof in Den Bosch gaat over tot vervolging van Geoffrey Groenewoud. De gemeente Den Bosch heeft aangifte gedaan tegen deze vastgoedhandelaar vanwege het pand 71 in de Kerkstraat.

De gemeente vindt dat Groenewoud dit pand dat een rijksmonument is, zonder vergunning heeft gesloopt en onherstelbaar heeft beschadigd. Het pand is inmiddels verkocht door Groenewoud. Het monument wordt nu opgeknapt.

bron: bd.nl

Gewapende overval

Een 60-jarige bewoner van de Karel Doormanstraat is vrijdagavond uit zijn woning gevlucht toen hij belaagd werd door in ieder geval één man. De man was om 21.15 uur thuis in zijn woning toen er bij hem aangebeld werd. Hij opende het raam en op dat moment werd hij geslagen en bedreigd met een onbekend wapen.

De man vluchtte zijn woning in en rende via de achterdeur naar buiten. Via de schutting vluchtte hij de tuin van de buren in en bleef daar angstig zitten. Na ongeveer een kwartier belde hij de politie. De agenten vingen de geschrokken man op. Hij kon verder niets van de eventuele daders vertellen. Er werd direct een uitgebreid onderzoek gestart in de omgeving en bij de andere bewoners in de straat.

Ook werd een Burgernetbericht uitgedaan om in de omgeving uit te kijken naar verdachte zaken die met de overval of mishandeling te maken zouden kunnen hebben.

bron: politie.nl

Opnieuw autobranden

<small>Grotere kaart weergeven</small>

De brandweer in Den Bosch moest in de nacht van zaterdag op zondag voor de zoveelste keer uitrukken voor autobranden. Volgens de politie was het weer brandstichting.

Ditmaal was het in Den Bosch raak aan de Haarlemstraat (zie kaart hierboven) in de wijk Kruiskamp, waar twee auto's in vlammen opgingen. 

Ook in Vught moest de brandweer uitrukken. Daar ging het om een bestelbusje aan de Zonneheuvelstraat.

bron: bd.nl

Arrestaties na vechtpartij voetbalsupporters

In Den Bosch zijn zaterdagochtend zes aanhoudingen verricht na een vechtpartij waarbij enkele tientallen mannen waren betrokken. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een confrontatie tussen voetbalsupporters van FC Den Bosch en Feyenoord.

De politie kreeg kort na middernacht een melding van een grote vechtpartij bij de Oosterplasweg in Den Bosch. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen ter plaatse diverse geparkeerde auto's staan en een grote groep mannen. Bij het zien van de politie sprongen de mannen snel in de auto's die vervolgens wegreden richting snelweg.

Eén van deze voertuigen kon na een achtervolging, waarbij de auto twee keer door rood reed, op de A59 ter hoogte van de afslag Kruisstraat klemgereden worden. De bestuurder en de bijrijder, twee mannen van 30 jaar uit Alphen aan de Rijn, werden rond 00.25 uur gearresteerd. Hun auto, waarin agenten bokshandschoenen vonden, is in beslag genomen.

Korte tijd later controleerden agenten op de Victorialaan een geparkeerde auto met inzittenden. De bestuurder, een 23-jarige man uit Helvoirt en zijn 25-jarige bijrijder uit Vlijmen zijn beiden aangehouden. In hun auto werden gebitsbeschermers aangetroffen. De bijrijder had bovendien een verwonding bij zijn oog opgelopen waarvoor hij geen plausibele verklaring had.

Later die nacht zijn in het ziekenhuis nog twee verdachten, beiden 23 jaar en woonachtig in Rosmalen, aangehouden. Beiden waren voor behandeling van opgelopen verwondingen aan onder meer hun gezicht naar de Eerste Hulp gegaan.

De zes verdachten zijn ingesloten. Vooralsnog heeft niemand aangifte gedaan.

Vijfde autobrand

Vannacht is weer een auto uitgebrand in Den Bosch. Nu gebeurde het aan de Mozartsingel. Rond 02:00 uur kreeg de brandweer de melding binnen van een buurtbewoner die een harde klap hoorde, toen hij naar bed wilde gaan.

Het is de vijfde auto binnen een week die in brand is gevlogen. Eerder brandden auto's uit op woensdag aan de Havendwarsstraat en op zondag aan de Hertog Hendriksingel. Gisteren vlogen twee auto’s in brand aan de Lemsterland bij de kruising van het Kennemerland.

bron: bd.nl

Opnieuw autobranden

In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Den Bosch weer een auto in brand gevlogen. Nu gebeurde het aan de Lemsterland bij de kruising Kennemerland. Daar trof de brandweer twee auto's aan die in brand stonden.

De brand ontstond bij één van de auto's en sloeg over naar de tweede auto. Een derde auto die er bij geparkeerd stond, raakte beschadigd. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Zie ook het vorig verslag over autobranden.

bron: bd.nl

De roofjas rukt op in Bossche winkels

Na de rooftas maken winkeldieven steeds meer gebruik van de 'roofjas'. Daarin zitten extra grote binnenzakken die zijn geprepareerd met aluminiumfolie. Op die manier merkt het alarmsysteem niet op wanneer iemand tussen de detectie poorten met gestolen spullen de winkel uit loopt.

In feite dezelfde methode als bij de rooftas alleen is de roofjas een nieuwe trend aan het worden. Dat bevestigen medewerkers van het bedrijf Trigion dat een groot aantal winkels in de Bossche binnenstad beveiligt.

bronnen: bd.nl/rtvnh.nl

Derde autobrand op rij

De politie meldde een autobrand in de nacht van zondag op maandag. Het is de derde autobrand op rij in Den Bosch. Ook nu zou het gaan om brandstichting.

De melding kwam om 02.00 uur binnen van een auto die op de kruising van de Kooikersweg en Heemskerkstraat in brand stond. Ondanks snel ingrijpen van de brandweer, kon niet voorkomen worden dat de auto totaal werd verwoest. Een tweede auto in de buurt werd zwaar beschadigd.

Eerder waren er autobranden aan de Bokkelaren en Hildebrandstraat. Bij die laatste brand overhandigden omstanders een man die meegenomen werd naar het politiebureau op verdenking van die brand.

bron: bd.nl

Kort politienieuws van Den Bosch

Twee auto's uitgebrand
Twee auto's aan De Bokkelaren in Den Bosch zijn volledig uitgebrand. In de vroege ochtend van zaterdag 27 december kwam het alarm binnen bij de brandweer. Een derde auto raakte zwaar beschadigd. Brandstichting wordt door de brandweer niet uitgesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers van dak gehaald
De politie haalde op vrijdagavond 26 december twee inbrekers van het dak van een bedrijf aan de Rietvelden. Tijdens een surveillance werden de inbrekers gespot door agenten. De brandweer moest aan te pas komen om de mannen van het dak te halen.

bron: bd.nl

Bosschenaar 8 jaar cel voor wurgen van zus

Een 37-jarige Bosschenaar werd woensdag 24 december door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor doodslag op zijn zus. Hij kreeg een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging.

De man werd in april vorig jaar aangehouden door de politie op verdenking van diefstal van sieraden van zijn zus. In de nacht nadat hij was vrijgelaten, ging de man naar de woning van zijn zus en kreeg daar ruzie met haar. Hij wikkelde een snoer om haar hals en wurgde haar met de dood als gevolg.

De man verklaarde twee weken geleden tijdens de zitting dat hij in de periode voor het delict stemmen hoorde die hem opdrachten gaven zijn zus iets aan te doen. De verdediging stelde dat hij een psychose had en daarom volledig ontoerekeningsvatbaar was. 

Volgens de psychiater en de psycholoog sprak de man tijdens uitvoerige gesprekken met hen echter nooit over stemmen die opdracht gaven zijn zus iets aan te doen. Deze deskundigen gaven aan dat er geen aanwijzingen zijn dat het delict door een psychose verklaard kan worden. 

Wel kon worden vastgesteld dat de man een licht tot matig zwakzinnig niveau heeft en aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis lijdt. Bovendien was hij tijdens het plegen van het delict drank- en drugsverslaafd. Daarom rekende de rechtbank hem het delict in verminderde mate toe.

De rechtbank vond het voor de veiligheid van anderen noodzakelijk om naast de celstraf ook de maatregel van tbs met dwangverpleging op te leggen.

bron: rechtspraak.nl

Al 50 aanhoudingen voetbalrellen

De politie hield deze week tien nieuwe verdachten aan in het onderzoek naar de rellen rondom de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - FC Oss op zaterdag 1 november. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot 48 jaar uit Den Bosch, Oss en Tilburg. Met deze arrestaties komt het totaal aantal aanhoudingen op vijftig.

De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging en opruiing en werden maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag aangehouden. Op de dag van de rellen werden al zestien personen opgepakt voor openlijke geweldpleging, bedreiging en opruiing. 

bron: politie.nl

Jongen van 18 perste zwakbegaafde af

Een jongen van 18 jaar uit Rosmalen werd donderdag opgepakt, omdat hij er van wordt verdacht een zwak begaafde leeftijdsgenoot uit Den Bosch te hebben afgeperst.

De zwakbegaafde jongen deed half november aangifte omdat hij enkele weken daarvoor door een hem onbekende jongen was gedwongen meerdere telefoonabonnementen af te sluiten en een bankrekening te openen.

De jongen durfde het niet eerder tegen zijn ouders te vertellen. Uit onderzoek van de politie bleek de betrokkenheid van de jongen uit Rosmalen. Hij zit vast voor verder verhoor.

bron: politie.nl

Geen uitlevering oprichter Grass Company

Nederland hoeft geen uitlevering in te dienen voor Johan van L., de oprichter van coffeeshopketen The Grass Company. De man zit al vanaf juli in een Thaise cel in erbarmelijke omstandigheden. Van L. wil zo spoedig mogelijk terug naar Nederland via een kort geding.

Er is echter weinig grond voor uitlevering daar er onvoldoende bewijs is dat informatie vanuit Nederland de directe aanleiding was voor de arrestatie van Van L. in Thailand. Het zou zomaar kunnen dat de Thasise autoriteiten uit eigen recherche werk tot aanhouding zijn overgeaan.

The Grass Company heeft coffeeshops in Tilburg en Den Bosch. De coffeeshop in Den Bosch aan het Emmaplein werd op last van burgemeester Rombouts voor de duur van zes maanden gesloten.

bron: bd.nl

Gokverslaafde boekhouder alsnog veroordeeld

Een gokverslaafde boekhouder uit Den Bosch is ook in hoger beroep door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraf en een geldboete. De man was boekhouder van het Veghelse bedrijf Mobile Tower Cranes.

De Bosschenaar bracht het bedrijf aan de financiële afgrond door geld te verduisteren om zijn gokverslaving en weelderig leven te bekostigen. De man moet 2,5 jaar zitten en het gedupeerde bedrijf 2,6 miljoen euro terugbetalen.

bron: bd.nl

Coffeeshop Grass Company blijft nog dicht

Coffeeshop Pistache van Grass Company aan het Emmaplein in Den Bosch blijft nog voorlopig dicht. Dat heeft de rechtbank bepaald. De eigenaar van de coffeeshop diende een vergeefs verzoek in zijn zaak te heropenen.

De coffeeshop werd op last van burgemeester Rombouts gesloten voor een periode van zes maanden. In juli werd er zo'n 7,5 kilo soft drugs aangetroffen waar volgens de wet een halve kilo is toegestaan. De zaak lijdt financiële schade door de sluiting en met name in deze feestdagen en kerstvakantie, beweert de eigenaar in zijn verzoek.

De rechtbank vond dat de eigenaar onvoldoende kon aantonen dat er sprake is van financiële nood en dreiging van het voortbestaan van de zaak. Ook de stelling van de eigenaar dat de situatie plots extra nijpend is geworden in deze feestmaand, kon hij volgens de rechtbank niet aannemelijk maken.

In het nieuwe beleid staat een sluiting van drie maanden als er in een coffeeshop meer dan de toegestane hoeveelheid aan soft drugs wordt aangetroffen. De burgemeester van Den Bosch heeft de zaak terecht gesloten volgens de rechtbank omdat hij zich baseerde op het oude beleid waar zes maanden sluiting is toegestaan.

bron: rechtspraak.nl

Wrakingsverzoek in zaak Nicole van den Hurk

De advocaat van Jos de G., verdachte in de moord-en verkrachtingszaak van Nicole van den Hurk, heeft een wrakingsverzoek ingediend. Hij denkt dat de rechtbank in Den Bosch stukken buiten de rechtszaak houdt die zouden kunnen wijzen op andere verdachten dan zijn cliënt.

Mocht dit verzoek gehonoreerd worden dan moeten er nieuwe rechters opgeroepen worden. De advocaat wil onder meer dat de stukken over de vader van Nicole aan de zaak worden toegevoegd.

Jos de G. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de moord en verkrachting van het vijftienjarig meisje. Zij werd 22 november vermoord aangetroffen in de bossen tussen Mierlo en Lierop. 

bron: bd.nl

XTC drugssmokkelaars veroordeeld

De rechtbank in Den Bosch heeft een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot gevangenisstraffen van 36 maanden. Een 21-jarige man uit Papendrecht krijgt een celstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De drie mannen wilden in juni van dit jaar een grote hoeveelheid drugs van Eindhoven Airport naar Ibiza smokkelen.

De 21-jarige man werd op het vliegveld in Eindhoven aangehouden met ruim 500 gram MDMA en 10.000 xtc-pillen. Daarnaast zat er ruim twee kilo ketamine in zijn koffer. Dat is een stof die niet onder de Opiumwet valt, maar onder de Geneesmiddelenwet en niet zonder vergunning mag worden verhandeld.

Volgens de rechtbank werkten de drie mannen bewust en nauw samen en is er dus sprake van medeplegen van drugssmokkel. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachten planmatig en georganiseerd te werk gingen. 

bron: rechtspraak.nl

Bejaard echtpaar beroofd met smoesje

Een bejaard echtpaar is in hun woning in Den Bosch beroofd met een smoesje. Het echtpaar kwam uit de Lucaskerk en werd vermoedelijk door twee vrouwen gevolgd. De twee vrouwen belden aan bij het echtpaar.

Zij hadden bloemen bij zich die ze in de Lucaskerk aan de oma van een van de vrouwen wilden geven. Die oma was echter niet in de kerk. De vrouwen vroegen of ze pen en papier konden krijgen om een briefje voor die oma te schrijven.

Een van de vrouwen liep verder de woning in met het echtpaar. De andere vrouw bleef in de hal en zou de deur voor een mannelijke handlanger open hebben gedaan. De man ging vervolgens naar boven en maakte sieraden buit.

Intussen hielden de vrouwen het echtpaar in gebrekkig Nederlands aan de praat. Na een kwartier verlieten de vrouwen de woning. Bij het verlaten van het huis zag het echtpaar de man in de hal. Hij verliet het huis met de twee vrouwen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die meer weten over deze drie criminelen. Bellen kan met 0900-8844. Mogelijk hebben dezelfde twee vrouwen eerder deze maand een bejaarde vrouw beroofd in haar huis.

bron: bd.nl/omroepbrabant.nl

Weer aanrijding op Zevenhontseweg

Een meisje van vijftien werd vrijdag van haar fiets gereden door een automobiliste op de Zevenhontseweg in Den Bosch. De vrouw stapte uit de auto, zei dat er niets aan de hand was en reed door. Het meisje raakte gewond aan knie en enkel. Haar fiets is ernstig beschadigd.

Een getuige zag dit alles gebeuren en noteerde het kenteken van de auto. Hij hielp het slachtoffer. Het genoteerde kenteken is helaas fout en komt niet overeen met de auto die door de getuige en het meisje zijn omschreven.

Een paar weken geleden vond een soortgelijk incident plaats op de kruising Zevenhontseweg en Rompertsebaan. Een jongen werd aangereden. De automobilist draaide om de gevallen jongen heen en reed door.

De politie zoekt de vrouw die bewust is doorgereden. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

bron: omroepbrabant.nl

 

Raadslid Jos van Son bedreigd

Jos van Son

Raadslid Jos van Son van lokale partij Rosmalens Belang wordt door de politie beveiligd omdat hij wordt bedreigd. Van Son is lijsttrekker van die partij, maar waar de bedreigingen mee te maken hebben, is niet duidelijk.

Van Son vermoedt dat het te maken heeft met zijn standpunt meer winkels naar het centrum van Rosmalen te halen. Een aantal bestaande winkeliers vindt dat hun positie door dat centrumplan wordt aangetast. 

bron: bd.nl
foto: 

Twee vogeldieven Avifauna opgepakt

Twee mannen zijn door de politie opgepakt vanwege verdenking van het roven van 36 vogels uit vogelpark Avifauna in september. Het gaat om een man uit Den Bosch van 24 jaar en een man uit Oss van 20 jaar.

De politie had al sterk het vermoeden dat de daders van deze grote vogelroof uit Den Bosch en omstreken moesten komen. De afgelopen weken zijn veel vogels in deze regio gevonden of gezien. Op 22 oktober werden in woningen in Den Bosch en Drunen vogels aangetroffen bij een inval van de politie.

Twaalf van de zesendertig vogels zijn nog steeds niet opgespoord. Onder de gevonden vogels waren sommigen er slecht aan toe; één vogel is overleden. Avifauna looft een beloning van 5000 euro voor de gouden tip.

bron: bd.nl

Controle prostitutie regio Den Bosch

Het Prostitutie Controle Team (PCT) van de politie Oost-Brabant voerde maandag een regionale controle uit in de prostitutiebranche. Zeventien politiemensen werkten mee aan de controle waarbij zowel clubs als particulieren werden bezocht. Er werd gecontroleerd op illegale, gedwongen en minderjarige prostitutie.

In een woning in Schijndel, twee woningen in Den Bosch en eentje in Eindhoven werden prostituees aangetroffen die hun diensten aanbieden zonder daarvoor de benodigde vergunningen te hebben. Het PCT heeft hierover een bestuurlijke rapportage gemaakt die naar de betrokken gemeente gestuurd zal worden. De gemeente neemt eventueel verdere stappen.

Bij de diverse clubs die zijn gecontroleerd werden geen misstanden aangetroffen. 

bron: politie.nl

Fikse boete voor moonende fan

De fan die het veld betrad tijdens de derby FC Den Bosch vs FC Oss kan een fikse boete van de club tegemoet zien. In het huisreglement van FC Den Bosch staat dat voor het betreden van het veld een boete staat van vijftienduizend euro.

De fan klom over het hek en probeerde de broek van een assistent-scheidsrechter omlaag te trekken. Toen dat niet lukte, liet hij vervolgens zijn eigen billen zien (moonen). Daarna ging hij weer terug naar de tribune.

Eenmaal buiten het stadion werd hij door de politie aangehouden. Zijn identiteit is bekend bij FC Den Bosch. Naast de boete staat hem ook een stadionverbod van tien jaar boven het hoofd te wachten.

De Bossche club gaat deze zaak via een civiele rechter aanhangig maken. Het reglement is bij de KNVB gedeponeerd. De wedstrijd werd ernstig verstoord door ongeregeldheden en zelfs tweemaal stilgelegd.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Rellen bij Brabantse derby

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss werd voor, tijdens en na de wedstrijd ernstig verstoord door ongeregeldheden. Er zijn twaalf aanhoudingen verricht, meldde de politie.

De politie rukte uit met zeker 130 man waaronder twee ME pelotons om deze geëscaleerde wedstrijd in bedwang te houden. De bussen met FC Oss supporters werden met politie-escorte naar Oss begeleid.

Vóór de wedstrijd moest de ME ook al ingrijpen, omdat supporters van FC Oss een hek openbraken nadat FC Den Bosch supporters met vuurwerk hadden gegooid.

Tijdens de wedstrijd onderbrak scheidsrechter Eric Braamhaar tweemaal de wedstrijd. De tweede keer ging iedereen het veld af nadat een hek werd opengebroken in het thuisvak.

Na de wedstrijd bleef het onrustig en werden er zes supporters aangehouden. Een man werd door een politiehond gebeten. Trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch vond het een trieste avond met het voetbal als grote verliezer. Den Bosch verloor met 0-1.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Roger Lips slaat terug via Twitter

De nog immer voortvluchtige vastgoedhandelaar, Roger Lips, gebruikt de laatste weken het social medium Twitter om terug te slaan naar de curatoren van zijn failliete bedrijf.

Lips beschuldigt de advocaat van de curatoren, Matthijs Steenpoorte, van onwettig handelen in zijn persoonlijk faillissement in 2013. Verder schrijft Lips op Twitter dat de rechtbank in Den Bosch onder één hoedje speelt met de curatoren.

De curatoren hebben geen commentaar op deze beschuldigingen. Zij vinden dat alles wat ze hebben gedaan volgens de wettelijke regels is gegaan. In de tientallen juridische conflicten van de afgelopen jaren werden de curatoren bij diverse rechtbanken vaker in het gelijk gesteld dan Roger Lips.

bron: bd.nl

Vreemde diefstal hoofdkantoor Roger Lips

Flip Schreurs, de curator van de failliet verklaarde vastgoedhandelaar Roger Lips, ontdekte een vreemde diefstal uit de administratie op het hoofdkantoor van het bedrijf, Villa Craaijenstein in Vught.

Afgelopen zomer ontdekten duizenden dozen in drie garageboxen bij de villa waarin de administratie zat van Lips en zijn vastgoedconcern. De sloten van de boxen werden veranderd om diefstal te voorkomen en de verhuizing van de dozen werd in september ingezet.

Vlak na het begin van die verhuizing werd ingebroken, de sloten verwisseld en zijn er zaken meegenomen. Welke dat weet de curator (nog) niet. Eerder werd het woonhuis van Lips in Uden al leeggehaald.

Roger Lips is persoonlijk failliet verklaard. Banken claimen meer dan honderd euro van hem. Mede door hem is bank SNS in moeilijkheden geraakt. Lips is nog steeds voortvluchtig.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Wikimedia Commons

Politie waarschuwt voor brutale verkoper

Het zal je maar gebeuren, rijd je een rustige wijk in, staat een auto midden op straat geparkeerd. De bestuurder van die auto laat je pas door als je een pannenset van hem koopt.

Dat overkwam een weggebruiker aan de Mozartsingel in Den Bosch. Een oplettende buurtbewoner greep in en stond de weggebruiker terzijde. De intimiderende 'straatverkoper' koos eieren voor zijn geld en ging er vandoor.

De politie gaf een waarschuwing af van deze brutale verkoper. Mensen moeten niet ingaan op zijn verkoopmethodes. Het signalement van de man is bekend bij de politie. De politie is blij dat buurtbewoners alert zijn en ingrijpen.

bron: omroepbrabant.nl

Liberiaanse asielzoeker mag blijven

De Liberiaanse asielzoeker die vorige week door de rechtbank in Den Bosch naar zijn land werd teruggestuurd, mag toch blijven. Ondanks dat in Liberia de ebola-virus heerst, werd zijn beroep op het Europees Verdrag van de Mens door de rechter afgewezen. Een uitspraak van de rechtbank in Roermond voorkwam zijn uitzetting. 

In de Tweede Kamer veroorzaakte die uitwijzing een golf van verontwaardigde reacties. D66, SP en GroenLinks vonden dat er met twee maten werd gemeten. Een negatief reisadvies afgeven en toch een asielzoeker terugsturen naar een land waar ebola heerst, is niet te verkopen.

De Liberiaan was al op weg naar Brussel om van daaruit te vertrekken, toen het nieuws van de rechtbank van Roermond hem bereikte. Hij is inmiddels weer terug in het detentiecentrum voor vluchtelingen in Rotterdam.

bron: trouw.nl

OM eist miljoenclaim van drugsbende

Het Openbaar Ministerie (OM) van Den Bosch eist meer dan 23 miljoen euro illegale winst terug van zes leden van de drugsbende van wijlen Aran de Jong. De Eindhovenaar werd - vlak voordat zijn zaak begon -  in 2012 doodgeschoten.

Zes medeverdachten kregen voor betrokkenheid bij de drugstransporten celstraffen van 2 tot 6 jaar. De zaak over de miljoenenclaim begint op 11 november bij de rechtbank in Den Bosch. 

De hoogste claim is neergelegd bij Glenn M. uit Waalwijk. Hij zou 7,8 miljoen euro moeten betalen.

Aran de Jong was de leider van een criminele organisatie die hasj uit Pakistan importeerde en hennep en hasj naar Engeland en Italië exporteerde. 

bron: omroepbrabant.nl

Weer Avifauna vogels gevonden

In Drunen en Den Bosch heeft de recherche woensdag zeven vogels in woningen gevonden die vorige maand werden gestolen bij Avifauna in Alphen aan den Rijn. Daarnaast werden nog zeven andere vogels aangetroffen van onbekende herkomst, meldde de politie vrijdag.

In Oss werd de witte bestelbus in beslag genomen die werd gebruikt bij de diefstal in Avifauna. De politie denkt op korte termijn verdachten te kunnen oppakken. In Den Bosch werden op 10 oktober veertien vogels van het vogelpark aangetroffen. Hun toestand was zorgwekkend; één van de vogels is inmiddels overleden.

Vogelpark Avifauna heeft vijfduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders. In totaal werden zesendertig vogels gestolen met een gezamelijke waarde van honderdduizend euro.

bron: fok.nl

Tips gestolen Avifauna vogels

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdag 21 oktober een item besteed aan de gestolen vogels uit dierenpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. Het gaat om zeldzame dieren die bij elkaar een waarde vertegenwoordigen rond de honderduizend euro.

Dieven namen op 15/16 september zesendertig vogels mee. Er zijn reeds een aantal vogels teruggevonden, vaak in zeer slechte staat. Eén vogel is overleden. De meeste vogels zijn teruggevonden in Den Bosch. Vorige week zag een voorbijganger bij Treurenburg een stel bijzondere vogels; waarschijnlijk zijn het Arassari's, tropische vogels.

Opsporing Verzocht verzocht mensen in de regio Den Bosch en Zaltbommel uit te kijken naar bijzondere vogels of dat ze ergens te koop staan aangeboden. De vogels zijn niet gewend voor zichzelf eten te zoeken en hebben speciale zorg nodig. Nu de herfst echt is begonnen, hebben de tropische vogels het zo mogelijk nog zwaarder te verduren.

bron: bd.nl

Oproep politie over gestolen vogels

Naar nu pas bekend heeft de politie op 10 oktober in een schuur in Den Bosch veertien vogels aangetroffen die gestolen zijn bij Avifauna. De politie vraagt het publiek om mee te helpen bij het opspeuren van de vogels die op 15/16 september door onbekenden in een witte bestelbus zijn meegenomen. Alle gestolen vogels - zesendertig in totaal - zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot.

Sommige vogels zijn al teruggevonden zoals een tok die in een achtertuin in Den Bosch werd aangetroffen. Veel van de veertien vogels die in die schuur in Den Bosch werden aangetroffen, verkeerden in slechte toestand. Eén van de vogels is inmiddels dood. Een zeldzame Reuzentoerako werd in Nijmegen teruggevonden. Het dier heeft het echter niet overleefd.

Wat de politie nu vraagt is het volgende:

- weet u waar de resterende 19 vogels zijn, of zijn geweest sinds de diefstal in september? 

- heeft u wellicht de vogels te koop aangeboden gekregen of heeft u gezien dat dergelijke vogels te koop aangeboden werden? 

- heeft u iets gezien in de omgeving van Avifauna wat met deze omvangrijke diefstal in verband kan worden gebracht? 

- is u de dagen voorafgaand aan de diefstal iets opgevallen in of in de omgeving van het vogelpark? 

- heeft u anderszins informatie die wellicht voor het onderzoek van belang kan zijn?

Avifauna heeft een beloning van 5000 euro beschikbaar gesteld voor de tip die de vogels terugbrengt. De vogels zijn niet gewend om zichzelf van voedsel te voorzien en hebben speciale zorg nodig. 

bron: politie.nl

Bossche criminele groep veroordeeld

De rechtbank in Den Bosch heeft twee vrouwen en zes mannen, bijna allen dertigers, veroordeeld tot uiteenlopend zestien maanden (deels voorwaardelijk) en zes jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

De groep wordt beschuldigd van inbraken in winkels en bedrijven, overvallen op winkels en twee mislukte woningovervallen in de Kloosterlaan in Den Bosch. Dat laatste feit rekende de rechter de groep het zwaarste aan.

In juli 2013 overvielen twee leden van de groep de woning in de Kloosterlaan; de overval mislukte. Op 22 oktober 2013 overvielen vijf andere leden van de groep weer de bewoners aan de Kloosterlaan en ook deze keer mislukte de overval mede dankzij het verzet van één van de bewoners.

De rechter wees er nadrukkelijk op dat zo'n gewelddadige overval een diepe impact heeft op de slachtoffers die zij jarenlang met zich meedragen. De criminele groep opereerde telkens in een andere samenstelling.

bron: bd.nl

Nog meer uitgaansgeweld in weekend

De politie hield zondag 12 oktober rond 04.00 uur in parkeergarage Wolvenhoek in Den Bosch een man van achttien jaar uit Vught aan vanwege zware mishandeling op een leeftijdgenoot uit Vlijmen.

Rond 04.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in de parkeergarage. Er zou ook met fietsen zijn gegooid. Eenmaal op de plek trof de politie een tiental mensen aan en lagen er fietsen op de grond.

De man uit Vlijmen verklaarde dat hij tegen de grond was geslagen en daarop tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij liep een gebroken neus op en enkele tanden zaten los. De Vughtenaar is meegenomen voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Uitgaansgeweld tien mensen opgepakt

Bij uitgaansgeweld dit weekend arresteerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag 12 oktober tien personen na ongeregeldheden bij een horecagelegenheid in de binnenstad van Den Bosch.

Rond 3.00 uur ontstond zondagochtend bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in Den Bosch een vechtpartij. Portiers probeerden een groep buiten te zetten die overlast bezorgde. Hierop ontstond een worsteling waarbij portiers werden geslagen. Ook twee agenten werden geslagen toen ze te hulp schoten.

In totaal deed de politie tien aanhoudingen naar aanleiding van deze openlijke geweldpleging. Twee vrouwen van 25 en 26 jaar uit respectievelijk Tilburg en Schijndel werden aangehouden voor het mishandelen van een portier.

Vervolgens werden nog acht mannen variërend in leeftijd van 22 tot 27 jaar uit Schijndel, Oisterwijk, Haaren en Utrecht meegenomen door de politie. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Man trekt mes in winkel

Een Bosschenaar van 43 jaar kreeg vrijdagavond ruzie met een klant in een winkel in Den Bosch. Hij werd door het personeel buitengezet. Toen hij weer naar binnen wilde, werd hem de toegang geweigerd. 

Dat schoot de man in het verkeerde keelgat. Hij trok daarop een mes en bedreigde een personeelslid en een klant. De hulp van de politie werd vervolgens ingeroepen. Politieagenten pakten de man op en namen hem mee. Hij zit vast voor verder onderzoek.

bron: bd.nl

Nepagent wilde oude vrouw oplichten

Een persoon die zich voordeed als politieagent en een ander als medewerker van de gemeente, probeerden donderdagmiddag een oude vrouw op te lichten. De mannen vertelden haar dat zij zo snel mogelijk haar huis aan de Mozartsingel in Den Bosch moest verlaten vanwege een gaslek.

De oplichters drongen er bij de vrouw op aan sieraden en geld mee te nemen. Zij liepen mee door het huis met de vrouw om haar waardevolle spullen te zoeken. De vrouw vertrouwde het zaakje echter niet en volgde hun advies niet. De oplichters gingen uiteindelijk onverrichter zake weg.

De vrouw gaf de ingeseinde politie het volgende signalement. Beide mannen waren rond de vijftig jaar oud en allebei zo'n 1.70 meter lang. De 'agent' had een stevig postuur.

bron: omroepbrabant.nl

Rechter dwingt Groenewoud tot bouwen

De rechter heeft Geoffrey Groenewoud, handelaar in vastgoed, gedwongen het appartementencomplex SintJansHof in Den Bosch af te bouwen. De bouw zou in 2011 afgeleverd zijn maar staat al jaren stil.

De koper van twee appartementen van het complex spande een kort geding aan. Op straffe van een dwangsom van vijfhonderdduizend euro moet Groenewoud weer aan de bouw beginnen en het werk afmaken. De appartementen zijn vooralsnog onbewoonbaar

SintJansHof is gebouwd in het complex waar vroeger Brabant Water huisvestte: Verwerstraat - Lange Putstraat - Parade. Groenewoud heeft de reputatie zich niet aan zijn afspraken te houden. Veel van zijn bedrijven staan er financieel niet goed voor.

bron: bd.nl

Experiment met Burenrechter

De rechtbank in Den Bosch is vorige week in alle stilte begonnen met de zogenaamde Burenrechter. Het is te vergelijken met het succesvolle tv-programma De Rijdende Rechter.

De Burenrechter is een experiment dat in Den Bosch en Utrecht is gestart. In Den Bosch is er ruimte voor zestig burenruzies. De ruzie kan via een bemiddelaar zoals de gemeente, woningcorporatie of politie worden voorgelegd mits beide partijen instemmen. De kosten zijn € 38,50 p.p.

De Burenrechter komt kijken of de buren er samen uit kunnen komen. Lukt dat niet dan neemt hij/zij een beslissing waartegen geen hoger beroep mogelijk is. De praktijk leer dat mensen pas in laatste instantie naar de rechter stappen. Intussen kunnen de burenruzies al flink zijn opgelopen.

bron: omroepbrabant.nl

Bosschenaren voor rechter en OM

Vrijspraak neersteken agent
Een man uit Rosmalen (51) is door de rechter vrijgesproken voor het neersteken van één van de twee agenten na een worsteling met deze agenten. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs dat de man dat bewust deed. Verder ging de rechter ook niet mee met de verklaring van een agent die zei dat de man een stekende beweging had gemaakt met het mes.

Zware straffen voor Bossche groepsleden
Het OM (Openbaar Ministerie) eist zware celstraffen - variërend tussen zes en negen jaar - tegen een aantal leden van een criminele groep uit Den Bosch. In telkens wisselende samenstelling pleegden zij overvallen op woningen en winkels, grootscheepse diefstallen bij kledingzaken en een ramkraak op een tankstation. Deze groepsleden waren betrokken bij de meeste en zwaarste zaken.

bron: bd.nl

Update schietpartij Deuteren

De drie mannen die werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij van maandag 15 september in de Bossche wijk Deuteren, zijn vrijgelaten. Zij hebben er niets mee te maken. De vermoedelijke dader, een Bosschenaar van 49 jaar, meldde zich later die dag op het politiebureau.

Getuigen waarschuwden maandag de politie dat er was geschoten op een woning in de Berkendonklaan in de wijk Deuteren. In de middag deed de politie een inval in een woning aan de Weidonklaan niet ver van de woning van het schietincident.

Bij de inval werd de vermoedelijke schutter niet gevonden. Getuigen spraken van Wild West taferelen.

bron: omroepbrabant.nl

Schoten gelost op woning in Deuteren

De politie heeft maandag drie mannen aangehouden die te maken zouden hebben met schietpartij op een woning aan de Berkendonklaan in de wijk Deuteren in Den Bosch. De vermoedelijke schietpartij gebeurde in de ochtend

Een arrestatieteam dacht de schutter te vinden in een woning aan de Weidonklaan, niet ver van het adres aan de Berkendonklaan. De politie kon tijdens de inval de vierde man niet vinden.

bron: bd.nl

Jongeren uitgaansverbod opgelegd

Burg. Rombouts

De acht jongeren die vorige week werden aangehouden bij parkeergarage Wolvenhoek in de binnenstad van Den Bosch, hebben een uitgaansverbod opgelegd gekregen van burgemeester Rombouts.

De jongeren in de leeftijd van zeventien tot negentien jaar mogen voor de duur van drie maanden het uitgaansgebied van de Bossche binnenstad niet betreden. Daarnaast kregen ze ook een samenscholingsverbod.

Ongeveer honderd jongeren intimideerden vorig weekend een angstig uitgaanspubliek. Toen de politie verscheen, richtten de jongeren hun agressie op de agenten. Uit die groep herrieschoppers werden acht jongeren aangehouden.

bron: bd.nl
foto: s-hertogenbosch.nl

Update acht opgepakte jongeren

De acht jongeren in de leeftijd van 17 tot 19 jaar die in de nacht van zaterdag op zondag waren opgepakt, zaten maandag nog steeds in de cel. Zij werden door de politie meegenomen vanwege belediging van agenten en het belemmeren van aanhoudingen.

Het is niet duidelijk of deze acht Bosschenaren voor de rechter-commissaris zijn voorgeleid voor langere opsluiting. Indien ze niet langer worden opgesloten, mogen ze naar huis om hun eventuele verdere vervolging af te wachten.

Lees ook Zorgen over uitgaansgeweld.

bron: bd.nl

Acht Bossche jongeren opgepakt

Het was nogal een onrustig weekendje voor de politie en andere ordehandhavers in Den Bosch. Een wilde jacht op vluchtende inbrekers, het voorkomen van een massale knokpartij tussen supporters van FC Den Bosch en Jong Ajax èn onrust op de Parade.

Want op de Parade hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag acht jongeren aan. Vlak daarvoor werd de politie door angstig en geschrokken uitgaanspubliek gewaarschuwd dat een groep jongeren op de Parade ruzie zochten en passanten uitdaagden. Toen de politie verscheen richtte de agressie zich naar de politie.

Inmiddels was de groep zo'n honderd man sterk. Zij hielden zich op in en bij de parkeergarage aan de Wolvendijk. De politie arresteerde uiteindelijk acht personen. Het gaat om Bosschenaren tussen de 17 en 19 jaar.

Ze maakten zich schuldig door onder andere te schelden naar agenten, dan wel agenten te duwen en te trekken of probeerden een aanhouding te belemmeren. Ook bleek een van de slagbomen van de parkeergarage te zijn vernield. De acht agressieve jongeren zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

bron: politie.nl

Inbrekers gepakt na wilde achtervolging

De politie heeft in Den Bosch twee inbrekers aangehouden in de Indische buurt en Aawijk. De twee mannen waren op de vlucht geslagen nadat zij in Sint Oedenrode een woning hadden ingebroken. De bewoner die uit zijn woning rende, werd door één van de inbrekers in zijn gezicht geslagen.

Hierna ontspon een wilde achtervolging waarbij de verdachten gebruikmaakten van twee vluchtauto's. De eerste lieten zij staan aan de Boskantseweg in Sint Oedenrode waarna zij de wijk in renden. Toen de politie de auto wilde onderzoeken, reden de mannen met een andere auto hard weg.

De vlucht ging richting Den Bosch. De politie zette een helikopter in met warmtesensoren die de route van de tweede vluchtauto nauwgezet kon volgen. De achtervolging eindigde in Den Bosch ter hoogte van de Maastrichtseweg. 

De politie had daar een spijkermat uitgerold waarover de vluchters heen reden met een lekke band als gevolg. Zij renden daarop uit de auto. Niet lang daarna werd een verdachte aangehouden in de Javastraat en de andere op de Leyhof.

In de eerste auto trof de politie inbraakgereedschap aan.

bron: politie.nl

Harde kritiek rapport inval Deutersestraat

Geen goed woord heeft Gerrit Brummer, bewoner van het woonwagencentrum aan de Deutersestraat, over voor het pas verschenen rapport van oud-ambtenaar, Peter de Leeuw. In dat rapport schrijft De Leeuw over de grootscheepse inval in het woonwagencentrum in Den Bosch vorig jaar.

Vooral de conclusie in het rapport dat de opvang van kinderen zorgvuldig was en goed voorbereid, wijst Brummer fel van de hand. Hij claimt te hebben gezien dat de kinderen in een gewone politieauto werden weggebracht en niet in een zogenaamde 'neutrale bus' zoals in het gewraakte rapport wordt vermeld.

De dochter van Brummer werd met haar zeven weken oude baby in een cel opgesloten volgens de boze bewoner van het woonwagencentrum.

bron: bd.nl

Man steekt echtgenote

De politie arresteerde dinsdag 26 augustus kort na middernacht een 69-jarige Bosschenaar vanwege het verwonden van zijn echtgenote met een mes.

Het echtpaar kreeg kort van tevoren ruzie waarbij de man het mes zou hebben gepakt en op zijn 61-jarige vrouw zou hebben ingestoken. Zij kon de steek afweren maar werd wel in een vinger geraakt.

De man liep bij de schermutseling een snee in een hand op. Hij is naar buiten gegaan waarop de vrouw de politie belde. Toen agenten bij de woning kwamen, was de man daar nog in de buurt. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld.

bron: politie.nl

Onderzoek taxi-incident duurt 2 maanden

Het onderzoek waarbij een  zevenentwintigjarige inwoner uit Den Dungen in mei kwam te overlijden, kan nog twee maanden duren. De man werd ’s nachts zwaargewond aangetroffen op de N617 ter hoogte van Sint-Michielsgestel en overleed enige uren daarna.

Volgens de politie lag het onderzoek een tijd stil omdat een expert in sporenonderzoek niet kon worden ingezet. Die expert moest onverwacht naar Oekraïne als lid van het expertiseteam dat de vliegramp onderzoekt. De politie vermoedt dat de Dungenaar uit een rijdende taxi is gestapt. Dit vermoeden is gebaseerd op het technisch onderzoek.

In het weekend van 10 augustus deed zich een bijna soortgelijk incident voor. Een man uit Den Dungen werd zwaargewond nadat hij uit de taxi was gesprongen op weg naar zijn bestemming. Dat blijkt uit een voorlopig onderzoek.

De taxichauffeur werd aangehouden, maar is inmiddels weer vrij. Hij wordt echter nog wel als verdachte gezien, volgens een politiewoordvoerder. Hoe dat moet worden ingeschat, wilde de woordvoerder echter niet kwijt aan de pers.

bron: bd.nl

Dode bij brand in flat Den Bosch-West

Bij een uitslaande brand in een flat in Den Bosch-West is zondag 10 augustus een lijk gevonden. Het is niet bekend of het om een man of vrouw gaat. De flat was gedeeltelijk anti-kraak en zal binnenkort worden gesloopt. Bij de brand zou ook asbest zijn vrijgekomen.

In de middag kwam de melding binnen van een uitslaande brand op de derde verdieping van de flat De Rijskampen aan de Admiraliteitslaan. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Er zou sprake zijn van een explosie. De politie houdt rekening met zelfdoding.

bronnen: bd.nl/nos.nl

Seniorenflats doelwit inbrekers

De politie waarschuwt bewoners van seniorenflats voor inbrekers die het op dat soort flats gemunt hebben. De waarschuwing van de politie komt na twee incidenten in Den Bosch-Zuid afgelopen week.

Er werd ingebroken in een appartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw en er werd geprobeerd de centrale deur van de Ovidius flat open te breken.

Daarom adviseert de politie de bewoners met klem alleen open te doen voor personen die ze volledig vertrouwen. Mocht er iemand aanbellen met het verzoek de centrale toegangsdeur te openen dan alleen als die bezoeker zijn bedoelingen echt duidelijk kan maken, luidt het advies van de politie.

bron: bd.nl

Proces blinde dealer wordt vervolgd

De zaak van de blinde dealer kan volgens zijn advocaat Erik Thomas worden vervolgd. Eerder dit jaar werd het hoger beroep door de rechtbank stilgelegd, omdat justitie van mening was dat de verdachte niet in staat was zijn strafzaak te vervolgen. De dealer wil nu de zaak voortzetten om de betrokken agenten als getuigen te horen.

De verdachte is blind geraakt door politiekogels. Vorig jaar werd hij door agenten betrapt bij een deal in Rosmalen. Een wilde achtervolging eindigde in Den Bosch. Verdachte reed in op de agenten die uit noodweer het vuur openden. De dealer werd aan het hoofd geraakt en is permanent blind geworden door hersenbeschadiging.

De verdachte is nu voldoende hersteld en wil zelf de zaak voortzetten. Zijn advocaat heeft hiervoor een verzoek gedaan om de zaak te heropenen.

bron: bd.nl

Vrouw uit Wijk en Aalburg langer vast

De vrouw uit Wijk en Aalburg die vastzit vanwege de gewelddadige dood van een man in Den Bosch, komt voorlopig niet vrij. Ze blijft nog zeker negentig dagen ingesloten, bepaalde de rechtbank in Den Bosch.

Het slachtoffer kwam zelf ook uit Wijk en Aalburg. Hij was 9 juli door geweld om het leven gekomen in een huis aan de Buys Ballotweg in Den Bosch. Hij werd daar zwaargewond aangetroffen en ondanks reanimatie overleed hij later.

Behalve de 29-jarige verdachte vrouw werd na de vondst van de man een 49-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij kwam echter al snel vrij en wordt niet meer als (mogelijk) betrokkene gezien.

bron: omroepbrabant.nl

Straf Bossche jongens voor mishandeling

Zes jongens uit Den Bosch in leeftijd variërend van dertien tot vijftien jaar zijn maandag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor mishandeling. Vorig jaar schopten en sloegen zij in op een medescholier bij een fietstunnel aan de Klokkenlaan.

Hun slachtoffer werd bij de tunnel door hen omsingeld en ten val gebracht. Daarop begonnen zij op hem in te slaan en te schoppen. De jongen hield er een hersenschudding en een breuk in zijn oogkas aan over.

Alle daders krijgen jeugddetentie afhankelijk van het gebruikt geweld; sommige jongens gingen verder in geweld dan de anderen. Verder moeten ze leer- en werkstraffen volgen en krijgen ze trainingen in agressieregulatie. Daar bovenop moeten hun ouders een boete betalen van 2000 euro voor hun slachtoffer.

bron: bd.nl

Zwaargewonde bij politieachtervolging

Een scooterrijder is zondag 27 juli rond 01.00 uur op het Stationsplein in Den Bosch zwaargewond geraakt toen hij tegen een verkeersbord aanreed. Hij was op de vlucht voor de politie.

De man reed bij de Koningsweg tegen het verkeer in. Gemotoriseerde politieagenten zagen de scooterrijder en begonnen een achtervolging, maar kregen hem niet meteen te pakken. Andere agenten in een politiebusje probeerden de vluchter klem te rijden. Hierbij raakten zij de scooter, waarna die tegen een bord knalde.

De bestuurder kwam hierbij ten val en raakte daarbij volgens een getuige zwaargewond. De man verloor veel bloed en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat gebeurde onder politiebegeleiding. 

bron: omroepbrabant.nl

 

Vrouw uit Wijk en Aalburg langer vast

De vrouw uit Wijk en Aalburg die vastzit vanwege de gewelddadige dood van een man in Den Bosch, komt voorlopig niet vrij. Ze blijft nog zeker negentig dagen ingesloten, bepaalde de rechtbank in Den Bosch.

Het slachtoffer kwam zelf ook uit Wijk en Aalburg. Hij was 9 juli door geweld om het leven gekomen in een huis aan de Buys Ballotweg in Den Bosch. Hij werd daar zwaargewond aangetroffen en ondanks reanimatie overleed hij later.

Behalve de 29-jarige verdachte vrouw werd na de vondst van de man een 49-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij kwam echter al snel vrij en wordt niet meer als (mogelijk) betrokkene gezien.

bron: omroepbrabant.nl

Vrouw in levensgevaar door brand

Een vrouw van 31 jaar is in levensgevaar door brand in haar woning aan de Wethouder Kuijpersstraat in Den Bosch. Een 38-jarige medebewoner is een uur na de brand aangehouden.

Aanvankelijk werd gedacht aan zelfdoding, maar na nader onderzoek stuitte de politie op 'verdachte omstandigheden'. Dat leidde tot de aanhouding van de man. Het slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe de vork echt aan de steel zit, kon de politie nog niet zeggen. Of de aangehouden man de partner is van de vrouw is ook niet bekend.

bron: omroepbrabant.nl

Autobrand in de Rubensstraat

De brandweer kreeg zaterdag 19 juli rond 04.30 uur in de ochtend een melding dat een auto in brand stond in de Rubensstraat. De auto moet als total loss beschouwd worden.

Bij aankomst van de brandweer stond de voorkant van de auto in lichterlaaie. Ondanks dat de brand snel werd geblust, konden de brandweerlieden niet voorkomen dat de auto helemaal verloren ging.

De politie vermoedt dat het voor de zoveelste keer om brandstichting gaat.

bron: bd.nl

Vrouw zaak Buys Ballotweg langer vast

In de zaak van de Buys Ballotweg blijft de vrouw uit Wijk en Aalburg nog zeker twee weken vastzitten vanwege haar betrokkenheid bij de dood van een man uit Den Bosch. De 29-jarige verdachte is dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch.

Het 42-jarige slachtoffer kwam eveneens uit Wijk en Aalburg en is door geweld om het leven gekomen in een huis aan de Buys Ballotweg in Den Bosch. Hij werd woensdagavond zwaargewond door de politie gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Een 49-jarige man uit Den Bosch die ook was aangehouden, werd maandag vrijgelaten. Hij wordt niet meer als verdachte gezien.

bron: omroepbrabant.nl

Bosschenaar in zaak Buys Ballotweg vrij

De Bosschenaar die in de zaak van de Buys Ballotweg aanvankelijk als verdachte werd aangezien, is weer op vrije voeten. Hij wordt niet meer als verdachte beschouwd. De vrouw uit Wijk en Aalburg die ook werd aangehouden in deze zaak, wordt nog wel als verdachte aangemerkt en zit vast. Zij wordt dinsdag 15 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

In deze zaak werd een zwaargewonde man in een woning aan de Buys Ballotweg door de politie aangetroffen. Ondanks reanimatie overleed de man kort daarna. Het slachtoffer kwam uit Wijk en Aalburg. Uit sectie is gebleken dat de man met geweld om het leven is gekomen.

bron: omroepbrabant.nl

Laatste update zwaargewonde man

De zwaargewonde man die  in een woning aan de Buys Ballotweg in Den Bosch door de politie werd gevonden, was een inwoner van Wijk en Aalburg. Ondanks reanimatie overleed de 42-jarige man kort daarna aan zijn verwondingen.

Eerder werd een 49-jarige man uit Den Bosch en een vrouw van 29 jaar uit Wijk en Aalburg aangehouden als verdachten in deze zaak. Het is onbekend of de vrouw een relatie had met het slachtoffer en of de Bosschenaar de inwoner is van het huis aan de Buys Ballotweg.

bron: bd.nl

Update zwaargewonde man

In de zaak van de zwaargewonde man die in een huis aan de Buys Ballotweg werd aangetroffen, zijn twee verdachten aangehouden.
Het gaat om een 49-jarige man uit Den Bosch en een vrouw van 29 jaar uit Wijk en Aalburg. De man is aangehouden in de buurt van de Buys Ballotweg, de vrouw in haar woonplaats.

Omwonenden vertelden dat ze voor de komst van de politie geschreeuw en gegil uit het huis hoorden. Getuigen vertelden verder een man met bebloede handen te hebben gezien die door de straat liep. Volgens de buurtbewoners wonen Polen in het huis waar het drama zich afspeelde.

De zwaargewonde man overleed kort nadat de politie hem in de woning aantrof. Reanimatie mocht niet meer baten.

bron: omroepbrabant.nl

Zwaargewonde man overleden

Een zwaargewonde man is woensdagavond in een woning in Den Bosch overleden.  Door de verdachte omstandigheden waaronder de man werd gevonden, sluit de politie een misdrijf niet uit. In de woning begon daarom een uitgebreid sporenonderzoek.

De politie kreeg rond 19.40 uur een melding binnen over de woning aan de Buys Ballotweg. Agenten troffen er een zwaargewonde man aan. Ondanks reanimatie overleed hij kort daarna toch aan zijn verwondingen. 

Buurtbewoners beweerden dat een persoon zou zijn aangehouden. De politiewoordvoerder kon dit nog niet bevestigen.

bron: nd.nl

Man gepakt voor poging tot doodslag

Een 39-jarige Bosschenaar is maandag aangehouden vanwege een steekincident. Hij werd later op de dag rond 19.45 uur op de Magistratenlaan in de kraag gepakt. Het steekincident vond rond 17.50 uur plaats bij een lift die uitkomt bij de woning van de verdachte. Een 28-jarige man uit Schijndel die de lift uitstapte en de buren van de verdachte wilde opzoeken, werd zonder enige aanleiding door de verdachte belaagd.

Deze raakte het slachtoffer met een steekvoorwerp in de borststreek. Door goed te reageren kon het slachtoffer de belager van zich afschudden en hield hij er slechts twee oppervlakkige wondjes aan over. De politie begon direct een onderzoek nadat deze door het slachtoffer was gewaarschuwd.

Aan de hand van een signalement kon de verdachte even later arresteren. In diens woning nam de politie een steekvoorwerp in beslag voor verder onderzoek. De verdachte zou al vaker voor overlast hebben gezorgd in zijn woonomgeving.

bron: politie.nl

Twee inbrekers gepakt

De politie werd donderdag door een getuige op het spoor gezet van twee inbrekers. Het tweetal is aangehouden. De getuige belde om 04.30 dat er ingebroken werd bij een bouwmaterialenhandel aan de Zomerdijk.

Hij had twee mannen gezien die goederen op een vrachtwagen laadden. Verschillende politie-eenheden spoedden zich naar de melding. Daar werden inderdaad twee mannen en een volgeladen vrachtwagen aangetroffen.

Het duo, 31 jaar uit Rosmalen en 38 jaar uit Den Bosch, werd aangehouden. De auto is in beslag genomen. De recherche stelt een onderzoek in.

bron: poliie.nl

Auto onder trein, 1 dode

Bij een spoorwegovergang in Rosmalen is een inzittende van een auto donderdag om het leven gekomen toen zijn wagen in botsing kwam met een trein. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn.

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Oss is stilgelegd. De NS verwacht dat dat tot 16.15 uur gaat duren.

bron: omroepbrabant.nl

Lagere straf moord bij Praxis

De 26-jarige Bosschenaar die Wilco van Orsouw uit Uden in 2010 doodschoot bij de Praxis in Den Bosch, moet negen jaar en acht maanden de cel in. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch maandag in een hoger beroep. Het hof veroordeelde hem in 2012 tot vijftien jaar cel voor moord.

De Hoge Raad in Den Haag oordeelde vorig jaar dat de zaak over moest omdat ze vond dat het hof in Den Bosch voorbedachten rade onvoldoende had onderbouwd. Twee weken geleden werd dertien jaar cel geëist. Daartegen ging justitie in beroep. 

Het hof besliste dat de veroordeling niet meer is gebaseerd op moord met voorbedachten rade, maar op doodslag. Daardoor viel de straf lager uit.

De twee mannen die voorheen vrienden waren, kregen ruzie over een schuld van vijfduizend euro. 

bron: omroepbrabant.nl

Gewapende overval op supermarkt

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een supermarkt van de Lidl aan het Wielsem op vrijdagmorgen 13 juni rond zes uur. Rond dat tijdstip waren vijf personeelsleden bezig in en rond de supermarkt met het openen van de zaak. 

Op dat moment kwam een aantal gemaskerde mannen binnen via de laadruimte aan de achterzijde van de supermarkt aan het Klokkediep. Het aanwezige personeel werd door de overvallers bedreigd met een vuurwapen en daarop vastgebonden. De daders gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. 

Tijdens de overval raakte niemand gewond. Er is een zeer summier signalement van de daders: drie of vier mannen, donker gekleed en ze droegen allen een bivakmuts. Het personeel kon zichzelf uiteindelijk bevrijden uit deze situatie.

De politie is uiteraard op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden op de gebruikelijke manier.

bron: politie.nl

Agent door auto meegesleurd

De politie hield vrijdagavond 6 juni twee mannen van twintig en eenentwintig jaar oud uit Den Bosch aan op de Christiaan Huygensweg.

Eerder zagen twee agenten tijdens hun surveillance een personenauto met hoge snelheid over de Sint Janssingel rijden. De agenten reden achter de auto aan en gaven een stopteken. Daaraan werd door de bestuurder gehoor gegeven. 

De agenten stapten uit en controleerden de gegevens van de drie inzittenden. Omdat zij één van hen nader wilden controleren, vroegen ze hem uit te stappen. Op dat moment gaf de bestuurder van de auto echter gas bij en reed met hoge snelheid achteruit. Eén van de agenten werd door het openstaande portier een stuk meegesleurd en kwam ten val, de ander kon net op tijd opzij springen.

Beiden hielden aan de actie lichte schaafwonden over, maar bleven verder ongedeerd. Nadat hij achteruit was gereden ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten met hun dienstvoertuig de achtervolging in en troffen de auto uiteindelijk aan op de Christiaan Huygensweg.

Daar werden ook de twee mannen aangehouden. De derde verdachte was verdwenen. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Aanrijding met scooterrijder verzonnen

De aanrijding in de Jan Schofferlaan door een scooterrijder die er vervolgens vandoor ging, is naar nu blijkt totaal verzonnen door een dakloos stel dat op zoek was naar een gratis slaapplaats.

De 'gewonde' man bleek na doorvragen van de politie zijn verwondingen te hebben gesimuleerd. Ook de twee getuigen waren betrokken bij deze opzet van het stel om een overnachting te versieren. Zij zijn vanwege het afleggen van een valse verklaring meegenomen door de politie.

Het dakloos stel viel door de mand toen specialisten van de politie geen sporen van verwondingen bij de man aantroffen. Ook werd het tweetal herkend omdat ze al eerder op het politiebureau gevraagd hadden naar onderdak. Ze waren uit de opvang gezet vertelden ze.

bron: bd.nl

Scooterrijder rijdt door na ongeluk

Een scooterrijder veroorzaakte een aanrijding in de nacht van zondag op maandag. Hij reed een man aan die samen met een vrouw in de Jan Schofferlaan in Den Bosch liep. De man raakte zwaargewond.

De scooterrijder reed zonder licht. Na de aanrijding reed hij richting Aartshertogenlaan. De vrouw bleef ongedeerd. De politie zoekt meerdere getuigen voor de voortvluchtige scooterrijder.

bron: bd.nl

Drugsafval geloosd op parkeerplaats

In Den Bosch is aan de Maassingel zondag drugsafval gevonden. Bij een flat lag een stinkende vloeistof op de parkeerplaats. De brandweer werd zondag rond tien voor negen opgeroepen naar de de Maassingel in Den Bosch.

De brandweer heeft de parkeerplaats afgezet. Gemeentemedewerkers gaan de stoep eruit halen en de grond afgraven. Ook wordt het riool gespoeld.

Drugsafval dumpingen zijn een groot probleem in Brabant. Meestal zit het drugsafval in vaten. De burgemeesters in Brabant willen meer bevoegheid hebben bij de bestrijding van drugslabs

bron: omroepbrabant.nl

Minderjarige overvallers aangehouden

Drie minderjarigen zijn woensdag aangehouden. Zij worden ervan verdacht een Q8-tankstation aan de Maaspoortweg in Den Bosch te hebben overvallen. Het gaat om twee arrestaties in Den Bosch en een in Rotterdam.

Bij de inval van de politie in de Bossche wijk Maaspoort werden twee minderjarigen opgepakt, de derde verdachte in zijn woning in Rotterdam. De politie verrichtte huiszoeking in beide woningen. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit. 

Op 25 januari van dit jaar werd het Q8-tankstation overvallen. Twee jonge mannen bedreigden het personeel met een mes en gingen er met geld vandoor. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde aandacht aan de overval.

bron: omroepbrabant.nl

Inbrekers gepakt

De politie hield donderdag rond twee uur ’s nachts een 34-jarige en een 19-jarige man uit Deventer aan op de Slagendreef. Een getuige belde de politie en gaf aan dat twee personen zich verdacht ophielden, in een achtertuin van een woning, aan de Tweede Rompert. 

Agenten troffen de twee aan op de Slagendreef. Zij hadden inbrekerswerktuig bij zich. In hun auto werd ook soortgelijk tuig aangetroffen; de auto werd in beslag genomen voor onderzoek. 

Bij fouillering bleek één van de twee nog een sleutel van een gestolen bestelbus bij zich te hebben. Deze is ook in beslag genomen voor verder onderzoek. De twee verdachten zijn de cel in gegaan.

bron: politie.nl

Verdachte autodiefstal gepakt

De politie hield zondag 25 mei een 19-jarige man uit Berlicum aan, omdat hij eerder die nacht een auto gestolen zou hebben. Kort na 02.00 uur zagen bewoners van een woning in Berlicum dat hun auto van de oprit wegreed. Ze waarschuwden de politie die op onderzoek ging.

Daaruit kwam de 19-jarige man als verdachte naar voren. Agenten zijn naar zijn woning in Berlicum gegaan, maar daar was hij niet. Mogelijk verbleef de verdachte in een woning in Den Bosch waarop de politie naar dat huis ging. De eerder in Berlicum gestolen auto stond daar voor de deur.

Toen de man de agenten zag, ging hij er over het dak vandoor maar na een korte zoektocht vonden ze hem rond 04.00 uur in een tuin. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Stagiaire Hervion College veroordeeld

De van ontucht met minderjarige leerlingen beschuldigde stagiaire van het Hervion College in Den Bosch is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van negentig dagen en een werkstraf van tweehonderd uur.

De voormalige stagiaire, een vrouw van 28 jaar uit Den Bosch, zou ontucht hebben gehad met een jongen van vijftien jaar en een meisje van dezelfde leeftijd. De jongen leed aan een vorm van autisme. De rechter vond het ook bewezen dat de vrouw seksueel getinte berichten via sociale media naar minderjarige leerlingen had verstuurd.

Tijdens de rechtszitting in Den Bosch hield de stagiaire vol dat het de leerlingen waren die het initiatief voor de toenadering hadden gezocht. Dit wekte grote ergernis bij de officier van justitie. De rechter hield haar voor dat zij als volwassene haar verantwoordelijkheden in acht had moeten nemen.

bron: omroepbrabant.nl

XTC-lab op Bosch bedrijventerrein

De politie trof op een bedrijventerrein aan de Poeldonkweg in Den Bosch  op zondag 18 mei een XTC-lab aan. Iets voor vijf uur in de ochtend kwam er een melding van ernstige stankoverlast bij de meldkamer binnen. Er werd een onderzoek ingesteld en in één van de gebouwen troffen de politie en brandweer een XTC laboratorium aan.

Er stonden ook enkele vaten met chemische middelen in het gebouw. Die zorgden vermoedelijk voor de stankoverlast. De politie is een onderzoek gestart. Het drugslaboratorium zal ontruimd worden in de loop van de dag. Het is niet bekend of er ook personen zijn aangehouden.

bron: politie.nl

Man aangehouden bij XTC-lab

De politie heeft zondag 18 mei bij de inval in het XTC-lab op het bedrijventerrein aan de Poeldonkweg toch een verdachte aangehouden. Het betreft een veertigjarige Bosschenaar.

Zijn arrestatie werd door de politie bewust verzwegen. Uit tactische overwegingen wil de politie hierover verder geen bijzonderheden kwijt. Het ondezoek rondom het drugslab is in volle gang. De man zit nog vast.

Door een melding van hevige stankoverlast werd de aanwezigheid van het XTC-lab opgemerkt op het bedrijventerrein.

bron: bd.nl

Deel spullen terug woonwagenbewoners

De woonwagenbewoners aan de Deutersestraat in Den Bosch krijgen een deel van hun spullen terug die vorig jaar in beslag zijn genomen. Zo oordeelde de rechtbank in Den Bosch vrijdagochtend. Bij een inval door politie en justitie oktober vorig jaar werden niet alleen de spullen in beslag genomen, maar hield de politie alle bewoners aan, kinderen incluis.

Door de uitspraak van de rechter moet de politie laptops, mobiele telefoons, tablets, sieraden, kleinere contante geldbedragen, horloges, gereedschap, kleding en schoenen aan de woonwagenbewoners teruggeven. Het beslag op deze spullen is volgens de rechter niet nodig voor hun strafzaak. 

Auto's, grote sommen geld en jachtwapens krijgen de bewoners niet terug.

bron: omroepbrabant.nl

Incident rechtszaak woonwagencentrum

De vertegenwoordiger van het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch, werd maandag gearresteerd omdat hij het gerechtsgebouw in Den Bosch niet wilde verlaten.

De man van 89 jaar weigerde te vertrekken omdat hij er niet gerust op was hoe het conflict tussen de woonwagenbewoners en justitie zou aflopen. Dat conflict gaat over een grote inval van de politie op het centrum vorig jaar. Volgens de bewoners gebruikte de politie toen excessief geweld.

bron: omroepbrabant.nl

XTC-lab op Bosch bedrijventerrein

De politie trof op een bedrijventerrein aan de Poeldonkweg in Den Bosch  op zondag 18 mei een XTC-lab aan. Iets voor vijf uur in de ochtend kwam er een melding van ernstige stankoverlast bij de meldkamer binnen. Er werd een onderzoek ingesteld en in één van de gebouwen troffen de politie en brandweer een XTC laboratorium aan.

Er stonden ook enkele vaten met chemische middelen in het gebouw. Die zorgden vermoedelijk voor de stankoverlast. De politie is een onderzoek gestart. Het drugslaboratorium zal ontruimd worden in de loop van de dag. Het is niet bekend of er ook personen zijn aangehouden.

bron: politie.nl

Gevonden dode vrouw uit Zandvoort

De identiteit van de overleden vrouw die zaterdagmorgen aangetroffen was in de bosjes bij de Hekellaan betreft een 51-jarige inwoonster uit Zandvoort. Haar familie is ondertussen ingelicht.

De politie onderzoekt nog steeds de omstandigheden waarin de vrouw is aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw daar ongeveer één dag gelegen heeft.

bron: politie.nl

Lijk gevonden rugbyveld Hekellaan

Een rugbyspeler vond zaterdagochtend 17 mei een stoffelijk overschot in de bosjes bij het rugbyveld aan de Hekellaan in Den Bosch. Het lichaam ligt er volgens de politie al een tijdje. Dat maakt het onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak lastig. Het is niet bekend of het om een man of een vrouw gaat. Of het een misdrijf betreft, kan de politie op dit moment ook nog niet zeggen.

Een rugbyteam was bezig met de voorbereidingen op een wedstrijd waarbij de rugbybal over de afrastering van rugbyclub The Dukes vloog. De bal kwam in de bosjes terecht. Een speler haalde de bal uit de bosjes en ontdekte toen het lichaam. 

bron: omroepbrabant.nl

Beloning voor voortvluchtige Bosschenaar

Er is een beloning uitgeloofd van vijfduizend euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Mohamed Faghlal uit Den Bosch. Dat heeft de hoofdofficier van Justitie in Den Bosch dinsdagavond bekendgemaakt bij het tv-programma Opsporing Verzocht.
De vierentwintigjarige Faghial wordt door de politie gezocht voor gewelddadige overvallen en ripdeals in heel Nederland. 

Faghlal maakt volgens de politie deel uit van een bende. De bendeleden komen uit Den Bosch en Waalwijk en sinds 18 maart zijn er acht aangehouden. Vier zitten er nog vast. Faghial moest vorige week woensdag bij de politierechter verschijnen, maar werd bij verstek veroordeeld. 

De politie kenmerkt Faghlal als zeer gevaarlijk; hij zou vuurwapengevaarlijk zijn. Zijn advocaat Mark Nillesen vindt dit allemaal onzin en beoordeelt de manier van opsporing als bizar. Hij herkent zijn cliënt niet in de omschrijving van de politie.

bron: omroepbrabant.nl

Geweld in Brabantse ziekenhuizen hoog

Het geweld - verbaal en/of fysiek - in Brabantse ziekenhuizen blijft hoog. Dat blijkt uit een onderzoek dat is verricht door Omroep Brabant. Het geweld varieert van schelden, bedreigen, slaan en schoppen en veel ziekenhuismedewerkers worden ermee geconfronteerd.

Enige cijfers illustreren dit beeld.

 • Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch: 100 meldingen waarvan 80 verbaal en 20 fysiek
 • Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg: 140 meldingen waarvan 39 verbaal, 221 fysiek en 80 preventief
 • Catharina Ziekenhuis in Eindhoven: 35 meldingen waarvan 18 verbaal en 17 fysiek

Het aantal incidenten in Brabant van de afgelopen drie jaar:

 • in 2011 waren er 439 meldingen
 • in 2012 steeg dat aantal naar 648
 • in 2013 zijn er 'slechts' 501 geweldsincidenten 

Ondanks deze afname in 2013 bestaat het vermoeden dat de cijfers niet stroken met de werkelijkheid. Veel personeelsleden doen namelijk geen aangifte of een ziekenhuis houdt het aantal incidenten gewoonweg niet bij.

bron: omroepbrabant.nl

Vijf verdachten inbraken ingesloten

Het Woning Inbraken Team (WIT) in Den Bosch hield deze week vijf verdachten aan in een onderzoek naar woninginbraken. Het gaat om vier mannen en een vrouw van achttien tot en met twintig jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij enkele woninginbraken en diefstallen van auto-onderdelen.

De inbraken en diefstallen werden in Den Bosch en Waalwijk gepleegd. Het WIT doorzocht op woensdag 7 mei een aantal woningen in Den Bosch en omgeving. De vijf verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

bron: politie.nl

Drugslabs in woonwijken gevaarlijk

De burgemeesters in Noord-Brabant en Limburg hebben alarm geslagen ten aanzien van chemische druglabs die steeds vaker in woonwijken worden aangetroffen. Brandgevaarlijke en chemische gassen die vrij kunnen komen uit die labs, vormen een hoog en onacceptabel risico voor de volksgezondheid.

De burgemeesters constateren dat er geen adequate mansterkte en expertise aanwezig is binnen hun politiekorpsen. Zij roepen daarom minister Opstelten van Justitie op om de nodige bijstand te geven en een hardere aanpak van deze problematiek die zich vooral voordoet in het zuiden van het land.

Daarnaast dumpen makers van die chemische drugs hun afval in de natuur. In Limburg zijn recentelijk op diverse plekken vaten met chemicaliën aangetroffen. Deze vaten bevatten duizenden liters chemisch afval.

Natuurorganisaties maken zich grote zorgen en willen dat de overheid actiever optreedt tegen het illegaal dumpen.

bron: nieuwsuur.nl

Dievegge gepakt met volgapp

Een 62-jarige vrouw uit Oosterhout is woensdag 30 april in haar woning aan het Paterserf in Oosterhout aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw wordt ervan verdacht die middag in een winkel in de Vughterstraat in Den Bosch een iPhone die op de toonbank lag te hebben weggenomen. 

De politie kwam de vrouw op het spoor in samenwerking met de eigenaresse van de smartphone en haar echtgenoot door middel van een volgapp die op de telefoon geïnstalleerd was.

Via de volgapp en goed speurwerk kwam het echtpaar er achter dat de telefoon zich inmiddels in Oosterhout bevond. De man besloot naar Oosterhout te rijden en belde ondertussen de politie. Uit onderzoek bleek dat de telefoon zich in een woning aan het Paterserf moest bevinden.

In de woning hield de politie een 62-jarige vrouw uit Oosterhout aan. De vrouw ontkent de diefstal te hebben gepleegd. De politie zet het onderzoek voort en moet de vrouw nog nader verhoren.

bron: politie.nl

Daling straatroven in Oost-Brabant

Het aantal overvallen in Oost-Brabant bleef in de afgelopen zes maanden nagenoeg gelijk ten opzichte van dezelfde zogenoemde 'donkere dagen periode' het jaar ervoor. Tussen oktober 2013 en maart 2014 vonden in totaal 66 overvallen plaats, één minder dan het jaar ervoor.

De straatroven lieten een forse daling zien van 247 naar 202. In het district van Den Bosch werden in de afgelopen donkere dagen periode 23 overvallen gepleegd, 2 minder dan het jaar ervoor.

De politie Oost-Brabant maakte dinsdag 29 april deze cijfers bekend.

bron: politie.nl

Tweede arrestatie schietincident

De politie arresteerde maandag 28 april een man van 25 jaar uit Arnhem omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een schietincident op 1 maart. Daarbij werd een bewoner van de Frater Celestinusstraat voor zijn woning beschoten. Niemand raakte gewond.

Uitgebreid onderzoek van de politie leidde eerder al tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Rosmalen. Hij meldde zichzelf woensdagavond 26 maart bij het politiebureau aan de Vogelstraat en zit nog vast.

De verdachte uit Arnhem meldde zich maandagmiddag rond 14.30 uur ook zelf bij de politie en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

bron: politie.nl

DJ Mental Theo crasht op snelweg

DJ Mental Theo aka Theo Nabuurs uit Den Bosch crashte vrijdagnacht op de snelweg na een aanrijding met een hert. Op zijn Twitter account meldt Theo dat niemand gewond is geraakt behalve het arme hert.

Theo twittert verder dat het wachten is op de hulpdiensten met Bambi op de motorkap. De toon van de tweets getuigt van opluchting bij zijn fans dat iedereen ongedeerd is gebleven. Sommigen wensen Theo veel sterkte toe.

bronnen: omroepbrabant/twitter.com/Mentaltheo

Twee kledingzaken binnenstad beroofd

Azzurro

Deze week zijn twee kledingzaken in de binnenstad beroofd; de een met bedreiging van een mes en de ander door een inbraak. Het zijn allebei kledingzaken voor mannen in het duurdere segment.

De kledingzaak waarbij een medewerker bedreigd werd met een mes, betrof Azzurro aan Achter het Stadhuis en de inbraak bij herenkledingzaak MAX in de Verwerstraat.

Een medewerker van Azzurro werd onder bedreiging van een mes gedwongen in een pashok te gaan zitten waarna de overvaller er vandoor ging met diverse kleding.

Bij MAX is in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 03:00 en 04:00 uur ingebroken. Mensen hoorden een auto hard weg rijden rond dat tijdstip.

bron: bd.nl

Veelplegers harder aanpakken

De regio Oost-Brabant gaat veelplegers harder aanpakken. De steden Den Bosch, Oss, Helmond en Eindhoven willen die veelplegers onmiddelijk na hun vrijlating onder strenger toezicht volgen.

Waar nodig krijgen die veelplegers hulp en zorg en zal voor eventuele huisvesting worden gezorgd. Deze aanpak heeft in Rotterdam en Amsterdam tot goede resultaten geleid. Of dat ook in de regio Oost-Brabant op zal gaan, moet nog blijken.

Voldoende capaciteit bij de deelnemende organisaties lijkt van doorslaggevende aard te zijn.

bron: bd.nl

Man ernstig gewond bij roofoverval

Een man is op zondagnacht omstreeks 03:00 uur in zijn woning aan de Daviottenweg in Den Bosch ernstig gewond geraakt. Hij werd het slachtoffer van een roofoverval.

De politie vermoedt dat er een vuurwapen is gebruikt en spreekt van mogelijk drie overvallers. De woning bevindt zich op een industrieterrein. Op het moment van de overval was het slachtoffer alleen in huis.

bron: omroepbrabant.nl

 

Excessief geweld politie?

Heeft de politie vorig jaar excessief geweld gebruikt? Uit nader onderzoek zou dat kunnen blijken, zegt Erik Thomas, advocaat van de 52-jarige man die vorig jaar in Den Bosch blind raakte nadat hij door politiekogels was geraakt. Thomas is daarom tegen het opschorten van het onderzoek rond dat incident.

De rechtbank stopte dinsdag het onderzoek omdat verdachte Peter K. het proces geestelijk niet zou kunnen volgen. In het onderzoek moet blijken of de verdachte zich schuldig heeft gemaakt van poging tot doodslag op twee agenten. Dat gebeurde bij een wilde achtervolging die dramatisch eindigde op de Merwedelaan in Den Bosch. De rijksrecherche vond dat de agenten niets kon worden verweten.

bron: bd.nl

Digitale rechtspraak in Den Bosch

Deze week deed de rechter in Den Bosch een uitspraak in de eerste bijna volledig digitaal uitgevoerde rechtszaak. Dat is een primeur voor de Bossche rechtbank.

Sinds kort kunnen eenvoudige geschillen tussen burgers onderling en tussen burgers en bedrijven voorgelegd worden aan de kantonrechter. Dat gebeurt via een speciaal, digitaal loket. Deze vorm van digitalisering moet de rechtspraak helpen om bepaalde zaken sneller op te kunnen lossen en de werkdruk doen verminderen.

Dit jaar zullen meer rechtbanken het Bossche voorbeeld volgen. Er is wel één voorbehoud: in hoger beroep gaan tegen een uitspraak van de digitale rechter is niet mogelijk.

bron: omroepbrabant.nl

Inval in snuffelwinkel

Woensdagmiddag deed de politie een inval bij de Snuffelhal aan het Hinthamereinde in Den Bosch. Tijdens het naspeuren in de snuffelwinkel werden vijftien zakjes met enkele tientallen grammen cocaïne gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. 

De politie kreeg informatie dat er vanuit de winkel gedeald werd. Bij de inval waren vijftien agenten en enkele honden betrokken. De eigenaar zit vast voor verder onderzoek. De burgemeester van Den Bosch heeft de winkel naar aanleiding van de vondst voor onbepaalde tijd gesloten.

bron: omroepbrabant.nl

Politie pakt straatrover met app

De politie schakelde een zogenaamde 'find my iphone app' in om een straatrover te traceren en uiteindelijk te arresteren. Met de app kun je zien waar je telefoon is. Handig als het apparaat kwijt bent, of als deze gestolen is. 

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat een vrouw uit Den Bosch in de Hinthamerstraat van haar aktetas met daarin onder meer een portemonnee, een Ipad en een Iphone was beroofd. De gewaarschuwde politie kon met behulp van de follow app achterhalen waar de iPhone zich bevond.

Op de Handelskade kon de verdachte man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden worden. De I-phone en de I-pad had hij daar verstopt onder twee auto's. De aktetas van de vrouw met daarin een rode portemonnee zijn nog niet teruggevonden.

bron: politie.nl/nieuws

Twee auto inbrekers gepakt

De politie hield zaterdagavond 7 maart een 20-jarige man uit Den Bosch en een 24-jarige vrouw uit Drunen aan op de Weegbree. De politie kreeg een melding van een buurtbewoner dat er een ruit van een auto in de straat was ingeslagen en dat twee personen bezig waren daaruit spullen weg te nemen.

Daarna stapten de inbrekers in een auto en reden weg. Zij reden daarbij echter recht in de armen van de inmiddels gealarmeerde politie, die hen tot stoppen dwong en aanhield. Het tweetal is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

bron: politie.nl/nieuws

 

Twee autobranden in Den Bosch

Een geparkeerde auto op de hoek van de Utrechtstraat en de Assenstraat in Den Bosch is op maandag rond 04:00 uur volledig door brand verwoest. Ook de schutting van het huis waar de auto naast stond, werd door het vuur beschadigd. De aangrenzende woning liep rookschade op.

De omgeving van de auto en het huis in de Bossche wijk Kruiskamp werd afgezet voor onderzoek van de technische recherche. De politie gaat uit van brandstichting. 
Eerder in de nacht ging in Den Bosch een busje in vlammen op. Dat gebeurde rond tien voor twee aan de Zesde Slagen. Ook hier lijkt sprake te zijn van brandstichting.

bron: omroepbrabant.nl

Juwelenrovers Indoor Brabant veroordeeld

De drie mannen die vorig jaar de vitrines van juwelier Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch stuk sloegen en daarna leegroofden, kregen vier, vijf en vijfenhalf jaar gevangenisstraf. Dat bepaalde de rechter dinsdag in Den Bosch.

Het OM had negen, acht en zes jaar geëist tegen de twee Bosschenaren en de man uit Eindhoven. Bij de overval tijdens het concours hippique Indoor Brabant werd een beveiliger met een vuurwapen bedreigd. Er werden dure merkhorloges en tientallen ringen en colliers meegenomen met een waarde van 6,5 ton.

Slechts een klein deel van de buit werd teruggevonden in het Limburgse Urmond. De rest is in Antwerpen verkocht, vermoedt de politie.

bron: omroepbrabant.nl

Mishandeling en chaos op Vlijmenseweg

Twee mannen uit Den Bosch zijn vrijdag aangehouden na een mishandeling gevolgd door een aanrijding. Rond half drie in de middag kwamen er bij de meldkamer van de politie verschillende telefoontjes binnen. Enkele telefoontjes gingen over een man die een vrouw mishandelde op de Vlijmenseweg, andere telefoontjes gingen over een aanrijding waarbij iemand gewond zou zijn geraakt op diezelfde weg. Daarna regende het telefoontjes over twee mannen die elkaar op de Vlijmenseweg achterna zaten. 

Er was wat loos op die Vlijmenseweg, dat was wel duidelijk, maar de politie kon er geen brood van bakken en dus werden meerdere politieauto’s er naar toe gestuurd. Daar troffen agenten twee partijen en verschillenden getuigen aan. Eén van de partijen was gewond en werd naar een ziekenhuis vervoerd door een ambulance. Na het horen van getuigen werd het verhaal enigszins duidelijk.

Volgens de getuigen zou een 44-jarige inwoner uit Den Bosch langs de kant van de weg gestopt zijn en zijn vrouw met geweld uit de auto gezet hebben. Een langsrijdend busje, bestuurd door een 42-jarige man uit Den Bosch zag dat en wilde de vrouw te hulp schieten. Hij lette niet op en reed in volle vaart achterop de auto van het stel dat ruzie had. Die auto reed daarop weer tegen de 44-jarige man aan die gewond raakte. In die auto zat ook nog een kind.

De 44-jarige man werd daardoor zo kwaad dat hij de 42-jarige bestuurder van het busje te lijf ging. Hij schopte tegen het busje en bedreigde de bestuurder. Die schrok daar weer van en ging er rennend vandoor achternagezeten door de andere. De twee mannen werden aangehouden, de 44-jarige voor mishandeling en bedreiging, de 42-jarige voor de aanrijding. De zaak wordt verder uitgezocht. De vrouw die uit de auto gezet werd doet geen aangifte.

bron: politie.nl/nieuws

Politie licht mannen van bed

De politie lichtte op dinsdagochtend 25 februari vier mannen van hun bed. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen in het weekend van 25 en 26 januari jl. in het uitgaansgebied in Rosmalen.

De politie startte na genoemd weekend een onderzoek omdat er toen verschillende mishandelingen hadden plaatsgevonden waar waarschijnlijk eenzelfde groep jongeren voor aansprakelijk wordt gehouden.

De incidenten veroorzaakten veel onrust in Rosmalen.

bron: politie.nl/nieuws

Wegrijden na aanrijding met excuses

De politie zoekt een vrouw die dinsdagochtend met een donkergrijze Toyota een aanrijding veroorzaakte met een jonge fietser op de rotonde tussen de Simon Stevinweg en de Onderwijsboulevard in Den Bosch.

De vrouw stapte uit, hielp de jongen overeind en bood hem zijn excuses aan. Daarna stapte ze weer in de auto en reed weg, de jongen verschrikt achterlatend. Zijn enkel raakte gekneusd en zijn fiets was beschadigd.

bron: omroepbrabant.nl

Autodieven gepakt na achtervolging

De politie pakte zondagavond na een achtervolging op de Churchilllaan in Den Bosch twee personen op. Zij worden er van verdacht eerder die dag een auto in de stad te hebben gestolen. 

De achtervolging stopte in de buurt van het Beatrixpark. Daar werden de twee verdachten gepakt. Een derde verdachte kon ontkomen en is momenteel nog steeds voortvluchtig.

bron: omroepbrabant.nl

Demonstraties woning Benno L.

Voor de seniorenflat in Leiden waar Benno Larue al enkele weken woont, stonden zondag honderden mensen te protesteren. Gisteren maakte de gemeente Leiden bekend dat de veroordeelde pedofiele zwemleraar uit Den Bosch voor een jaar huisvesting krijgt in Leiden.

De onrust is ontstaan door een Facebookpagina met als titel 'Benno L. moet weg uit Leiden', waarschijnlijk opgezet door twee Leidse moeders. Zie ook het bericht hieronder.

bron: nos.nl

Vrouw in woning vastgebonden

Een vrouw van 71 jaar is donderdagavond in haar woning door twee daders overvallen en vastgebonden. Zij woont aan de Zuiderparkweg. Het is onbekend hoe de daders zijn binnengekomen. Er zijn diverse goederen weggenomen.

De vrouw belde rond 22:30 hevig geschrokken de politie. Die startte direct na de melding met een sporenonderzoek. Ook vindt momenteel een buurtonderzoek plaats.

bron: politie.nl/nieuws

Tbs-er Jos de G. naar gevangenis

Paleis van Justitie

Het gerechtshof van Den Bosch bepaalde donderdag dat tbs-er Jos de G. zijn strafzaak in de gevangenis moet afwachten. Hij mag niet terugkeren naar de kliniek.

Het hof acht het risico dat hij in herhaling terugvalt te groot. De G. wordt verdacht op de moord en verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk in 1995. Zijn advocaat vond de uitspraak onbegrijpelijk.

Het DNA van Van de G. vertoonde een grote match met de sporen die op het lichaam van het vermoorde meisje waren aangetroffen. De G. is in behandeling vanwege de gewelddadige verkrachting op een vrouw in 2000.

bron: omroepbrabant.nl

Eis zes jaar poging moord politieagent

Het OM eiste dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch een gevangenisstraf van zes jaar tegen een man uit Berlicum.

Hem wordt poging tot moord op een politieagent ten laste gelegd. Hij richtte in augustus vorig jaar tijdens een burenruzie in de Wolfsdonklaan twee geladen pistolen op het hoofd van een agent en haalde de trekker over. De wapens gingen echter niet af.

De man betuigde spijt tegenover de rechter en zei dat hij zich nog maar weinig kon herinneren van het incident. Die bewuste dag had hij veel gedronken. De officier van justitie zei dat hij bewust de trekkers overhaalde en dus een groot risico nam. De officier sprak over boze opzet.

bron: omroepbrabant.nl

Update rechtszaak Jos de G.

Recidive

De kans op herhaling (recidive in juridische termen) wordt zo groot geacht dat de rechtbank in Den Bosch heeft besloten om de tbs-behandeling van Jos de G. met één jaar te verlengen. Deze behandeling kreeg De G. vanwege verkrachting van een vrouw in Valkenswaard in 2000.

De G. werd begin 2014 in zijn halfway home in Helmond opgepakt, omdat hij verdacht wordt van de moord op de vijftienjarige Nicole van den Hurk in 1995. Onderzoek toont aan dat zijn DNA overeenkomt met sporen die op het lichaam van het vermoorde meisje zijn aangetroffen.

bron: bd.nl

Inbraak alert Bossche wijken

De politie adviseert inwoners van de wijken Maaspoort, Kruiskamp en Schutskamp om extra alert te zijn op woninginbraken. Aanleiding is een stijging van het aantal woninginbraken in die buurten.

De afgelopen tien dagen kwamen bij de politie maar liefst veertig aangiften binnen van een (poging tot) woninginbraak. In de maanden ervoor lag dat aantal beduidend lager. In veel gevallen werd een deur aan de achterzijde van de woning opgebroken of konden inbrekers door een raam klimmen. Diverse goederen werden weggenomen zoals sieraden en computerapparatuur.

bron: politie.nl/nieuws

Lokfiets methode weer toegepast

Een 45-jarige man uit Vught is woensdagavond rond 22.00 uur op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets.

De gestolen fiets betrof een lokfiets die in de gemeente Vught wordt ingezet om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen. Toen de agenten maandag constateerden dat de afgesloten lokfiets werd meegenomen, zijn ze direct gaan kijken.

Op de Laagstraat troffen ze de verdachte die de afgesloten fiets probeerde mee te nemen. Hierop is de man aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl/nieuws

Update mishandelingen Rosmalen II

Achter de Driesprong

Er zitten drie verdachten vast vanwege geweldsdelicten van afgelopen weekeinde in de buurt van of in Achter de Driesprong in het centrum van Rosmalen. Dinsdag wordt een eerste verdachte voorgeleid.

Jongeren mishandelden in wisselende samenstelling dorpsgenoten gedurende het hele weekend. De politie hield daarop een aantal verdachten aan. Daarvan zijn er enkelen weer vrijgelaten. Drie zitten er nu nog vast.

De horeca in Rosmalen is het zat en wil een gebiedsverbod voor de jongeren die de geweldsmisdrijven hebben begaan. Dit verzoek hebben de horeca ondernemers aan burgemeester Rombouts gegeven. De groep jongeren is al jaren bekend bij de politie.

bron: bd.nl

Jongen Rosmalen zwaar mishandeld

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 19-jarige jongeman uit Rosmalen. Toen hij bij Achter de Driesprong op zondag 26 januari rond 01.30 uur liep, werd hij door twee andere mannen schijnbaar zonder enige aanleiding in elkaar geslagen.

Hij kreeg klappen en trappen, waardoor hij een pijnlijke lies, nek en hand opliep. Volgens omstanders werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt. De jongen is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  

De twee verdachten hebben een blanke huidskleur, zijn ongeveer 20 jaar oud, zijn tussen de 1,80 en 1,90 meter lang en hebben een mager postuur. Ze droegen donkere kleding en één van hen zou een mes bij zich hebben gehad. 

Na onderzoek heeft de politie rond 2.30 uur een 19-jarige man uit Rosmalen in diens woning aangehouden. Hij leek niets met de mishandeling te maken hebben gehad en werd enkele uren later weer vrijgelaten.

bron: politie.nl/nieuws

Politie effectiever gehuisvest

De politie in de gemeente Den Bosch is bezig met de voorbereidingen voor het vormen van één basisteam. Dit nieuwe team bestaat uit de huidige politieteams Zuid-Oost, Noord-West, Rosmalen, de recherche en de afdeling intake & service.

Hierbij blijkt dat de politiemensen effectiever ingezet kunnen worden als zij werken vanuit één locatie. Er is dan ook besloten om de teams samen te voegen en te huisvesten op het politiebureau aan de Vogelstraat.

Dit betekent dat het huidige team Rosmalen het politiebureau aan de Edelweissstraat gaat verlaten. Deze beslissing is in goed overleg met de burgemeester van Den Bosch genomen.

bron: politiebericht

Overval sportzaak Vughterstraat

Sportzaak Mundo Sport is woensdag rond 17:00 uur door twee nog onbekende mannen overvallen. De mannen hadden een vuurwapen bij zich en bedreigden daarmee een verkoopster. De overvallers zijn met een onbekende buit aan kleding gevlucht.

De politie raad burgers aan niets te ondernemen. Dat deed zij via een melding op Burgernet. De twee daders zijn vermoedelijk Bulgaren. Er zijn bij de overval geen personen gewond geraakt. De verkoopster was op dat moment de enige aanwezige in deze sportzaak aan de Vughterstraat. De politie zoekt getuigen van deze overval.

bron: bd.nl/omroepbrabant.nl

Autobrand Negende Donk

In Den Bosch-Noord aan de Negende Donk is een auto in brand gelogen. De politie denkt dat het weer om brandstichting gaat. In dezelfde straat vloog 12 december j.l. ook een auto in brand.

bron: bd.nl

Verdachte woningoverval opgepakt

Een 35-jarige man uit Den Bosch werd woensdagochtend in zijn woning aangehouden omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een woningoverval op de Kloosterlaan in Den Bosch op 22 oktober jl. Hij zit vast.

Op 10 december werden al vier mannen uit Den Bosch en Helmond aangehouden die ook onder andere worden verdacht van betrokkenheid bij deze woningoverval. Ook dit viertal zit nog steeds vast. Het onderzoek naar hun betrokkenheid bij meerdere misdrijven is nog in volle gang. 

De woningoverval en een ramkraak op een tankstation in Helmond werden uitgebreid behandeld in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant waarna het rechercheteam informatie ontving. Uitgebreid nader onderzoek leidde vervolgens tot de identiteit van de verdachten.

Caravans in de fik gestoken - update

De Bossche brandweer moest vannacht uitrukken om een grote brand te blussen op een terrein in Gewande (Empel) waar caravans staan geparkeerd. In totaal werden dertien van de ongeveer 100 gestalde caravans door de brand totaal verwoest. De brandweer denkt aan brandstichting.

Door de aanwezigheid van gasflessen in de caravans hield de brandweer een veilige afstand tijdens het blussen. Gasflessen explodeerden of werden de lucht in gelanceerd.

Het terrein in Gewande wordt al veertig jaar gebruikt als winterstalling voor caravans. Sommige eigenaren reageerden erg geëmotioneerd toen ze hoorden dat hun caravan door deze brand volledig was verwoest.

bron: bd.nl

Derde autobrand in korte tijd

Alweer is een auto in brand geraakt. Dat gebeurde dinsdagochtend in de 's-Gravenhagenstraat in Den Bosch. Het is de derde autobrand binnen een week en daarom wordt brandstichting niet uitgesloten.

Eerder brandden auto's uit op woensdag aan de Havendwarsstraat en op zondag aan de Hertog Hendriksingel allemaal in Den Bosch.

bron: omroepbrabant.nl